Inlägg

Inlägg som Tornado2251 har skrivit i forumet
Av Tornado2251

Mitt hus verkar vara ändrat så att multicast inte längre används. Funkade fint att bara slänga in den på nätet istället.

Vet inte när det slutade fungera då vi använder den väldigt sällan.

Av Tornado2251

Missade det, synd. Fortfarande meningsfullt att byta tycker jag.

Av Tornado2251

Om du vill köra QoS lägg in merlins firmware som har bättre stöd för det https://asuswrt.lostrealm.ca
https://github.com/RMerl/asuswrt-merlin/wiki/QoS-Queue-Discip...

Av Tornado2251

Skaffa en egen domän ex
mail@Ignorante.se
det tar inte bort spam helt såklart men du slipper mycket iom att det inte går att gissa sig till din adress. Det är också trevligt att inte vara beroende av ett specifikt företag för något så centralt som mail.

Av Tornado2251

Om det gäller p2p (torrents) så skulle jag vilja slå ett slag för seedbox.
- Dina torrents igång 24/7 med en 1-10G lina (bra för private trackers)
- Du kan lätt dela med kompisar/familj
- Du kan lägga in prenumerationer via rss (ex ladda ner senaste X så fort det är tillgängligt)
- Ofta ingår möjlighet till vpn också

jag använder feralhosting men det finns många andra

Av Tornado2251

Om du kan programmera och är någorlunda flexibel med vilket område du vill arbeta inom så har du garanterat jobb om 3-5 år. Har du dessutom läst en högskoleutbildning så har du ju möjlighet att välja närliggande yrken tex. systemadministratör.

Den risk du tar är nog snarare att du kanske inte vill jobba med det du pluggat. Det är inte alltid ett yrke är det man tror utifrån.

Av Tornado2251

Man kan ju märka alla utskickade mail med en kod som ska finnas med i svaren. Då kan en mottagande mail bara svara en gång.

Av Tornado2251

Går väl att göra med filter i din klient, finns ju i de flesta?

Av Tornado2251

Programmera på din vanliga dator du. Såvida du inte har känsliga grejer(typ jobb) så finns det ingen anledning att ha en separat dator.

Av Tornado2251

Överväg binero.se också.

Av Tornado2251

Någon form av video som kan nå viral spridning, samt vara aktiv på Twitter och Facebook.

Av Tornado2251

Ja om du har pop eller imap access, vilket du borde ha.

Av Tornado2251

Ditt virusskydd som är FOBAR. Vilket antivirus kör du?

Av Tornado2251

När jag vill vara anonym på riktigt kör jag publikt wifi via TOR till Mullvads VPN betalad med bitcoin. Använder det bara vid särskilda tillfällen.

Till vardags kör jag en delad server som står i Nederländerna som jag kör seedbox och openvpn på. Snabbt och stabilt för torrents mm. Surfar oftast utan vpn eftersom jag ändå "måste" ha konton på de flesta sidor för att kunna nyttja dem fullt ut.

VPN till Facebook där man har ett konto med sitt riktiga namn och/eller vänner man känner irl gör ju att man inte längre är anonym längre. När man pratar säkerhet måste man bestämma sig vilka hot man vill skydda sig mot. Olika metoder är bra till olika saker.

Av Tornado2251

Kan vara dns eller virus strul om det har pågått länge. Är det kortvarit är felet säkert på deras sida. Du kan prova med googles dns servrar prova också att pinga servern så att det inte är clienten som strular.

Av Tornado2251

Det går att få bra trådlöst men det är dyrare och kräver både tur och skicklighet. Att dra tråd och sätta uttag är överlägset bäst i 9/10 fall.

Av Tornado2251
Av Tornado2251

Hur ofta startar du om dina grejer egentligen? Min router brukar gå ca 100dagar i stöten. Då är anledningen till reboot ofta typ strömavbrott eller firmware uppdatering.

Av Tornado2251

HTPC:~ # ethtool eth0 Settings for eth0: Supported ports: [ TP MII ] Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full 100baseT/Half 100baseT/Full 1000baseT/Half 1000baseT/Full Supported pause frame use: No Supports auto-negotiation: Yes Advertised link modes: 1000baseT/Full Advertised pause frame use: Symmetric Receive-only Advertised auto-negotiation: Yes Link partner advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full 100baseT/Half 100baseT/Full 1000baseT/Full Link partner advertised pause frame use: Symmetric Link partner advertised auto-negotiation: Yes Speed: 1000Mb/s Duplex: Full Port: MII PHYAD: 0 Transceiver: internal Auto-negotiation: on Supports Wake-on: pumbg Wake-on: g Current message level: 0x00000033 (51) drv probe ifdown ifup Link detected: yes

Av Tornado2251

om det är dns servern som strular så kan du bara ändra i nätverksinställningar till en annan server.

Skickades från m.sweclockers.com