Inlägg

Inlägg som Rincewind har skrivit i forumet
Av Rincewind

www.deckkeyboards.com
jag älskar cherrys svarta
jag har kört med ett ansi-bord på jobbet i ett par år där < (alt + 60) och > (alt + 62), saknas, men som sagt, alt + siffror går tillräckligt snabbt för mig

Av Rincewind

Jag ligger på 3,61 på gamla burken med q6600 och luftkylning med thermalrights jättefläns.
Kör på ett asus P5E och ligger på under 1,2 volt och har kört det stabilt i ett par år.

Av Rincewind

Jag kör 580 i SLi utan problem med MS. Börjat budgetera för 3-way med vätska också...

Av Rincewind

Har du testat korten var för sig och se om båda ger bra resultat med 1-2 skärmar?
Det kan ju vara så att ena kortet inte fungerar som det ska och då strular hela riggen.

Av Rincewind

Hur är fläktkurvan ställd?
De kanske går in sent för att ha lägre ljudnivå initialt och sen när väl tempen är uppe får de jobba på och kan ändå inte skuffa bort all luft som finns.

Jag kör f.n. luftkylda 580 SLI med maxtemps på runt 74 grader vid full load efter ett par timmar. Men mina fläktar går in mycket tidigare och börjar skyffla bra med luft redan vid 55-60 grader. Förvisso högre ljudnivå initialt, men jag gillar lägre temps å hör iaf inte fläktarna när man är fullt fokuserad på spelet

Av Rincewind

Det verkar lite som om det hela spårat ut. Men för att komma med lite mer matnyttig info (förhoppningsvis), bör ni fundera på vattenkylning, även om ni inte ska överklocka.

Referensdesignen är helt ok att köra i SLI/CF/3-Way/4-Way, men redan vid CF/SLI blir det övre kortet varmare än nedre. Lösningen ska vara hållbar. Jag kommer själv att köra vattenkylning när jag utökar till 3-way för att slippa just extra värmeproblem. Översta kortet kommer vara det som tar mest stryk i slutändan vid 3-way på luft. Även om ni tillför extra luft via chassie-fläktar eller liknande som sitter vid sidan eller direkt mot korten.

1200W GOLD/PLATINUM bör räcka gott, Det räcker till GTX580 i 3-way och 7970 drar mindre om jag minns rätt.
CPU´n har jag inte full koll på, men den bör klara å driva 3-way 7970, eventuellt med en liten "standard-överklockning" så slipper ni tänka på om den flaskar eller inte.

Som några nämnt tidigare, är ljudet även det en faktor att räkna in när det är 3 GPU:er som ska ösa på

Av Rincewind
Av Rincewind

op e-z kortet finns det dippar för att stänga av pci-e-platserna, testade du att stänga av de en å en å se hur de beter sig?

Av Rincewind

WLAN - Slö DL, Snabb UL, WTF?

Jag har en bärbar burk med w7 som rullat på bra i ett par år.
Senaste två månaderna har nätverket strulat som fan. Mitt snabbaste sätt just nu att komma åt sidor på nätet är att sätta igång internetdelningen på iphonen och köra via 3G...

Detta trots att jag sitter på ett 100mbit comhem abonnemang med netgear-routern som funkar perfekt till alla andra trådlösa enheter och där hastigheten inte är några som helst problem.

Jag har blåst burken i sig, fipplat in nya drivers, gjort om, gjort rätt, försökt med i princip allt, trots det så funkar det inte....
Spyware, root-kit å annat finns inte heller, och jag har försökt rolla bakåt steg för steg för att se om det är någon w7-update som spökar, men det är det inte heller.

Sitter med nedhastigheter på runt 0,3-5Mbit och upphastigheter på runt 10Mbit, ut mot internet. LAN:et är aningen snabbare upp, men fortfarande toksegt ner.

Ett tag trodde jag det var själva netgear routern som buggade loss, men satte en lös separat AP i nätet enbart för den här burken, det hjälpte inte heller.
Enda jag inte testat är att köra ett öppet nät, men det vägrar jag, och det ska inte vara problemet.

Antingen har nätverkskortet i själva bärbara burken helt sonika börjat begrava sig själv, eller så är det något som spökar och jag kommer inte på vad...

Förslag på vad annat jag kan testa?

Det som stör mig mest är just att hastigheten fungerar, men bara uppåt....
Pings, traces, routes, dns, ip, gatewats osv allt sånt är ändrat, testa, dubbelkollat och fixat.
Det sitter ett Atheros AR5007EG inbyggt kort i. netgearen kör b, g, n utan problem. Blir ev, att jag köper ett trådlöst usb N-kort å kör i bara för att testat det också...

Av Rincewind
Skrivet av fizzdan:

finns ju en rätt bra tråd där en användare testat två GTX580 i SLI med en 2600k, och den flaskade jue oklockad .. dock hängde den med över 4.4 ghz om jag inte minns fel ... hittar inte tråden nu, men sök bättre än jag så finns den säkert ...

enligt. swec's test så är ett 7970 25% snabbare än ett GTX580, så jag tror inte ett 7970 räcker för att en 2600k ska flaska ....

#11797891

Där e tråden. Och som jag skrev precis, jag tänkte fel och ber om ursäkt för det. Tänkte 7970 CF.

Av Rincewind
Skrivet av SM-LoD:

Inte för att vara den som är den, men har du någon källa på att en klockning av processorn är nödvändig? Vet inte om jag missförstår men i mina öron får du det att "låta" som att en standard SB2600k skulle flaska gpu, vilket IMO är högst osannolikt!

Ingen direkt källa rakt upp och ner. Jämför man 7970 mot GTX580 i lite olika spel/applikationer, ligger både cpu och gpu @ stock å flaskar varandrar ibland.
Men, jag erkänner helt klart att jag tänkte nog på 7970 i CF när jag skrev svaret. Ber om ursäkt för det.

Däremot kan jag väl tycka att en 2600K är till för att klockas, men det är ju högst personligt

Av Rincewind

Det första du ska göra är att klocka CPU:n till 4,5-4,8. Därefter kan du köra 7970 utan problem och utan att tänka på PCIe 2.0 eller 3.0.

Det är marginell skillnad på PCIe 2.0 och 3.0, som Wizbro också nämnt. Knappt mätbar

Av Rincewind

Ser bra ut. Med tanke på vilken cpu du kör och vilka kort så bör du kunna dra upp klocken på cpu till minst 4,8-5,0 stabilt och få ut lite mer av det hela.

Gissar på att cpu flaskar lite. Jag märkte stor skillnad på att köra upp min i 5,0. Då ligger kurvan för gpu och cpu konstant på samma nivåer i bf3 också.

Kolla med Render.PerfOverlayEnable 1 samt Render.PerfOverlayVisible 1 i konsolen i bf3 så seru om gpu/cpu ligger på samma eller olika nivåer.

Av Rincewind
Skrivet av zillio:

Avi, mpg, wmv, mkv m.m. är bara contents och inte några komprimeringsmetoder. Det finns många sätt att komprimera på.

Finns ju (några av alla) h.264/x.264, Xvid, Divx. Alla dom fyra tar XBMC utan problem. Om du inte lyckas spela upp dom när du renderat ut med exempelvis H.264 som komprimeringsmetod så gör du något fel.

Det är jag som gör helt fel.
Jag har gjort exakt samma sak tidigare och det har fungerat fin-fint. Men just nu verkar vegas och jag vara bra kompisar.
Blir lätt så framåt småtimmarna.

Tackar för alla svar och engagemang. Jag ber om ursäkt, men jag hade helt glömt bort att fixa om filrättigheterna i ubunutn så att xbmc faktiskt har läsrättigheterna....ska inte hålla på med sänt här för sent på dygnet....

Av Rincewind
Skrivet av pg_ice:

tackar
ja vattenkylning till 3st surrande GTX 580 är nog att föredra om man inte ska bli döv.
3 way SLI med en i7 2600K är inte värt om du nu inte kör i högre upplösning än 1920*1080 och 60hz?

som jag ser det så räcker inte en i7 2600k i 4.8-5.0ghz att köra i 120fps konstant oavsett grafikkort eller inställnigar.
det spelar ingen roll om du kör i 320*240 res du får ändå inte 120fps konstant med en i7 2600K i BF3.

annars så kör du 3way SLI så länge och slänger dit en Ivy Bridge CPU senare.
då borde det bli fart på grejorna.

Som nästa steg är ju tanken att lägga vantarna på en vettig 120Hz ips-panel eller bättre med 2560+ i upplösningar.
Då blir ev. 2-way 580 en aningen på efterkälken. Dock så ligger inte 2-way på den dåliga sidan, men känns ju rätt meningslöst att köpa ny skärm utan att kunna driva den i vettiga fps:er och upplösningar

Av Rincewind

Grym tråd. Grymt arbete. Bra jobbat! Stort tack! =D

Fast, hmm, jag som har planer på 3-way... Räcker nog inte med 2600K isåfall, såvida jag inte får stabila klocks över 5,2 kanske.
Dock räknar jag bara rent hypotetiskt.

Gillar skarpt dina temps med vattenkylningen, vilket jag tänkt implementera vid 3-way... men, hmmz..

Av Rincewind

Mjo, fast den renderar ändå fel av någon anledning. Varken avi, mpg, mpeg, wmv, m2t, m2ts eller någon av de andra formaten verkar gillas av XBMC.
Kör för övrigt på w7, den läser dvd-skivor utan problem(förvisso ligger mina kopierade på en gammal disk som jag sitter å försöker slippa...) därav renderingen

Av Rincewind

Sony Vegas 11 x64 + VRO = XMBC, hur?

Sitter och försöker rendera format efter format på 5 minuters snuttar från orginal .VRO-filer från en DVD-kamera. Men får inget format att lira i XMBC.
Testat diverse program som påstås konvertera från VRO/M2TS till just MPEG-2 för xmbc och liknande, men ingen fungerar.

Antingen har jag nåt fel i XMBC:n, men den verkar klara allt annat, förutom just de här filerna. Eller så har jag inte hittat rätt inställning i vegas än....

Förslag?

Tack på förhand.

Av Rincewind

Hoppas de gjort nåt åt bakplåten...Frion gick inte att sätta på mitt mobo, köpte ett noctua monteringskit och moddade lite för att få det å funka... annars hade kylaren hängt snett med belastning över 4 komponenter på baksidan...förvisso kör jag med andra fläktar, men runt 1000 rpm på ena och 600 på andra ligger cpun på runt 45-48 under "normalt ett par timmars gaming"

Av Rincewind