Inlägg

Inlägg som fossegrim har skrivit i forumet
Av fossegrim

Satt precis i kö i 45 minuter och väntade hos Telia. Kommer fram och berättar att jag vill ändra mitt abonnemang som jag har idag (299 för 500/500) och se vad de kan göra. Hon ber mig att dröja kvar medan hon kopplar mig till sin kollega... "Du är placerad i kö. Beräknad kötid är 51 minuter"... Ahhhh, life.

Av fossegrim
Skrivet av valkonen:

Var i samma sits som du för ett par veckor sedan.
Beställde nedan och är grymt nöjd.

På Samsung via mecenatalumni, osäker om benify har samma erbjudande:

WW80T4541TE Tvättmaskin, 8 kg, 3950kr
DV5000T Torktumlare A++, 7 kg, 3950kr

Gratis frakt och inbärning. Gratis retur om man ångrar sig..

Tusen tack för alla svar allihop!

Det här var absolut ett sånt erbjudande jag letade efter, tack! Loggade in på Mecenat och hittade det nu. Blir nog en beställning

Av fossegrim

Är det någon som har hittat ett bra erbjudande på tvättmaskin och/eller torktumlare? Känns som jag letat överallt utan lycka än så länge. Kanske kommer närmare fredag förhoppningsvis. Power hade ju en del bra erbjudanden när de öppnade men tror inte något matchat det vilket jag hoppades på.

Av fossegrim

6500 hämtar bor i gbg

Av fossegrim
Nytt bud: 350 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av fossegrim

Bjuder 300

Av fossegrim
Nytt bud: 300 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av fossegrim

300

Av fossegrim
Skrivet av Eismannen:

Postade detta i starfield-grafik-tråden men det hör väl hemma här kanske. Nåväl, here goes nothing...

Köpte starfield, taggad att prova körde jag igång det idag. Letat efter nåt spel att köra efter att ha kört cyberpunk alldeles för länge.
Men mein frikking god vad tråkigt det var. Spelat ca 80 min och håller på att dö av tristess. Knasiga kontroller, för många knappar att binda och till synes inget smidigt sätt att ens byta vapen (typ scrollhjulet), oengagerande story, luddiga uppdrag, oengagerande karaktärer.


Snygg grafik dock, och flyter som smör med 4090+dlss3 mod..


Men frågan är, blir det nå roligare, eller är detta spel helt enkelt inte min kopp te?
Lutar åt ångerrätt än så länge i alla fall..

.. Och efter att ha kollat lite reviews så blev det retur för min del.

Låter tyvärr inte som ett spel för dig då, men tänkte bara flika in att det går att binda vapen med 1-9 samt att det finns ett vapenhjul (default bind Q)

Av fossegrim

Är ca 20 timmar in och älskar det. Har läst en del (till viss del rättfärdigad) kritik, men skönt nog är det mesta subjektivt. Personligen vill jag bara spela mer och fortsätta utforska, det var längesen jag hade så roligt med ett nytt spel.

Av fossegrim

Spelar det någon roll vilken AMD CPU man har?

Av fossegrim
Av fossegrim

Förstår jag det rätt om du måste du logga in på mitt Battle.net konto för att aktivera?

Av fossegrim

Var ute och tältade i helgen och såg denna sköldpaddeliknande ö ute i vattnet

https://i.imgur.com/5184zkS.jpg

Av fossegrim
Skrivet av Nissling:

Jag ville ge min iPhone SE en verklig chans som kamera på semestern och skaffade en app som kunde fotografera i RAW precis före avresa. Först när jag kom hem fick jag chans att leka i Lightroom och måste medge att jag är nöjd med resultatet. Givetvis kommer man inte ifrån begränsningarna i optik och upplösning, plus att det dynamiska omfånget är väldigt snävt i jämförelse mot en traditionell systemkamera (även bland instegsmodeller). Mörka miljöer är mycket svåra att få till hyggligt, och i många fall går det i princip inte.

Men att kunna ändra exponering, vitbalans och färg utan att introducera alltför mycket fel i bilden är ett mycket starkt kort då telefonen är så pass smidig. Dessutom slipper man all skärpefiltrering och liknande som finns i Apples egna app. Självklart är min D850 en mycket bättre kamera sett till samtliga bildmässiga parametrar, men att släpa den klumpen upp och ner för Blue Mountains...? Nej tack. Dessutom gillar jag att iPhonen lätt får en kornbild som ger lite lagom vintagekänsla.

https://i.imgur.com/CQByOnd.jpg
https://i.imgur.com/qD56kJH.jpg
https://i.imgur.com/yzjOucP.jpg
https://i.imgur.com/U85tUt4.jpg
https://i.imgur.com/G0YoYFF.jpg

Väldigt fina bilder! Väldigt imponerande och nästintill sjukt vad man kan få till med telefonen idag. Kul!

Av fossegrim

Jag fotograferar både till yrket och privat. Här är några privata bilder från senaste vintrarna. Tycker fortfarande det är det absolut roligaste som finns

https://i.imgur.com/ygHpBsQ.jpg

https://i.imgur.com/YUWrg1o.jpg

https://i.imgur.com/lD24Vek.jpg

Av fossegrim

Råd gällande stativ/arm

Hej på er!

Jag sitter och klurar lite angående att bygga en stacked-setup med en 38" UW och en 32" ovanför. Det verkar lite mer komplicerat än jag först tänkt och ser om jag kan få lite hjälp här nu.

Jag har dessa skärmar:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4092668#properties Acer XR382CQK

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5174154 Samsung C32JG56

Tror ni som är lite mer bevandrade inom detta område att det här stativet fixar den lösningen jag tänker? https://www.maxgaming.se/sv/skarmstativ/lodratt-skarmstativ-i...

Om jag tolkat det rätt väger Acer-skärmen ca 7,8 kg utan stativ och Samsung-skärmen ca 5,2 kg utan stativ. Är dock osäker på hur mycket man vågar pressa stativ.

Kom gärna med tips eller idéer, allt uppskattas! Tack på förhand.

Allt gott,
Fossegrim

Av fossegrim
Skrivet av Nissling:

@fossegrim: Jättefin bild i backen! Solen ligger på precis rätt höjd så att komposition, ljussättning och skuggor blir alldeles lysande. Sånt där gillar jag.

Detta var vid en utsiktsplats över Mount Baden-Powell (Inspiration Point Trailhead) i södra Kalifornien. Mitten av september, och bilden förekom även i mitt test av LG OLED Flex. Ångrar lite att jag inte hade med mig min systemkamera, denna togs med en iPhone SE... Nåväl.

https://i.imgur.com/r6f0AYw.jpg

Missade helt din kommentar, tusen tack! Och extremt fin bild du tagit med - galet vad telefoner är kapabla till idag.

Av fossegrim
Skrivet av Nudeln:

Köpt denna precis men börjar vackla lite. Priset är vad jag förstår rekordlågt, men det är också en modell som kanske borde utgått för länge sen? En nackdel är micro-USB, men lever fortfarande med rätt mycket andra micro-USB-prylar som inte är utfasade än, så inget större problem. Tanken är att ha högtalaren typ i bastun, på fruns gymnastik/träningar för småbarn, kanske ute på sommarstugan, ute i trädgården osv., lite av en "slit å släng"-högtalare som ska leverera ok ljud men samtidigt vara smidig och tåla lite tuff tag. Känns fortfarande som ett rätt bra val till priset trots dess "ålder" - men någon klok på Sweclockers kanske har ett bättre förslag eller annan input?
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_jbl-charge-3-vattent%C3...

Jag och min sambo körde en JBL tills den dog, köpte efter det denna och har varit otroligt nöjda. Tycker även den är bra mycket snyggare också, om det nu spelar roll https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/hogtalare...

Finns en mindre variant också som heter TAS5505, har dock aldrig provat den.

Av fossegrim

https://i.imgur.com/zmYBTci.jpg

https://i.imgur.com/NloSM2V.jpg

På väg till Åre och i backen. Ca två veckor sedan