Inlägg

Inlägg som Shadee har skrivit i forumet
Av Shadee

CS:GO HLTV Fantasyliga

Hallå CS-spelande (och CS-tittande) Sweclockare!

På systersidan www.fz.se brukar jag köra en Fantasyliga genom HLTV när det vankas större turneringar och tänkte köra en koll om det finns intresserade härifrån att vara med? För att få något att spela om så sponsrar jag med priser själv, men det är mest en symbolisk grej. Det riktiga priset ligger i äran man får av att vinna!

Inlägget på FZ.se i sin helhet finns här.
Där står information om turneringen, länk till andra inlägg som förklarar upplägget gällande HLTV:s Fantasy o.s.v.

Väldigt kort och förenkla så är det så att vi spelar varianten som heter "money draft" och det innebär att du får
1 000 000$ att köpa fem spelare för. Dessa spelare får sedan poäng beroende på hur de presterar under matcherna i turneringen. Du kan max ha två spelare från varje lag och du kan sätta en roll på varje spelare som är permanent för hela turneringen. Det är valfritt att tilldela en roll till spelarna och det kan ge både minus- och pluspoäng. Något som däremot endast ger pluspoäng är "boosters". Vid turneringens början har du 17 olika boosters som alla kan användas en gång var under turneringens gång.

Finns inga dumma frågor så kör på bara, här i tråden eller på FZ.se.

För dig som har koll på vad HLTV CS:GO Fantasy är och bara vill göra ett lag och vara med och kämpa om (tidlös?) ära och koder till SF Anytime är det bara hoppa med i ligan med hjälp av inbjudningslänken, som är:
https://www.hltv.org/fantasy/128/league/92210/join

HLTV lägger generellt ut Fantasyn ganska nära inpå turneringsstart, och så även nu. Laget måste vara anmält till ligan innan klockan 13.00 torsdagen 15/10.

GLHF!

Av Shadee
Skrivet av The man swe 90:

Du råkar inte köpt Q95 vilket jag också gjort tror formuläret har problem med q95 nämligen

Japp. QE65Q95T köpte jag.

Av Shadee
Skrivet av The man swe 90:

Jag har inte fått något mail på mitt formulär jag skickade in i fredags så har skickat en ticket till Veddesta, tog det lång tid innan de svarade ?

Skrivet av Inzomniac:

Även jag har gjort ett ärende via deras formulär, i förrgår, och inväntar svar - så intressant att veta hur lång tid det tog för svar.
Registreringssidan var ju riktigt buggig, dök upp varningsrutor här och där, modellen slogs om till annan, sen verkade den gå igenom men har inte fått några mail på det då. Testar jag nu igen står det att mailen redan är använd, så förhoppningsvis likadant att återkopplingen buggat bara.

Jag fyllde i formuläret i fredags och fick svar i måndags, så det gick snabbare än väntat.

Mitt fel var precis som ditt @Inzomniac, modellen ändrades till en annan, skumma fel och annat. När jag sedan försökte igen så sa den att min mejl redan använts.

Av Shadee
Skrivet av D3str0yer:

Jag var helnöjd med min TV... tills jag bestämde mig för att kolla på hockey. DSE:n är helt jävla brutal, tror nästan det är en deal breaker för mig då jag följer mycket NHL/SHL.

Det ser liksom ut som isen är "smutsig", speciellt när kameran rör sig snabbt...

Jag trodde det var ännu något som bara inbitna TV-nördar märkte av, som så många andra tekniska problem med bildskärmar... Men herregud vad hockey är dålig på TVn.

Upplever ni andra samma problem när ni kollar på ishockey?

Ja, precis samma scenario som mig, jag hoppas verkligen inte det blir några problem... Inte mitt fel att supporten hos båda parterna är totalt värdelösa. Jag väntade 40 min i Samsung-chatten utan framgång i Fredags.

Jag fick tag på chatsupporten! De tipsade mig om att kontakta Veddestasupporten (vilket jag redan gjort)

Mitt ärende som jag fyllde i hos Veddesta fick ett svar också. Jag fyllde i det här formuläret: https://www.veddestagruppen.se/campaign-support-3/
och fick svar från dem via mejl. Min registrering hade gått igenom när jag skickade iväg begäran på Samsungsidan, men något gått fel med återkopplingen. Min skärm skulle i alla fall anlända i slutet på oktober:

"Jag kan se att du skickade in din registrering 2020-09-17, 18:10:07. Din vara kommer att skickas ut mellan 30 och 40 dagar från den dagen registreringen validerades, vilket har tidstämpel 2020-09-18, 11:29.

Din vara kommer således att skickas ut mellan 19de och 28de Oktober.

MVH,
Veddesta Distribution."

Så jag det verkar som allt har gått som det skulle i alla fall

Av Shadee
Skrivet av TheBodyLotion:

Någon som kan något om ljud?
Är denna något att ha: Samsung 2019 HW-Q86R/XE Dolby Atmos Soundbar?
https://www.webhallen.com/se/product/302114-Samsung-2019-HW-Q...

Bluffkampanj. Den har legat på runt 6-7k sedan maj hos olika butiker, men butikerna har kvar sitt gamla höga pris för att det ska se ut som en superkampanj.

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?pu=5174628

Sen kanske den är svinbra, jag har ingen aning men har sett den där på "rea" hos många andra återförsäljare med precis samma upplägg. 12k ordinarie sen 50 % rabatt.

Av Shadee
Skrivet av D3str0yer:

Hmm, nope, då kanske det inte ens gick igenom? Får prova att regga mig igen.

Funkade nu, var dock tvungen att använda min andra mail som jag inte gjorde köpet med, men det ska väl dock inte ha någon betydelse

Det var serienumret som strulade för mig, jag trodde att det stämde överens med det som stod på kartongen, men när jag gick in i TVn och kollade i mjukvaran så var det en extra siffra/bokstav.

Skrivet av revolve:

Ok, gött att du fick ordning på det. Jag tog numret som stod på klisterlappen på baksidan av TV:n.

Jag ska fan hänga på låset till livechatten imorn. Mejlade även företaget som har hand om kampanjen. Tänker mig att det blir skumt att regga samma serienummer igen fast på en annan mejl, kan de tro att man försöker scamma dem då? Jag försökte med samma mejl, men det står att den redan har använts så vette fan vad som hänt med min registrering.

Av Shadee
Skrivet av Kottich:

Reggade min tv idag och fick mejl där det stod ” Din registrering är nu godkänd och du kommer få din kampanjvara skickad till dig mellan 2020-11-01 - 2020-11-11”. Tog en spelskärm.

Tack för svar. Jag har frsökt få tag på dem i två-tre veckor nu. Köpte en TV som fanns i lager så hämtade den helgen efter kampanjhelgen och regga den direkt på Samsungs sida.

Sämsta livechatten och mejlåterkoppling jag någonsin varit med om.

Av Shadee

Hur ser det ut med återkoppling från Samsung på erbjudandet? Jag har skickat in, men inte fått återkoppling, försökt få tag dem via deras chat utan att lyckas och har skickat mejl utan att få svar.

Av Shadee

https://www.inet.se/produkt/6600388/microsoft-classic-intelli...

Inspirerad av intellimouse 3.0. Ingen aning om den är bra dock.

Av Shadee
Skrivet av kriwar:

Tack för alla svar. Blir nog att invänta Black Friday, eller om något händer innan. Tack för info att 2060S är i princip likvärdigt med 2070! Egentligen är mitt tak max 4500, så dessvärre är inte 2080 eller bättre ett alternativ för mig. Håller ögonen på eventuella kampanjer!

Om du är nyfiken så publicerade jag en testpilot på systesidan FZ.se idag om en dator med 2080 Super. Där får du en fingervisning om vad du kan förvänta dig med ett sådant kort iaf, om det nu skulle vara intressant.

https://www.fz.se/sponsrat-innehall/284310-testpilot-msi-meg-...

Av Shadee
Skrivet av TKD_1337:

Behöver man packa upp TV:n för att få serienumret eller finns det på paketet?

Står på baksidan av själva TVn (eller så hittar man det i menyerna när den väl är igång) så ja, den måste packas upp.

Av Shadee
Skrivet av addek83:

Aja, då borde mina dryga 3,5 va biff! Nu väntar jag bara på leverensbesked från Halmstadbutiken, inte hört ett knyst än :/

Min extremt korta erfarenhet (ca 1 timme) av min 65" är att ju sämre källa in ju längre ifrån måste du sitta. Jag upplever att min gamla TV på 48" kunde visa bättre bild på lågupplöst från t.ex. TV, kan även vara att jag är så van med den gamla bilden och kommer byta åsikt om någon vecka/månad. Däremot är det inget snack om saken när det är högupplöst att TVn är grym och avståndet spelar mindre roll.

Jag sitter strax under 3m från TVn.

Av Shadee

Hämtade ut min QE65Q95T idag. Reggade mig för gåvan utan problem. Skärm anländer om ~40 dagar enligt Samsungs hemsida.

Av Shadee

Räcker 650 W nätagg för 3080?

Av Shadee

Har en kompis som bor i Sandviken som bett mig lägga bud på 5000:- (han är inte medlem här)
Vid vinst så skickar jag telefonnummer i PM.

Av Shadee
Skrivet av tintinj:

Blir man upprörd över att (rättvisa)varningar om överpriser i säljannonser får fortsätta så är man förmodligen själv ohederlig och vill kunna försöka lura folk att handla till överpriser. Ungefär som en del företag lurar folk på telefon, de företagen är självfallet upprörda över att de som framgångsrikt varnar för skojarna är omtyckta.

Har man inte en önskan att lura folk på pengar så har man ingenting emot att det varnas för överpriser i annonserna.

Fast det som är lite känsligt är vad som är överpriser? Det är inte helt klart alla gånger. Om du frågar TS i den här tråden så anser han att alla 2080TI som lagts upp på Sweclockers marknad sedan Nvidias presentation är överprisade, jag håller inte med. Vem har rätt?

Jag tycker det blir fel när självutnämnda experter går in i annonser de inte är intresserade av och sågar säljaren som betalat pengar för att lägga ut sin annons, samtidigt som det strösslas in skambud för att lura säljaren. Ingen verkar se något problem med dessa skambud men det är ett jävla krav på att säljaren minsann inte ska få sätta priset själv.

Sedan för att förtydliga, ett regelrätt ockerpris har jag inga problem med att man sakligt kommenterar.

edit: Glömde lägga in länk som den klantskalle jag är.

Av Shadee
Skrivet av scienta:

Alltså rena regelbrott med otrevliga kommentarer är ju inte tillåtet någonstans, men det är också något helt annat än vad tråden faktiskt handlar om.

Så är det. Fast vad är det för gnäll som säljaren ska tåla? Det är det jag inte förstår vad du menar.

Av Shadee
Skrivet av Lodisen:

Om ingen är villig att betala 7 000:- så är det ju de facto ett överpris.
Jag tycker det är fullt rimligt att påpeka för säljaren när något är galet prissatt och varför.

1. För att säljaren får chansen att justera priset så att han/hon kan få varan såld.
2. Ovetande köpare får mer information och slipper göra ett dåligt köpt.

Så är det. Fast lägger du ut ett kort för 7000:- så börjar budgivning på 4000:-. Lägger du ut samma kort fast för 5000:- så börjar budgivning på 2500:-. Hade inte skambud eller rejäla underbud varit standard på Sweclockers marknad så hade jag hållit med dig att man ska sätta rimliga slutpris direkt i annonsen, men nu tycker man ska sätta ut för överpris och se vad man får alternativt 1 kr och budgivning.

Sedan så är saklig priskritik alltid bra av de anledningar du nämner.

Av Shadee
Skrivet av scienta:

Jag såg det och stämde in att regelbrott (otrevliga inlägg) är regelbrott (det är ingen som rimligtvis tycker det är ok). Vart är det ni försöker komma?

För min del så var det att förtydliga vilket "gnäll" man ska tåla om man väljer att annonsera på Sweclockers. Jag tror vi är rätt överens där, och jag kan ha uppfattat ditt inlägg på ett sätt som du inte menade.

Av Shadee

@vobbe Du hade rätt. Fick bekräftelse från Uppsalabutiken nu om de har TVn inne till helgen.

Ska absolut fundera på ljudet, men det blir inte just nu. Tack för tipsen dock, den billiga är i min prisklass. Ett snäpp upp från TV-ljud och lite mer bas sen är jag nöjd