Inlägg

Inlägg som Mauk har skrivit i forumet
Av Mauk
Skrivet av The Kristoffer:

Elsa, Omnipollo.

Köpte ett par i fredags som är oöppnade, är den värd sitt pris?

Av Mauk
Skrivet av Juggernawt:

Om man helt enkelt inte bryr sig, är det tillåtet?

Absolut, men du är inne i fel tråd i så fall.

Av Mauk
Skrivet av tBiorrith:

Världen behöver mer koldioxid. Växter behöver mer koldioxid. Varför tror du att öknarna blir större?

I alla stora växthus pumpar man inte koldioxid för att det ska växa bättre.
I Tyskland har man mycket kolkraftverk, och där det står kolkraftverk frodas grödorna.

Dessutom är det bra att elda upp plastpåsarna. Tack vare plastpåsarna binder sig kväveoxiden med svaveoxiden i skorstenen på förbränningsverken och surt regn motverkas.

Btw - vad kastar du hushållssoporna it? Soppåsar? Tygkassar?

Detta är intressant. Har du lust att länka till källor som visar att öknarna sprider sig (desertification) p.g.a. sjunkande koldioxidhalt i atmosfären?

Av Mauk
Skrivet av sweborn:

Eftersom klimatfrågan har förvandlats till lika delar religion och business, toppat med politik, är det viktigt att hålla koll på var alla siffror kommer från. Det förvanskas lätt "NASA säger att...". Ojdå, då måste det ju vara rätt.

Oklart vad du är ute efter här men Nasa säger det fortfarande även om de inte är skapare av all forskning de använder.
Jag efterfrågade en källa på att CO2-halten i atmosfären sjunker och att växterna på planeten kommer att dö ut om ca 5000 år.

Skrivet av KingCobra:

Ser vi tillbaka en 150000 årser vi att tempen varierat med kallperioder och varmperioder. Vi är i början på en varmperiod som kommer avslutas med medelhavsklimat innan det blir kallare och ny istid är på g.
En sak som är anmärkningsvärt är att koldioxidhalten stadigt blivit lägre sen en miljon år sen. Faktum är att om det fortsätter kommer växterna dö ut om ca 5000 år på grund av att de kvävs.
Skall vi rädda vår värld....kör som fan odla kor och flyg därimellan. All koldioxid vi kan bidra med RÄDDAR vår värld, inte tvärt om.

Är det detta du vet mer om eller hugger du bara på semantik? I det senare fallet så är jag inte intresserad.

Av Mauk
Skrivet av sweborn:

Den långa serien kommer inte från Nasa.

Näe den kurvan är från NOAA, vad vill du ha sagt med det? Jag efterfrågade data som visar att koldioxidhalten i atmosfären sjunker efter påståenden från KingCobra.

Av Mauk
Skrivet av KingCobra:

Ser vi tillbaka en 150000 årser vi att tempen varierat med kallperioder och varmperioder. Vi är i början på en varmperiod som kommer avslutas med medelhavsklimat innan det blir kallare och ny istid är på g.
En sak som är anmärkningsvärt är att koldioxidhalten stadigt blivit lägre sen en miljon år sen. Faktum är att om det fortsätter kommer växterna dö ut om ca 5000 år på grund av att de kvävs.
Skall vi rädda vår värld....kör som fan odla kor och flyg därimellan. All koldioxid vi kan bidra med RÄDDAR vår värld, inte tvärt om.

Vilken data visar att koldioxidhalten blir lägre? Nasa säger annorlunda i alla fall.
https://climate.nasa.gov/vital-signs/carbon-dioxide/

Av Mauk
Av Mauk

Jag har fyra barn, hund samt hustru och har handlat av Inet i 13 år. Ingen av de övriga familjemedlemmarna har sett röken av någon pingvinstång
Så det går att lösa om du försöker.

Av Mauk
Skrivet av KniFF:

Blev klar med bygget. Tophat + deliddad & undervoltad 8700K som kyls med FD Celsius S24. Idle ~35C, load ~57C (prime 95)

https://i.imgur.com/tP6cuzV.jpg
https://i.imgur.com/QFGJ9eo.jpg

Nöjd överlag, men toleranserna var kanske inte exakt så bra jag hade hoppats på. Specifikt tophaten krävdes tålamod att få dit. Lär väl lösas med framtida batches!

Najs! Fina temperaturer.
Men finast är högtalaren i bakgrunden

Av Mauk
Skrivet av ågren:

Ni som har haft era Ghost ett tag, hur ser det ut med damm? Måste man gå loss med tryckluften var och varannan dag eller är det inte så farligt? Och hur är ljudnivåerna vid load?

Jag hade mina farhågor om att det skulle vara ett högljutt chassi men fick tidigare idag äntligen se en Ghost in action och den gick riktigt tyst (idle) och temperaturerna verkade inte heller vara några problem. Jag tänkte dock inte på att fråga om damm men just detta exemplar var kanske inte heller helt representativt då den kördes utan topp.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har haft min ett par månader nu, dock så står ju chassit på skrivbordet nu pga storleken så dammet är inget problem än så länge.
Jag kör en 9600k med NH-L12s och den är helt tyst idle, nu as we speak kör jag handbrake på 100% och den väser lite med max 67 grader, så jag är rätt nöjd.
Grafikkortet(EVGA 1080) däremot är en annan femma, vid full last flåsar det på rejält. Har clockat ner det några procent för att få bättre temperaturer.

Av Mauk
Skrivet av Krabbtumme:

Min Kindle såklart, laddad och redo för den årliga semesterläsningen av tidernas bästa böcker, Liftarens Guide till Galaxen.

Skickades från m.sweclockers.com

Bra val! Av både pryl och bok :). Kindeln är min käraste ägodel året om.

Av Mauk
Skrivet av 82danne:

Monkey är den bästa blend jag prövat. Fint köp

Hedningar! Jag tyckte den var hemsk, beställde två flaskor oxå pga goda recensioner. Monkey Feet säger jag.
Michter's däremot har genomgående bra sortiment. Dyrt i sverige bara :/

Av Mauk

Prova att återställa windows brandvägg?

http://i63.tinypic.com/ieqqzd.jpg

Av Mauk

Default gateway borde vara 192.168.1.1 och inte http://router.asus.com.

Alltså TP-kabel från dator till nätverksport (1-4) på ASUS-router. Skriv sedan 192.168.1.1 i webbläsarens adressfält.

Av Mauk

Med strömsladd i till routern samt en tp-kabel från dators nic till en nätverksport i routern (1-4) bordu du kunna logga in. Hur lite internet du än har.

Av Mauk

Nja alltså vad gör du? WAN <-> WAN på två routrar? Vart går kabel från converter/vägguttag in?

Av Mauk
Skrivet av godspeed:

Ha bara i åtanke att inte ha öronproppar som en permanent lösning, jag gjorde det i flertalet år vilket gjorde att jag numera har permanenta problem med öroninfektioner osv, det är absolut inget att rekommendera att sova med på lång sikt

Ursäkta om jag spårar ur från ämnet här men jag blir också lite nyfiken. Vad är det som orsakar de permanenta problemen?
Har själv sovit och jobbat med öronproppar i snart 20 år, inget kul om mina öron är utdömda.

Av Mauk

Ok ser väl normalt ut då, har väl varit bortskämd med stora chassin och stora luftkylare
Tack för info!

Av Mauk
Skrivet av CubaCola:

Fast när man tittar närmare på din hwmonitor-screenshot så ser man ju även att mainboard temp är 55 grader, vilket låter som du har dåligt luftflöde!?.
Mitt moderkort håller en temp av 29grader just nu, och processorn har 31grader.

Skrivet av lorgix:

Hur varmt blir det vid 100% belastning då?

Jo det är ju ett Ghost S1 med ett Asrock z390 phantom itx har dåligt luftflöde runt moderkortet, plus att på den screenen hade jag hårdkört både grafikkort(evga 1080 ftw) och processor då är det varmt i lådan
Har låst vcoren till 1.1 och roterat kylaren vilket ger mig 5c svalare på cpu och moderkort. Får väl duga men nån OC blir det nog inte

edit: Glömde svara lorgix. 100% med Aida (har inte vågat köra prime) så hamnar jag typ där 75-80c på auto-vcore. Nu med 1.1 vcore 5c lägre.

Av Mauk
Skrivet av CubaCola:

@Mauk: något är fel. jag kör oklockat med en evo212 och har nu 34 i idle temp o 54 när jag spelade nyss.

edit: antar att Loque är ett mini-itx chassi? kanske dåligt luftflöde i lådan om du hade samma problem innan du bytte kylare?

Ja det är ett m-itx, dock så är cpun varm från kallstart samt chassit öppet utan sidor. Provat två olika kylare samt monterat om kylaren med ny pasta flera gånger.
Får väl bistert inse att jag har fått ett tråkexemplar utan något överklockningsutrymme.

Tack för svar!