Inlägg

Inlägg som CFSsss har skrivit i forumet
Av CFSsss

Växelkursen kan ju ha nått att göra med det också. Dollarn ligger runt 11 kr, Euron runt 12 kr. Deprimerande. Blir nog fler räntehöjningar från riksbanken bara så ni vet.

Av CFSsss

Visst, det går att föreställa sig att smarta mobiltelefoner försvinner om 3–5 år. Det går också att föreställa sig att de inte gör det.

Av CFSsss

Spelade Dredge. Mysigt litet spel om man gillar båtar, fiske och Cthulhu så som folk gör mest.

Av CFSsss

Några som man minns:

Athlon 64 "ClawHammer"

Core i7-920 + DRR3

Hifi-hörlurar typ HD650

Riktig mus typ MX518

2560x1440 IPS @ 165Hz

3440x1440 Oled @ 175Hz

SSD

EVGA 1080 Ti

Asus 4080 TUF

Av CFSsss

Kan vara riktigt stort och revolutionerande. Men samtidigt så måste ju rösten matcha och bli bättre, och få mer karaktär och känsla. Kan också bli en konstig situation om man kan fråga om allt möjligt, och han har en massa åsikter, men det finns bara en quest han kan ge. T.ex. "I'm sorry about the crime, would you feel safer with a shotgun behind your counter?" "Yes! That might be good if worst comes to worst" men man kan inte ge han ett vapen från inventory.

Av CFSsss

Youtube får gärna fokusera mer på att vara gamla hederliga youtube och inte försöka sälja shorts.

Av CFSsss

Gud ja. Frivilligt och ibland mindre frivilligt

Av CFSsss

Westworld

Av CFSsss

Testade lite igår. Det är ett snyggt spel och det är helt rätt atmosfär för ett diablospel. Blizzard är som vanligt världsmästare på snygga cutscenes och musiken och karaktärerna känns och låter bra. Med tanke på att svårhetsgraden inte är speciellt hög känns det väl egentligen mer som att man tittar på långfilm än spelar ett spel.

Intressant är att det slukar 14-16GB vram på Ultra.. rekord för ett top-down spel? Mycket cpu vill det ha också, känns inte jätteoptimerat. Lite irriterande att man inte kan vrida på kartan eller zooma ut mer, och speciellt mycket hemligheter på kartan hittade jag inte heller.

Sedan känns spelet väldigt nerdummat jämfört med tidigare diablospel och andra moderna ARPG spel på marknaden. Visst, det här är bara betan men har mycket svårt att tänka mig att D4 kommer nå samma komplexitet vid hög level som t.ex. Grim Dawn, Path of Exile eller Last Epoch.

Känns som ett väldigt "säkert" spel, man måste nog vara helt grön på RPGs för att lyckas bygga sin gubbe fel. Uppskattad målgrupp för D4: 10-20 år och konsoler? Kommer nog sälja bra men tveksam om spelet är för mig. Kanske lirar igenom det vid tillfälle om det kommer något erbjudande, men känner noll stress att köpa eller kasta mig in i spelet vid lansering.

Om man främst spelar ARPG för single-player tycker jag nog man bör spela igenom Grim Dawn och Last Epoch innan man kastar sig in i D4 precis vid lansering. Att köpa båda de spelen men alla expansioner kostar nog samma som grundversionen av Diablo 4. Och har man ont om pengar är väl PoE för det mesta gratis.

TL;DR: Det känns inte som något dåligt spel, och det känns mera "Diablo" än D3. Stämningen är bra. Men det känns också som det mest "konsoliferade" diablospelet hittills. Spelet kan vara för lätt och okomplicerat för Diablo och RPG-veteraner?

Av CFSsss

Jäklar vad adrenalinet pumpade första gången man hörde den här:

Annars har jag säkert lyssnat på de här sångerna typ 200h men tycker fortfarande de är vackra:

Hollow Knight's soundtrack är magiskt också:

Av CFSsss

Inte längre, kanske för 10-15 år sedan att det var lönt och då överklockade jag alltid. Nu tycker jag att både cpu och grafikkort är extremt väloptimerade vad gäller kompromiss prestanda/värme. Idag vill jag hellre ha lägre strömförbrukning, tystare och svalare än 5% mer prestanda.

Av CFSsss

Några klassiker:

Av CFSsss
Skrivet av Xverminator:

Kryptovalutor tillför som sagt inget, det är bättre man stoppar in pengar på ett sparkonto.

Kryptovalutor slukar massa energi som kostar pengar (för alla).

Är väl inte jättekul att stoppa in pengarna på ett sparkonto som i bästa fall ger 2-3% ränta när den reella inflationen just nu ligger närmare 8-9%. Visst, jag har själv en del cash på sparkonto. Men det är bara som en del i en aktiv investeringstrategi för att kunna köpa ifall börsen går ner, inte som ett långsiktigt sparande.

Av CFSsss

Dålig timing. Bankerna drar hårt i bromsen nu, nödbromsen nästan. Inte lätt att få låna varken som privatperson eller företag. Jag önskar dem lycka till men de bör nog ha en plan B ifall de inte får låna så mycket som de vill. Marknaden är "risk off" just nu.

Av CFSsss
Citat:

Why did the AI CEO cross the road? To get to the inflated stock market on the other side.

This joke was generated by ChatGPT

Av CFSsss

Man installerar inte detta grafikkort, man installerar moderkortet på grafikkortet

Av CFSsss
Skrivet av matnojje:

Blade Runner eller den i Red Rising böckerna.

Finns ett Blade Runner äventyrsspel, ligger på steam 😉

Originalet är gammalt men det är skön stämning i spelet. Det hade rätt intressant utveckling också, finns några dokumentärer om utvecklingen på youtube. Om man gillar Blade Runner bör man definitivt spela.

Men visst, man kan göra mycket mer med Blade Runner.

Av CFSsss

First Law Trilogy av Joe Abercrombie.

Logen Ninefingers "The Bloody Nine" är som Geralt fast mindre snygg och smått schizofren, eller så är han som Aragorn fast Aragorn är jävligt arg och har gått på gymmet och tagit steroider i 10 år. Många grymma karaktärer också; Jezal, Glokta, Ferro, Bayaz, Cosca etc. Det är grimdark fantasy när den är som bäst.

Kan bli riktigt bra, kan blir en hel triology typ Witcher 1-3.

Av CFSsss

Här är en curveball, vad tror du om att på sikt satsa på att bli projekledare inom data och IT? En data eller IT-projektledare? Kanske inte som första jobbet men kanske som andra? Då får du någon sorts nytta för den pedagogik du lärt dig som lärare. Om du bara blir datanörd som håller på med nätverk, servrar och backend så går din tidigare utbildning nog lite förlorad. Men som projekledare kan det nog bli rätt så trevliga synergieffekt och det kan nog se bra ut på CV't.

Du behöver någon sorts högskoleexamen i data, annars blir det svårt att få anställning och få respekt, men det är två år och det är nog väl investerad tid för att senare får bättre lön och karriärmöjligheter etc. Det kan bli en väldigt bra karriärbana i förlängningen, många öppna dörrar.

Av CFSsss

Annonsen är avslutad