Inlägg

Inlägg som Eclipse har skrivit i forumet
Av Eclipse

Känns positivt från olika håll.

1. Mer miljövänligt istället för att fordon ska köra ut.

2. Dom som bor utanför stan kommer antagligen kunna välja bland fler restauranger gissar jag. Då många idag inte kan det pga avståndet.

3. Det finns väl inget som hindrar att dom som kör ut idag skolar om sig till drönarpilot? Dessutom som någon sa, dom flesta körs ju inom stan. Vi som har flugit drönare vet att det är omöjligt att flyga i en större stad. Flygförbud deluxe.

Sist men inte minst, skapar det på sikt jobb? Någon ska flyga med drönaren (även se till att dom är laddade), någon ska tillverka drönaren och någon ska ha hand om service av drönaren. Leveranser kommer antagligen öka med vilket betyder att mer mat behöver lagas.

Av Eclipse
Skrivet av izzie:

Allt annat är bara löjlig spekulation.

Var det lika löjligt när Lewis till Ferrari ryktena började förra sommaren?

Av Eclipse

Har kollat runt på nätet med blandade resultat om AMD Adrenaline och inställningarna. Sitter med ett XTX och vill givetvis få ut så bra prestanda som det bara går. Någon som har lite tips?

Av Eclipse

Hade jag varit dig hade jag köpt en begagnad bensinare. Kan du inte ladda på jobbet eller hemma så blir det omständigt. Dessutom att leasa är för mig helt obegripligt.

Du kan få en vettig fräsch begagnad bil, som är billigare än att leasa och du får dessutom tillbaka pengar den dagen du ska göra dig av med den. Leasa en bil för 5-6000/mån under 36mån är 180,000-216,000kr du aldrig kommer se igen.

Av Eclipse
Skrivet av Ugga:

@eclipse Testa Sennheiser Momentum 4. Riktigt bra ljud för prisklassen!

Nu har jag haft mina Momentum 4 i några veckor och jag är riktigt nöjd. Först och främst sitter dom betydligt skönare över öronen och på huvudet än Sony. Batteritiden är otrolig och ljudet är mycket trevligare likaså.

Så om någon annan läser detta och väljer mellan Sony och Sennheiser. Välj det sistnämnda.

Av Eclipse

Vilka andra plattformar någonstans behöver man inte betala för att ta del av marknadsföringen, servrar och kundbasen?

Aldrig förstått det här gnället. Det är väl självklart att Apple ska få ta ut sin egen bestämda avgift för att man nyttjar deras plattform.

Av Eclipse

Spotify är ett ruttet företag och dubbelmoralens mästare. Hur folk kan försvara dom i detta fallet visar bara på hur dum man gör sig enbart för att man tror apple är dom enda bovarna.

Här är en bra sammanfattning från en mindre artist:

I’m a musician. Spotify has recently decided to stop paying me my fractions of a penny unless I get a certain amount of streams per month. The pittance they were giving me before felt like a symbolic acknowledgment that the things I make are worth something. Now they’re keeping that money that, when you factor in all the artists like me, is tens of millions of dollars that is now theirs. Fine. That’s the cost of doing business. That’s what it takes for the music I make in my spare bedroom to be on the same digital shelf as the artists that get played on top 40 radio. But then Apple wants to get their beak wet, and Spotify doesn’t like the cost of doing business so much. I know they’re both rich corporations doing rich corporate bullshit, but you can’t live by petty greed and not expect to die by petty greed. It’s not that I think Apple deserves that money, I just think it’s rich that Spotify thinks they shouldn’t have to pay it. You don’t get to fuck around and then complain when it’s time to find out.

https://www.reddit.com/r/apple/s/oGfJ9gBnP6

Av Eclipse
Skrivet av Grumbledock:

Vuxenfilmer tycks också vara blockerade, "storebror" Apple ser till att deras lojala kunder inte gör några moraliska fel. Apples enhet är framtagen med goda evangeliska värderingar och ska därför brukas för arbete.
Inget stöd för populära streamingappar heller.

Snacka om värdelös produkt i bästa Apple stil.

Herregud, vi fattar att du ogillar Apple. Men köper man Vision Pro eller inte pga att se VR porr så undrar man nog lite vart prioriteringarna ligger.

Det är inte gjort för spel i åtanke.

Att streamingappar inte finns är väl inte Apples fel snarare streamingtjänsterna som inte valt att utveckla appen? Dom kommer ju garanterat göra det förr eller senare. Netflix pudlade ganska omgående t ex.

Det blir så jävla tramsigt när folk ska leta fel och klanka konstant på Apple. Hur svårt är det att förstå att det finns andra människor som har helt andra behov?

Av Eclipse
Skrivet av Otori:

”Utrop till radiobil xx, vi behöver hjälp med ett ryck…”

”Negative, vi har ca 45min kvar till 80%. Laddaren släpper inte ut mer än 120kW”.

”Ok, bil yy då?”

”Negative, vi har bara 18% och det är kö till alla laddare”.

😅
Blir säkert jättebra att tvinga bort alla utryckningsfordon 🫣

Kommer inte bli en 100% flotta av elbilar. Inte på väldigt länge. Om elnätet av någon anledning ligger nere så måste samhällsviktiga funktioner fungera ändå. Därav kommer det fortfarande finnas en del av fordonsflottan som kommer köra på diesel/bensin.

Av Eclipse

SVT är väl inte gratis? Det är ju en påtvingad avgift…

Av Eclipse
Skrivet av amini:

Tack för båda svaren. Som jag misstänkte
Då blir det en ny skärm (tips mottages tacksamt: prisvärt och med kamera).

iMacen blir nog försökskanin för linux. Crashed and burned på nittiotalet, men vad gör det?! Är bara grundlat nu, men det kan ju ändras.

Trevlig helg!

Thunderbolt Display? Prisvärd, inbyggd kamera och ändå en helt ok skärm fortfarande. Går för runt 1500-2000kr när jag kollade runt för någon månad sedan.

Av Eclipse

Jag är så jävla trött på Sony och deras kvalitet. Idag gick mina in-ear sönder. Tidigare har jag fått reklamera mina wh-xm3or och fick wh-xm4 som ersättning.

Kollar på ett par nya over-ear och använda mina xm4or som ersättning för in-ear som pajade idag. Det är på jobbet dom används.

Då kommer behovet av ett par nya att ha hemma. Överallt i alla tester osv så är det dom nya wh-xm5 som vinner tester och lovordas.

Men jag är så osugen på Sony igen…

Finns det inget vettigt alternativ? I samma prisklass med blåtand (ej sladd), bra brusreducering men det viktigaste bra ljud.

Förstår att ni vill rekommendera lurar med sladd osv för få ett riktigt bra ljud, men det får tyvärr bort för mig.

Av Eclipse
Skrivet av DasIch:

Vill du ha ytterligare svar får du svara rakt och direkt på det jag skrev. I annat fall kommer jag inte ödsla mer av min tid.

Det tycker jag gjorde väldigt tydligt. Du svarade aldrig på det. Jag skrev om min erfarenhet från musikbranschen och att du gärna tar din lön som är politiskt beslutad, men att när andras föreslås bli det så ska man skämmas.

Frågade även om du hade tyckt det var okej om din situation ändras till den hur det är idag för artisterna. Att du skulle få en bråkdel av din nuvarande lön och att istället betydligt mer av den ska gå till både skatt och inte minst din arbetsgivare som tar mycket mer igenom att ge dig väldigt mycket mindre i lön.

Kommenterade även ditt citat som visar på att du aldrig inte kommer ändra dig en millimeter i åsikten heller. Så varför du sitter här och diskuterar är en gåta. Du är uppenbarligen inte intresserad av att lyssna på någon annans åsikt, inte att ha ett öppet sinne för att omvärdera din åsikt.

Jag vågar påstå att jag är öppen för att ändra åsikt och lyssna på andras argument i alla fall, vad vet jag du kanske har mer erfarenhet av musikbranschen t ex. Att totalt från början vägra som hur du skrev i citat då undrar man ju varför du ens diskuterar det och ens sitter här i forumet? En diskussion går ju ut främst på att ta lärdom och se något på olika sätt och omvärdera. Är man så bestämd som du är i din åsikt blir en diskussion menlös för alla inblandade.

Nåja. Vi gjorde ett försök i alla fall. Ha det gött.

Av Eclipse
Skrivet av DasIch:

Jaha, så varför försöker du diskutera då?

Är ändå lite intresserad av att fortsätta höra på dina svävande utlägg och hur du ska behandla din dubbelmoral. Men ditt citat säger ju allt att oavsett vad jag eller någon annan skriver så kommer du aldrig tänka ett uns annorlunda.

Av Eclipse
Skrivet av Valiumballong:

Om du som artist tecknat ett avtal med ett skivbolag som inte ger dig tillräckligt med ersättning per strömning, ja, då får du stå ditt kast. Du läste förhoppningsvis avtalet och räknade på vad det skulle innebära.

Ok, du läste ditt anställningsavtal. Det är inte vad du vill ha i lön men du tar ju det för att överleva eller hur? Skillnaden är? För du vill ju ha så hög lön som möjligt eller hur?

Av Eclipse
Skrivet av DasIch:

Det är inte ett problem för politiker att lösa. Totalitära tendenser åt det hållet är direkt motbjudande och ni som förespråkar det bör skämmas.

Känns meningslöst att diskutera detta med dig, om man ser till det citatet...

Känns som att du läst till dig och format åsikter kring detta. Inte att du har erfarenhet. Själv har jag jobbat inom musikbranschen och har/haft vänner som varit mindre framgångsrika och framgångsrika. Har man sett insidan så vet man vilken rutten bransch det är och inte minst hur mindre artister blir otroligt dåligt behandlade. Men även större. Det är slavliknande situationer ibland.

Jag har sett med egna ögon hur mindre artister/band lägger ner för det går inte ihop att tjäna noll på musiken, jobba vid sidan om och samtidigt försöka få det att gå ihop att bekosta inspelningar och turnerande.

Känns som en självklarhet att ersättningen bör höjas per stream, att kreatören får så lite av kakan är inte rimligt. Det är som att du endast skulle få lika lite i lön? Resten ska gå till skatt och din arbetsgivare för att den ger dig arbete. Hade du gillat det upplägget? Finns inte en chans att du gått med på det och tyckt det var ok.

Sist men inte minst, ironiskt att när det gäller din lön som är politiskt reglerad så är det något annat. Du bör således vara motbjudande och bör skämmas själv eller?

Av Eclipse

Angående iptv app.

Det är ett jävla mörker. Jag har provat dom flesta. Alla är dåliga på olika sätt kan man säga.

iPlayTV är ok, men korkat och fult UI. Om dom inte gjort om det. Men skulle man söka t ex får man gå ur från menyn till själva huvudmenyn. Oerhört korkat.

IPTVx ser riktigt bra ut. Men funkar skit hur den hanterar källan. Korkade inställningar och val med. Det går inte ens att sortera/ändra i favoritlistan.

GSE Pro - Tveklöst den som funkar bäst tekniskt. Mycket bra inställningar och funktioner. Det går t om att spela in. Dock är designen fruktansvärd. Men tro mig, du kan leva med det hellre än att det ser snyggt ut och funkar tekniskt dåligt likt IPTVx.

Av Eclipse
Skrivet av DasIch:

Det är ingen välgörenhetsorganisation som ska regleras politiskt. Om villkoren suger, vilket de säkert gör, går det att skapa nya plattformar.

För övrigt tror jag varken Kanye eller Taylor Swift är de mest streamade artisterna på Spotify.

Ok, då kan man säga det om allt då. Att inget ska regleras politiskt för att det ska gynna fler.

Du inser inte att massor med musik riskerar försvinna då? Som sagt utbudet kommer i det stora vara Taylor Swift och Kanye som har skivbolagen bakom sig och drar in pengarna.

Vad är skillnaden på att reglera din lön politiskt och deras? Är du bättre än en artist eller hur tänker du?

Av Eclipse
Skrivet av Valiumballong:

Varför är det i underkant? Vad ska värdet på en lyssning vara? Är det i underkant bara för att en miljard är ett jättestort nummer?

Du tycker att 45,000 är okej för en miljard streams?

Hur ska då mindre artister någonsin kunna ha en chans att ens hålla på musik? Det enda det kommer skapa mer av är att artister som har stora skivbolag bakom sig och säljer i drivor t ex Taylor Swift, Kanye Ye eller vad fan han kallar sig numera är dom artisterna som tjänar pengar.

Alla mindre artister och band då? Som nog rätt många av oss lyssnar på kommer ha noll chans att ens ha råd att producera musik och då alltså kunna släppa musik.

Låt oss leka med tanken att du är en artist själv och är i denna situationen, du skulle vara helt ok med att du får minst trots att det är du som besitter talangen. Dom som tjänar pengar på dig är skivbolaget och streaming plattformen.

Oavsett vad man gör eller hur man gör det är det nog väldigt få på denna jord som är helt okej med att få minst av kakan. Även du eller hur?

Av Eclipse

Oavsett vad man tycker i detta fallet, så måste man väl ändå hålla med om att 1 miljard streams generar 45,000 dollar är i underkant?

Om det nu stämmer så är det vad Snoop Dog nyligen gick ut med att han fick när han nådde 1 miljard streams. Hur mycket har Spotify tjänat på den miljarden streams? Jag gissar på betydligt mer än 45,000 dollar...

Sen visst, skivbolagen är som dom är och har alltid blåst både lyssnaren och artisten. Men det var ju mycket därför Spotify föddes för att fysisk media blev mindre attraktivt när Napster m fl såg dagens ljus.

Om jag inte minns fel var det väl t om ett argument Spotify m fl körde med att nu skulle artisterna få betalt igen istället för att förlora allt som när det fultankas.

Känns som vi är där igen, i samma situation snart. Folk börjar fultanka igen för att det har blivit för dyrt att streama. Inte lär det bli billigare om detta förslag går igenom för kostnaden kommer ju falla på oss konsumenter.

Dom som förlorar i slutet av änden är artisterna, och även fast vissa tycker att det är flum och ingen rättighet att leva på att vara artist. Må så vara. Men vi som lyssnar på musiken kommer ju förlora på det likväl då mycket musik inte längre kommer produceras. Då menar jag främst mindre artister och inte Taylor Swift.