Inlägg

Inlägg som f_k_shadow har skrivit i forumet
Av f_k_shadow

Vadå vara mer framtidssäker med quad core? Det kommer nya processorer var åttonde månad ungefär. Att Skaffa en quad i dagsläget för att använda till spel lönar sig inte såvida du inte tänker använda tunga applikationer vid sidan av spelandet.

Och det finns inget spel som utnyttjar quads eller duals fullt ut. Det vore att skjuta sig själv i foten om man skulle implementera ett sådant stöd. Multi threading utnyttjas in många spel som Bioshock, Supreme Commander, Crysis och Call of Duty4 till en viss nivå, men skulle alla kärnor utnyttjas fult ut, som de gör i 3dmark06, då får processorn det väldigt hett om öronen.

Major games take years to develop, meaning that most of the games released around the time that dual-core chips hit the market in 2005 were not built with two lanes in mind. The good news is that developers have found a way around this so far with patches, which alert the game that it has two cores to work with.

The bad news is that's only a stop-gap solution until game studios release games designed with multiple software threads in mind. More and more studios seem to be getting the message, with dozens of major titles in the works for multi-core processors. But this is hard work -- the abandonment of decades of programming expertise for a new way of exploiting processor power.

I'd say we're at a 'C-plus' right now," said Randy Stude, director of Intel's gaming platform office, assigning a grade for the industry's progress toward parallel development. "When the first dual-core chips came out [in 2005], we were at a D-minus

http://news.cnet.co.uk/gamesgear/0,39029682,49289056,00.htm

Enda spelet som verkligen har nytta av en snabb (läs 3.6GHz) quad är Supreme Commander.
World of Warcraft rullar på ca 100FPS med min E6700 @ 3,0GHz, 2x1GB 1200MHz, 8800GTs 640MB@stock. Hur många mer FPS behöver man? Inga är svaret. Enbart mer behövs om du vill mäta din e-peen med andra. Du märker ingen skiinad på 100FPS och 120FPS.

Du har i dagsläget bara en sak att spara in inför framtiden, och det är pengar. Köp det billigaste, core eller quad, med en någolunda hög frekvens (2,5GHz >) och du kommer att vara nöjd tills du har råd med nästa processor/platform.

Av f_k_shadow

Ladda ner real temp, mest precis programmet för ditt ändamål.

Av f_k_shadow

Håll dlig borta från striker II också. Ska du köra SLI så råder jag dig att hålla dig till referensdesignade kort, som de XFX och EVGA erbjuder.

Och att X38 klockar skit är bara myt

7x540
Minnesinställningar

DFI LP LT x38 T2R har härlig potential, gäller bara att ha en processor som inte har en låg FSB vägg. Dessutom svarar den här brädan enormt bra på en uppning av PLL volten vilket höjer väggen.

Edit: stavning.

Av f_k_shadow

Abit IP35 Pro kanske kan vara ett alternativ?

Håll dig borta från Ballistix om det är de nya single side modulerna.

Av f_k_shadow

Först måste jag få fråga: Vad ville du ha ut av ett moderkort och varför valde du just Striker II?

Sedan har du lite alternativ:

1. Byt kylare på nordbryggan. Nog för att Nvidias chip blir varma men 70 är ingen rolig temp att ha att göra med.

2. Byt operativsystem till XP. Vista har varit ett stort misslyckande.

3. Byt moderkort och håll dig borta från Nvidias chipset. Detta medför en nedgradering av grafikkort också, i ditt fall, men å andra sidan blir du inte lika mycket begränsad om du skulle vilja uppgradera.

Av f_k_shadow

De kan ju släppa enstaka monteringsstatser som inkluderar plåtar och andra skruvar. Men företagsekonomiskt vore det idiotiskt.

Av f_k_shadow

Re: e8400@4ghz med standard vcore?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nukethenick
Är det normalt eller?

Kör med maximus formula och 4gb ocz reaper 6400.

Det enda jag gjorde var att dra upp fsb till 450 och multiplier 9, alla volts är standard, minnena kör nu i 1080mhz med 4-5-5-15.

Konstigt för minnena är tänkta att köras med 2v men det går fint ändå.

Däremot får jag tvärnit om jag kör med 8gb ram, fsb över 355-360 typ så blir det ingen post ens, finns det någon inställning som kan hjälpa till här eller är det kört att klocka med 4 minnen installerade?

Ladda hem OCCT och testa stabiliteten under 3-5h. Vad har du för batchnummer på den proppen?

Av f_k_shadow

Ja då kan det vara ett bra val. Om du inte har någon specifik budget att hålla dig till så måste jag dock säga att du får ut mer av ett Abit IP35-pro eller ett asus commando

Av f_k_shadow

Jag kan bara lovorda Ultima-90i. Jag körde den passivt och den klarade av att kyla min strömslukande E6700 upp till 3800MHz med en load temp på 63C. Jag märkte först att den kylde lika dåligt som stock kylaren (50c load temp @ stock speed) så jag beställde hem sandpapper från Claes Ohlsson och lappaden TRU-90i:n och processorn, och vips så kylde den lika bra som storebror TRUE, passivt

Edit: ett riskorn av MX-2 pasta gör sig väldigt bra med den här kylaren.

Av f_k_shadow

Vad är det för CPU du ska använda och vilka minnen?

Av f_k_shadow

Vad är det för minnen? Vad står det på dem?

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toivo83
föra året va bättre.
tillbaka till ritbordet gubbar =P

Vad yrar du om människa? Såg du inte diagrammet? En bild säger mer än tusen ord!

Jag såg en recension på denna produkt på någon taiwanesisk sida.

Edit: Jag hittar inte recensionen men sidan hittade jag:

Här

(innehåller surfvänligt material)

Av f_k_shadow

Med rätt processor kan du klocka högt på DFIs moderkort. Dessutom är DFI i en egen division när det gäller att tweaka och krama ur det där extra prestandahöjande. Jag kan tillägga att deras GTL ref voltages fungerar mycket mer effektivt än någon annan tillverkares moderkort i dagsläget. Detta betyder att du får stabilare system vid lägre cpu volt/nb volt.

Asus commando
DFI LP UT/LT P35 T2R (UT om du ska luftkyla, LT för vattenkylning)
DFI LP LT X38 T2R (endast om du ska köra crossfire)
ABIT IP35-PRO

Alla dessa kort klockar högt, med rätt processor d.v.s.

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spill
Ja, då vetefan.

Det ryktas ju om att x38 brädorna suger när det kommer till fsb. Sökte runt ett bra tag på klockresultat just med x38-plankor när jag var inne på att köpa ett Asus Maximus Formula, inte ett enda rekord är satt med de moderkorten. 965 och P35 är en helt annan sak. Mitt Commando toppade runt 570fsb. Pytons gör över 600, fast det hjälper ju inte dej så mycket tyvärr.

Men det är väl inte med passivt kylda nordbryggor?

Av f_k_shadow

Jag tror att du missuppfattade bilderna Den bilden med 500MHz FSB är med mina Kingston PC9200 D9GKX minnen. 510MHz FSB bilden är Corsair xms2 PC6400 minnen.

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av coolerfreak
f_k_shadow: Kör du med senaste bioset? DFI's biosändringar brukar många gånger ge extra FSB-boost.

GTL'n kan göra en del om man får till den rätt. Här är lite olika stabilitetsinställningar man kan gå efter:

VTT @ 1.2v = GTL REF 140/75/75
VTT @ 1.3v = GTL REF 155/85/80
VTT @ 1.4v = GTL REF 170/95/85
VTT @ 1.5v = GTL REF 185/105/90
VTT @ 1.6v = GTL REF 200/115/95

Edit: Japp jag kör senaste biosversionen. Det går att flasha till x48 bioset också men det går rykten om knasiga NB volts vid en sådan flash. Jag är således kvar på senaste x38 bioset.

Varför är det olika värden? GTL ref är väl deriverat från CPU VTT och endast CPU VTT? Eller har jag missuppfattade det hela?

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Hehe, definationsfråga Alla sätt som går att tweaka på är bra sätt

Nej det tror inte jag.

Det handlar nog snarare om tur, han har lyckats få en cpu som klarar högre fsb helt enkelt. Du vet väl att varje CPU är unik, skulle du köpa en till E6700 nu så skulle den inte klocka exakt likadant som den du har nu t ex.

Ditt moderkort bör klara uppåt 600 utan problem, sålänge processorn vill vara med. 500FSB är inte fyskam ändå, min cpu sätter stop vid ynka 420~.

Jo det är jag medveten om. Moderkort såväl som processor skiljer sig, även om det är samma batch/revision/vadsomhelst.

Update!
Jag uppade SB/CPU PPL voltage från 1,5 till 1,7 and guess what? Jag benchade Everest mem och cache @ 515MHz!

Nu är frågan hur högt jag ska gå med volten på nordbryggan, cpu VTT, SB/CPU PLL? Vad är rimliga gränser/temps?

Av f_k_shadow

Zsamz kör med e6850, vilket innebär fsb 1333 medans min e6700 är på 1066, kan det vara det som pushar hans clocks mer?

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Ingen aning, men det råder ju inte direkt någon brist på inställningar i ditt bios. På mitt eget moderkort får man högre fsb genom så orelaterade val som att stänga av AHCI och att sätta PCI som första grafikkort. Även att höja PCIE-volten höjer fsb-väggen.

Det är alltså inte alltid så logiskt, man får prova sig fram. Det är iaf otroligt skönt att ha auto-reset av bios när man gör det

Min egen fsb-vägg är 518MHz, där det fungerar hyfsat och en del benchmarks fungerar fint men inte alla. Vid 519MHz har det aldrig bootat. Det högsta som kan betecknas som någorlunda stabilt är 507MHz.

De där 600MHz-siffrorna har jag bara sett på Asus Commando(P965) och en del billiga G31/G33-kort, som konstigt nog i vissa fall klockar bättre än klockar-korten. Annars är runt 500MHz den "normala" max-fsbn för de flesta nya moderkort.

Det där om bioset är väldigt sant, det kryllar av inställningar

Men hur kan en ökad volt på PCI-e ge en högre FSBvägg? :S Det är ju sydbryyggan som stressas mest, hur kan det påverka nordbryggan?

Altltå, Zsamz på xtremesystems når höga frekvenser,
540MHz
t.ex. Det är troligen chiprelaterat, eller i bästa fall processorrelaterat.

Av f_k_shadow

Fast vid 505MHz fsb

Det är så frustrerande att promenera upp till 505MHz utan att ändra några spänningar (utom Vdimm), för att sedan vara fast, oberoende av spänning. Jag testade 333strap och 400strap utan framgång. jag har även testat 6x och 7x multipel utan framgång.

Jag tror inte att det är en fsbväggl då jag med mina xms2 pc6400minnen bootade upp 510MHz. Men jag kanske ha fel?

505MHz

510MHz

Några förslag? Kan det ha något med GTL settings att göra?

MVH