Inlägg

Inlägg som moo har skrivit i forumet
Av moo

Windows Explorer fuckar up

WinXp

Windows Explorer verkar inte funka riktigt som det ska för mig. Den glömmer nämligen bort visningskonfigurationen för mappar jag ställt in. T.ex. har jag en mapp ordnad efter 'date modified', men efter varje gång som jag startar om datorn så är den tillbaka till att ordna efter typ igen. Lika är det med kontrollpanelen, som jag vill ska visas som ikoner, men visas jämt som lista istället efter omstart. Liksom wtf?

Av moo

Jag förstod inte alls och tyckte det mest kändes som slöseri med tid. Fick absolut ingen craving efter windows vista direkt. :s

Av moo

Vrituell hårddisk?

Jag letar efter ett program eller liknande som kan "göra om" två diskar till "en". D.v.s. jag har två hårddiskar, och den ena börjar ta slut. Jag vill använda den andra hårddisken att spara ny data på, men ha kvar den första hårddiskens katalogstruktur. Så när man besöker en katalog på den andra hårddisken ska även filer från den första visas. Hajar ni vad jag menar?

Av moo

Jag förstod inte reklamen öht. :s

Av moo

Undrar vad som skulle hända om intel eller amd skulle tycka att kinserna gör intrång på deras patent, och om kinserna vägrar bry sig om det.

Av moo

Mjukvarupatent är bara så sjukt fel och omoraliskt. Vilka pund det finns som beviljar patent som dessa.

Nä, jag uppmanar alla att ta en titt på den här sidan:
http://www.nosoftwarepatents.com/se/m/intro/index.html

Och kanske tom skänka en slant för att motverka den här negativa utvecklingen.

Av moo

Galet häftigt! Har lekt runt med demos och spel hela kvällen. Blev lite paff när jag spelade Warmonger. Är så van vid att allt är statiskt, så när en vägg som jag använda som skydd blev bortsprängd så att bara armeringsjärnet var kvar fick jag tänka snabbt för att överleva!

Av moo

Jaha, då vet man det. Foxconn är inget företag jag ska stöda.

Av moo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trihxeem
Då är det ju bra att du kan köpa DRMfria låtar via iTunes Music Store sedan ett år tillbaka som inte kräver att du autentiserar dig på datorn för att spela upp dem.

http://www.apple.com/pr/library/2007/04/02itunes.html

Fortfarande aac men det är ju bara till att konvertera till MP3 om det inte passar, direkt från iTunes.

DRM är den främsta anledningen till att leecha musik istället för att köpa den!

Det där gäller endast ett fåtal låtar.

Av moo

Det är precis sånt här tjaffs som håller mig borta från att köpa DRM-infekterad musik. Tycker iTunes Music Store är hur schysst som helst - men när låtarna är av något fullständigt efterblivet format som bara fungerar i itunes och apples produkter är det bara NO WAY. Och sen så måste man skriva in inloggningsuppgifter om man vill lyssna på låtarna man köpt efter en ominstallation av operativsystemet. Hur stört är inte det?

Av moo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adzer
Folk som som påstår att den produkten som har flest användare per automatik är bäst borde nog ta sig en funderare.

Word på det.

Av moo

Som vanligt då, med andra ord. Vista ställer till med problem.

Av moo

Jag har aldrig köpt en bärbar dator (utom en gammal beggad), men en ultraportabel kommer definitivt vara min första.

Av moo

Jag har heller aldrig riktigt förstått varför man ska lägga pengar på en mac. Varför betala dubbelt så mycket bara för att det är en mac? Visst, OS:et verkar rätt fint, men med tanke på vilket skitprestanda man får (förutom batteritiden som är bra), och hur mycket problem folk tycks ha med hårdvaran (har en vän som tjafsat hur mycket som helst för att hans macbook led av cpu whining, så han har skrämt upp mig lite) så känns det bara dumt. Nä, när man kan få en bärbar PC med 4 gånger så mycket minne, 4 ggr så stort hårddiskutrymme, likadan CPU, och ett dedikerat grafikkort på 512MB för samma pris känns det inte så värt längre.

Av moo

Sitter kvar på 2:an tills mina favorit-addons finns tillgängliga för 3:an.
Firefox är annars tveklöst den bästa webbläsaren som finns.

Av moo

Fullständigt vidrigt att man i USA kan livnära sig på att stämma andra företag för löjliga patent. Säger ganska mycket om hur helt jävla cp det är med patent.

Fyfan.

Av moo

Fan det är ju helt sinnessjukt vad bra och billiga grafikkort börjar bli nu.

Av moo

Xvid DivX med VLC funkar inte - BLIR TOKIG

Försöker exportera ut en tutorial jag gjort i Adobe Premiere Pro 1.5. Har exporterat till vartenda j*vla format känns det som, och inte finns det något där allt klaffar. Antingen blir filerna alldeles för stora, eller som funkar dom inte i vanliga videospelare. Helst vill jag använda mig av DivX eller Xvid, då dom filerna blir minst. Men av någon konstig anledning så fungerar det inte att spela upp Xvid eller divx-filer med VLC. Det funkar utmärkt i Media Player Classic. WTF?!

Använder senaste versionen av divx, xvid och vlc. Any ideas?

EDIT

Löste sig. Att exportera filmen utan komprimering och sedan använda virtualdub för att komprimera gick hur bra som helst. Fick ner en 42 minuters film i 800*568 @ 24 fps till ca 480 MB. Och det fungerar i VLC.

Av moo

Ser mycket bra ut! Bra att ATI var betydligt ärligare med sitt diagram än Nvidia också. ATI comeback måntro?

Av moo

Grejen med att piratkopiera till konsoll, som ovan nämnt, är ju att man måste betala extra för ett chip, och som dessutom dödar ens garanti på konsolen ifall den skulle gå sönder (vilket alla xbox 360 tycks göra förr eller senare).

Jag tror betydligt mer på konsoler som spelplatform än PC. Den är mer lönsam än PC (uppenbarligen), samt så är det billigare för konsumenter än att behöva punga ut 9000 kr för en ihopsatt speldator. Det är motsvarande 1 Xbox 360 och ca 11 spel för 599.

Dessutom medför konsoler mer än bara det. Iom att alla sitter på samma prestanda kan det inte bli lika orättvist som det kan bli på PC vid multiplayer-spelande. Vad är mer drygt än nya PC-spel som drar så fruktansvärt mycket, att dom som har mer pengar och sitter på bättre riggar har ett avsevärt övertag tack vare det?

Citat:

Köpa spel på Steam är även billigt, jämfört med andra spel.

Steam är iofs oftast dyrare än att köpa i butik. :s Och dessutom är man mer begränsad med Steam i fall att man skulle vlija sälja ett spel man köpt där (först och främst så går det inte, isf måste man sälja hela kontont och det är mot användaravtalet).