Inlägg

Inlägg som moo har skrivit i forumet
Av moo

Det är bara skisser som visats än så länge.

Av moo

Jag hade precis tänkt skaffa en intel ssd. x-25 M G2 eller vad den heter.

Av moo

Köpa Win 7 serial på ebay?

Någon som har erfarenhet av det?

Denna t.ex.:
http://cgi.ebay.com/Windows-7-Ultimate-Retail-License-Key_W0Q...

Av moo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Det lustiga är ju att det antagligen kommer leda till att folk helt enkelt struntar i företagen som tar bort sina sidor. Om jag söker på något och får en träff på någon av News Corps tidningar så läser jag den, om dom inte finns där läser jag hos någon annan.

Precis min åsikt. GL HF säger jag bara, Ms, och "alla" de som faktiskt går på det här erbjudandet. Den enda effekten detta kommer ha är att dessa sidor förlorar sina besökare.

Om man inte kan hitta något på google så finns det inte.

Av moo

Grattis!

Använt Firefox sen det kom.

Av moo

Video or GTFO

Av moo

Windows 7 verkar faktiskt bli riktigt najs.

Av moo

Ta bort alternativ i högerklick-menyn?

Hur konfigurerar man högerklicksmenyn på en mac? Installerade appdelete förut men tog sedan bort det, men det finns alternativ kvar i listan som skräpar.

Av moo

Hehe schyssta tips allihopa. Eller kanske aningen tveksamt i ditt fall, nystan.

Av moo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Poison
Hejsan,

Man kan säga som såhär:
Active FTP: FTP-servern bestämmer vilka portar som trafiken ska gå över
Passive FTP: Klienten som ansluter bestämmer vilka portar som trafiken ska gå över.

Den här sidan
http://slacksite.com/other/ftp.html

säger precis tvärtom. Att i active så är det klienten som bestämmer, och i passive är det servern som bestämmer.

Av moo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aphex
FTP är ett gammalt och otidsenligt protokoll som kräver att en separat anslutning upprättas för varje dataöverföring. Det skiljer sig på så vis från din webbläsare eller Unreal Tournament, där all kommunikation sker genom den ursprungliga anslutningen initierad av klienten.
Att man får problem med active beror i princip alltid på att klienten sitter bakom en router eller brandvägg där trafik till portarna ftp-klienten väljer för inkommande dataanslutningar inte släpps igenom.

Ok, så medan t.ex. spel och spelservrar kommunicerar över en anslutning som är initierad av klienten, så kommunicerar ftp-klient och ftp-server över anslutningar som öppnas och stängs kontinuerligt eller vadå? För:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maniak
Du connectar till spelservarna på tex 27015, den connectar till dig med en random port över 1023. [/B]

... varför blockar inte min router det servern försöker skicka över en random port?

Av moo

Undrar över portar och brandvägg

Jo det är nämligen så att jag satte upp en FTP-server i helgen, och det krånglade en hel del. Det gick inte att connecta till den, trots att jag hade forwardat port 21 till min dator genom routern/brandväggen. Lösningen var att använda passive mode istället för active. Utifrån ren nyfikenhet läste jag en del artiklar om detta, passive vs active alltså, och jag försår ärligt talat inte varför active inte skulle fungera.

Om jag förstått det rätt så connectar klienten till ftp-servern med ett portnummer som argument, som anger vilken port servern ska connecta tillbaka till.

1. Klient från nån port -> Server port 21

Sen skickar servern tillbaka ett acknowledgement till klienten på samma port som servern kontaktades på, och kontaktar sen klienten igen på den port som klienten skickade med.

2. Server -> klient (ACK) nån port
3. Server -> klient port som skickades med

Sedan kontaktar klienten tillbaka på nån port igen. Och det är där som det knasar till, om jag förstått det rätt, iom att den porten (eller portarna) kanske inte är öppna.

Så vad man gör är att använda Passive mode istället, där det istället är servern som skickar portar som argument till klienten, som säger vart den kan connecta (dessa portar måste vara öppna på brandväggen).

Nu är frågan:
Varför funkar det inte i active mode (med att klient connectar till en port), när de program jag använder verkar fungera utan att jag öppnat portar för dem? (Dessa program får ju data skickad till sig från server) T.ex. så spelar jag Unreal Tournament. Jag har inte öppnat några portar för det spelet. Trots detta så tar den applikationen emot data som skickas. Varför fungerar det för spelet, men inte för servern?

Av moo

Mycket goda nyheter. Nu kommer de som inte vet om att det finns andra webbläsare än internet explorer att få prova på andra som är betydligt bättre och säkrare.

Av moo

Schysst, tack för svaren Thomas.

Av moo

Det finns ju ytterligare en library som ligger direkt på rooten i system/. Vad är det för nåt?

Av moo

Ah schysst! Which var riktigt najs. Visste inte om det kommandot.

Hur är det med alla mappar och sånt? Vad är alla biblioteksmappar för nåt? Typ windows motsvarande application data?

Av moo

Var är finns alla kommandon? (Nyfiken)

Jag fick just en ny arbetsdator - en mac. Eftersom det är första gången jag kör på en mac är jag lite nyfiken över saker och ting. En sak jag undrat över är var alla kommandon, som t.ex. ping och nano, ligger någonstans. Vet ni om det finns någon najs jämförelse över filstruktursystem (mac, windows)? Känner mig rätt vilsen i mac nämligen. Inte för att det är svårt att hitta sina filer - mer bara att jag vill veta hur allt hamnar.

Av moo

avi > flash

Letar efter något program till WinXp där det bara är att slänga in en avi och få ut en flashfil (eller flv + swf) med spelarkontroller (och gärna preloader). Har ni något förslag?

Vet att det funkar i camtasia men swf-filen hamnar på nästan 1 MB vilket är lite wtf. Borde kunna vara under 100kb (dvs spelaren, inte själva videon).

Hittade den här spelaren som är jättebra:
http://www.longtailvideo.com/players/jw-flv-player/

Av moo

Wow riktigt schysst att man får med en video converter. Det jag saknat till mitt geforce jag har nu. Alla sånna program kostar massa pengar.

Av moo

Experttool lät mig inte ändra:

http://boomie.se/upload/experttool.jpg

Riva tuner verkar bara kunna ställa in hur det ska vara hela tiden, vilket inte känns helt tillfredsställande då jag vill att den ska gå ner när kortet inte används. (Går inte att klicka i fälten.)

http://boomie.se/upload/rivatuner.gif