Inlägg

Inlägg som Rincewind har skrivit i forumet
Av Rincewind

Köpes: Moderkort med stöd för i5 2500k CPU och SLI

Behöver ett moderkort till min trotjänare som stödjer två vägs SLI och har stöd för 1155 sockel för intels gamla i5 2500k CPU.

Stockholmsområdet helst, då jag gärna kommer och hämtar, men har inget emot att få et skickat.

Läs hela annonsen här

Av Rincewind

När kan jag komma å hämta mobo + cpu?
Egentligen bara moderkortet jag behöver, men kan lika gärna ta cpun också eftersom den redan sitter monterad. Bor i sthlmsområdet. Antar att prylarna finns i täby?

Av Rincewind

Diablo 3. Bara å nöta solo när du tröttnar på retards och sen köra igen. Generellt tycker jag att diablo-commynityt är bra i jämförelse mot många andra.

Ett annat tips är ju wow, vilket är roligt fortfarande

Eller så ser du till att komma bort från PUG-s och hitta team/polare att spela med så slipper du de värsta typerna som kan gå dig på nerverna

Av Rincewind
Skrivet av SoooN:

en googling gav:
http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsr...

längst ned finns följande undantag att läsa:
Om du kör med stöd av saluvagnslicens (grön registreringsskylt) den kortaste, lämpligaste vägen från hamn, järnvägsstation, fabrik, reparationsverkstad, förvaringslokal eller liknande till en annan sådan plats, lokal eller garage. Med saluvagnslicens får fordon även köras vid demonstration eller försäljning.

Skrivet av Marticus:

Ja det är inte klokt, hur fan är detta lagligt.

Fast, det är ju inte uteslutande av varandra.
Grön skylt har man ju för att t.ex. inte behöva ha alla bilar påställda året runt och betala en massa skatt för att de står i ett rum.
Det gör ju inte per automatik att man får skita i alla andra regler hux flux. T.ex. slänga på en grön skylt på en pansarvagn och ge dig ut på sveavägen i stockholm och sen hävda att du bara provkör den för att du ska köpa den.

Av Rincewind
Skrivet av Marticus:

Saxar från mitt inlägg över: Det roliga är att om vi köpte bilen från killen jag pratade med först så skulle dom montera på vinterdäcken innan vi åkte hem. Då sa jag att "men då gör ni ju inget i onödan om vi inte köper bilen, då är ju däcken bytta till nästa som köper", "nej vi gör inte så" var svaret. Helt otroligt, enda anledningen jag kan tänka mig är att dom inte vill förstöra golvet i hallen, hur detta nu kan vara en så hög prioritering att det är viktigare än provkörarens säkerhet.

Du gör det för svårt för dig själv. Köp inte bilen om det sitter sommardäck på och du ska provköra bilen när det är vinterväglag. Den bilhandlaren är inte seriös nog.

Jag tror inte du kommer undan med det som står som undantag i paragrafen "provkörning" heller eftersom när man provkör en bil, är det inte krypkörning i ett industriområde i 5 minuter, utan det är ju att köra i rondeller, motorväg osv. Om det är 0 eller minus samt halkrisk finns det ju ingen som helst anledning för dig att riskera ditt eller andras liv och provköra en bil hos en snål och dålig bilförsäljare.

Av Rincewind

För varje instans med nyckel man klarar får man ju en ny. Så t.ex. om du har en Halls of Valor +2 från chesten å använder den, klarar instansen på tiden, får du ju en ny. Den kan va upp till +5 till en annan instans beroende på hur fort ni klarat +2.

Är den nyckeln depleted så kan du ju köra instansen å få den vanlig som BergHa skriver. Och därifrån är det ju bara å köra vidare.

Av Rincewind
Skrivet av misguided:

Trodde jag var megaklar med WoW efter MoP men nu börjar jag snegla på att hoppa in och börja lira lite igen. Vad har hänt sen MoP? kollat lite streamers och videor och överlag känns det som att det hänt en helveeeetes massa...ingen som orkar ta sig tiden och konkludera ihop vad som är annorlunda??

Saker jag märkt:

Köpa tid för guld!? omfg är guldcappad sen länge...hur funkar det?
Artifakter!? - vafan e det?
Garrisons? e vadå?
Ingen specifik PVP-gear?
Vad har hänt med dungeons och raids? massa olika "levels" och inte längre heroic vs. normal?

Vad mer kan ni komma på som är rejält annorlunda sen MoP?

Yes, tokens kallas det, går att göra omvänt också. Köpa guld för riktiga pengar. In-game shopen/ah har de delarna.
Artefakter är vapnen som man har. Finns inga vapen som droppar längre, iaf inga vettiga, finns lite lvl/quest gear, men det är grönt skit
Ett vapen per specc som man sen lvlar med talents som man farmar ihop.
Garrisons är no more. Class halls finns i legion där man springer runt å gör lite uppdrag osv.
Jora, pvp-gear finns, men där har jag dålig koll, inte orkat läsa på allt om alla förändringarna.
Normal, LFR, Heroic är som vanligt. Sen har de lagt till Mythic, typ som challange mode i mop, fast man istället får en svårare dungenon och chans till bättre loot ju fortare man klarar de. Går att öka svårighetsgraden en hel del.

World quests och professions är helt annorlunda, inga dailies i de formen som de fanns förut, nu är det dailies i from av world quests i den nya zonen som ger, gear, mats, osv.

Professions har krympt en hel del i antal recept osv. Ranks är tillagt istället som antingen minskar materialåtgången eller ökar antalet man kan få per item man craftar.

Av Rincewind

Fast, jag har alltid v-sync på, eftersom jag alltid legat fps mässigt över vad skärmen klarar hz-mässigt och då blir det enligt min upplevelse mycket bättre med v-sync på än av.

Av Rincewind
Skrivet av snajk:

Det där argumentet har man hört en hel del i många år men det stämde inte då och det stämmer än mindre nu. Steget från modem hade väldigt lite med nedladdning att göra och inte så mycket med hastighet heller utan att man slapp betala per minut. Sen kan en del förstås ha valt snabbare abonnemang på grund av möjligheten att ladda ner snabbare, men till och med när bredbanden kom så fanns det en mängd orsaker att vilja ha snabb uppkoppling som inte hade att göra med upphovsrättsbrott och idag är de ännu fler som streaming, spelande (hur kul är det att ladda ner ett spel på 50GB från steam över 1Mbit?) eller jobb hemifrån exempelvis. Sen faller också argumentet på att internetleverantörerna skulle tjäna så mycket mer på att folk väljer och kräver snabbare uppkopplingar, det har snarare pressat priserna och tvingat dem att investera i dyra uppgraderingar av deras nätverk. Hade folk stannat på 1Mbit så hade de kunnat behålla sin gamla utrustning och kunnat ta typ lika mycket betalt som idag.

Dessutom så är det en hel del spel och konsoler där day1-patchning krävs för att det man betalat för ska vara spelbart, och t.ex. 75gb på modem/adsl är ju bara så roligt...

Av Rincewind

50% av min speltid på vitan är via remoteplay på ps4:an.
80% av anledningen till att jag köpte vitan, var just remote play till ps4:an.
Det är även därför jag köpte pstv:n också för att spela på ps4:an och lira psvita spelen på den.

Av Rincewind

Är det någon som fortfarande spelar wow med surround/eyefinity?
Jag har haft en paus ett tag nu, men märker att jag ligger efter lite i addons-delen.
Eftersom jag kör surround så blir ju inte allt som det ska vara... XP-gains och Crits brukar ju displayas över 1-3 skärmar osv.
Vilka addons förutom MoveAnything är det som behövs?
Vet att jag kört med lite andra addons förut också för att supressa blizzards alla combattext meddelanden för att inte få upp de över alla tre skärmarna.

Någon som har något tips eller blir det att vada genom add-on djungeln igen? Vet att jag kört pitbull tidigare och tänkte ta en titt på det också, men saknar helt alla andra addons-referenser sen tidigare då jag gjort en ren ny-installation.

Av Rincewind
Skrivet av svolter:

Det går också att tolka det så här.

Domän adressen har används i brottsligt syfte. Inkomsterna från denna brottsliga verksamhet har används för att betala domänavgiften. Därav har staten rätt att ta domän adressen i beslag (ta över ägarskapet), på samma sätt som de tar en bil i beslag där köparen använt svarta pengar från drogförsäljning för att köpa bilen.

Bra tolkning. Kul att någon tänker lite istället för att bara kasta skit.
Det är ur ett rättsligt perspektiv och allmänintresse att se vad domen blir och om den tas upp i HD för prövning, då vi inte har liknande fall tidigare.

Det kan dock bli knivigt att få igenom ett prejudikat om domänen anskaffats med lagliga medel men som i ett senare tillfälle gått över till illegal verksamhet. Dock kan det ju tolkas som medhjälp om man fortsätter att betala domänen med lagliga medel trots att det är olaglig verksamhet som bedrivs.

Hur som helst tycker jag att det är ett intressant mål och vill gärna läsa sen hur deras tolkningar blir samt om det blir ett prejudikat.

Av Rincewind

@philipborg: Jag hoppas verkligen att det går att få till kort som går att köra i högre upplösningar och som fungerar fullt ut utan att flaska och få problem med minnesmängder.

Av Rincewind
Skrivet av philipborg:

Skillnaden mellan GDDR5 och GDDR5X är pre-fetchens storlek. GDDR5 har 32bit och GDDR5X har 64bit. Det är allt såvitt jag vet.

1080 har egentligen lägre klockat VRAM än 1070, men då tillverkare räknar den effektiva frekvens och inte faktiska så får 1080 10GHz och 1070 8GHz. Dem riktiga frekvenserna är 2GHz och 1.25GHz för 1070 respektive 1080. Tillverkare multiplicerar pre-fetchens storlek med frekvensen när de säger frekvensen, alltså 2GHz*4 (8bit per byte, dem räknar en transaktion som en byte) för 1070 och 1.25GHz*8 för 1080.

I min åsikt är det inkorrekt att räkna en transaktion som fyra/åtta för att den innehåller fyra/åtta gånger så mycket data än vad en standard transaktion men då det inte finns några regler för det så tar tillverkare nästan alltid det högsta numret utav dem. Samma sak sker med DDRX där två transaktioner sker per svängning. (DDR = Double Data Rate) Där är alltså den faktiska frekvensen hälften utav den effektiva, även där anges alltid den effektiva utav tillverkare men program anger ibland den faktiska vilket ibland skapar förvirring.

Från att dem räknar olika så har det skett viss förvirring mellan AMD och Nvidia då AMD räknar i faktisk frekvens. Exempelvis anges Hawaii som 1250MHz, vilket är dess faktiska frekvens, men den effektiva är 5GHz. Ska man sedan få den faktiska bandbredden så måste man multiplicera den effektiva frekvensen med bussens bredd. Därför har Hawaii identisk bandbredd som 1080 trots att den senare har dubbelt så hög effektiv frekvens. (Dem har däremot identisk faktisk frekvens men 1080 har halva buss storleken.)

EDIT: Det är på grund utav 1080's låga faktiska frekvens jag misstänker att den kommer kunna överklocka VRAM'et mycket högre än 1070.

Det jag mest funderat över är om minnesbussen räcker på 1080 för att kunna leverera tillräckligt med data i högre upplösningar(surround/4K). Bandbredden är fortfarande inte större, beroende på hur man räknar förstås, men det verkar ju onekligen som om att det kommer bli samma lika som förut, när minnesbandbredden tar slut flaskar korten oavsett minnesmängd på själva kortet.

Av Rincewind

Vi lirar kvällstid(22-ish till 01-ish) och är oftast 3 som lirar, behöver 2 till för 5-manna. sitter på mumble å rockar. Adda om ni e sugna på att lira sena kvällar

Rince#2161

Av Rincewind
Skrivet av undelete:

Hur stort är påslaget på en dator eller en surfplatta, någon som vet?
Låt säga med en 250GB SSD eller en surfplatta på 64GB.

1kr per gig upp till 80gb sen därefter inget mer.
Så för ditt exempel ovan är det ett påslag på (80+64)*1,25 = 180kr

Om du nu skulle använda datorn för att kopiera musik från t.ex. en musikskiva du äger till din surfplatta, så har du då med gott samvete betalat 180kr till en lobbyorganisation. Om du inte skulle kopiera något alls från dina köpta skivor. Utan istället använder t.ex. spotify. Har du fortfarande betalat 180kr till en lobbyorganisation.

Av Rincewind

Nope, det var inte problemet. Den finns vid inloggning, men inte efter...

Verkar som om en KB från MS ställer till detta problem. Avinstallerade den och nu är den tillbaka.

Av Rincewind

Varför försvinner muspekaren i Windows 8.1?

Har en Windows 8.1 som jag kör på en MacBook Pro med dual boot. Allt har fungerat felfritt tills för någon uppdatering sedan.
Jag haren muspekare när jag ska logga in, dvs vid inloggningsskärmen, men så fort jag loggar in så försvinner muspekaren.

Har provat att boota om, installera och avinstallera touchpaden, kopplat till en extern mus, men inget hjälper.

Någon som har något bra tips?

Av Rincewind

Kan säga att efter att har gjort backup på allt, så löste sig det iaf med RAID:en, den tappade inget å behövde inte återuppbyggas heller. Drog bara ut strömkontakterna.

Dock fick jag aldrig någon ordning på W7-disken... MBR å skit verkar helt cape och det går inte att reparera på ett bra sätt hur jag än gör, så den får nog bli omformatterad framöver när jag fått w8 att lira.

Av Rincewind

Det hade räckt att de dokumenterat var de sparar headers för arrayn så hade jag kunnat lösa resten baserat på det.
Men just nu vet jag inte om hedern sparas på själva arrayn, dvs på båda diskarna, eller i ROM:en eller i både ROM och array.

Är det det sista alternativet, är det inga problem alls att ta ut och till och med flytta diskarna, men är det bara på arrayn å inte i ROM:en kan det ibland bli lite knas om den inte förstår hedern rätt och vill återskapa raiden från scratch.

Ligger den bara i ROM:en funkar det också, men då går det inte att flytta diskarna till ett annat system(vilket jag inte tänker göra ändå).