Inlägg

Inlägg som fossegrim har skrivit i forumet
Av fossegrim
Nytt bud: 2 250 kr 2250 hämtar :)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av fossegrim
Skrivet av DaBone:

Tror det börjar bli dags för Lantmäteriet att avsäga sig ansvaret för granskningen av flygbilder/film nu. 40 arbetsdagar ska de ha på sig. Är ju inte klokt. Slaktar ju en hel bransch, som förlorar hur mycket pengar som helst.

Japp, instämmer helt. Fotade ett bröllop i början av juli och brudparet får glatt vänta på bilderna och filmklippen tills vidare... Riktigt tradigt.

Av fossegrim
Nytt bud: 2 000 kr Lite osäker på dagsvärdet så halshugg mig inte, men börjar på 2000 plus hämtar :)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av fossegrim

Bjuder 1800 för skärmen

Av fossegrim
Av fossegrim
Skrivet av WebMaximus:

Ni experter här som har koll, har försökt förstå mig på alla de regler som på senare år införts/börjat införas gällande hur och var man får flyga med sin drönare. Jag har varit inne på t ex TS och försökt förstå mig på vad som verkligen gäller men även kollat runt på en del andra ställen.

Har i dagsläget en DJI Mavic Air som jag förstått kräver ett drönarkort eftersom vikten överstiger 250 gram. Sen är det massa regler gällande avstånd till personer som inte har med flygningen att göra runt omkring osv. Det jag mest undrar antar jag är vad exakt som gäller ifall man har en drönare som väger mindre än 250 gram. Som den nyligen släppta DJI Mini 3 Pro t ex?

Som jag förstått det behöver jag då inte något drönarkort men vad gäller i övrigt när det kommer till när och var jag får flyga? Tidigare minns jag att jag hade en app som visade no fly zones eller vad det kallades. Där man t ex självklart inte får flyga i närheten av flygplatser, fängelser osv. Antar att de reglerna fortfarande är kvar oavsett vikt på drönaren?

Flyger inte så ofta men tycker ändå det är skoj ibland. Speciellt att kunna ta fina flygfoton. Funderar därför på ifall det skulle vara värt att sälja min nuvarande drönare och köpa en Mini 3 Pro istället men beror mycket på hur begränsad man fortfarande är när man ska flyga ifall jag känner att det är värt det.

Ett annat alternativ är självklart att fixa det drönarkort som krävs för att få fortsätta flyga med min nuvarande drönare men känns lite jobbigt att lägga ner tid och energi på sånt när jag inte flyger speciellt ofta.

När drönaren väger under 250 blir det ganska mycket "slappare" med regler, bland annat gäller detta:

"Drönare som väger under 250 gram får flygas över utomstående personer som finns i området, men aldrig över folksamlingar. I följ mig-läget får de flygas högst 50 meter i sidled från fjärrpiloten." (https://transportstyrelsen.se/overgangsregler-dronare). Detta underlättar ganska mycket då du kan flyga mer fritt och inte behöver oroa dig för att utomstående ska komma med i bild.

Du har rätt i att du fortfarande inte får flyga när flygplatser osv, dock kan man kontakta flygledartornet och be om tillåtelse vilket man nästintill alltid får. Du behöver heller inget drönarkort om den väger 249 gram, dock måste du vara registrerad drönarpilot - https://www.transportstyrelsen.se/sv/luftfart/Luftfartyg-och-.... Tror det kostar ca 50 kr om året eller något åt det hållet.

Hoppas det hjälpte lite i alla fall!

Av fossegrim

Attans, jobbade hela fredagskvällen så missade detta. Grattis Osby och skulle det inte gå igenom så är jag intresserad. Trevlig helg på er

Av fossegrim

1700 hämtar.

Av fossegrim

Jag är fortfarande intresserad och bor i Lund så kan vara flexibel med hämtning

Av fossegrim

1500:- kan hämta imorgon söndag

Av fossegrim
Skrivet av timpangoeselite:

Om de är oöppnade så 500kr +frakt.

https://www.spsm.se/funktionsnedsattningar/las--och-skrivsvar...

Av fossegrim

Lacie Rugged 200 kr + frakt

Av fossegrim
Skrivet av Adnerhill:

Hade gärna skaffat mig fotografi som hobby men har inte en aning om var jag ska börja, verken med hårdvara eller mjukvara.

Hör av dig om du vill ha hjälp eller undrar något - svarar mer än gärna på alla möjliga frågor om foto

Av fossegrim

Började med en Nikon D3200 för ett antal år sedan, uppgraderade till en Nikon D750 för ca 2-3 år sedan och hobbyn blev till slut mer än så och idag arbetar jag som fotograf. Har dock sneglat mycket på Sonys hus senaste tiden så får se var det bär av. Vill man kika på lite av det jag pysslar med finns det här https://vincentkrichau.com/work alternativt på www.instagram.com/vincentkrichau. Fotar helst vinterlandskap, snowboard och porträtt.

Av fossegrim

Kom en ny patch idag som ska förbättra prestandan på PC. Så förhoppningsvis löser den stutteringproblemet hos er som upplever det. Tydligen gjorde en bugg att spelet inte använder GPUn ordentligt.

Av fossegrim

Sitter på ryzen 5 3600 och ett RTX 2070 och jag hade ett fps-drop precis i början men efter det har det flutit på utan problem. Lirar på high/maximum på det mesta, har aldrig kraschat. Jag tankade nvidias senaste driver efter fps-droppet jag upplevde så oklart om det spelade in 60 fps är väl inte optimalt men när det inte är ett FPS-spel bryr jag mig inte lika mycket, även om jag också tycker det är bisarrt att låsa frameraten. Oavsett så har jag väldigt kul med spelet!

Av fossegrim
Skrivet av Gurrrra:

Haha alltså är ni säker på att det här spelet är nytt o inte typ tio år gammalt? Har inte brytt mig om att kolla nå gameplay alls förrens nu, o herrejävlar vilket fult spel. Ljussättningen har dom lagt max fem minuter på, pinsamt fult ju!

Snark.

Av fossegrim

Jag kan tipsa om att köpa det från Elgiganten också https://www.elgiganten.se/product/gaming/spel/elden-ring-pc-w... Kostar 499:- (Billigare än Steam) och du får nyckeln direkt, bara att aktivera. Gjorde det nyss själv.

Av fossegrim
Skrivet av meanh:

Beställde "Launch Edition" till PC från Elgiganten och hade tänkt köra det i helgen, men kunde inte undvika suget och köpte Horizon Forbidden West vid släpp och kommer nog inte starta Elden Ring innan jag är klar med det. Gissar på att det kommer dröja ett par veckor till dess i alla fall.
Har aldrig varit ett stort fan av souls-spel, men hoppas att Elden Ring kommer vara något lättare att sätta sig in i än föregångarna.

Fick du en kod till Steam och kunde preloada direkt eller behöver du vänta till fredag?

Av fossegrim
Skrivet av dlq84:

Det är ju som att vara slav och kolla sin ägare good guy för att den tvingas sluta piska en...

Ja, det är verkligen exakt samma sak. Slående liknelse.