Inlägg

Inlägg som Tom76 har skrivit i forumet
Av Tom76

Här är det iallafall någon som fått den att passa: https://pcpartpicker.com/b/ZTrrxr

Inte helt utan lite meck som det verkar dock. Tror att man får vara lite vaken på längd på GPU också när både radiator och fläkt hamnar ”på insidan”.

Väldigt snyggt chassi är det hursomhelst. Vad är det för processor du tänkt kyla?

Av Tom76
Skrivet av Sarg:

Vad är bättre märke?

Jag är på jakt efter något vinglas-aktigt som jag kan använda som ölglas, då jag föredrar att dricka min veteöl på det viset.

Det fick bli Riedel för min del denna gång. Veritas Syrah och två st Veritas Champagne. Hade ögonen på Zalto också.

Av Tom76
Skrivet av benganmx:

Hej precis som rubriken säger så undrar jag om denna kylaren får plats i chassit eller inte 😀
Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB
https://www.inet.se/produkt/5323554/arctic-liquid-freezer-ii-...
I detta Fractal Design North TG
https://www.inet.se/produkt/6905531/fractal-design-north-svar...

360 i fronten och 240 i toppen enligt vad Inet specat för chassit. Total bredd på radiator ink fläkt är 63mm enligt spec.

Av Tom76

Vinglas av bättre märke om något dyker upp.

Av Tom76
Skrivet av Aeig:

Bra att du nämner ljudnivå.

Jag höll på (som jag skrev tidigare) med SFF i 3-4 år innan jag gick över till fullstort igen. De största utmaningarna som jag upplevde var värme samt ljudnivå. Jag gillar SFF, det är en utmaning att klämma in maximalt med prestanda i en liten formfaktor, men om datorn inte skall flyttas ofta så (för min del) är det inte värt det i mina ögon. I slutändan tvingas användaren kompromissa mellan prestanda, värme, ljudnivå, där istället ett fullstort ATX chassi inte tvingar fram detta utan tillåter samtliga.

Mvh

Precis så är det ju, SFF är att kompromissa. Jag tycker precis som du att det är kul med utmaningen. Sedan finns det en estetik med SFF som jag verkligen gillar.

Av Tom76

Absolut. Och sedan plockar man bort sidopanelen då kylaren inte får plats och så vinner man ytterligare någon grad ned i temperatur 😉

Skämt åsido, den får som sagt inte plats. Generellt sett är det ganska snålt med bra luftkylare som får plats i det chassit och de får jobba på ganska bra till sådär resultat med CPU:er som vill ha lite mer kräm. Chassit är som föregående postare skrev anpassat för en 240mm AIO.

TS: Om jag skulle komplettera någonting så skulle jag redan från början byta ut originalfläktarna på AIOn mot ett par nf-a 12x25 eller T30 (de får plats med mycket liten ”mod”). De gör mycket för ljudnivån enligt egen erfarenhet.

Av Tom76
Skrivet av SvenskEnkrona:

Neeeej! Man måste ha ett 4090 och det där sko-chassit och ett platinum i9'a! Allt annat är bara skräp!

Eller, bara ett PS5, alla vet att ett PS5 är som 4x 4090.

BTW; DÖD ÅT AMD!

**Inuti en Nvidia fanbois hjärna**

Det är snart en kommentar om ”Nvidia fanbois” i varenda tråd du deltar i. Det gör ju inte mycket för trivseln om man frågar mig. Är det inte lite kontraproduktivt tycker du?

Av Tom76
Skrivet av cosmo_k:

Varit ett litet pizzauppehåll här men fick feeling i onsdags och gjorde deg, in på willys imorse och köpte Galbanin och vips blev det mycket bättre, tack för bra tips!

Ja men toppen. Kul att det blev bra. Jag och dottern åt faktiskt varsin hembakad pizza ikväll också 😄

Av Tom76

Jag har gjort samma sak och deshroudat mitt 6800XT. Här finns bild på hur det såg ut original och efter https://www.sweclockers.com/galleri/15626-lian-li-dan-a4-h20#image-205330

Jag är ingen erfaren byggare men tyckte inte att det var speciellt knepigt. Kollade ett par videos på Youtube och så körde jag. Både temp och ljud blev bättre. I mitt fall behövde jag flytta på kylaren och lägga på ny pasta med anledning av att fläktarna och plasten fäste under själva kylaren. Det behöver man dock inte göra på alla kort, ofta går det att skruva bort shroud och fläktar utan att kylaren behöver flyttas på.

I ditt fall, med ett FE-kort så ser det lite annorlunda ut än de flesta tredjepartskort. Om du kollar på mina bilder och de i tråden så är kylflänsarna/ytan plana hela vägen medan ditt är nedsänkt där fläkten sitter. Om det påverkar någonting annat än det estetiska vet jag inte men jag tycker det är värt att forska vidare i om du är inne på att deshrouda. Dumt om det blir fel.

Sedan behöver du också stämma av om hur eventuell garanti påverkas av att du meckar med kortet. Skulle någonting mot förmodan gå fel så är det inte så roligt om man samtidigt pajjar garantin. I mitt fall var det inte en fråga då jag inte hade någon garanti kvar på kortet. Kolla det och bestäm dig om det är värt risken innan du börjar att skruva i kortet.

Själv är jag som sagt mycket nöjd med deshroud. Tystare, svalare och så tycker jag personligen att det ser lite coolt ut också

Av Tom76

Hej. Köper gärna 5800x3d av dig och kan hämta så fort det passar dig. 2700kr.

Av Tom76
Skrivet av dagas:

Intressant. 780M är ju ganska kraftfull. För mig att den står väl mot budgetkris som 1650 eller RX 6400 så om man ska bygga en liten effektiv dator som inte kör så krävande spel är den nog inte så dum. Beroende på priset.

Budgetkris? Ja varför inte? Det är väl det som sker när man ska köpa nytt grafikkort numera

Av Tom76

Geekweek har jag ingen haft någon större koll på annat än på tävlingarna. De var ganska kul tycker jag.

Bonanzan var riktigt bra tycker jag. Tyvärr var jag för långsam på 5800X3D men så är det ibland. En riktigt bra deal hursomhelst och likaså de övriga. Stort grattis också till alla som fick dra på hjulet och tack till @komplett för ett bra ordnat event och sjysta drops.

Av Tom76

Missade CPUn, valde fel taktik och skulle gjort som ovan. Ibland vinner man, ibland inte Grattis till alla som hann hursomhelst, bra deal.

Av Tom76

Kanonpris på SSD:n och bra priser för de som dragit hjulet. Kul.

Av Tom76

Grym fläkt det där.

Av Tom76

Hej,
Jag gick från ett 2060 i förra datorn till ett 3060ti i min nuvarande dator. 3060ti bytte jag sedan ut mot ett 6800XT. Minus lite meck med drivrutinerna i samband med bytet så har jag efter det inte haft några som helst problem med AMD. Adrenaline tycker jag är dessutom är lättare och smidigare än Nvidias mjukvara. Mycket nöjd med kortet.

Fick jag välja mellan 7900XTX och ett 4080 för samma peng så hade jag valt 4080 utan att tveka. Ren rastreringsprestanda verkar vara hugget som stucket beroende på titel, med liiiiten fördel AMD, men mycket mer godis med 4080 i form av RT-prestanda, DLSS, FG m.m.

Med 3tkr skillnad och 17tkr i budget hade jag nog ändå sneglat åt 4080 om jag skulle lagt ut de pengar det handlar om. Hade jag haft 14tkr exakt hade jag köpt 7900XTX och sannolikt blivit väldigt nöjd.

Så, där har du mina åsikter.

Av Tom76

Lite OT men ändå inte. Här är en nyproducerat inslag på hur det ser ut när Inet bygger datorer. Jag tyckte att det var intressant.

Av Tom76
Skrivet av Podmode:

Ser du inte problemet?
Det jag ser är ju vad är vitsen med att kunna hämta ut det ur en inet butik överhuvudtaget då om du inte kan betala där också.
Är ju så idiotiskt så jag vet inte vad. Ta bort butikerna med då så får vi alla hämta ut söndersparkade paket från posnord hos nån skum tips butik.
Vill du betala innan du handlar din mat ur butik med eller, ifall du inte har pengar nog att betala med så att någon anställd får gå och lägga tillbaka dom varor du inte hade råd med. Idiot utveckling rakt igenom.

Jag vet inte om jag ser några större konstigheter heller om jag ska vara ärlig. Beställer du online så betalar man ju som regel innan leverans om man inte väljer något fakturaalternativ. Så ser det väl ut hos de flesta? Butikernas vara eller inte vara är väl inte svårare att motivera än att en del föredrar att göra sina inköp just i fysisk butik och att de sannolikt är lönsamma för Inet?

Jag fattar vad du anser att försämringen består av men ser personligen inte något bekymmer med förfarandet. Nyfiken fråga, hur och var köper du nu laptopen som du tänkt köpa hos Inet?

Av Tom76
Skrivet av medbor:

Varför är ditt grundantagande att det är skillnad på protein och protein? Varför äter alla gymnissar veteprotein? Vad jag vet så funkar allt protein likadant så länge det innehåller alla aminosyror som behövs. Det är väl kemi, inte så mycket hokus pokus med det

Om man sen får i sig samma av alla andra spårämnen är såklart inte alls givet

Det fetade. Du tänker kanske på Whey, vassle? 99% av "gymnissarna" äter till största del animaliskt protein och supplementerar med vassleprotein eller kassein om man vill ha ett något långsammare upptag. Både vassle och kassein härstammar från mjölkprodukter.

Av Tom76
Skrivet av wille61:

Mycket riktigt, en stor del av det hela är vatten.

Men då faller ju teorin om kalorier in/kalorier ut ännu en gång. Att jag fortfarande skulle kunna prestera på enbart 1500kcal~/dag som hårt tränande man på 70-80KG och 180cm i drygt tre månader känns föga sannolikt.

Njaee, vart får du 1500 kcal från? Du skrev ju att du får i dig drygt 300g protein och 300g fett per dag. OM man utgår ifrån att proteinet inte skall räknas in i totala kcal (och det är personligen väldigt tveksam till) så får du ju ändå i dig 2700 kcal från enbart fettet. Det är ju inte heller jättemycket för en hårt tränande man men väldigt långt ifrån 1500 kcal.