Inlägg

Inlägg som CFSsss har skrivit i forumet
Av CFSsss

Hatade RDR2, spelet är som att röra sig i sirap. Allt tar LÅÅÅÅÅÅNG tid. Öppna ett skåp och se om det finns ammunition? Hinner nästan sätta på kaffekokaren. Om det är det håller som GTA går åt kommer jag nog inte gilla det. Roligaste GTA spelet för mig var nog Vice City, eller San Andreas. Snabbt och kul, tog sig själv lagom seriöst.

Av CFSsss

Acer X34S 3440x1440 G-Sync IPS 180Hz

Grym bildskärm, bara haft den 6 månader då jag fick tag i en Alienware. Annars skulle jag inte bytt. Det är en riktigt bra skärm.

https://www.inet.se/produkt/2219558/acer-34-predator-x34s-ips...

Finns en liten repa i nedre vänstra hörnet, var jag som klantade mig. Man ser i princip inte repan när bildskärmen är igång. Annars mint condition, inga döda pixlar etc.

Prisidé: 6500 kr om man hämtar i centrala Stockholm.

6750 kr om den ska skickas. Förskottsbetalning gäller.

Läs hela annonsen här

Av CFSsss

Glorious OLED master race.

Av CFSsss

Till alla som vill ha en riktig uppföljare till D2 rekar jag Grim Dawn: https://store.steampowered.com/app/219990/Grim_Dawn/

(Crate Entertainment)

Till alla som vill ha ett grymt RPG (turn-based) rekar jag Divinity Original Sin 2: https://store.steampowered.com/app/435150/Divinity_Original_S...

(Larian Studios)

Blizzard har inte gjort en bra spel sedan Starcraft 2 och det var 12 år sedan. Förväntningarna på D4 är sådär.

Av CFSsss

Jag kontrollerar mina Noctua PWM fläktar via moderkortet (asus fan xpert). Gäller både cpu och chassifläkt. Det kan ta lite justerande, och någon vecka innan, man hittar rätt kompromiss mellan låga varv och inget ljud vid låg belastning kontra luftflöde och kylning men ändå tyst när datorn jobbar.

Bra fläktar med PWM och någon sorts temperaturbaserad fläktstyrning med bra fläktkurva är det som gäller. I princip 95% av alla fläktar som följer med chassin är undermåliga, gäller även fractal design.

Av CFSsss
Skrivet av Zpnk:

Lite av denna orsak jag varit så förbannat rädd för skärmar med en g-sync-modul. Att gå på andras omdömen på fläktljudet är som att köpa grisen i säcken då dessa personer kanske är van med en högljudd dator...

Skoj lösning iaf, hoppas du blev kvitt oljudet

Det finns just nu två olika g-sync moduler. Min tidigare skärm (som troligen ska säljas) är en Asus X34S Predator, den har också g-sync men är helt tyst. Jag misstänker därför att denna vanliga g-sync modul inte har någon fläkt. Men det som sitter i den här Alienware skärmen är G-Sync Ultimate (som ska vara bättre för HDR på nått sätt) och den moduler har uppenbarligen en liten fläkt.

Det är lite svårt att hitta info och bilder om g-sync moduler, den infon kanske bara ges till tillverkare?

Men jag skulle misstänka att vanlig g-sync = ingen fläkt. G-sync ultimate = lite fläkt som kan höras lite som standard. Kan ha fel men så skulle jag gissa baserat på tre g-sync skärmar jag nu ägt.

Av CFSsss

Alienware 34'' oled AW3423DW Noctua edition

Tjena, var inte helt nöjd med ljudnivån på min Alienware 34'' oled skärm. Kanske ett idiotprojekt som sabbar garantin men bestämde mig ändå för att modda lite. Blev rätt nöjd med resultatet till slut

Det finns två små fläktar bak på skärmen, varför dessa fläktar är så små och ettriga på en premiumskärm är ett mysterium. Hade gärna betalat 200kr extra och fått bra fläktar med en gång. Luktar lite last minute engineering och så ut genom dörren. Skärmen är brutalt bra i övrigt, så detta med ljudet var något som verkligen irriterade mig med en gång.

De två fläktar som sitter där bak under skalet är dessa:

Fläkt 1: Alltid på, låter alltid lite med något sorts knorrande ljud. Irriterande. Jag är rätt hyfsat säker på att den kyler G-sync modulen.

Fläkt 2: En blower men faktiskt den som är tystat av de två, slår bara på när den behövs och låter väldigt lite i lägsta läge. Sitter nära toppen i mitten av plåthöljet när man lyfter på det och har som uppgift att föra ut luft från under plåthöljet.

Min första mod vad att blockera Fläkt 1 och se vad som hände. Nu blev Fläkt 1 såklart tyst men detta var ingen bra ide, skärmen blev varm i bakre vänsterkant och blowerfläkten (fläkt 2) började jobba så mycket att den hördes.

Efter lite övervägande bestämde jag mig för att passera "point of no return" och göra en mod som inte kunde återställas. Jag tog bort Fläkt 1 helt och hållet, markerade upp ett runt hål i bakre plasthöljet och tog fram dremeln. Detta bakre plasthölje var förvånansvärt tjockt, men jag kom igenom till slut och utan några slintmärken. Såhär blev hålet och så ser ni fläkten också:

Såhär ser det ut från utsidan:

En till bild:

Fläkten och hålet blåser rakt in på G-Sync modulen där Fläkt 1 satt innan. Luften strömmar sedan runt under plåthöljet och ut i ovankant. Så det blir väldigt bra cirkulation och kylning, Fläkt 2 går knappt igång längre. Lite nu på sommaren när det är typ 30 grader varmt men jag misstänker att till vintern kommer Fläkt 2 vara av hela tiden.

Överlag är jag nöjd med modden, nu är skärmen knäpptyst och modden ser lite steampunk ut på nått sätt. Hade visserligen kunnat koppla fläkten till gamla fläktsladden men den här lösningen med USB ström och en fläktkontroller funkar fint. Nu är det alltid en fläkt där som är extremt tyst och skärmen håller sig garanterat sval.

Om ni vill göra en liknande mod behöver man börja med att ta av bakhöljet. Jag rekar:

1) Lägg skärmen nedåt med skydd och något mjukt under. Typ bubbelfilm och kuddar.

2) Hitta två plastdon att bända med, kanske två gamla kreditkort eller två däckavtvingare för cykel. Börja i hörnen och ta försiktigt av bakhöljet genom att bända upp plastclipsen. Tryck inte nedåt inuti skärmen för mycket utan bänd isär försiktigt, plastclipsen kommer att släppa.

3) De är en del platta kablar och småkontakter här under, ta bilder på allt och var försiktig så ni kan återställa det exakt som det var.

Överlag skulle jag säga att svårhetsgraden på denna mod är kanske 7/10 pga alla små kontakter och plastkablar man måste ta loss för att komma åt fläktar. Det är inte så svårt men risken att ha sönder något är rätt hög om man inte är försiktig. Ta det därför lugnt, ha bra belysning och verktyg etc om ni vill försöka.

Frågan är nu... har jag värdens bästa dataskärm?? En Alienware 34'' oled AW3423DW Noctua edition?

Inspiration: https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/tsk43u/...

Av CFSsss

Gå in till synsam och köp ett par av märket Polaroid, bra glasögon till vettiga priser.

Nästan alla kända märken ägs på ett eller annat sätt av Luxottica: https://en.wikipedia.org/wiki/Luxottica

Så ja... lite italiensk maffia typ.

Av CFSsss

Det som gör mest skillnad är riktigt stöd för underarmarna. Jag älskar hörnskrivbord, datahörna med hörnskrivbord is the shit. Du kan vila hela underarmarna på bordet. Sedan en bra stol på det. Aldrig haft musarm eller armbågsproblem eller liknande. Några exempel:

https://i.pinimg.com/736x/0f/53/84/0f5384d05e7283331f04bef3062c1...

https://i.pinimg.com/originals/d5/1d/c1/d51dc188da3a75b7888807d6...

https://external-preview.redd.it/VOJChu5Hc278OniQeJw41WywBG0u34f...

Av CFSsss

Dark Forest av Liu Cixin, andra boken i serien Remembrance of Earth's Past (Three-Body Problem).

Helt ok sci-fi, lite torr och inte så personlig och dåliga kvinnliga karaktärer. Tycker också den maler rätt mycket, i bitar rätt mycket samma snack och inte så mycket action. Men intressant huvudstory, episk och med några riktiga höjdpunkter. 4/5 sci-fi stjärnor. Läsvärd om man gillar storslagen episk och rätt torr sci-fi.

Av CFSsss

Från artikeln: förut så försökte de ersätta "le Wifi" med "l'access sans fil à internet"

Lol. Ungefär som att vi skulle förbjuda "wifi" och tvingas säga "åtkomst till internet utan sladd" varenda jävla gång man vill skriva wifi. Smidiga killar

Tycker dock att "internet" känns lite engelskt där? Kanske man kunder komma på något bättre?

Av CFSsss

Ge ett motbud: Skriv upp dig på alla pass i veckan, sedan sjukanmäler du dig på morgonen de dagar du vill vara ledig. Helst lite random så de inte kan planera efter det.

Av CFSsss

En till bar: https://www.google.com/maps/place/N3rds+Bar/@59.312448,18.075...

Lite retro där.

Annars är tekniska museet kul om man är teknikintresserad: https://www.tekniskamuseet.se/en/discover/exhibitions/

Kostar lite i inträde men det kan det vara värt.

En annan kul grej att göra är att åka Ocean Bussen: https://oceanbus.se/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm...

Så får ni se stan lite från vattnet också.

Annars vasamuseet och skansen är två klassiker om man inte varit, men de är nog inte så udda.

Av CFSsss
Skrivet av Ozzed:

Som konsument skall man minnas att Apple, AMD, intel, Nvidia, Samsung och alla de företagen har full frihet att själva välja om de vill ha äckligt hög eller bara jättehög vinstmarginal på det de säljer, så när de står och skyller på TSMC sen så säger de egentligen "Sorry kunder som ger oss mat på bordet, men vi ville inte nagga vår fina vinstmarginal i kanten så den här smällen får ni ta istället, igen."

Gör det bättre och billigare själv. Peace out.

Av CFSsss

Vad är det för j'vla skitvideo ni länkar? Videon skulle varit 18 sekunder lång typ.

Av CFSsss

Kör du över wifi eller trådadat internet?

Här är lite andra tips: https://appuals.com/how-to-fix-pubg-lagging/

Av CFSsss

Köpte min första Ultrawide 3440x1440 i höstas, gick från 2560x1440 och kan helt klart rekommendera det. Predator X34S skärm, inte haft några kompabilitetsproblem eller liknande alls. Bara positivt. Vissa indiegames som inte har stöd för ultrawide kör man med svarta band på sidorna, funkar hur bra som helst. Formatet är utan problem stort nog att ha två webläsare brevid varandra, eller två excelark etc. Så Ultrawide 3440x1440 kan utan problem ersätta en typisk dual-monitor setup för jobb tycker jag.

Av CFSsss

Jag vill påpeka att svaret till fråga två är fel. 217/161 = 1,347.. = 35% med korrekt avrundning uppåt

Kanske lägga in det som en quiz också?

Av CFSsss

Så det här med att starta en Space Force var inte bara larv? https://www.spaceforce.mil/

Av CFSsss

"något utredningen anser bör ersättas med en ny statlig myndighet."

Och låt mig gissa, Dan Eliasson ska leda denna nya myndighet? Vad fan är det för fel på Sverige? Lägg ner skiten. Ingen privatkopierar i dagens samhälle. Mina skattepengar ska inte gå till sådant här trams.