Inlägg

Inlägg som fossegrim har skrivit i forumet
Av fossegrim

Här kommer mitt första bidrag! Fick galna solvibbar ovanför bergen och molnen i vintras och tyckte att logan passade perfekt

https://i.imgur.com/susuz2p.jpg

Av fossegrim

1800 och hämtar idag/imorgon

Av fossegrim

1500 och hämtar

Av fossegrim
Skrivet av DaBone:

Jag har bara skickat in färdiga JPG-filer, då jag snabbt vill kunna leverera bilderna till mina kunder, så fort de fått godkänt. Men de tar givetvis emot RAW-filer också.. Så här står det på Lantmäteriets hemsida.
"För att Lantmäteriet ska kunna granska materialet krävs att det är högupplöst. Om du skickar in lågupplösta bilder eller filmer kan vi inte se viktiga detaljer som kan påverka beslutet. För enkelhetens skull så vill vi ha originalfilerna eller en jpeg variant i högsta upplösning".
Vad det gäller film har jag inte fått någon anmärkning ännu, så har ingen erfarenhet där.

Nej, det kostar inget. Förutom tid... Går ganska snabbt att skriva in uppgifterna som behövs, men sedan får man vänta 2-3 dagar normalt sätt innan man får svar. Nu har det sedan i somras varit längre väntetid.. upp mot 8 dagar senaste gångerna jag skickat in. Kostar alltså inget extra för att de retuscherar... och kanske tar lite längre tid ibland innan man får svar. Så i dagsläget får man väl förvänta sig 8 dagar + ett par extra för retuscheringen.

Det låter perfekt, det var just i de banorna jag tänkte. Tusen tack för hjälpen och informationen!

Av fossegrim
Skrivet av DaBone:

De enda gångerna de "nekar" är om det finns några försvarshemligheter på bilderna. Man kan välja att de får retuschera bort det som de inte vill ha med, så är det grönt sedan. Väljer du inte att de får göra det, så nekas du att kunna publicera bilderna.

För mig har det hänt 3st gånger sen Lantmäteriet började ha hand om detta, att de haft åsikter om olika saker. Men då de har fått tillåtelse att retuschera bort eventuella saker, så har jag fått godkända bilder i alla fall efter ett par dagar. Man får en notering att man inte ska använda de bilder man skickade in, utan de man fått tillbaka som är retuscherade.

Så på frågan om de ofta nekar bilder, blir svaret "hur långt är ett snöre?"... Nej, men det beror helt på vart du flyger och om försvarsmakten har något där. Flyger du i närheten av en flygbas eller militär installation, så är ju risken stor. För min del handlade det ena gången om en liten grunka i en mast, som var någon kilometer bort. En pixel stor på bilden typ...

Till att börja med: Stort tack för informativt och bra svar! Det här klargjorde en hel del och fick mig att känna mig lite gladare igen gällande mitt köp.

Att de får tillåtelse att retuschera låter ju ändå vettigt. Vet du om de retuscherar RAW-filen eller en "färdigredigerad" .PNG/JPG helst? Och gäller det samma för film?

Återigen, tack för snabbt svar. Ska försöka hålla mig undan flygbaser, försvarsmakten och pixelstora grunkor i horisonten haha.

Av fossegrim
Skrivet av DaBone:

Normalt tar det 2-3 dagar, men har även fått svar samma dag någon gång. Det är semestertider nu...

Har länge funderat på varför det inte kommit något åtal tidigare, för jag träffar nästan varje vecka folk som lägger ut bilder/film utan att ha skickat in dem för granskning. De vet ofta inte om att man måste göra det... sen har vi en mindre kategori som inte bryr sig. Orka liksom.

Bumpar denna lite om det är okej. Jag köpte en DJI mini 2 igår och är mest nyfiken på hur hårda lantmäteriet är i sina bedömningar? Nekar de ofta bilder eller hur är din/er uppfattning? Jag tänkte flyga mest för skojs skull men säljer även bilder tagna med vanlig systemkamera osv. Tacksam för svar!

Av fossegrim

Känns spontant som att de anser att analoga kameror =/= engångskameror. Tekniskt sett kan man lika gärna välja random bilder ur sin digitala katalog och skicka till första bästa fotobutik för utskrift och därigenom spara pengar. Jag förstår konceptet men jag håller inte riktigt med uttalandet. Känns även som det kan bli extremt dyrt under en slirig utekväll, vilket kanske är deras affärsplan å andra sidan hehe.

Av fossegrim

250 + hämtar på gasarmen

Av fossegrim

Om Blue Mikrofonen finns kvar budar jag 400 för den med tillbehör

Av fossegrim

Är också intresserad och kan hämta. Vad innebär "lång tid" gällande att få bild på skärmen efter boot?

Av fossegrim

Får tacka och bocka! Superrolig tävling och fantastiska foton från er andra!

Av fossegrim

Hoppas på The Last of Us 1-remaken som det var snack om + 2an!

Av fossegrim

Två headset Plantronics RIG 500 PRO & Steelseries Arctis 3

Tänkte sälja av två av mina headsets nu efter att ha uppgraderat.

Plantronics RIG 500 PRO

samt

Steelseries Arctis 3

Båda är i toppskick och fungerar utmärkt, tänker 650 per headset eller bud. Båda kan skickas, köpare betalar frakt. Finns annars att hämta i Lund.

Säljer till vem jag vill etc.
Vid frågor så är det bara att ställa dem

Allt gott!

Läs hela annonsen här

Av fossegrim
Av fossegrim

Har tyvärr ingen bur men kan varmt rekommendera kaffebrus.com! Brukar handla därifrån ofta och de har schyssta priser och bra support

Av fossegrim
Skrivet av gonace:

Jag kör själv 2 st https://www.inet.se/produkt/2209319/m-deskmount-gas-spring-si... och är ritkigt nöjd med dessa.

Stödjer VESA 75x75 och 100x100

Trevligt! Ska kolla, Tack!

Av fossegrim

Monitorarm till 31,5"

Hej!

Jag letar efter en monitorarm till min skärm men det är lite av en djungel har jag insett, varpå jag skulle behöva lite hjälp.

Min skärm:

Samsung C32JG56

https://www.pricerunner.se/pl/25-5071017/Bildskaermar/Samsung...

5,8 kg

Jag har kollat på dessa armar men som sagt har jag svårt att väga för och nackdelar:

https://www.maxgaming.se/sv/skarmstativ/skarmstativ-slim-med-...

samt

https://www.maxgaming.se/sv/skarmstativ/pro-gaming-bordsfaste...

Tack på förhand!

Av fossegrim

600 + frakt

Av fossegrim

Budar 400 för musen och kan hämta

Av fossegrim
Skrivet av elixyr:

Brukar vara slot 2 och 4 som man använder om man bara har 2 stickor. Första steget i felsökning är kanske att ta bort 1 av modulerna och bara köra med 1 åt gången och se vad som händer.

Ah okej! Då provar jag det under dagen, tack =)!