Inlägg

Inlägg som Rushdie har skrivit i forumet
Av Rushdie

IPTV som ballar ur varje kväll kl 18:50 (BBB)

Tjo
Jag har IPTV via Bredbandsbolaget / Telenor. För att det skall fungera så använder bredbandsbolaget sin Zyxel-router och en Thomson-IPTV-box. Zyxelroutern är ett under i att vara dålig, saknar adminmöjlighet, 5GHz etc. Dessutom är den ful och har dåligt interface. Så den går fetbort. Av denna anledningen har, och vill, jag använda min gamla trotjänare Dlink DIR-855.

Jag har kört kombinationen Dlink-router och thomson-IPTV-box i ca ett år, och det har fungerat, men lite begränsat. Jag fick aktivera multicast / IGMP i routern för att det öht skulle fungera. EPG och all meta-data har saknats, dessutom har man inte kunnat göra några inställningar i boxen. Den tillåter tydligen inte detta om allt inte är helt som den vill. Kopplar man in boxen direkt, utan routern, fungerar den ju givetvis som den skall. Detta har inte varit något problem, eftersom det inte används varken EPG eller det andra. Men det tyder ju på att något inte riktigt står rätt till.

Ett problem har dock uppenbarat sig. Ungefär vid månadsskiftet okt-nov så har bilden & ljudet börjat balla ur totalt, och det börjar ALLTID exakt klockan 18:50. Det pågår några minuter, och kan avhjälpas med att starta om boxen. Sen brukar det fungera bra ett tag, men kan återkomma några gånger under en kväll. Det är aldrig problem dagtid. Om jag kör IPTV-boxen direkt i inkommande uttag så fungerar det ju givetvis. Skulle även tippa på att det skulle fungera om jag satte en vettig switch innan routern, och kopplade in IPTV-boxen där. Men det vill jag undvika.

Någon som varit med om detta? Finns det någon lösning?

Av Rushdie
Skrivet av Don_W:

Nu har jag aldrig själv testa och är rätt novis i terminalen men skall du inte skriva : sudo purge snarare än bara purge.

http://osxdaily.com/2013/11/14/use-purge-command-os-x-maveric...
http://osxdaily.com/2012/04/24/free-up-inactive-memory-in-mac...

Nah, spelar ingen roll då funktionen inte finns

sudo: purge: command not found

Har för mig att purge dök upp i OSX 10.8 eller liknande. Innan dess verkar det inte ha funnits med. Kan man fula runt och flytta binärer från något annat system till 10.6? Som man gjorde för att få (tillbaka) msconfig till win2k till exempel Om nu ens purge är en smart lösning?

Skrivet av aluser:

Du ser ut att ha taskigt med hårddiskutrymme om man ser på bilden.
Har du c2d så är din maskin från 2010 eller äldre

Det är ca 150GiB ledigt på disken. Så det räcker ju och blir över. Eller finns det någon bakomvarande funktion som inte är väldokumenterad? Typ att inaktivt minne som fortfarande är aktuell information måste swappas innan den frigörs? Låter ju dumt dock.
Dubbelkollade och det är ingen c2d utan sb. Så 2011 borde stämma.

Skrivet av Aje:

Hmmm enligt bilden är väl minnet ok? Hur ser det ut på hårddisken?

Enligt bilden är det ju helt slut på ledigt minne. Däremot finns det en GiB med inaktivt minne som inte används. Men problemet är ju att den inte frigör detta, utan hellre låter programmen hänga sig när dom inte får mer minnet allokerat. Känns helt bakvänt. Antingen så får den ju frigöra det inaktiva minnet till program som behöver det, eller så får den sluta att hålla kvar data som inte behövs. Den kan ju inte sitta och fisa med 300MiB blandat skräp från MS Word jag hade uppe förra veckan om Firefox vill ha lite mer minne för att inte krascha.

Skrivet av ksw:

har samma problem, OSX älskar att äta minne och det leder till problem när jag försöker köra tex solidworks genom en vmware fusion burk virituellt.

Den får gärna äta minne. Oanvänt minne är bortslösat minne. Så länge den sköter det snyggt. Får du också problem med inaktivt minne som ligger kvar och inte frigörs?

Av Rushdie

Rensa minne i OSX

Hej
Sitter på en macbook pro från 2011 (tror jag, C2D). Har problem med att den käkar upp allt minne, och det är ju inget vidare när minnet tar slut. Väldigt dåligt faktiskt. Hur rensar jag detta smidigast? Helst något halvautomatiskt som inte kräver handpåläggning varje kvart. Märk väl att jag kör OSX 10.6.8, så

purge

funkar till exempel inte.

Men, oanvänt minne är ju bortkastat minne? Bättre att ha saker i minnet för då går det snabbare juh! Detta är inte XP, utan OSX frigör minne automagiskt! OSX ser ju till att inaktivt minne frigörs och görs tillgängligt! Allt är så bra blabla etc...

Well, det är inte så jävla fräckt när allt man jobbar med deadlockar och enda lösningen ur är att tvångsdöda flertalet program.

http://i60.tinypic.com/28rk6fs.jpg

Att växla in allt i en växlingsfil på en 5400rpm är ju ingen höjdare. Men det kan jag gå med på om minnet verkligen är fullt. Jag kan till nöds gå med på det om frigöringen av inaktivt minne inte fungerar. Men att deadlocka program som tvingar en att stänga av dessa, när det finns över en GiB RAM tillgänligt, där går gränsen!

Av Rushdie

79kr för att hämta ett paket på pick up point? Vad har jag missat? Detta har ju under alla år varit gratis?

Av Rushdie

Tio år är faktiskt sjuuukt lång tid. Vafan har man gjort egentligen? Pillat navel, ätit äcklig mat, druckit för många öl och fått något tunnare hår...

Sy med Castor, den exploderande räkgrytan osv är andra klassiska grejer som oftast inte nämns. Det är mest 'den blå tiden' och 'da_bear' som kommer på tal. Känns som hundra år sen.

Swec har liksom tappat stinget lite... dom gamla rävarna har väl fått annat för sig. Även jag. Men men, sånt är livet. Det förändras.

Av Rushdie
Skrivet av Pedrow-SWE:

Nån som vet om servrarna är nere nu? Jag har försökt logga in sedan 9 tiden och får varierande fel, Code -1, server full, check filter.. etc.

Verkar så ja, varit halabaloa sen klockan tio hos mig här.

Av Rushdie

Funkar fint för mig. Är ju ett måste för att öht kunna spela för mig.

Det enda som inte funkar helt hundra är rmb vilket enligt utsago ska ha att göra med någon specialgrej i BF3 som gör att den inte helt hundra går att binda om via autohotkey. Annars funkar allt perfa.

Av Rushdie

Efter att ha velat med UPS och HP (snacka om extremt svårt att få tag på en vettig mailadress) så har UPS ingen möjlighet att fixa en etikett till paketet, det är HPs jobb. Och när väl HP fick ändan ur vagnen (dom vägrade ta det via mail, utan ville ha ett telefonnummer. Hade x antal missade samtal innan jag lyckades svara), så visade sig att jag inte ens skulle ha en etikett, utan den skulle chauffören ha med sig, och denne skulle dessutom packa datorn (?).

Som det ser ut nu så kanske det klaffar på så sätt att jag kan få iväg datorn om tre dagar. Annars ser det brunt...

Posten hade ju varit betydligt smidigare, bara lämna in på någon random mack när som helst.

Skrivet av jycken:

Detta låter inte likt UPS alls tycker jag. Dom har alltid hämtat och lämnat vid dörren då jag haft med dom att göra. Har alltid bara varit att skriva ut etiketten man fått av dom i ett mail och klistra på denna på paketet. Sen har man (efter att ha registrerat sig) skapat en sändning/hämtning på deras sida

Det spelar liksom ingen roll om UPS kan komma och hämta grejerna då jag är inte hemma under arbetstid. Och etiketten går inte att skriva ut, eftersom jag inte fått någon i ett mail. Troligtvis eftersom det inte är jag som bokat frakten (men det är bara ett antagande)

Skrivet av jycken:

Hur du fick med DHL i din ekvation fattar jag inte.

Detta är givetvis ett stavfel från min sida. (DHL har alltså inget med detta ärende att göra öht)

Av Rushdie
Skrivet av Kosh of Vorlon:

Jag skulle skicka datorn till där jag köpte den (i det här fallet Dustin) och säga: Lös uppgiften!

Jo, i vanliga fall hade jag gjort det. Men återförsäljaren behöver inte ta tag i garantiärenden, och Dustin är inte direkt kända för att vara smidiga där. Jag har gjort det tidigare (skickat tillbaka grejer till Dustin på garanti (Koss livstidsgaranti)), och det tog flera veckors bråkande med jag vet inte hur många parter. Dustin tog till slut tillbaka det efter att jag skapat en tråd på swec och mailat runt lite mer.

Skrivet av Derox:

Be UPS hämta upp den på din arbetsplats? Funkar ju utmärkt när de skall lämna saker.

Nja... min arbetsplats har inte riktigt möjlighet till sådana utsvävningar. Dessutom måste jag ju fortfarande ha den där etiketten på kollit för att UPS-tomten skall ta emot det.

Av Rushdie

HP + UPS, förvirrande galenskap.

Tjo

Jag brukar beta av en tre-fyra garanti/kkl-ärenden per år, och det brukar fungera bra. Nu har jag dock stött på patrull...

Jag har en HP-laptop med tre års garanti, som nu är trasig. Kontaktade försäljaren (Dustin), som redirektade till HP för garantiärendet. Efter att jag skapat ett 'case' (typ support ticket) hos HP så börjar galenskapen. Det är inte så att jag bara kan packa ner datorn i en låda, lämna in hos posten och alla är happy campers. Det är så att UPS måste komma och HÄMTA datorn hemma hos mig. Under arbetstid. Ofta man är hemma under arbetstid...

Så jag tänkte lösa det genom att lämna in paketet direkt till UPS i Göteborg istället. Men UPS har ingen egen inlämningscentral, utan det sköts via ett tredje företag, 'Mail Boxes Etc.'. Grejen är ju den att jag måste ha en sändningsetikett på paketet, och "En etikett har skapats och är i transit till upphämtningsplatsen. " Så UPS skriver alltså ut en etikett och skickar via post (...) hem till mig. Sista försöket är då att skriva ut etiketten själv, sätta på paketet, åka in till stan och leta upp 'Mail Boxes Etc.' för att lämna in paketet där. Problemet är att jag inte kan skriva ut någon etikett från DHL, eftersom det enbart går att göra om man är kund och betalat för frakten (vilket HP skall göra, inte jag).

Här någonstans tröttnade jag efter drygt en timmes efterforskningar i ämnet. Om jag inte har möjlighet att skriva ut etiketten och dumpa skiten direkt hos speditören så får jag vänta två veckor på att få tag på etiketten som UPS skrivit ut (jag veckopendlar). Och sen ändå vara tvungen att lämna in den hos 'Mail Boxes Etc.'.

Någon som vet ett lämpligt sätt att styra sig ur det här? (har mailat alla inblandade, men det lär väl knappast komma några svar förrän nästa vecka)

Av Rushdie

Nu är detta inte en matteuppgift, men likväl ett matteproblem för mig.

( a + b ) / a = c

a = ?

(För den intresserade handlar det om kompressionsförhållande i en ottomotor. a=totalt förbränningsrum, b=cylinderslagvolym och c=kompressionsförhållandet. Exempelvis (50cc + 500cc) / 50cc = 11))

Av Rushdie

Fast det blir lite skevt i det här fallet. För XFX har ju möjligheten att flytta över garantin till den som köper en begagnad vara. Dock så skall produkten ändå lämnas in till butiken där den köptes om det är ett garantiärende. Och Inet (eller någon annan återförsäljare) har inget krav att dom skall ta emot det.

Av Rushdie

Vafa... Kom igen, dumpa stenåldern... VGA och PS/2 Släng dit några schyssta FW-portar eller liknande istället. I övrigt verkar det vara ett trevligt kort det där.

Av Rushdie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Printscreen
Hur tänker de med "usb 2.0 täcker behoven"? Öh, jag vill gärna ha 3.0 till mina usb-pinnar och externa hårddiskar. Går ju pisslött idag!

Det hela är väl rätt avancerat, men jag kan anta att 'de' resonerar som så att vanliga användare inte behöver mer än 35MB/s, och behöver man det så kör man FW/eSATA. Problemet med det resonemanget, hur rätt de än må vara, är att man aldrig riktigt förutse hur sheeple beter sig. Helt plötsligt finns det en snabb och ny USB-standard, och ingen vill sitta kvar i den gamla 2.0-båten längre. Så folk kan lägga massa extra pengar på ett moderkort med 3.0-stöd, trots att man inte ens har några tillbehör som går i 3.0. Så AMD/Intel har säkert rätt egentligen, det är inte många som verkligen behöver USB 3.0 (då dessa klarar sig på FW/eSATA). Men det betyder ju inte att folk kommer nobba USB 3.0 för det, tvärt om. Alla vill ha det

Av Rushdie

har också betat av två TX650W, båda pep rätt illa. Kändes inte värt att chansa på ytterligare en från CWT / seasonic (som tillverkar Corsairs agg), så jag dumpade dessa och gick över till Fractal Design (minns inte vad tillverkaren heter... NMND?). FD-agget har inte anlänt än, så vi får se om det är något att ha.

Inget fel på Corsairs agg egentligen... men man har inte riktigt lyckats med lindningarna i spolarna på vissa modeller. Lägger man ett öga på Corsairs forum så ser man att det är ganska vanligt.

Av Rushdie

Lirar uteslutande på hardcoreservrar, känns roligare på något sätt. Det som är synd är att siktet till flonken på AK (och dess derivat) inte fungerar. Du kan sikta in dig vågrätt, men siktet flyttas ju inte i höjdled. Men jag spelar assault så sällan ändå.

Vad jag dock verkar vara tämligen ensam om är recon med Thompson. Lite lynnigt men samtidigt mycket humor när någon ser en, skall fram och karva med kniven och man lägger en svärm 45ACP i kakintaget. Och mycket C4 behövs också. Recon med Thompson, 1911 och en väska C4...det är grejer det.

Någon som har lite koll på hur pansar, anslagsvinkel etc spelar in när man beskjuter en stridsvagn? Går det att göra någon vettig skada i front, t.ex. genom att träffa banden eller tornkransen? Gör det mer skada att träffa torntak än tornfront? Jag brukar mest lägga benen på ryggen och slå i sida / bakifrån, så jag har inte forskat vidare i ämnet.

Av Rushdie

Speedfan klarar att styra fläktarna på moderkortet, under förutsättning att du antingen har PWM-fläktar på en PWM-kontakt, eller att moderkortet själv kan reglera spänningen (över en 3/4-pinskontakt, fläkttyp spelar då ingen roll). Även om moderkortet har dessa funktioner, så kan det vara så att det är något som stoppar, vilket är vanligt med till exempel laptops/OEM-burkar etc. Fläkten kan vara reglerbar (moderkortet styr själv), men speedfan klarar trots detta inte att reglera den.

Av Rushdie
Citat:

Ursprungligen inskrivet av noak
vad har du för fakta att backa upp det där med? Jag har aldrig i något sammanhang sett en dator gissa något.

Det pågår mer kvalificerade gissningar bakom kulisserna än du kanske tror :).

http://en.wikipedia.org/wiki/Branch_predictor

Av Rushdie

Fullt möjligt att något gått sönder, så det är en god idé att testa allt grundligt när du får ett ersättningsagg. För att luska ut vad som hänt brukar lukten vara till hjälp. Luktar det piss brukar det vara en ellytkodning t.ex.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antzo
Blev tveksam efter att dustinhome.se ratade mig o kopplade mig till Intels support i england då min Q9550 jag köpte där var defekt...
|...|
När det gällde dustinhome så var det angående min processor. Jag ringde 3 veckor efter köpet och dom sa att dom inte hade något samarbete med intel utan att jag själv fick fixa allt.

Syftningsfel, eller är det något som jag inte fattar? Varför skulle Dustinhome engagera sig i en processor du köpt i England?

Av Rushdie

Det kan du ha gjort (beroende på moderkort etc), men det är inte det som är 'problemet' i ditt fall. SPD är (för)definierade inställningar som gör det enklare att konfigurera minnen, beroende på frekvenser etc. Istället för att behöva ha tabeller, datablad etc framme, så väljer moderkortet rätt spänning, timings etc efter inställd frekvens. På så sätt behöver slutanvändaren bara ställa in frekvens, så ställs resten i efter SPD-tabellerna, som innehåller alla andra värden som berörs av en högre eller lägre frekvens. Så vad du gjort är att du jämfört de förinställda SPD-konfigurationerna, och det är inte till mycket nytta egentligen.

Om ditt moderkort inte stödjer individuella timings / frekvenser per kanal (vilket fortfarande är lite ovanligt), så körs alla minnen i det som står under Memory-tabben i CPU-Z.

Så ja, du är ute och cyklar lite