Inlägg

Inlägg som 9inety9ine har skrivit i forumet
Av 9inety9ine
Skrivet av Teval:

Eth 2.0 med PoS släpptes 1a december 2020.

Du kan läsa på här: https://ethereum.org/en/eth2/get-involved/

Det var bara Eth2 fas 0 som påbörjades i december. Eth2 fas 2, vilket är det som tar bort PoW helt, har inte körts igång än

Av 9inety9ine

Om inkomsten från din hobbyverksamhet + din inkomst från ev. jobb överstiger 20 000kr per år måste man egentligen skatta. Men om du bara drar in några kronor per dag..

Av 9inety9ine
Skrivet av anon331053:

Har hört ifrån en väldigt involverad källa som säger att ETH 2.0 kommer inte att implementeras på åtminstone 2år till. Minst.

Allt annat är bara drömmar ifrån ett totalt halv inkompetent developer team från Eth.

DuckMuck 👍

Hoppas verkligen din källa har rätt!

Av 9inety9ine

Använder du SATA, Molex eller en 6 pin PCie-kabel till dina risers?

Av 9inety9ine
Skrivet av cosmo_k:

Men du menar alltså att det är lungt för att grafikkorten kommer aldrig utnyttja sin port till 100%?

Korrekt.

Av 9inety9ine
Skrivet av cosmo_k:

Jag tänkte mer om man ska utgå ifrån att grafikkortet kommer utnyttja alla 16 banor. Om så är fallet så krävs det ganska ordentlig hårdvara för 5-6 GPUer, tänker jag rätt?

Det finns moderkort med 6-8st "normalstora" 16x PCIe-expansionsplatser. Dessa moderkort fungerar lika fint med processorer som Intel Pentium/Celeron och 4GB RAM, som ett moderkort med 6-8st 1x PCIe-expansionsplatser.

Vid mining kommer grafikkorten inte belasta alla 16 banor tillräckligt för att behöva snabbare CPU, RAM, etc.. En Celeron / Pentium med första bästa 4 eller 8GB RAM fungerar alltså utmärkt oavsett om det 16x eller 1x.

Av 9inety9ine

Då DAG-filen är över 4GB är det inte värt att försöka använda kort som har 4GB VRAM. Man kan bryta med 4GB kort man använder lolminer och dess sk "zombie mode" dock med en rejäl sänkning i hash rate.

Det skulle alltså, för tillfället, vara värt bryta med dina kort vars VRAM överstiger 4 gig.

Av 9inety9ine
Skrivet av Ragnvlad:

Proof of stake?

Proof of Stake tar bort möjligheten att mine:a. När Eth 2.0 drar igång 2022 startar PoS. Proof of Work som vi har just nu kommer alltså försvinna.

Av 9inety9ine
Skrivet av ChuniaC:

Delvis rätt, hobbyverksamhet skattas som tjänst och behöver inte skattas om din totala inkomst av tjänst (hobby och anställning m.m) är mindre än 20800 per år.

Ah! Tack för rättelsen!

Av 9inety9ine
Skrivet av harry__:

Hej!

Hur ger ni ström till era risers? PCIE 6pin eller 4pin molex?

Både och Dock endast två risers per Molex-kabel.

e: angående OT, svårt att svara på. Det kan vara allt från ingen ström till risers, dåliga risers eller till BIOS-inställningar.

Av 9inety9ine

Angående att skatta på vinsten..

Så länge din hobbyverksamhet inte överstiger 20 000kr per år behöver du inte skatta.

Av 9inety9ine

Jag har själv inga sådana kort men dessa kort går att undervolta ner till 80 watt. Då bör överhettning av minnesmodulerna inte vara något problem. Skulle det motförmodan överhetta så är det bara till att sätta värmeledande tejp på dem och/eller lägga en chassifläkt mot minnena.

Av 9inety9ine
Skrivet av m1k3_dd:

Skatt betalas vid realisation av vinst, alltså vid konvertering krypto > fiat... "vinst-hemtagning".

Så de som slänger ut fiat-pengar på ex.vis 10 st. grafikkort gör väl bäst i att använda metoden "mine and hold", in i det längsta så att säga.
Precis som klassiska investerare tjänar mest i längden med "buy and hold".

Utöver denna aspekt... jag förstår inte hur folk tänker gällande mining på små/få hårdvaru-resurser... WTF is the point med några tjugor?

Antingen går man "all in" med flera prestanda-kort, eller pyntar ännu mer för ASIC's...
Svårighetsgrad stiger i takt med att fler miners har kraftfullare hårdvara, så just mining satsar man väl bara på ifall man ständigt uppgraderar...?
(Med främst ASIC kan väl intervaller vara längre.)

Nä, nog med pladder - sälj ifall ingen större satsning görs!

Vet inte om du citerade fel eller om jag formulerade konstigt i första inlägget. Men jag menade iallafall att jag rekommenderar att sälja sina grafikkort om man redan mine:at ett par månader eller längre, eftersom vissa kort går, beroende på modell, runt MSRP eller över. T.ex. billigaste 5700 XT på Blocket ligger vid skrivande stund runt 6 000kr. MSRP på 5700 XT låg mellan 4-6000kr, hybrid modeller ej inräknade. Även på Tradera säljs dessa kort för runt 6k.

Jag kanske minns fel men prylar (t.ex. datorkomponenter) som man säljer på Blocket, Tradera, etc slipper man betala skatt på så länge den totala vinsten inte överstiger 50 000kr. Sen så behöver man inte heller skatta på inkomsten från sin hobbyverksamhet om inkomsten ligger under 20 000kr.

Av 9inety9ine

Jag kör Coinbase Pro till Revolut till min svenska bank. Har inte haft några problem trots att jag överfört pengar varje månad. Snart lär min bank dock fråga vart pengarna kommer ifrån till vilket jag svarar: knark!

Av 9inety9ine

Hög efterfrågan på grafikkort just nu. Rekommenderar att sälja. Då slipper man dessutom betala skatt.

Av 9inety9ine

Jag kör Coinbase till Revolut och sedan till mitt svenska bankkonto. Ifall banken skulle tro att jag kommit åt pengarna illegalt kan de skicka tillbaka pengarna :v

Av 9inety9ine
Skrivet av cyan69:

Haha billig nja den kostar ju nästan 16 tusen 😂

"Speciellt om du hittar den lite billigare."

Av 9inety9ine
Skrivet av cyan69:

Ni som köpt denna skärm nyligen med senare batchar. Funkar den bra är den värd pengarna? Jag har en bra dator men gfx kortet börjar bli lite trött. Och dom flesta har gett mig råd att bara uppdatera gfx kortet och behålla datorn jag använder ett tag till. Men man blir orolig när man hör värmeproblem och att skärmen knäpper och håller på av värmen. Känns som att limmet/panelen kommer att släppa tidsnog lagomt tills garanti perioden går ut.

Om du ids pilla med skärmen när det väl felar så kan det vara värt. Speciellt om du hittar den lite billigare.

Av 9inety9ine

Om ni har skärmen i 240hz, stängs skärmen av för er när ni startar vissa spel?

För mig stängdes den av i Farming Sim 19, Halo, Borderlands 3, när jag kör 240hz oavsett om G-Sync är på eller ej. Har 1008.1 firmware och hade drivrutin 461.40. Dock med 120hz fungerar dessa spel. Omstart av datorn krävdes för att få tillbaka bild..

DSC verkar sluta fungera ibland om man stänger av spel via enhetshanteraren men drivrutin 456.98 löste tydligen dessa problem. Trevlig skärm när den väl fungerar.

Av 9inety9ine
Skrivet av stefanjson:

Ok, tack för svar! Man lär sig något nytt varje dag. Då ska jag genast skifta från SATA till Molex och PCIe 6-pin. Hur många risers på en kabel med 2 PCIe 6-pin kontakter rekommenderas, kan man köra på båda kontakterna?

Förutsatt att PCIe-kabeln är 8pin till 2x6+2pin kan du köra två risers på denna kabel. Om kabeln är 6pin till 2x6+2 beror det på om det är 16 AWG eller 18 AWG. 16 är bättre och tål mer ström. Jag har för mig att PCIe-kablarna som följer med Corsairs RMX-nätagg är 16 AWG så det bör inte vara något problem, speciellt om dina kort bara drar 88 watt.