Inlägg

Inlägg som sacha har skrivit i forumet
Av sacha

Funkar inte en tops bra ? ...jag illade iväg å köpte gripens soppa ;p men de vart väl varken bättre eller renare att använda den jämfört med bara en tops..

Av sacha

nice ;p

Av sacha

Satte i min xp2000+ nu..me articsilver III, alphafläns då...fläkten är en Zalman som jag kör på 5v. mer eller mindre ljudlös..chiftech chassi..så i dörrn har jag en noname fläkt typ som jag kör på 7v...(ska köpa en papsta) å mina temps blev fina..34 på mobo 38 på cpu å 45 på grafik..där har jag ju en passiv zalman då..som jag spytt lite galla över..men den är väl ok när fläkten blåser lite luft på den..

så kylpasta gjorde sitt här me...sänkte temp ganska så fint..applicerad (osäker stavning) efter konstens relger..

Av sacha

Re: Fel CPU hastighet

edit:du hade redan fått svaret..sorry..

Av sacha

De där ska ju räcka lätt för att spela i 800x600 iaf..beror lite på kanske vilket spel också iofs..de framgår ju inte. Men jag kör ju i 1024...typ jämt med de ja har å tycker de flyter på ganska så bra

Av sacha

Moddat k7t266 pro

Hittade en liten kul tråd på forumet på msi.com/tw om att löda bort en liten "caps" som heter c37 (sitter mellan strömkontakten å dom stora kondensatorerna). För dom som har problem med att tex. köra AMD 2000+ fast man har 3,7 bios som ska klara det. Funkar perfekt på min dator iaf, värt att testa ifall nån köpt en cpu å kortet inte tänder skärmen eller nått..

Ps. enligt tråden kör dom processorer upp till 2400+..

Av sacha

mät fläkten då så vi vet va vi ska tipsa om ;p

kolla www.gtek.se

Av sacha

Re: Re: Re: Re: Är jag bäst ;p ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JoBu
Vad har du för stepping på din xp2100?

Abit NF7-S 2.0, Xp 1700+(JIUHB 0311) @ 2420(210*11,5), 2x256Mb Pc3200 Twinmos, Gf2 Ti 64Mb, Enermax 430W

Gissa

Av sacha

Nää...de e sant, grafikkortet är väldigt avgörande..

men men ..1000 xtra å en xp måste ju göra sitt ;o)

Av sacha

ja jag fattar inte iaf....varför kommer de inte upp bättre resultat då när jag ställer in "filteret" på samma prylar som jag har..

drizzit: du har dock lite mer än 1000mhz mer cpu kraft å du har ungefär samma poäng som jag hade med min 1400AMD thunderbird..

Av sacha

hmm..hehe...inte där iaf ? ...jag måste gjort nått fel antar jag hehe,,

Edit:kanske skulle ta bort detta innan man blir totalt tillintetgjord

Av sacha

Är jag bäst ;p ?

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6970541

eller hur funkar de..ganska så bra poäng iaf måste de la va eftersom ingen har mer där iaf...med samma os hårdvara etc. etc

Av sacha

trasiga minnen ? testa dom som inte funkar i en annan burk, funkar inte den datorn så kanske det är minnena. Du har kanske skadad dom med...jaa..sånt där nu va de heter =)..inte bra att ta för mycket i minnen utan ett sånt där litet sött armband

ps..testa även 1 å 1..är 1 av dom pajj tror jag de kan sabba allt..

Av sacha

fattar inte vittsen med att beställa alls på nätet ifall man inte ska jaga priser..ska man ha service kan man lika gärna köpa hos den lokala handlaren, db tar 599+79=678:- när jag köpte en 2200+... komplett för samma vara blir 848kr+130=978:-. Hos den lokala handlaren 875:-

så vart är vittsen att handla på nätet å vänta nåra dagar riskera att inte få bra service på dom "fina" ställen som dustin komplett när man kan köpa billigare i stan ?

Av sacha

Tjo..är lite, eller kanske ganska mycket, off på de här med tft. Men om pixlar dör och nu allt va det innebär. Är det inte bara att lämna tebax den på garantin då? såg en som bara hade en 6mån gammal skärm.

Av sacha

Tack..känns skönt att veta d =)..ska ju va bra minne de där sejer dom ;p

Av sacha

påverkar duron 100mhz minnet

Jag körde en amd 1400 thunder förut, å hade 2x256 crucial minne, när jag körde sandra memorybench låg jag runt ca:2000 på bägge staplarna. Nu har jag köpt ett crosiar 333mhz som jag tänkte köra i 266mhz, vilket jag också gör enligt sandra, och nu ligger jag runt 1500 "poäng" i sandra på samma test. Påverkas min minneshastighet av att jag just nu använder mej av en Duron1200 som körs på 100mhz fsb?

Märk väl att i Sandra står de Memory bus speed 2x133, så jag fattar inte detta att jag får så mycket sämre prestanda?

Av sacha

får man fråga ifall du har de kallt i rummet, eller om skärmen står i drag nära fönster ?....(lite off topic) men jag har precis samma fenomen på min tv, men endast då jag har min balkong öppen så att de kommer (kall) luft in på tv:n.. ;/

Dock inte konturneligt var 50:e minut

Av sacha

Re: Några jättelätta frågor till proffsen!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av iq70
1.

Jag har en AMD Athlon XP 1900+ (palomino). Jag kan inte klocka den mer än ~140 MHz för då låser den sig. Värmen ökar nästan inte alls mot förut. Vad är det som bromsar?

2.

Vad menas med Bravo i PowerColor Radeon 9600 Pro Bravo?

3.

Hur mycket kan man klocka PowerColor Radeon 9600 Pro Ultra (400/680 MHz original) utan att mixtra med kylningen? Och hur mycket kan man klocka en XP 2400+ (Thoroughbred)? (beror det enbart på moderkortet hur mycket man kan klocka?)

Nåt snällt proffs som vill vara hjälpsam? Jag klockar gärna clockrent! Ha ha!

0=fel forum, ska väl vara i överklockning å kylningsforumet.
1=palomino är det som bromsar.
2=vet ej
3=Angående grafikkortet, olika från kort till kort vissa nästan inget vissa mera. Angående 2400+ samma svar som ovan, men chanserna ökar ifall du får en med bra stepping..vilket jag inte vet nånting om. Och på de sista så är svaret NEJ...det beror enbart inte på moderkortet ifall du kan klocka mycket..men givetvis påverkar alla komponenter i din dator. Såsom mobo, minne och CPU

Men checka framförallt i överklocknings/kylningsforumet

Av sacha

A6380vms.734

Nån som använder sig av denna BIOS till sitt MSI k7t266 PRO v.2 kort ?

edit A6380vms.37b4 så ska de va, ifall det gör nån skillnad