Inlägg

Inlägg som moo har skrivit i forumet
Av moo

Haha oj oj vad danskarna slickar röv. Hoppas det danska folket tar sitt vett tillfånga och fullständigt bojkottar Tele2. D.v.s., dom som använder deras tjänster slutar med det.

Av moo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av roboth
Låter som ett hårdvarufel.

Vilken del isf? Och varför just andra gången? :s

EDIT:

Jag hittade felet nu efter att ha suttit såhär i några månader. Det visade sig att jag hade lagt till network drivers med map network drive (som inte är anslutna). Så fort jag disconnectade dessa i my computer så startar datorn snabbt igen.

Av moo

Underligt problem med WinXP

När jag startar min dator efter att ha haft den avstängd ett tag (några timmar) så vägrar det fungera med inloggningen till WinXP. När jag skrivit in mitt användarnamn och lösenord så händer ingenting. "Loading" står det, and that's it. Kan fortfarande röra musen och så. Om jag startar om datorn så fungerar det dock alltid att logga in. Någon som har en aning om vad det är som kan vara fel?

Lite irriterande att behöva starta om datorn en gång innan det funkar.

Av moo

Sitter i XP så wtf.

Av moo

Visst, 8800GTX är oftast snabbare, men bara marginellt. Vill du verkligen lägga ut så mkt pengar för sån liten skillnad? Alla andra köper 8800GT. Det är därför det är slut överallt.

Av moo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fuer_frei
Jag gillar dom hederliga x1900 korten från ATI, tycker dom passar i den vita färgen dom hade.

http://www.techzine.nl/uploaded/31617_e4cce662.jpg

Tycker faktiskt också om dom.

Av moo

http://fraps.com/

Ett program man laddar ner.

Av moo
Av moo

Testade just att köra Crysis. Har inga blinkande skuggor och sånt. Däremot började polygonytor att försvinna/blinka när jag pillade med grafikinställningarna.

Av moo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ratatosk
Jag hittade inga uppgifter om ditt OS eller CPU.
För er som kör XP och AMD X2, finns en patch att ladda ned för AMD:s dualcore, gör det om ni inte redan gjort det.
Testa med v-sync på också, det har hjälpt mig ibland.
Kolla temperaturen på CPU:n, för att utesluta throttling.

Intel Core 2 Duo E4300 @ 2880 MHz
WinXp

DxDiag här:
http://web.telia.com/~u87309837/forum/DxDiag-ny.txt

Temperaturen är låg. Ca 40-50 högst (ca 25-30 i idle). Sitter med scythe infinity och antec nine hundred.

EDIT

Prövade just bioshock, och det flöt på hur bra som helst utan hack. Måste vara spelen som rent implementationsmässigt inte går hand i hand med kortet. Har någon med 3870 prövat att lira gears of war?

Av moo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av loranga1
antar att du formaterat eller kört en riktig driveclean innan du installerade det nya kortet med drivrutiner, om inte så kan det vara boven

Jag avinstallerade alla drivrutiner för det gamla kortet. När jag upplevde de problem jag beskriver med det nya så avinstallerade jag alla ATI drivrutiner också, körde en driver clean på alla nvidia och ati grejer, och sen installerade jag drivrutinerna igen. Fortfarande samma sak.

Av moo

Jag har 2048MB Corsair XMS2 DDR2 RAM (2st 1024). Men alltså. Grejen är att jag satt på exakt samma dator förut, fast med ett GeForce 8800GTS 320MB, och då hade jag inget av ovanstående problem. Inget s.k. "stuttering" någonstans.

Av moo

Jag har inga blinkande skuggor, dock så hackar dom flesta spelen helt random (föklarat här: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7...). Vilka spel händer det i?

Av moo

Jag hade ett 8800GTS 320MB innan. Den hade inga sådana hyss för sig i något av ovanstående spel. 100% säker.

EDIT

shit det verkar inte vara ett litet problem iaf. Bara att söka på "gears of war" och "stutter". Även folk med geforce har problem.

Av moo

Problem med Radeon 3870 512MB - Hackighet

Har problem med mitt nyköpta PowerColor Radeon 3870 512MB. Det gäller frameraten. Oftast är den fin och så, men ibland så bara börjar allt hacka något fruktansvärt i en kort stund, för att sedan flyta på igen. T.ex. hackar det riktigt illa de första 2 sekunderna så fort man kommer in i en UT3 map. Okej, ingen stor deal. Men så blir det varje gång man kommer in i en ny del av en map/vänder sig mot någon del man inte sett förut. Mao måste man kuta igenom hela banan en gång innan den börjar flyta på. Lika är det i oblivion. Och i secondlife bara tokdör frameraten helt slumpmässigt. Går ner till 1 frame i sekunden for no reason. Liksom jaha? Ett annat exempel är Gears of War som bara tycks hacka konstant (inte om man står still, bara om man börjar röra på sig, känns precis som när spel brukar läsa från hårddisken och börjar hacka, bara det att spelet inte gör det utan hackar ändå). Enda som inte krånglat är Valves spel.

Att sänka inställningarna i UT3 och Gears of War minskar problemen.

Man kan säga att de här hacken sker när man ser något nytt man inte sett förut. Det är då de slår in. Om man skjuter iväg en raket för första gången så riskerar allt att börja hacka, eller om man ser en ny karaktär, eller som förklarat ovan - en ny del av en bana. Det hela gör mig oerhört irriterad.

Innan hade jag ett GeForce 8800GTS 320MB. Med detta kortetet upplevde jag inget av ovanstående problem.

Några idéer?

*********** EDIT1 ***********

Märkte just också att desto mer man använder kortet (under en datorsession), desto långsammare verkar det gå. T.ex. får jag mellan 200-500 fps i ut2004 efter en fräsh omstart. Om jag däremot spelat andra spel innan går det i 90 - 250fps. Fett buggat.

*********** EDIT2 ***********

Citat:

Ursprungligen inskrivet av loranga1
antar att du formaterat eller kört en riktig driveclean innan du installerade det nya kortet med drivrutiner, om inte så kan det vara boven

Jag avinstallerade alla drivrutiner för det gamla kortet. När jag upplevde de problem jag beskriver med det nya så avinstallerade jag alla ATI drivrutiner också, körde en driver clean på alla nvidia och ati grejer, och sen installerade jag drivrutinerna igen. Fortfarande samma sak.

*********** EDIT3 ***********

DxDiag här:
http://web.telia.com/~u87309837/forum/DxDiag-ny.txt

Av moo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pyroo
This problem can most likely be corrected by installing this HotFix: http://www.futuremark.com/download/hotfix_oct07/. If the Oct07 HotFix does not correct the problem, you can work around this issue either by renaming the "Direcpll.dll" file (found in %WINDIR%system32FuturemarkMSC) to something else, or you can run the benchmark using the -nosysteminfo command line option. Please note that if you use the -nosysteminfo command line option, you will not be able to publish the result online.

Hade samma problem som noobonur. Hotfixen löste problemet.

Av moo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iller
Misstänker att du har samma problem jag hade med mitt 2900XT
Ser att du använder Windows XP.

http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&tas...

Tack, det gjorde susen!

Av moo

Asså jag laddade ner hela paketet med WDM och allt när jag installerade förut.

Av moo

Japp.

Av moo

Unknown device??

När jag satte in mitt Radeon 3870 i datorn så hittade den (förutom själva grafikkortet i sig) även en till enhet. Dock tycks datorn into kunna få igång den här enheten. Vet inte ens vad det är för något. Några idéer?

Bild:
http://web.telia.com/~u87309837/device.gif