Inlägg

Inlägg som anon322047 har skrivit i forumet
Av anon322047

hänger på för den andra med samma bud som Calma

Av anon322047

ja jag vettefan men nog känns alla färdigbyggda skapligt överprisade men har kanske att göra med garantier operativsystem montering mm , som alltid är det väl bäst att sitta lugnt i båten tills stormen är över , kommer säkerligen bli bra mkt bättre priser framöver .

Av anon322047
Skrivet av Chimo:

Nog för att 15k antagligen är svårt att få, men det är lite skillnad på en advanced-modell som säljs här och base-modellen som finns ny för 12k. Advanced har alltid varit ganska mycket dyrare, då du får en tunnare dator med IPS-panel, större batteri och bättre kylning (säkert något mer som jag glömt). Base är lite snik-version

Edit: Billigaste Advanced ser ut att finnas hos Power.se, 22490 för senaste generationen och 2070. Den modellen hade varit värd 15k beggad iaf!

har precis köpt en och gav 9700kr i stort sett ny i kartong så tror mig ha lite koll iaf , vet inte vart man finner en köpare för 15k men ser det som YTTERST tveksamt med tanke på alla nya med 3070 3080 mm i för samma pris eller ngn krona mer .

laptops andrahandsvärden är inte så roliga , sen kör razer väldigt ofta kampanjer med med stora rabatter .

Av anon322047

att få ut 15k med ett 1060 och gammal cpu när det finns nya laptops med 3070 i och betydligt bättre cpus för 14400 är knappast rimligt .

får du knappt hälften bör du nog vara riktigt glad .

Av anon322047
Skrivet av viicee:

Datumändringarna är ju knappast Kompletts fel. De delar med sig av den antagna leveransdatum som även är obekräftad.

vems är det då ? jag har väl ändock handlat av dom hurvida dom sköter sin kontakt med tillverkare och leverantörer är väl deras jobb eller ? om man ändra ändra ändra igen ändra ändra .....ändra igen så kan man inte ha någon koll men man ansvarar väl ändock för information man skriver ? sen om det helt plöstligt ändras med 4-5 månader blir det bara komiskt på ngt vis .

men iaf ska inte kladda ner tråden men personliga åsikter vilket var lite dumt av mig från början men jag vänder mig iaf dit jag köpt , gäller precis samma sak som jag köper en volvo , inte skyller jag på fabriken i kina utan den butik jag handlat från .

Av anon322047

kan inte annat än hålla med gällande webhallen primärt som skött sig ypperligt medans netonnet är ett rent skämt och skall bojkottas framöver .... gällande kompletts oändliga datumändringar på kort får dom helt klart underkänt med dessvärre .

att folk ens handlar eller överväger elgiganten är en gåta , finns nog inget värre man kan hitta gällande support kundservice mm , livslång bojkott av dom sedan många år oavsett pris är det inte värt strulet vid tex en reparation .

fast nu handlar väl tråden om kort iofs , fint att ni förtydligade svaren samt håller priserna som sig bör .

Av anon322047
Skrivet av Webhallen:

Vill förtydliga mitt förra inlägg men om vi bokar säg 100 grafikkort för 3000kr i september 2020 och denna order ligger öppen fram till idag juni 2021, men nu kostar dom 5000kr, då är det 5000kr vi betalar oavsett betalningsform då faktureringen sker när produkterna lämnar leverantörens lager.

Edit:
Den enda gången gamla priser höjs med gamla inköpspriser är när dyrare lager köps/är inkommande för att möta nya priset, sen när var hur prisjustering sker är tbh vår ensak, vi är ingen välgörenhet heller?

Vill även tillägga att skenar priser som de gör i RAM brister som ett exempel så måste alla priser höjas för att vi ej ska översälja det lager vi har, är vi för billiga på marknaden så töms våra lager över en natt och vi kan ha hundratals orders till minusmarginal, gnuggar vi på lite allokering från tillverkare på det (max antal per orderomgång) så kan det dröja veckor innan dessa hundratals orders är fyllda (då är priset troligen högre för varje gång vi beställer nytt också).

Allt handlar inte om att blåsa kunder, vi måste få överleva också.

/Patrik

fast nu har ni sålt en produkt till ett pris sen får ni väl lösa det med leverantör eller tillverkare ? kan väl knappast bli kundens problem eller ?

får väl hoppas att du inte köper mark och ett hus tex , för när huset sedan levereras får du då valet att betala 20% mer för ngn prishöjning pga efterfrågan på plastmatta det är helt ok även fast du har köpt huset till ett fast pris och sedan även väntat en evighet på leverans ? eller ska volvo börja höjja priset EFTER man köpt bilen om någon del går upp i pris under produktion med ?

har man slutit ett avtal ska det hållas

Av anon322047
Skrivet av Lucas!:

Tack för svar!

Jag kan säga att jag inte ens vill sälja datorn, satte 20k för att jag är orolig om jag sätter ett rimligt pris och folk tar det att jag MÅSTE sälja den då haha..

Ja det stämmer tydligen! Blev sugen på att upgradera nu men vill ha HDMI 2.1 då jag köpt en ny LG TV som jag vill testa 4K 120hz

blir jobbigt när ingen delar ens drömmar

Av anon322047
Skrivet av Poberg:

Ah ok

Jag förutsätter att folk förstår att de priserna jag skrev var ett skämt, för att priser på datorer på FB ibland är lite höga och att GPU-marknaden är helt galen f.n.....men jag kanske har fel där.

”Sagor”?

ja absolut dock finns det ett helt enormt utbud på datorer med grafikkort i från alla möjliga tillverkare tex hade hp nu ett med 3070 och ryzen 7 3700x för 14400:- och precis varenda butik har färdigbyggda datorer .

ett löst grafikkort är galen marknad ja pga folk har nog lite halvknäppa som betalar det men upp till var och en , en hel dator är en helt annan marknad och det är vad du "intressekollar"

Av anon322047
Skrivet av Poberg:

Jo, det är iofs sant - ingen är väl så sugen att lägga bud på intressekoll.
Skulle jag sälja så skulle jag ångra mig efter en vecka ändå🙄

Var det du som var ute efter GPUn på FB alltså?🤣

är nog en av dom få som aldrig haft och aldrig kommer skaffa FB så du får nog hitta på sagor till andra barn .

du får kämpa på , går säkert bra 👍

Av anon322047
Skrivet av Poberg:

Som väntat så är intresset för kompletta burkar här på SweC lite lågt😊

Slänger väl ut den på Marketplace för 85.000kr eller säljer GPU löst för 27.000kr 🤣

nog mer dessa "intressekoll" säljningar som bara fiskar efter ngt korkat bud för att "kanske" sälja .

ovanstående bevisar väl den tanken

lycka till på marketplace alt med att sälja utan gpun sedan 🤣

eller sätt ett riktpris så ska du se att om det är normalt så säljs den nog fint här på sweclockers.

Av anon322047
Skrivet av serverfel:

Som en gammal gubbe som nyss fått veta att pensionsåldern höjts till 75.

Tillgångar "host" tillgångar ...

Av anon322047

300 hämtar

Av anon322047

Har du ngt riktpris du tänkt dig ?

Av anon322047

Vad värderar du din till ca i bytesvärde ?

Av anon322047

Tror inte moderkortet är defekt utan kabeln till högtalarna är dålig , prova med ny kabel så kanske det löser sig .👍
Hade samma problem förr .

Av anon322047

Skickat pm .

Av anon322047
Skrivet av Maggiepoo:

Låter lite skrämmande likt de nätaggen som testades här på forumet nyligen. Om så är fallet så skulle i alla fall jag dra mig för att inhandla ett sådant..

Nog mer säkert än ett extremt billigt beg. iaf ...annars får man vänta och samla ihop fler slantar och köpa en bättre produkt ..... lär man sig från veckopengsåldern men TS vill ha ett nu med begränsad summa ....visa gärna ett bättre alternativ till han än ett nytt koolink för 300kr på över 500w

Av anon322047

Kika på webhallens fyndhörna , brukar komma in koolink nätagg där titt som tätt och dom kostar inte många kronor och nya .

Finns ett 500w där nu tex 319:-

Av anon322047

Likt övriga undrar man ...är det med glassida ?