Inlägg

Inlägg som Tom76 har skrivit i forumet
Av Tom76
Skrivet av medbor:

Varför är ditt grundantagande att det är skillnad på protein och protein? Varför äter alla gymnissar veteprotein? Vad jag vet så funkar allt protein likadant så länge det innehåller alla aminosyror som behövs. Det är väl kemi, inte så mycket hokus pokus med det

Om man sen får i sig samma av alla andra spårämnen är såklart inte alls givet

Det fetade. Du tänker kanske på Whey, vassle? 99% av "gymnissarna" äter till största del animaliskt protein och supplementerar med vassleprotein eller kassein om man vill ha ett något långsammare upptag. Både vassle och kassein härstammar från mjölkprodukter.

Av Tom76
Skrivet av wille61:

Mycket riktigt, en stor del av det hela är vatten.

Men då faller ju teorin om kalorier in/kalorier ut ännu en gång. Att jag fortfarande skulle kunna prestera på enbart 1500kcal~/dag som hårt tränande man på 70-80KG och 180cm i drygt tre månader känns föga sannolikt.

Njaee, vart får du 1500 kcal från? Du skrev ju att du får i dig drygt 300g protein och 300g fett per dag. OM man utgår ifrån att proteinet inte skall räknas in i totala kcal (och det är personligen väldigt tveksam till) så får du ju ändå i dig 2700 kcal från enbart fettet. Det är ju inte heller jättemycket för en hårt tränande man men väldigt långt ifrån 1500 kcal.

Av Tom76
Skrivet av wille61:

Närmar mig 90dagar på enbart rött kött, vatten, salt och smör.

Kommer från en hälsosam livsstil, normalvikt, väldigt fysiskt aktiv och minimalt med underliggande sjukdomar. Gör detta primärt för att jag är oerhört nyfiken på om man faktiskt kan uppnå den enorma mängd energilagning som triathlon och maraton atleter vittnar om efter att kroppen har till fullo adapterat sig till fett som energikälla.

Äter runt 1,5KG~ om dagen, håller mig till högrev, entrécote, picanha, bringa och färs med 20%+ fetthalt. Trots detta har jag tappat lite drygt 5KG. (78KG~ > 73KG~, 180cm)

Har som idrottare alltid levt efter måttot "kalorier in/kalorier ut", men i och med detta projekt har jag ändrat åsikt.

Utan att påstå någonting alls om dieten, har själv bekant som blev bra rippad på ett år med bara kött, så låter inte viktnedgången som någonting märkligt alls. Utan att veta hur mycket smör du äter på en dag så är väl köttvikten 2700-2800 kcal. Givet att du är väldigt fysiskt aktiv och att vattenvikt lär stå för hälften av dina 5kg när du inte äter kolisar så kan ju resten faktiskt vara ett lätt kaloriunderskott.

Edit: Du skrev 4k kcal i inlägget efter såg jag, då kanske det inte är så enkelt som enbart underskott ändå. Kul att det funkar hursomhelst.

Av Tom76
Skrivet av anon352238:

Kan du förklara vad det betyder
Alltså har du en vattenkylare och sen använder ek-loop-fan-fpt-140 på vattenkylare?

vad betyder aio i detta fall?

Lite generellt då.

AIO = All In One. D.v.s. "färdigt paket" med slutet vattenkylningssystem, 99 ggr av hundra till processorn. Det betyder att du får radiatorn (med vätska i), slangar, pump, fläktar o.s.v. färdigt All in one. Bara att installera och vara glad.

Custom Loop kommer du säkert att springa på som begrepp och då menas vanligen när du själv bygger ihop ett helt vattenkylningssystem. Kräver radiator, pump, block till GPU och Grafikkort, kopplingar, röd/slangar, att du böjer och skär rör/slangar själv, att du fyller systemet och loopen med kylvätska m.m.

Med AIO så kyler man processorn 99 gånger av 100 och kör grafikkortet med kortets befintliga kylning. Med Custom Loop kan man bygga systemet som man vill lite. En radiator till GPU och CPU respektive, En enda radiator för hela loopen, kyla enbart CPU som med en AIO o.s.v. Går att bygga som man önskar m.a.o.

Och till sist så finns det också enstaka grafikkort som har en AIO-kylning från fabrik. De brukar kallas för hybridkort och har ofta både vattenkylning och en fläkt.

Med AIO följer tillverkarens fläktar med och önskar man byta ut dem mot andra fläktar så är det enkelt att göra det.

Av Tom76
Skrivet av Roger W:

Bra hintar - kunde gräva fram spelet! (har inte spelat det själv - bara sett recensioner tror jag?)

Det heter The hound of shadow av Electronic arts.
(inte franskt så jag trodde fel )

Jag har inget spel på gång direkt och är lite på språng, så nån får gärna hoppa emellan!

Snyggt, bra jobbat.

Av Tom76
Skrivet av Roger W:

Det kan nog behövas lite hintar

Ja men då ska vi se. Du är ju helt rätt ute när det kommer till plattformen.

Utgivare däremot finns att söka bland en av giganterna. Omtyckta och förknippade med kvalitet då och framförallt några år efter. Numera mycket framgångsrikt men mest utskällt och avskytt.

Själva spelet då, titeln påminner lite om ett av Sherlock Holmes mest kända mysterier om man letar bland böckernas engelska originaltitlar.

Av Tom76
Skrivet av Roger W:

Oh, nostalgiklockan ringer - vet jag sett den bilden förut - rimligen på Atari ST eller Amiga. (borde vara Amiga med tanke på hinten om Cannon fodder)
Såg nog spelet hos någon kompis på den tiden men hade inte spelet själv.
Men sen är det stopp för stunden - hjärnan kopplar inte vidare

Trots temat i spelet undrar jag nästan om det inte är fransk utvecklare... Ska bli kul att se om jag har fel där

Får fundera på den.

Säg bara till om du vill ha en till ledtråd.

Av Tom76

En bild till då

Av Tom76
Skrivet av Irregular Programming:

Cannon fodder?

Nej men bra brygga till en ledtråd. Tänk samma plattform som Cannon Fodder släptes till men leta några år tidigare.

Av Tom76
Skrivet av keffosteffo:

Kör ett Lian Li Q58 med en 280mm AIO och RTX 4090.
Köpte till sidopaneler så det är bara svart galler för bästa luftflöde, blir lite högljudd ibland ändå.
Är 50/50 galler och glas annars.

https://i.imgur.com/ivyz0pc.jpg
https://i.imgur.com/3em3LmG.jpg

Snyggt. Nyfiken fråga: Varför fläktar ovanpå AIO:n som drar igenom luften istället för under och trycka luften genom den? Får du bättre temperaturer så?

Av Tom76

Då plockar jag upp stafettpinnen och går tillbaka ett par år i tiden.

Av Tom76

A4H20 även för min del. Ville ha någonting som kunde fungera som spelkonsol i vardagsrummet och fastnade för detta. Har bara goda erfarenheter av att bygga i chassit och gillar verkligen storlek och hur det ser ut.

Länkar till mitt galleri om man vill få en uppfattning om hur chassit ser ut och om det kan passa:Lian Li A4h20

Av Tom76

Jaja, men då har du ju större erfarenhet av små chassin än jag och kommer inte ha några bekymmer med att bygga i A4h2o.

Jag var också inne på Formd T1 ett tag, men landade precis som du att det är ett topp-chassi men något åt det dyra hållet. Kvalitet rätt igenom utifrån de recensioner jag tagit del av dock.

Landade därmed på A4h20 som jag tyckte gav bra bra kvalitet till ett bra pris. mycket nöjd med chassit.

Lycka till med bygget.

Av Tom76

Kabeldragningen upplevde jag inte som några bekymmer alls, trots att jag inte alls är erfaren byggare på något sätt. Dragningen av slangarna från AIO:n får man tänka till lite kring (eller rättare sagt höjden på minnena) då de kan trycka lite på RAM-minnena, beroende på vad man har för AIO och hur man monterar den.

Luftflödet är ju vad luftflödet är på ett sådant här litet chassi. De enda fläktar som drar in luft är ju de på GPU:n och de på AIO:n. De på AIO:n är samtidigt de enda fläktar som ska dra ut luften ur chassit. Med det sagt så har jag inte upplevt några som helst problem med att kyla och flytta luft. Jag har undervoltat både GPU och CPU och fått ned temperaturerna bra med bibehållen prestanda. Samtliga fläktar bytta mot Noctua (deshroud på GPU) och det hjälper till.

Med litet "hack" så går det att klämma in två T30 på AIO:n om man vill ha absoluta toppfläktar och ytterligare en slimfläkt i botten dessutom.

3080 och 5800X3D är nog alldeles utmärkta val i det här chassit. Kör själv med ett 6800XT och 5600X och har tänkt att byta upp mig till ett 5800X3D vid tillfälle.

Kolla länken till galleriet om du inte redan gjort det så får du en uppfattning om kabeldragning och lite kort info om temperaturer.

Av Tom76
Skrivet av Jonas79:

Vad skiljer denna mot Dan Cases C4 sfx som jag inte hittar att köpa idag?

Eller rekommenderar ni något annat som klarar minst 3 slots grafikkort och 240-280 mm aio.

Självklart sfx chassi

C4 är något större (fortfarande väldigt litet) och sannolikt ett av de bäst optimerade SFF-lådorna (svårt med plural på chassi) på marknaden. Ingen sandwichdesign på C4.

A4h20 är ytterligare lite mindre och bra optimerat chassi utifrån förutsättningarna, men med fler kompromisser än storebror.

Båda är kvalitetschassin som står sig mycket bra jämfört med konkurrenterna. C4 kan vara det bästa av dem alla enligt en del tester jag sett. Allt beroende på vad man är ute efter givetvis. SFF är att kompromissa med allt.

Ta en titt på Optimum Techs kanal på YT för bra information om båda två.

Av Tom76
Skrivet av Jonas79:

Funderar på att byta ut mitt Ghost S1 chassi enbart för att vara så begränsad på vilket grafikkort man kan köpa.

Har ägt Dan Cases A4 före Ghost chassi och var riktigt nöjd med kvaliteten på Dan Cases chassit.
https://www.inet.se/produkt/6905270/lian-li-a4-h2o-a4-pcie-4-...

Ni som äger detta Lian li chassit hur känns kvaliteten och hur är temperaturen i chassit med en 240mm sluten vattenkylare. Hur är temperaturen på grafikkortet vid lite bättre grafikkort som ett 3080 eller liknande.

Hej. Gör det lätt för mig och länkar till galleriet för lite egna erfarenheter: Mitt A4H2O

Av Tom76

Systemrekommendationer för spel - Hur förhåller man sig till dessa 2023?

I och med diskussionerna kring vad Starfield kräver för hårdvara, hur det är optimerat och inte så slog en fundering mig. Hur ser man egentligen på det här med minimumkrav och rekommenderad hårdvara till spel egentligen? Utan att fastna specifikt vid Starfield, det finns ett par andra trådar som är lämpliga för det, så är väl ändå konsensus att rekommenderad hårdvara inte räcker till riktigt enligt vad många upplever.

Olika spelstudios lär ju ha olika syn på minimumkrav och rekommendationer och någon SIS-standard finns det ju inte så här kan ju spannet bli stort tänker jag.

Så, hur ska man förhålla sig till vad olika utvecklare rekommenderar? Gäller det enbart i en viss upplösning, är det enbart för att få igång spelet eller kan man förvänta sig viss nivå på inställningar, 20-30 fps eller kan man kräva högre med rekommenderad hårdvara o.s.v. Eller bortser man helt från/lägger ingen vikt vid vad som rekommenderas numera och väntar in tester på Youtube?

Jag är nyfiken, hur ser ni på saken (rent generellt och inte enbart Starfield) och vad tycker ni att man ska kunna förvänta sig av minimikrav och rekommenderad hårdvara?

Av Tom76
Skrivet av Pillertrillaren:

Sarkasm verkar vara svårupptäckt i den här tråden 🤔

Det är knepigt. Svarade inlägget ovanför ditt men raderade genast av rädsla för att ha gått på en ironi-fint själv Den vill man inte bjuda på

Av Tom76
Skrivet av anon138754:

Själv är jag fly förbannad att AMD vägrar kommentera varför de förbjudit Bethesda att införa stöd för ARC. Det är upprörande hur de styr marknaden med järnhand medan bolag som Intel, Nvidia och Microsoft står helt maktlösa med oss konsumenter.

Skrivet av Joppis:

Har drevet förflyttats från DLSS till Arc nu? ROFLMAO

Skrivet av mpat:

Den anklagelsen får du gärna lägga in en källa till, om det nu inte var /s.

Skrivet av ottoblom:

Har du en källa på det ?

Fetade en ledtråd åt er.

Länk på förekommen anledning: Länk

Av Tom76
Skrivet av medbor:

https://fn.se/vi-gor/vi-utbildar-och-informerar/fn-info/mer-i...

Internationella läskunnighetsdagen är 8e september, så jag postar en tråd här

Själv har jag några witcher-energidrycker från Polen som lockar, men de kanske borde sparas till en #läskeblaskers ?

Så, vad unnar ni er en sån här dag?

Badum Tss!

Men visst, jag spelar med. Det får bli en Dr Pepper under eftermiddagen.