Inlägg

Inlägg som Tom76 har skrivit i forumet
Av Tom76
Skrivet av Laxpudding:

Det som är skönt eller "skönt" med Xbox/PS5-konsolerna är att andra fattar besluten åt dig vilken nivå det ska vara på grafiken. Och de kan i sin bästa stunder fatta de besluten baserat på tekniken i de två (tre) konsolerna. Men kanske också genomför kompromisser du inte riktigt accepterar.

Poängen med en PC är du kan fatta alla de besluten själv och prioritera till exempel 60 FPS istället för att någon annan drar gränsen på 30 FPS å dina vägnar. Vilket är halva eller kanske hela poängen med en PC. Miljoner olika kombinationer hårdvara kan få arbeta efter användarens smak. Detta kostar ju förstås mer meckande hos varje användare. Så du lär finna något som passar. Men kanske också väcka ett sug efter mer som tidigarelägger en uppdatering.

Jag måste vänta till tidigast december med Starfield av flera skäl. Räknar med att jag måste kompromissa med 10700K+3080Ti. Men också att värsta buggarna är fixade och att det finns gott om praktisk spelinfo samlat på nätet.

Precis så. Modstöd på PC är stort (eller var iaf när jag faktiskt spelade något regelbundet) för min del också.

Av Tom76
Skrivet av Swedishchef_90:

Nej det tror jag inte i native iaf 😊

Skrivet av Laxpudding:

Förmodligen inte. Det finns inte mycket historik som visar på att liknande har skett. Tänk istället att nya spel vilka försöker sätta en hög ribba ofta sätter den på nivån där endast dagens tipptopp-kombo av GPU+CPU orkar få till där höga 4K/60+ FPS Ultra-nivåerna medan "nästa bästa"-hårdvaran är mer än adekvat om än först i High-lägen. Sedan måste man finna sina personliga kompromisser om man är lägre ned på prestandastegen.

Vad som händer framöver är därför att du förmodligen får utmärkt eller tillräcklig 4K/60-prestanda i Starfield med ditt nästa köp av GPU+CPU-kombo så länge du håller dig på motsvarande eller bättre produktnivå. Precis som din kombo idag kan få rätt bra fart med 4K ifall du backar några år bakåt bland speltitlarna.

Så här har det varit länge med nya spel. Historien upprepas hela tiden. Både tekniken och människorna. Varje gång ett nytt storspel lanseras är det samma diskussioner om "dålig optimering" och att man måste sälja sin njure och hit och dit, där diskussionerna till slut börjar krypa mot bråk om det ekonomiska läget med illa dolda antydningar om vilka som är syndabockarna för att man inte har råd med ett 4090+13900K.

Nej, det kanske är för mycket att hoppas på. Å andra sidan är jag inte så grafikkänslig. Tycker det mesta ser snyggt ut och PS5/XSX brukar jag tycka ser lysande ut för det mesta. Kanske kan få till en till en bra nivå motsvarande XSX med lite meck i inställningarna. Det blir nog alldeles tillräckligt för min del.

Spelet är helt i min smak i övrigt och ska bli kul stt testa.

Av Tom76

Svårt att sia om givetvis, men finns det hopp om att köra Starfield i stabila 4k60 på högre inställningar (inte nödvändigtvis Ultra) med ett 6800XT och en 5600X allteftersom tid går och diverse uppdateringar släpps? Vad tror ni?

Av Tom76
Skrivet av Sveklockarn:

Du kan väl berätta lite om din expertis på modern spelutveckling?

Har helt missat att du är professionell spelutvecklare.

Onödigt hårt va? Oavsett åsikt om Starfield, vad tycker du själv om tonen i ditt inlägg och vad tror du att den skall leda till?

Av Tom76
Skrivet av Fenrisulvfan:

Hur uttalar man Power på tyska?
-Poffer punkt zå?

Paaueer. Stumt r, röst som Werner Herzog.

Av Tom76
Skrivet av Nozomi:

Personen jag besvarade skrev:
"Likadant om någon frågar om vilket AMD grafikkort som personen ska köpa och då rekommenderas alltid en massa Nvidia grafikkort"

Ah, helt riktigt, du har rätt.

Av Tom76
Skrivet av Nozomi:

?? Nvidia recensioner alla säger DOA och annat.

Och i de flesta köpråd trådar så skrivs det ofta: Köp 6950XT eller 6700XT istället för valfritt nvidia kort.

Jag tycker dock att de flesta brukar vara tydliga med tillägget "om inte RT är viktigt för dig" eller motsvarande. Och om det då inte är viktigt för en så har ju båda korten varit ganska bra i pris/prestanda jämfört med mycket annat. Ser m.a.o. inte att just det är så konstigt.

Av Tom76

För den som bor i Stockholm med omnejd kan jag passa på att tipsa om den här färdiga degen:https://degenbakery.se/

Med lätthet den absolut bästa färdiga pizzadeg jag testat i både smak, konsistens, smidighet o.s.v. Den är inte gratis men ett mycket bra alternativ när man inte har tid att göra/vänta på egen deg.

Av Tom76
Skrivet av cosmo_k:

Testade att köra med mindre tomatsås nu men blev samma resultat så det måste vara mozzarellan, Ska testa Galbani, måste ha missat den helt i butiken, tack för tips!

Ja men gör det och se vad du tycker. Det är den här varianten jag menar (Galbani gör flera, bl.a. bollad mozzarella): Galbani Cucina

Av Tom76
Skrivet av cosmo_k:

Är det någon som har erfarenhet av att det blir väldigt mycket vätska och att pizzan blir jäkligt saggig?
Jag misstänker att boven i dramat är mozzarellan, dock kör jag den i salladsslungan innan och får bort en hel del av vätskan tycker jag.

Antingen det, för mycket tomat och topping eller både och skulle jag gissa.

Använder du den ”vanliga” mozzarellabollen? Den är inte jättebra för pizza då den gärna släpper vätska som du själv märkt. Mozzarella i block är att föredra. Fior di latte om man är bokstavstrogen neapolitansk pizza. Testa Galbanis mozzarella cucina som ett bra, lite billigare alternativ.

Den bollade mozzarellan passar enligt mig bäst att toppa med efter att pizzan är ute ur ugnen. Mycket gott det också.

När jag ändå använt mozzarellaboll som smältost har jag skurit den och låtit den rinna av i kylskåpet över natten. Det hjälper lite mot den värsta vattnigheten.

Av Tom76
Skrivet av Tobitheo:

Bara jag som får meddelande när jag klickar på länken att det kan vara erotiskt innehåll och jag behöver klicka att jag är 18 år eller äldre?
Funka inte trycka på knappen men ändå😂

Rimligt. Glöm inte att en bild på en 7800X3d är erotiskt innehåll för ganska många på Sweclockers

Av Tom76

Jag har 300/100 för 249 kronor/månad från Tele2. Det abonnemanget finns inte att välja längre utan lägsta är 500/100 för 399kr.

För övrigt samma pris som nästa steg uppåt som är 600/100. Märkligt intervall och högst oklart varför någon skulle välja 500/100 över 600/100 till samma pris.

Jag ligger kvar på 300/100 så länge det går.

Av Tom76
Skrivet av MuLLvaD3n:

Var iväg i Norge här ett par dagar med vänner. Oonin fick självklart åka med!

https://imgur.com/tTipBn3.jpg

Pizza med utsikt!

Snyggt!

Av Tom76
Skrivet av Tom76:

Hej,
Pathfinder Kingmaker: 30kr
Pathfinder Wright of the... :30kr

Ok så?

Lägg också till This is the Police 2: 30kr

Av Tom76

Hej,
Pathfinder Kingmaker: 30kr
Pathfinder Wright of the... :30kr

Ok så?

Av Tom76

Jag har ingen som helst erfarenhet av MMO eller liknande, trots att jag gillar traditionella RPG (BG, DoS2, PoE o.s.v) och håller W3 som bästa spelet någonsin.

Frågan då. Vad exakt är det som man patchat som väcker sådan upprördhet och varför? Vad är säsongerna ni pratar om och hur skiljer det sig mot det ni spelat hittills sedan D4 släpptes? Förklara som ni skulle förklara för en femåring.

Av Tom76
Skrivet av MuLLvaD3n:

Ser fantastiskt fint ut.

Ah, tack. Det kan bli ganska bra i ugn också. Ska dock i hymla om att jag är ganska sugen på en gas-Ooni.

Av Tom76
Skrivet av Bazoon:

Nu till en kvalitéfråga, är Noctua NF-A12 iPPC 2000 något Noctua är stolta över? Jag måste köra dessa under 550rpm för att inte behöva höra dem från 3m håll. 1200rpm var absolut max innan jag tyckte de skrek om fläktarna. Vid 2000rpm så är det bland de högsta jag hört någonsin. Länkar en väldigt oproffsig video som visar skillnaden mellan NF-A12 och Arctic P12 vid 2000rpm.
https://www.youtube.com/watch?v=NCK8VnKnqPk&ab_channel=Anders...

Jag har inte testat den själv men av vad jag läst så är konsensus att NF-F12 iPPC (F, inte A va?) flyttar mycket luft men samtidigt kan vara högljudda. I-et står för just industrial, där det sannolikt inte är lika känsligt med ljud. De är m.a.o. förmodligen inte designade för att vara så tysta som möjligt i en hemmamiljö.

NF-A12x25 PWM är den 120 mm fläkt som man regelbundet lyft fram som Noctuas toppmodell när det kommer till att kyla bra och samtidigt vara väldigt tysta. Dyra men toppkvalitet och ofta nämnda som absolut toppskikt och den man regelbundet jämför andra fläktar med.

Med det sagt så har P12 fått finfina recensioner när de kom och ofta jämförts med NF-A12x25 PWM med goda resultat. Detta till ett mycket lägre pris. Det är en fläkt som inte gör bort sig på något vis alls, t.o.m. kanske budgetkungen rentutav. Iallafall när den kom för något år eller två sedan. Du jämför m.a.o. med en riktigt bra fläkt.

Av Tom76

Bra melodiös hårdrock är kanske inte det första man tänker på när någon nämner Indien. Här är det iallafall just det. Bra pipa har han också, Girish.

Av Tom76

Så här blev kvällen pizza. 300c ugn och pizzastål. Den kunde möjligen ha fått ytterligare lite färg men gott var det hursomhelst. Salame Ventricina, parmesanost, egenodlad basilika och så rev jag någon bit himpa-wimpaost som låg överbliven i kylen. Alla mätta och nöjda.