Inlägg

Inlägg som Fluf har skrivit i forumet
Av Fluf

Gick tvärt emot min vanliga rutin vid D2 återfall och körde Sorc... som alla andra tydligen.

Brukar köra solo Necro eller Ama som första karaktärer, men nu en OrbSorc.

Öppnade en Act1 game, som snabbt fylldes, vi var 8st olika Sorcs som rensade till och med Andariel tillsammans, var riktigt kul!

Av Fluf
Skrivet av pine-orange:

Jag har inte läst boken men huvudpersonen, Caballo Blanco, dog medans han var ute och sprang. Möjligtvis till följd av att han hade fått ärrvävnad på sitt hjärta från att ha sprungit så mycket under sin livstid.

Huvudperson och huvudperson, han är en del i historian. Det är mycket fokus kring Tarahumara och deras löpstil och traditioner. Caballo Blanco/Micah True hade en stark anknytning till Tarahumara.

Grundfrågan är hur kan Tarahumara och i förlängning förhistoriska människan springa så långt och länge utan att skada sig medan moderna människor får mängder med träningsskador, vad skiljer sig? Och författaren tar med läsaren på en resa kring världen om löpningens historia.

Väldigt underhållande Rekommenderas.

Av Fluf

Appropå rekommendationer av Hjärnstark kan jag även slå ett slag för "Born To Run".

En underhållande bok om en journalist som försöker hitta grunden till människans unika förmånga att springa långt och länge och var det härstammar ifrån.

Av Fluf

I heard you don't like leaks, so we leakt this message about not leaking in a leak.
/Xzibit

Av Fluf

1660 Ti har snarlik prestanda som 980Ti.

Så om du vill upp i prestanda från ditt nuvarande är det 3060 och uppåt som gäller, beroende på övrig hårdvara såklart.

Av Fluf

Nöter lite Castlevania animé på Netflix på kvällarna.

Inte särskilt barnvänlig, gillar den skarpt även om det är lite extra splatter ibland.

Av Fluf

Flyger lite RC så kör såklart RC-sim på datorn med, både heli, flyg och racingdrönare. Och för det använder jag samma kontroll som IRL.

https://www.fpv24.com/img/product/fr/frs-03010125/55d445453f28ad...

Med en mottagare och PWM-USB adapter in i datorn.

Av Fluf

När jag knappar in mitt postnummer på Starlinks hemsida (Norrland) så hävdar de att de ska rulla ut i mitt område under 2022, dvs delar polar orbit satelliter. Får se hur det går.

Jag tänker detta som ett alternativ till de som inte får in 3G utan förlitar sig på NMT-teknik för sitt "brad"band som Net1 till exempel.

För närvarande är Starlink endast för stationära installationer men det har hintats om mobila installationer senare. Skepp, flygplan, husvagnar med mera. Ser även framför mig Starlink som primär uppkoppling för kommande generationer Teslabilar.

Det är en rusch att få allt på plats innan OneWeb och andra konkurrerande projekt, och att kunna erbjuda 100% täckning är ett säljargument. Precis som Telias "bäst täckning" argument för mobiltelefoni i storstäder back in the days när 3 var överlägset bäst i storstäder.

Av Fluf
Skrivet av Cooling23:

Kommer inte funka i Sverige.

Skal två som nu påbörjas med andra generationen satelliter i en annan omloppsbana kommer ligger i polaromloppsbana vilket borde ge Sverige rimlig täckning. Ser fram emot resultat på detta.

Jag personligen har fantastisk fiber, men då man bor i Norrland är det en hel del kunder som behöver riktiga alternativ.

Av Fluf

Om du har påslaget i telefonen att kunna installera programpaket från annat än googles egena butik, dvs side-loading så kan skadlig kod installeras från hemsida, dock oftast behöver man klicka ett OK också.

Om man har side-loading avstängt är det väsentligt svårare för skadlig kod att installera sig självt på en androidtelefon.

Av Fluf

Riktigt snyggt, min första tanke när jag såg den var dock Fallout.

Av Fluf

DayZ Livonia, skaffade nyligen den nya kartan och har rätt kul med att upptäcka den samt vad som hänt inom crafting och gear de senaste åren. Var länge sedan jag körde senast.

Fördrar low-pop servrar och spela PvE solo huvudsakligen men skräcken av att möta andra spelare håller en nervös. Ett av de få spelen som kan få min puls att höjas när det blir spännande.

Av Fluf
Skrivet av pv2b:

Känns onödigt att köra runt med ett blybatterieri när man redan kör runt med ett blybatteri

[meme]Xzibit[/meme]

Av Fluf

Ett alternativ är om du har en UPS som du kan ladda från bilen, och sedan laddar du laptoppen via UPS, mycket effektförlst på vägen men kan ha sina fördelar att tex ladda UPS medan bilen är igång och sedan ladda laptop efter behov utan att tömma batteri på bilen.

Om du inte hittar lösning för att ladda UPS via 12v kan du köra en 12V 150W/230v inverter -> UPS -> Laptop.

Omständligt men ett alternativ.

Av Fluf

En funktion i Uppspel som jag saknat på varenda höj och sänkbart bord jag någonsin arbetat vid.

-> Förinställa olika höjder/profiler <-

Så enkelt, så guld.

Av Fluf

Bommade på Einstein, jag skäms ögonen ur mig.

Av Fluf

Tycker absolut Shield är ett värt komplement till hushållet för både streama spel och lokala spel utöver HTPC funktionen. Den är trots allt inte särskilt dyr.

Prova =D

Av Fluf

Beroende på vad du har för andra enheter i hemmet, dvs om det är iOS eller Android baserat skulle jag föreslå att köra på nVidia shield eller Apple TV 4K. Svårt att slå pris/prestanda och enkelhet på det.

Kör själv med en Apple TV då vi har nästan uteslutande iOS baserade bärbara enheter.

Lagrad media ligger på en Synology NAS i annan del av huset.

Av Fluf
Skrivet av snajk:

Jo absolut. Men jag vet inte om ett inlägg om förnybart går hem så bra i en tråd som handlar om rädsla för konsekvenserna av förnybar el.

Går fint om man inte förlitar sig på någon anas el överhuvudet taget =D
Men lite UPS backup, växelriktare och annan rolig teknik så om kan kombineras med sol eller diesel eller whatnot efter behag som diskuterats i tråden. Mycket av hårdvaran är den samma för att köra ihop grejerna.

Av Fluf

- Gör ett nytt USB-minne eller skriv över den gamla, det sparar en massa tid med uppdateringar sedan.

- Microsofts aktiveringsdatabas har in hårdvaru-ID som godkänd redan. Dvs du behöver inte ange någon nyckel vid en ominstallation, din dator skickar sin hårdvaru-ID (baserad på bland annat CPU och moderkort) till databasen, den svarar att du är OK och det sker automatiskt.

- Din produktnyckel är inte skriven i klartext i ditt operativsystem.