Inlägg

Inlägg som Eclipse har skrivit i forumet
Av Eclipse

Ryzen 5 3600, 32gb DDR4, GTX 1060 6gb, 1tb ssd + 120gb ssd

Som rubrik låter. Se bilder för fullständig spec osv.

OBS! Endast avhämtning. Skickar inte. Hämtas på Marklandsgatan i Gbg.

Budgivning avslutas på Söndag 19 Nov. Kl 12:00.

Läs hela annonsen här

Av Eclipse
Skrivet av Chibariku:

Är väl bara fortsätta att köra hennes konsol som hemma och köra på som vanligt?

Funkar det så? Jag trodde om min det är min profil som delar spelen så att säga, att det skulle bli nederlag om min box försvinner.

Av Eclipse

Ska sälja min XBX, frugan har en XSS. Alla spel finns på mitt konto osv. Hur göra smidigast?

Jag ska sälja min Xbox Series X. Min fru har Xbox Series S. Hon har sitt konto och jag mitt. Dock så har jag alltid köpt spelen på mitt konto och så har jag satt hennes Xbox som "hemma" så har jag kunnat dela alla spel till henne.

Dock om jag säljer min Xbox nu så försvinner ju det, så hur gör man enklast för att frugan ska kunna fortsätta nyttja alla köpte spel osv. Min enda tanke är att jag får logga in med min xbox-profil på hennes Xbox och så får hon använda den?

Eller finns det någon annan smidig lösning?

Av Eclipse
Skrivet av shugge:

Det borde gå tänker jag, men behöver nog inte vara en Hue-lampa. Jag kör Hue + Ikea hemma och kan aktivera den automationen på samtliga lampor som det ser ut i Hue appen.

Du kan inte testa att ladda ned Philips Hue appen och synka en av dina nuvarande lampor (efter att ha kopplat bort den från nuvarande system)?

Hmm. Bra idé. Ska prova detta.

Av Eclipse

Har googlat mig trött i fingrarna utan att hitta ett bra svar. Kanske är det min förmåga att googla som är kass, jag vet inte. Men ni vet en sådan wakeup light som Philips säljer. Jag vill inte ha en sån stor ful lampa på nattduksbordet.

Jag har redan smart hem (IKEA/Apple Homekit) och undrar om det inte går att köpa enbart en Philips glödlampa och sätta i min vanliga lampa på nattduksbordet? Och sen styra den som en wakeup light? Det stod något om att det var enkelt att göra det i Hue appen nånting när jag försökte googla mig fram. Men jag kunde inte hitta info om det funkar att enbart ha en enda glödlampa från Philips Hue och implementera den i mitt redan smarta hem och samtidigt få enbart den att funka med Hue appen och som en wakeup light.

Jag fattar ju att jag kan ha den i mitt smarta hem redan, men just funktionen som finns i Hue appen att man kan ställa in en lampa för att väcka en snällt på morgonen. Funkar det utan att skaffa en Hue brygga osv osv osv?

Av Eclipse

Annonsen är avslutad

Av Eclipse
Skrivet av Gifting:

3 450 kr

Grattis. Du la budet precis innan kl. 18.

Du kan hämta den imorgon. På kvällen så hinner jag tömma den efter jobbet imorgon.

Vi kan väl ta adress osv i PM.

Av Eclipse

Här finns batteri rapporten.

https://easyupload.io/5ekdz3

Ber om ursäkt för att jag missat era inlägg och PM med frågor. Är inte så aktiv här. Så jag förlänger budgivningen till imorgon Tisdag kl. 18 så att alla får en chans att buda när dom fått mer info.

Hoppas alla är ok med det. Vill också lägga till att jag inte hittar originallådan till den. Men packar den givetvis noga om den ska skickas. Kvittot från Inet finns och skickas med.

Av Eclipse
Skrivet av brackemannen:

Kan du skriva vilken modell det är?
// J

GA502D

Kör budgivning t om Måndag kl. 18

Av Eclipse

Asus GA502D - Ryzen 7, 24gb ram, 512gb SSD, Geforce GTX 1660 ti

Säljer frugans laptop. Inköpt på Inet 2019-06-06.

15.6"

Amd Ryzen 7 3750h with radeon Vega mobile gfx 8 cpus -2,3mhz

24gb ram (maxat) ddr4 2400mhz

512gb SSD

Gpu 1: Amd radeon rx vega 10 graphics

Nvidia geforce gtx 1660 ti with max q design

---

Är något missljud ifrån strömadaptern (låter det som). Men den funkar som den ska prestandamässigt utan problem. Inga märken eller repor. Den har mest stått på ett laptop ställ.

Finns att hämta i Göteborg, eller skickas där köparen står för frakten.

Läs hela annonsen här

Av Eclipse
Skrivet av FilleMang:

Alltid intressant att man kan betala för 500/500, köpa en fin router, driva en Plex-server och köpa en 4K TV till sovrummet men när det kommer till att dra en nätverkskabel blir det stop. Det du pratar om där är inte en befängt lång kabel eller ett större arbete. Anlita en elektriker i en timme så är det löst om du inte själv har verktygen.
Som nätverkstekniker är det golvlister med frästa spår och och nätverkskablar över tre våningsplan här hemma. I tidigare bostäder har vi gått igenom nära metertjocka lägenhetsväggar.

Förstår att inte alla har borrhammare, meterlånga borr, spikplugg och verktyg för att kontaktera sina egna uttag/kontakter, men steg ett i ett hem där man vill ha bra internet är att dra nätverkskablar över hela bostaden. Allt annat är dumsnålt och det finns ingen mer prisvärd lösning eller något som fungerar bättre.

Hade jag ägt lägenheten ja. Men inte i en hyreslägenhet. Det handlar inte om att vara dumsnål. Det funkar toppnotch till det som det är tänkt till. Att se på det i vardagsrummet. Det är därför jag lagt pengar på det. Men att ta hit en elektriker och börja borra i betongväggar i en hyreslägenhet...det gör man inte. Inte jag i alla fall. Det är inte värt det nu eller sen när det ska återställas när man flyttar ut.

Om det skulle lösa sig i sovrummet vore det en bonus. Uppenbarligen är wifi förlängaren undermålig då den kräver att man gör en norsk omstart lite då och då.

---

Men jag förstår vad ni säger och misstänkte väl ändå att det inte fanns en smidig lösning. Som sagt hade jag bott i eget hus t ex hade jag dragit kablar och fixat. Jag får kolla på om jag kan få till det bättre med en vettigare förlängare.

Av Eclipse
Skrivet av Swedishchef_90:

Kör du merlin fork på din ax92u? Och även senaste firmware?
Mitt wifi vart stabilare med merlin speciellt senaste FW

Hmm. Merlin fork?

Av Eclipse
Skrivet av thadizzy:

Du ska ju inte placera förlängaren i sovrummet om Wi-Fi täckingen är dålig där. Hur tror du den skall lyckas återskapa signalen om den inte kunde ta emot signalen från första början? Förlängaren bör placeras ungefär mittemellan routern och sovrummet.

Jag vet, men har bara ett uttag i mellan och det blev ingen skillnad när jag testat. Funkar bättre av dom två alternativen när den sitter i sovrummet. Det är en konstig planlösning här...

Skrivet av Mullvaden83:

Lösningen är kabel kabel kabel.
Alltid kabel.
Dra en nätverkssladd till sovrummet. Koppla in en switch o AP där. Koppla in det som har Ethernetuttag med sladd o det som bara har wifi till AP.

Nej, nej, nej. Kan inte dra en kabel det är helt uteslutet. Då får jag dra den från vardagsrummet, via det lilla sovrummet, igenom walk-in closet, till sovrummet. Det går inte att göra det smidigt igenom väggar osv. Kommer bli helt befängt lång kabel också.

Av Eclipse

Trött på dåligt wifi i lägenheten, betongväggar och en bit ifrån router till sovrum

Ok, ska försöka dra detta kort och smidigt.

Som rubriken låter är det rätt tjocka betongväggar i vår lägenhet och routern är ej möjlig att flytta. Den sitter i vardagsrummet och är en Asus RT-AX92U och vi har 500/500mbit. Det är en liten bit från vardagsrum till vårt sovrum och wifi är inte bra i sovrummet. Speciellt inte när man har en andra tv där och streamar via Plex.

Köpt en klassisk wifi förlängare som sitter i sovrummet, men den är jävligt opålitlig. Då och då, typ en gång i veckan dör nätet helt där så man blir tvungen att dra ur wifi förlängaren ur uttaget och i igen för att den ska hoppa igång. Den är helt enkelt kass på alla sätt och vis. Det är någon D-link för 600 spänn eller nåt jag köpte.

Hur ska jag få ordning på detta? Jag är less på att nätet hoppar ur i sovrummet pga wifi förlängaren. Jag är trött på att inte kunna se 4K via Plex i sovrummet pga dålig hastighet pga förlängaren.

Hur kommer jag undan hyfsat billigt för att få ordning på detta? Finns det olika lösningar? Nätverk är inte riktigt min grej...

Av Eclipse

Ett tips som funkat bra för min batteritid. Gå in i inställningar->iCloud->iCloud säkerhetskopia-> Bocka av säkerhetskopiera via mobilnätet.

Alltså enbart säkerhetskopiera över wifi.

Av Eclipse

Funderar på ny skärm, 42" eller större och ska funka både för gaming och fotoredigering

En liten udda önskan kanske, idag sitter jag med två skärmar. En 34" curved som jag spelar på (Xbox och PC) och en 24" till min Mac som jag använder till att spela Football Manager men och främst till att redigera foton. Då fotografering är min stora passion.

Jag har länge velat ha en större skärm, och en enda skärm och känner att nu är det möjligt med OLED och att dom har bra specs till okej priser (4K, låg responstid och högre hz osv osv). Grejen är dock, funkar dom att använda till dessa två skilda områden? Helst av allt skulle jag vilja ha möjligheten att kunna ha en inställning för gaming och en för fotoredigering. Ingen av dom skärmarna jag använder idag har den möjligheten att kunna ändra mellan två olika inställningar.

Är det någon som sitter med någon av dom gamingskärmarna som finns ute som är 42" eller mer, 4K, 0,1-1ms och 120hz eller mer som vet om det går på sin skärm att ha mer än en inställning? Eller vet någon modell som har det? Har letat runt lite, men det är inte direkt en egenskap dom skriver ut.

Av Eclipse

Annonsen är avslutad

Av Eclipse

Avslutar annonsen nu. @Playboy_1338 vi hörs via PM.

Av Eclipse

Bara för att vara tydlig, som man ser på bilderna så är grafikkort och kylning inte monterat i lådan.

Av Eclipse

Avslutar annonsen imorgon Tisdag kl. 20.00. Högsta bud är välkommen att hämta den vilken dag som helst denna veckan (utom fredag). Enbart Swish.