Inlägg

Inlägg som Shadee har skrivit i forumet
Av Shadee

Förvånad att de inte klämde in "gaming" i modellnamnet.

Av Shadee
Skrivet av piddan:

Hur funkar det med 2FA och alla inloggnings-/synkningsförsök? Du blir inte nedspammad? Det är samma visa hos mig, men jag har inte velat aktivera 2FA av anledning att jag trott att man ska få notifikationer 24/7. Väldigt dumt tankesätt egentligen..

Jag hade inte en aning om att det var inloggningsförsök innan jag fick ett mejl om någon synkling eller liknande.

Så länge de inte knappar in rätt lösenord så får jag ingenting notifering i appen antar jag. Inte märkt något speciellt i alla fall, och jag anar att de fortfarande försöker komma in.

Av Shadee
Skrivet av BostonGurkan:

Värt att slå till? Brorsan letar efter delar för att byta ut gammalt system med i5 4000-cpu som går på knäna. Ska paras med hans gtx 1060 tills det blir dags att byta den också.

Vet att det är en föråldrad plattform men tror inte brorsan är den som kommer uppgradera sig mer under samma generation och det känns som am4 är mer bang for the buck just nu. Samtidigt verkar han inte ha så bråttom så om bättre deals troligen kommer inom några månader så kan han nog vänta.

Kör. Jag skulle knappast kalla AM4 för en föråldrad plattform bara för att AM5 finns. AM4 kommer räcka många år framåt för gemene man.

Visst kan du vänta, men då riskerar du att hamna i träsket där du alltid ska vänta på något bättre eller lite billigare pris - så blir det aldrig någonting uppgraderat.

Av Shadee
Skrivet av Söderbäck:

I praktiken blir det frizoner jo. Mer eller mindre.
Där polisen kan sätta span på postgång, på telefonavlyssning, att läsa SMS och liknande så stängs den dörren i stor utsträckning när den mesta trafiken börjar gå över e2e-kryptering.
Ibland går det att kringgå - men det är på intet sätt givet. Det är inte situation vi inte haft innan. Och när kryperingen breder ut sig som den gjort - och fortsätter göra så växer problematiken.

Fast återkommer vi inte alltid till att polisen kan göra något för att övervaka en individ om de anser att en riktad insats behövs vs göra det slentrianmässigt mot alla hela tiden och sedan se i efterhand om det var något att ha/spara till framtiden?

Av Shadee
Skrivet av Hansar:

Jag tänker också lite på att väldigt många, (kanske inte just i denna tråd) lägger redan frivilligt upp så mycket information om sig själva på internet, öppna Facebook profiler, låter appar spåra location, checkar in på Caféer, deltar i undersökningar, har linkedin, m.m. m.m. m.m. sen hakar upp sig på ett sånt här förslag..
Naturligtvis är som tråden handlar om end-to-end kryptering absolut nödvändigt numera, naturligtvis använder sig brottslingar sig av det, såklart underlättar det för europool om de inte fanns, men se det såhär:

OM vi förbjuder detta, sätter ett rootcert på all trafik och låter Europool/polisen göra en s.k Man in the middle, vi skulle såklart få tag på massor av busar.. Men tänk om den informationen far på vift,vilket är mer en NÄR inte OM ochdå försäkringsbolag får tag i den, blir 10x dyrare å ta personförsäkringar för bolaget vet om att du dricker alkohol på helgen / käkar hamburgare för ofta, samt inte är på gymmet 4 dagar i veckan.
Din arbetsgivare får reda på dina politiska åsikter, eller mer fuffens folk får reda på att du kanske är otrogen mot din man/fru och pressar dig på pengar.. Listan går göra extremt lång!

Så är det. Fast om man tar andra sidan av myntet så är det valfritt att lägga upp information om sig själv och valfritt att välja att kryptera den informationen man vill kryptera. Går det här förslaget igenom så försvinner valfriheten.

Jag håller med dig fullt ut, kanske inte var helt tydligt i mitt förra inlägg - men jag är emot det här förslaget och anser end-to-end kryptering (eller totalsträckskryptering som är det nya häftiga ordet jag lärt mig idag ) är något som är mer bra än dåligt.

Av Shadee

Fick ett mejl till min andra mejladress (som inte är kopplad till Microsoftkontot men används som återställning för lösenord) att ett synkningsförsök misslyckats eller något. Kollade upp kontot och insåg att ca varannan timme är det någon försöker logga in/synka konton, och det varit så ett bra tag.

Aktiverade 2FA direkt, trots att jag kör med starka slumpade lösenord med en lösenordshanterare.

Sjukt hur de håller på, som om det finns kärnvapenkoder på i min inbox.

Av Shadee

Som jag ser det i tråden efter läst lite så finns det en hel del som ställer sig positiva och tycker inte att det spelar någon roll, samt försvarar förslaget. När samma tråd var uppe med Chat control 2.0 var inte tonerna lila positiva om jag kommer ihåg rätt?

Jag tycker det här känns som lobbyism för Chat Control 2.0, ett smartare sätt att lansera tanken på total övervakning än "protect the children". Måste dock erkänna att jag inte har kunskapen, för att göra den bedömningen fullt ut så är jag något på spåren eller ute och cyklar tar jag gärna feedback.

Edit: läst några fler inlägg och det verkar vara lite mer ifrågasättande än vad jag först uppfattade i tråden.

Av Shadee

AIO kylaren såld

Av Shadee

Chassi och skärmfäste sålt
AIO-kylaren bokat.

Övrigt finns kvar.

Av Shadee
Skrivet av Yorgo_:

Nu är det så att jag vill komma åt mina IDE-diskar, inte mina SATA-diskar.
Sådan där har jag med.

Aha, men du har ändrat bilderna i dina inlägg? Eller missuppfattade jag så mycket?

Av Shadee

Nu är väl inte det här exakt det svaret du är ute efter, men själv har jag en "dockningsstaion" för mina gamla diskar. Aldrig haft några problem.
https://www.kjell.com/se/produkter/dator/lagring/harddiskkabi...

Finns även för en disk:
https://www.kjell.com/se/produkter/dator/lagring/harddiskkabi...

Av Shadee

Vill ni varva med något mellan actionspelen finns ibb & obb samt Bread and Fred (inte spelat det här, men ser kul ut )
https://store.steampowered.com/app/95400/ibb__obb/
https://store.steampowered.com/app/1607680/Bread__Fred/

Spelas på olika datorer, och med "remote play together" så räcker det med att en köper spelet till sitt konto.

Av Shadee
Skrivet av wargreymon:

Nej, bara ett vanligt hus Hade fått plats med 83" i gamla lägenheten också, men den hade inte gått in i hissen...

Haha, jag har inte ens hiss i mitt trapphus så skulle vara kul att se några leveransgubbar försöka trolla upp en sådan gigant

Skulle nog behöva lägga den på en EU pall och lyfta upp utifrån och sedan lirka in genom ett fönster.

Av Shadee
Skrivet av nu1mlock:

Rätt litet vardagsrum om en vägg inte ens är 2,5m bred.

83” är 185cm på bredden annars, eftersom storleken i tum mäts diagonalt.

Ja, att hitta en vägg går väl kanske men man ska ju sitta på bekvämt avstånd också. Sedan kanske ha en hylla eller två bredvid, under eller över. Ljudsystem med högtalare? Har man ingen stabil vägg att fästa den i ska en stor TV-bänk ha plats också. O.s.v.

Av Shadee
Skrivet av wargreymon:

Den kampanjen med dubbel rabatt och cashback var ruskigt bra, kliade satan att inte köpa en 77", men siktar att nästa blir på 83" vilket tyvärr inte var med då

83" 210 centimeter på bredden. Bor du i ett slott eller? Hade inte ens kunnat få in en stor TV där jag bor.

Av Shadee
Skrivet av j.funny:

AIO kylare och chassi 500 kr. Kan äv hämtas i dag om du är hemma efter 14

Chassit är kvar. 300:- så är det bara komma förbi och hämta.

Av Shadee
Skrivet av Dagge83:

Hur ligger vi till här? Tar du 350 + frakt?

Det låter bra.

Återkommer i PM.

Av Shadee

Kör öppna kort. Gällande skärmfästet:

Jag tycker 300:- är för lågt och skrev utan frakt. Med det sagt så om @upaflsh vill matcha bud på 400:- och hämta så är det en deal. I annat fall är får jag undersöka fraktsätt+kostnad till @owatonna

Hittar jag inget vettigt sätt att frakta på så blir det kvar som reserv till en regning dag.

Av Shadee

Nice! Sitter och väntar på den här releasen, så ju snabbare desto bättre!

Av Shadee
Skrivet av Dagge83:

300 kr Be Quiet 240 AIO + frakt

Noterat. 400:- + frakt kan vi göra affär, annars öppen budgivning till 22.00 idag.