Inlägg

Inlägg som sacha har skrivit i forumet
Av sacha

du får väl ta av den å testa..men skyll inte på mej ifall du brännare den ..

du kan ju börja med att bara lossa kontaket från mobot eller nu vart den sitter..å så kolla hela tiden hur mycket tempen stiger i nått program..stiger de för möe så sätt tebax den helt enkelt..

Av sacha

Ja har 41c på cpu nu..å 49c på graffekortet, värt att nämna är kanske att med dessa grymma temps så har jag endast följande:2st papst på 7v, en på cpuflänsen och en i dörrn på chiftecchassit _och_ en väl sluten/dämpad låda med dämpmatta från biltema Tempen på graffekortet stiger ca:3c när jag kör de klockat..även när jag idlar då...nu med dessa temps så kör jag det nedklockat. Däremot är cpu:n klockad som sign då..153 FSB 12,5 multi...

Ps: passiv graffefläns...(för den som inte vet va sign betyder)

Edit: 42c på hårddisken

Av sacha

de finns väl inget software som kan ändra volten på fläktarna ?..rätta mej om ja har fel...(vafan gjorde jag då en fläktkontroller för) ;p

Av sacha

ja..förutsatt att det är ATX då..för jag antar att det är vad du har med ditt nuvarande system.

Av sacha

Re: Pajat moderkortet ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Masonit
Har precis köpt ett nytt moderkort och när jag skulle sätta på fläkten(fop 32) så slant jag med skruvmejseln och körde den rakt i moderkortet. Man ser att en ledning bredvid socketen är helt av. Tänkte att det var kört men testade endån och datorn funkar! Hur är detta möjligt. Kanske något som dyker upp senare men allting verkar funka som det ska.

\Masonit

ett tips är att använda en tång så du kan böjja ner den där flärpen å spänna fast den på mobot. Funkar bra för mej å dom kylare jag satt fast på div. mobo..

Av sacha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av |MOS-ent|
vad menar du med att vända på fläkten? att vända på den så den blåser ifrån CPU flänsen? eller?
nej ja använder inte kylpasta, hur stor skillnad blir det med kylpasta?

Köp lite articsilver III kostar väl 100kr men de kan sänka en del faktiskt. Folk sejer att den ska suga från flänsen...jag har dock testat dessa många gånger på olika v. men får _alltid_ lägre temp med fläkt som blåser på flänsen

Av sacha

ja har en papst på 7v på min alpha. Temp atm 39c. sen är ju frågan hur många chassifläktar etc. alla har som får så låga temps med sina alpha.

Av sacha

Har du inte tänkt att göra nått annat än att mirca och surfa runt lite på swecl. så duger väl ett asrock. Köpte ett sånt åt en polare och det funkar väl knappt tillfredsställande...värdelöst kort om man ska klocka eller så..måste jumpra för att få upp den till 133..tror inte ens att de går att ändra i Bios..

som sagt..de e ju budget..men duger kanske till det du ska ha det till

Av sacha

Crucial va ju nått av de bästa man kunde ha förut iaf..vet inte dock hur bra dom är idag jämförelse vis..men säkert inte dåliga på nått sätt...

Av sacha

utan att veta va du har för annan hårdvara så kan jag nu säga att det är cpu:n de beror på, palo. är kända för att klocka dåligt..

Av sacha

Allt är ju relativt. Har man papst 12db som cpu fläkt å en likadan på 7v i dörrn (chiftecchassi) så låter helt plötsligt även en seagate ganska så möe :/ men ska nog tysta den f*n också ..

Av sacha

Jag vet inte heller..men testa att "måtta" in me dom stora..dom små passa iaf till mitt g-f2...

Av sacha

va kan de va som stoppar..?

vid 153fsb kan jag köra Prime95 i 20h iaf..orkade inte vänta mer sen..utan ett error eller warning, stabilt. Men 154, 155 å 156 bootar datorn fint men får Error redan efter 20min. så jag sänker multi. från 12.5 till 12, ingen bättring, höjjer v. på cpu, samma sak :/ sänker tom. till 11.5 men går inte att få Prime att dundra på i 154 eller mer...minnet är ett 333mhz så de borde inte slå stopp, å de borde ju inte va cpu heller eftersom jag sänkte multi. nån som skulle kunna ha nått tips för att kunna pressa lite till? eller iaf vad det är som slår stop...eller kan de va CPU som inte klarar mer FSB ?

ps: engång runt 156 så bootade den inte ens ifall de skulle kunna betyda nått (förutom att de e för möe klockat då )

Av sacha

ta reda på va du har för kort iaf före du ställer frågor om sånt..är ju helt omöjligt för oss att veta med tanke på att det är olika på olika kort..

å om du ändå får reda på vilket mobo du har kan du säkert kolla på tillverkarens hemsida om hur man kommer in i BIOS, å tillverkarens sida hittar du antligen om du söker på google.

Ps google hittar du på www.google.com

Plus att det måste väl ändå va fel forum att ställa en sån fråga i ?

Av sacha

hehe...uppenbarligen så gick de ;p

Danke

Av sacha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av drizzit
ta reda på steppingen sen kollar du databasen på www.overclockers.com

Vart e den då ? ..hittar ju fan inget där..va nog den rörigaste sämsta sida jag vart inne på..

länka mej snälla.. )

Av sacha

Lite skumt de här asså ..hmm...men å andra sidan sjunker dne lägre än 1.568 när jag ändra tebax till 1.550 eller nu va default va 1.520 etc.

Av sacha

känns ju lite bättre att man inte är själv ;o

Av sacha

1.568 i cpu-z vs 1.625 i BIOS

Varför står de 1.568v i CPU-z när jag har ställt in 1.625 i bios..? behöver väl inte "låsa" upp nått för att ändra volten på en xp heller ?

Av sacha

mjaa..vem vet =)..det är ju just sånt dom snålar på