Inlägg

Inlägg som Rincewind har skrivit i forumet
Av Rincewind

Quad SLI != 4 graffikkort med 2 cores på varje?

Är det max 4 totala cores som stöds oavsett typ av SLI-lösning?
Dvs, antingen 2 kort med dubbla cores eller 4 kort med single core men det går inte att köra 4 kort med dubbla cores?

Min första SLI-rigg var nog ett gammalt voodo-kort....senast körde jag 3870 i CF..
Det börjar bli dags att hitta en ny spelrigg, därav tänkte jag ev på gtx 590 i sli så slipper man uppgradera än på ett par år igen.

Dock så är jag inte helt insatt i quad, double, 3-way osv.

Tack på förhand.

Av Rincewind

Bilbranchen har haft smakligt och osmakligt tillskott av modeller i åratal. Diskussionerna är väl samma lika där också. Men så länge det är en marknad som är dominerad av män, säljer sex(lättklädda damer). Kvittar vad det handlar om, så länge kundbasen består av majoriteten män.

Hurvida det är en skev människosyn eller inte är inte min plats att avgöra, pengarna bestämmer i slutändan iaf.
Det kanske kan tyckas att det var ett osmakligt sätt att leta modeller, men det är ändå en bra och ärlig grundtanke att ge "vanliga personer" chansen. Även MSI i dessa aningen bistrare ekonomiska tider kanske letade alternativ till att hyra in dyra modeller.

Av Rincewind
Skrivet av TorrentKatten:

Sj har jag beställt Truly Ergonomic Keyboard kan skriva en liten resension när jag fått dem, har beställt ett med blå (clocky) för att ha hemma och ett med bruna('silent' tror kollegorna kommer döda mig ändå;p) för att ha på jobbet, 109key version med blanka tangenter. Men har lagt strax över 3000 på 2 tangentbord, så det är inga budgetbord direkt.

ouh!!!, missade helt denna. Ser ju ut som om det skuylle kunna lösa en hel del av mina problem. Jag är _väldigt_ intresserad av att få höra hur det går sen )

Av Rincewind

Saken är den att jag kan hålla med om att WASD inte alls är nära det man vill ha. FPS kör jag alltid och har alltid kört TFGH och utgått därifrån med binds osv

Däremot det här med räkningar osv, jag kör massor med sånt, även på dagarna. Jag har ett tangentbord under mina händer minst 13-14h / dag.
Jag knappar siffror lika bra med vänster som höger typ och för min del kvittar det.

Det känns som om det är någon asgammal grej som hänger kvar som inte alls egentligen är smart, speciellt inte med tanke på att musen ändå kom "långt efter" t-bordet. Även om du jobbar med räkningar, nuffror osv, hanterar man musen konstant.

Det jag saknar på i gamingen men även på jobbet där jag kör ett daskeyboard är just att ha numeriska delen + pil/pg tangenter till vänster.
Varför?
Jo, för att mycket av det jag jobbar med kräver i princip att jag alltid använder musen, även om jag hellre kör snabbknappar så mycket det går.
Varför är det dåligt för?
Det är slöseri med tid. Att släppa musen, knappa siffror, delete, pilar, pgup, tillbaka till musen, släppa musen, tillbaka osv. Det är tidsineffektivt.
Kan jag istället för att släppa musen när jag måste hoppa mellan 7 olika fält med musen och låta vänster hand flytta sig till _vänster_ för att trycka på delete, mata in en sifferkombination eller skriva ett ord är det snabbare, effektivare och mindre ansträngande än att flytta vänster han långt till höger för att komma åt delete eller släppa musen för att komma åt delete eller att flytta vänster hand långt till höger bara för att komma åt delete osv..

Det hela har iof mest med gaming att göra. De tangentbord för vänsterhändta jag testat har alla haft relativt horribel kvalitet och inte alls samma sköna känsla när man skriver och jobbar med det. Sidewindern löser halva problemet, men inte hela

För gamingen skulle jag iof kunna tänka mig att ge mig på ett G13 å testa med, lär ta ett tag å få alla kommandon och macron rätt, men det kanske ger mig lite mer space på bordet(iaf tills vi bygger om kontoret hemma)

Av Rincewind
Skrivet av widL:

Man måste ju kunna använda ett tangentbord till annat än att spela. Det är en väldigt liten minoritet av datoranvändarna som endast använder datorn för att spela.

Hur mycket av den tid som du använder tangentbordet till annat använder du numeriska delen t.ex.?
Har letat en hel del efter ett bra tangentbord som saknar numerisk del. Logitech hade ju sitt dinovo för några år sen, men det är inte direkt snabbt eller skönt å ha å skriva på

Av Rincewind

Varför gör man inga riktiga gamingtangentbord?

Varför envisas alla som gör sk.k gamingbord att ha kvar numeriska delen samt piltangentsdelen till höger, eller ha kvar de öht?
De flesta(vad jag vet iaf) gamers och andra sitter väl ändå med musen till höger och t-bordet till vänster.

WASD-gänget är ju i princip de-facto standard för hela spelbranchen(PC iaf) där man förväntas spendera mest tid med handen.
Varför inte göra ett t-bord som helt saknar pil+numeriska delen eller iaf flytta den till andra sidan?

Varför? Jo så klart för att man ska få bättre ergonomi och plats på bordet när man sitter å lirar.
Är man dessutom lågsensoare(som jag i FPS) behöver man all yta man kan få, att sen har 25-30cm tangentbord som bara är i vägen gör ju ingen som helst nytta.
Skriva gör man ju på venten och alla tangenter man faktiskt behöver håller sig inom ramen för de 60 grundtangenter + esc / F1-F12.

Enda gaming-bordet som är nära Deck med sin deck 82:a men det är ett kompakt bord, även tangenterna...
Lite som http://www.fentek-ind.com/images/kblhusbsb1.jpg fast med lite skön upplysning, några macroknappar osv.

Eller så är jag den enda som vill ha ett sånt t-bord...

Av Rincewind

Det är lite av kruxet, jag har ingen annan plats å sätta diskarna i. Annars hade jag gjort det

Av Rincewind

Problemet är att det inte finns någonstans uppåt att suga ut luften annars hade jag gjort det som första åtgärd
Just nu funderar jag på att dra ut luften rakt bakåt med ett rör som leder bort det, men ah, prylarna ligger som sagt på 30 grader så länge jag inte stänger lådan, då drar det iväg och det är inte mobo/psu som genererar värmen, det är diskarna, därav tänkte jag sätta fläktar under diskarna som drar ut luften de genererar.

Av Rincewind

Grejen är den att jag chansar vilt på att kalluften kommer hitta in dels runt kanterna på lådan och dels bakifrån om man skapar ett undertryck.

På min fina bild så ser man bänken från sidan typ, innanför sidan. Då är det en spalt baktill och undertill bak där luften kanske kan ta sig in och sen ta sig ut fram.

http://babak.se/rincewind/ladda_flaktar.jpg

Det jag är lite fundersam över är om jag istället matar in kalluft med filter in i lådan så har varmluften fortfarande ingen stans att ta vägen förutom upp och uppåt är det mer tätt, speciellt bakåt.

Fast, å andra sidan, har jag väl skapat hålen för fläktarna finns det ju inget som säger att jag inte kan vända på dem

Av Rincewind
Skrivet av ronnylov:

Nej, man får inte dra nätverkskabel i samma rör som elkablarna (alltså eluttaget). Anledningen är om man t.ex. borrar in i ett rör så kan man få ut farlig spänning i datorchassit, särskilt om man råkat ansluta datorn till ojordat uttag.

Däremot är det fritt fram att utnyttja befintliga rör för telefonkablar.

Ber om ursäkt ifall jag är lite dum, men det du menar är att om jag borrar rakt in i kabelröret och har sönder rör, elkablar och nätverkskabeln så kan det bli kortis och då matas ström via elkabeln till nätverkskabeln och rakt in i datorn innan jordfelsbrytare, säkring och centralbrytare slår ifrån?

Och varför ska man borra rakt in i ett kabelrör?
Är ju jag som drar kabeln och vet vart röret går i mitt hus, säljer jag huset rycker jag ju kabeln också.

Av Rincewind

Om du är lite händig och har plats i kabelrören kan du alltid dra en kabel inne i väggen i befintliga rör, t.ex. från eluttaget.
Har den utbytbara antenner kan det vara en idé att byta ut dem mot lite starkare varianter.

Av Rincewind

Vart leda bort värmen bäst från en dator inbyggd i en TV-bänk?

Har lyckats pilla ner itx-kort, psu, och 4 diskar i en liten låda i TV-bänken istället för att ha den stående fritt utanför.
Mio - Ljusterö

Men problemet som uppstår är följande. Jag har två 120mm fläktar(en på psu, en på mobo, båda ligger vågrätt å suger in luft uppifrån) i bakkant som även har 2-3cm mellanrum mellan "tak" och baksidan av tv-bänken. Därifrån får jag in luft hade jag tänkt till mobo/psu för kylning. Framtill i lådan ligger 3 diskar som generar värme och den värmen stiger, vilket gör att psu/mobo får varmluft att kyla med och sen blir det runt 50-55 grader i lådan (förvisso inga direkt extrema temperaturer). Men från 29-31 så är det nästan dubbelt upp

Det jag tänkte nu är att antingen:
1. Sätta i 2x90mm fläktar med motstånd osv så de går tyst mitt i lådan för att bara blåsa ut varmluften förbi psu/mobo och ut på baksidan. Jag testade med en 120mm fläkt bara på prov och den sänkte iaf tempen med 4-5 grader men inte tillräckligt. Att bara blåa ut luften ur baksidan där den egentligen inte har någonstans att ta vägen uppåt/utåt vet jag inte om det håller i längden.

2. Såga hål i botten av lådan i framkant och sätta i 2x120mm fläktar som suger ut luften ur lådan.

3. Satsa på att på något sätt få in kalluft i bakkant i lådan och skapa ett övertryck av kalluft.

Frågan är då om det blir bättre att vända på konstruktionen på något sätt för att det ska passa bättre eller om jag kan få ut tillräckligt med luft ut under för att skapa ett undertryck som suger in luft i bakkant som kyler psu/mobo och sen bara "drar igenom" luften ?

Jag vill inte såga å ha mig där det syns, det är aja baja..

Fin bild jag gjorde...

http://babak.se/rincewind/inbyggd_ladda.jpg

Av Rincewind

Stort Grattis!!

Av Rincewind

Tack för all input gällande ljudet. Det jag brukar köra är optiskt via en extern stärkare som sköter 5.1-ljudet. Men kan man gå via hdmi från gpun och få samma ljud(dock via tv´n optiska ut) till stärkaren är det ju helt klart en fördel. Men det blir inte mindre kablar iaf

Edit: Det jag även tänkte på när det gäller kvalitén på ljudet är hurvide dd/ac3/dtsen är emulerad via ljudkortets drivers eller om den skickas rent ut via hdmin. Men jag ska göra lite mer research. stort tack

Av Rincewind
Skrivet av nME:

Går på två sätt, antingen genom en separat ljudkrets på kortet (som senare generationer av Radeon), eller att man kopplar in en kontakt från ljudkortet (som Geforce, åtminstone för någon generation sen).

Hur bra är den ljudkrets som sitter på GPUn? 5.1+ utan emulering osv?
Jag har inget emot att det finns och fungerar, men vill jag ha ut ljudet vill jag ha bra ljud också

Av Rincewind

Bara jag som är tveksam till att man levererar GPU:er med HDMI?
Hur får man ljudet via GPU:n?
Snyggt kort dock

Av Rincewind
Av Rincewind
Skrivet av hasenfrasen:

Det finns inget sådant program till XP. En enhetsbokstav är alltid ett enda tecken långt och kan inte vara två tecken.

Det enda alternativet finns beskrivet @ http://www.sevenforums.com/hardware-devices/62005-bypass-26-d...

Tackar, ska titta lite på det där, kan vara värt ett försök. Annars får jag hitta/skapa ett program som mountar virtuella enheter med någon slags fast rotation.

Av Rincewind
Skrivet av Buio:

Är väl väldigt unikt att behöva så många enheter. Som du säger så stödjer några 30 eller 31 enheter som max. Har inte sett någon som klarar fler än så. Vore kul att veta om det finns någon, kanske någon inriktad på företagsmarknad enbart (och därmed dyr)?

Jag har försökt leta på företagsmarknaden också men kammat noll hittils. Tror också att det kan bli en dyr variant, men det kanske är skäligt betalt om det fungerar som jag vill.

Av Rincewind

Program för att mounta 60-70+ virtuella enheter?

Hej,

Har kollat runt lite på de olika programmen där man kan lägga in avbilder som virtuella enheter. De flesta program stöder 1 enhet åt gången och vissa har pro-varianter där man kan emulera uppåt 30 enheter(t.ex. daemon-tools pro advanced)

Jag skulle behöva hitta ett program där jag kan emulera fler enheter än så, runt 60-70 stycken.
Jag vet att bokstäverna inte räcker så långt i windows, men tänkte om den kanske lägger till E1, E2 osv?
Någon som har något bra förslag? Gärna att det fungerar till XP.