Inlägg

Inlägg som Rincewind har skrivit i forumet
Av Rincewind
Skrivet av Json_81:

Köp en kamado om du ska köra så, du kommer räkna hem den rätt fort.
Fundera också på om du verkligen behöver köra 16+ timmar, det är lite gimmick i att köra så länge som möjligt, men tillför oftast inget i praktiken. I regel räcker 6-8 timmar gott.

Göra eget kol står på min att göra lista med, men man ska ju ha tid

Kamadon e fin, lite dyr bara + att jag måste bygga om lite i uteköket om den ska få plats. Jag har kört divierse offsets och vedeldat också förut, men tycker det är mer meck än med WSM:en och resultatet är oftast ojämnare också.

Det jag gillar med WSM:en är ju att den är sjukt stabil. Får samma resultat varje gång med rätt mängd briketter/kol och justering på spjälen osv. Dessutom sväljer den sjuka mängder mat när det är lite större tillställningar.

Mina 16+ timmar är oftast kareé som får gå över natten på runt 100 hela tiden.

Jag har inge emot små kolbitar heller, allt har sin nytta, t.ex. när vi wokar, behövs bara sjukt hög temp en kort stund, sen är maten klar, då behövs inga stora kolbitar.

Jag försöker ju laga hela måltiden på grillen oftast går ju båda klotgrillarna samtidigt, ena med rotesseri å lite grönsaker, andra med någon gratäng eller liknande osv.

Men briketter/kol för runt 10-15kr /kg har jag än så länge haft bra resultat med. Webers briketter ä ju oslagbara generellt, men de blir ju dyrare å dyrare för varje dag som går nu.

Av Rincewind
Skrivet av Json_81:

Jem&fix har billiga briketter, ingen aning om hur bra de är.

Kvalitetskolet må vara dyrare men är stora bitar som räcker längre, ju billigare desto mer småbitar och bös brukar det vara. De butikerna brukar kunna ge lite rabatt om du köper en pall.

Men 500-1000kg låter våldsamt mycket för att grilla en gång i veckan. Vad är det för rök du använder?

Har två klotgrillar och en WSM-rök som går rätt ofta. Den käkar rätt mýcket briketter/kol när det blir 16h+.
Vet att kol i större bitar räcker längre, men inte tillräckligt länge för att det ska motivera priset.

Jag har letat å letat, men får väl leta vidare. Har också läst på lite hur man gör kol själv, men har nog inte riktigt den tiden och pillandet än.

Av Rincewind

Har ni tips på var i sthlmsområdet det går att köpa större mängdet kol/briketter för runt 8-12kr/kg?
Typ 500-1000kg?
Jag köper rätt mycket säckar varje år, men det blir många vändor till div. varuhus osv. De butiker som jag sett på nätet som säljer har ju "kvalitetskol" för typ 30-80kr/kg, vilket är kul om man grillar 2 ggr per år, men jag som grillar en gång i veckan minst behöver kunna göra av med större mängder utan att det kostar skitmycket... framförallt eftersom röken tar en hel del vid varje omgång.

Av Rincewind

Jag dubbelfriterar pommes i en gjutjärnspanna på grillen. Går åt en mindre mängd olja och funkar klockrent varje gång. Hel kyckling friterar jag i en hög, smal kastrull, även där går det åt mindre olja än i vår fritös vi hade tidigare. Både panna och kastrull rengörs mycket lättare.

Av Rincewind

Grillat och friterat på grillen passar bra ihop

http://filer.babak.se/hajkbanan/rincewind.jpg

Av Rincewind

Har du loggat in i routern för att se om du har någon länk där samt vad den säger i loggen?

Av Rincewind

Kör på det, dock har jag inget som helst emballage till korten, ska se om jag kan skaka fram något.

Av Rincewind

Ingen aning vad 670-korten är värda, kom med ett bud så tar vi det därifrån.

Av Rincewind

2xEVGA GTX 670 SC 4GB + 1xEVGA GTX 650 Ti SSC 2GB + Logitech G25

Produktnummer på 670:orna är: 04G-P4-2673-KR
EVGA SLI-brygga: 100-2W-0026-LR
Säljer helst ovan tillsammans.

Produktnummer på 650 Ti: 02G-P4-3653-KR

Sparsamt använd ratt.
Logitech G25 komplett med pedaler, nätadapter, ratt och växelspak.

Kan släppa allt separat, men säljer helst 670:orna ihop då de körts tillsammans i samma rigg sedan dag 1

Läs hela annonsen här

Av Rincewind
Skrivet av varget:

Låter som att nått inte är helt 100 med kort/drivers.

Vart bor du i landet?

Skickades från m.sweclockers.com

bor i stockholmsområdet, men hittat problemet, verkar vara kombinerat drivers för kortet samt att pci-e x4 bussen inte riktigt gillar raid-uppsättningen då den delar irq med den, vilket gör att den throttlar på runt 3-3,5gbps.

tog ut en gpu och satt kortet i en av 16x-portarna som då körs 8x och kom upp i betydligt bättre rate. snart dags att byta mobo+cpu iaf så det får vara såhär tills det är löst

tack för hjälpen.

Av Rincewind
Skrivet av BerraJobb:

10 Gigabit Ethernet speed 10 Gbit/s = 1250 Megabytes per second.

Säker på att din hårddisk klarar det ?

En SSD ligger på runt 500MB/s.

Skulle kunna förklara varför du inte kommer högre.

En vanlig HDD 75/125MB/s

mja, hastighetstester allokerar inte disk, bara ram.

Av Rincewind
Skrivet av varget:

Kanske uppenbart men säker att du kör med en cat6 kabel? Och inte cat5e?

Hur testar du hastigheten?

Skickades från m.sweclockers.com

Jora, har cat6 patchat i hela huset
Har även testat cat6a och cat7 utan påverkan.

Ska flytta runt kortet lite å se om moderkortet throttlar på något sätt eller om det bara är drivers/inställningar i kortet som behöver justeras om. Har testat lite med jumbo och olika MTU osv, men inget har gett något direkt resultat.

Kör både bbk_cli.exe samt speedtests app i w10 mot tele2, sunet osv.

Kan vara så att själva fibern inte är helt 100 heller, men det borde inte vara några problem då mätvärdena ligger rätt, däremot ska jag få hem en kortare fiberpatch mellan dosa och router imorrn att testa med i helgen.

Det som stör mig är just att jag inte blir klok på varför just Heroes of the storm EU-servrar inte lirar med nyaste drivern, men US/KR funkar fint. Något är det ju i systemet som inte är som det ska

Av Rincewind
Skrivet av Rincewind:

Jag har något som är knas med asus-kortet. Den klarar inte av hastigheter över 3-3,5gbps. Men den klarar inte heller av att ansluta till heroes of the storm EU-server men us och kr funkar... jag har testat att byta port, plata osv. Men även på vanliga 1gb portarna i routern kan den inte ansluta rätt...

Skickades från m.sweclockers.com

Drog in drivers från 2017, då gick det bättre med anslutningarna till hots iaf... men peakar på 3,8. Den körs i en x4 2.0 slot men det ska räcka för 10gbe.

Av Rincewind

Jag har något som är knas med asus-kortet. Den klarar inte av hastigheter över 3-3,5gbps. Men den klarar inte heller av att ansluta till heroes of the storm EU-server men us och kr funkar... jag har testat att byta port, plata osv. Men även på vanliga 1gb portarna i routern kan den inte ansluta rätt...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rincewind
Skrivet av Björn Endre:

FWIW - minna TX&RX värden ligger också lite utanför deras rekommendera områden men jag får ut runt 7-8 GB/s via Speedtest mot SunNet (ibland).

Det jag nu är sugen på är att lista ut hur man kan brygga detta modem så jag kan dra kabel från 10 GB/s-utgången in i en router. Någon som listar ut det får gärna berätta.

Kugghjulet -> WAN Configuration -> Clicka i den första WAN-porten > Välj i dropdownen för WAN Mode och ändra från Route WAN till Bridge WAN.

Av Rincewind

@Soir: Sneglat lite på den från mikrotik, men inte bestämt mig helt än.

@Björn Endre: vad för övrig utrustning har du? Jag får sällan mer än 3-4Gbps med speedtest appen i w10, tele2 presterar högst i båda riktningarna.

Det finns en inställning i routern från bahnhof som låter den köras i bryggläge, minns inte var men kan kolla ikväll. Hittade den häromdagen när jag letade andra inställningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rincewind
Skrivet av varget:

@billerby: ah, jag förstår. Fick precis sms att min 10G tjänst har blivit inkopplad. Får se om jag har bättre tur och har Internet i helgen

Säg till om du vill ha tips på 10Gbit/s nätverksutrustning

Tips på fw som inte kostar skjortan?
Sneglat lite på pfsence osv men inte direkt nöjd. Routern från bahnhof verkar hyffsat potent förutom att jag inte får igenom all trafik oavsett inställningar...

Har än så länge bara lyckats peaka på strax över 5gb/ vid en överföring

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rincewind

Är det inte så att egoing dessutom har en egen låda med koll på faktisk hastighet? Typ motsvarande en svart låda som kan läsas av? Så även om man trimmar ner den igen eller plockar bort trimmet går det ändå att läsa av att den varit trimmad?

Eller så kanske det var något annat märke som hade det.

Av Rincewind

Jag kör crecents elcykel tor jobbet, ca 7 mil totalt, laddar hemma å på jobbet.
Funkar bra som pendlingscykel de senaste tre månaderna. Navmotor, sihmano nexus, fotbroms, korg för matlåda/kläder osv. Jag håller mig till 26-27km/h normalt sett(där assistansen helt lägger av, släpper jag på trampandet lite) å har som mål att ta mig till jobbet utan att svettas/behöva duscha. Funkar ganska bra, blev lite svettigt vissa dagar pga värmen, men då vare bara att hoppa in i duschen.

Hade gärna haft ett acc som orkade tor, men deras största gjorde ändå inte det samt att de fanns inte att välja på, kunde bara köpa det separat som ett extrabatteri.

Får se när det blir kallt å blåser, risken är att accet inte orkar hela vägen fram till jobbet.

Av Rincewind
Skrivet av eat:

Jag har Bosch GCM 8 SJL med det större arbetsbordet (3800?)
Sjukt nöjd med den sågen.

3800 bordet är det som gäller. Jag kör med den kombon som är bra mycket bättre än 2500 bordet.
Tror Beijer körde någon rea förra våren på stora bordet med boschen till samma pris som lilla bordet kostar hos andra. Kan va värt å kolla igen.

Lasern gör typ ingen nytta när det är direkt sol å fint väder, hjälper mer i skymning/kvällssågningar
Men absolut inget man behöver.