Inlägg

Inlägg som Dinkefing har skrivit i forumet
Av Dinkefing

Finns det kalsonger med kraftig resår?

Hur ska jag förklara en sådan tjock kraftig resår med veck. Inte de smala som alla kalsonger säljs med. Jag kan inte leva med vanliga kalsonger.

Av Dinkefing
Skrivet av KAN1N:

Nej tyvärr inte. Inte för "hemmabruk" iaf. Är Ultra som gäller där känns det som.

Tackar! Så inget i deras Unifi serie ja förutom Ultra? Finns det något annat märke som troget kan ersätta en Edgerouter?

Av Dinkefing
Skrivet av perost:

Det beror inte på styrkretsen utan på hur enskilda moderkortsmodeller är konfigurerade, men är vanligare på de sämre styrkretsarna som har färre anslutningar tillverkaren kan använda. Men bara för att ta ett exempel så gör t.ex. Asus Prime X670E Pro Wifi det, där stängs två av SATA-portarna av om man använder en av de fyra M.2-portarna i PCIe-läge.

Så vill du veta vilka moderkort som gör det så får du helt enkelt gå igenom produktsidorna för alla moderkort hos tillverkarna och kolla specifikationerna. Jag vet inte varför man skulle vilja göra det, men det är i alla det man får göra eftersom alla moderkort är olika.

Tack men PCIe-läge används väl alltid av M2 ssd:er när de är i m2 porten? Eller menar du att stoppa en m2 disk i ett PCIe-kort som man stoppar i en PCIe plats?

Av Dinkefing
Skrivet av giplet:

Alla enheter i din dator kommunicerar på ett eller annat sätt med CPU'n. Exakt hur detta fungerar beror på vilket chipset du har.

Sedan ett hyffsat bra tag har de flesta CPU'er dedikerade lanes till grafikkort och en M.2 SSD, så om du menar ifall SATA tar upp lanes från grafikkortet så är svaret nästan garanterat Nej.

Men i övrigt så har CPU'n ett kommunikationsgränssnitt mot chipset som chipset sedan fördelar till olika komponenter. Beroende på chipset så ser det olika ut. Bättre chipset kan hantera fler enheter parallellt. Exakt hur detta fördelar sig är delvis också upp till moderkortstillverkaren. Oftast finns det ett antal dedikerade SATA portar, men sedan kan det även finnas SATA portar som delar lanes med ytterligare M.2 enheter och annat.

Så svaret på frågan är lite "it depends".

Tack! Vilka nuvarande moderkort chip från AMD och Intel delat Sata med M2?

Av Dinkefing

Har Ubiquiti idag någon modell som troget ersätter en Edgerouter?

Av Dinkefing
Skrivet av bluetrain:

sas och sata är helt olika interface så jag tror inte du ska hoppas att få in dem i en befintlig nas. tror också svårt hitta sas kabinett då detta ju är specifika serverdiskar.ditt bästa bet är nog att köpa ett sas pci controllerkort till vanlig burk och bygga något bra där på tex freenas som os eller liknande.

Om man ska bygga en Freenas vad behöver man då?

Av Dinkefing
Skrivet av Iskra:

SATA och PCI är olika gränssnitt, så SATA tar inte upp PCI-lanes.

Tack moderator kan låsa tråden då jag fick svar!

Av Dinkefing

Tar SATA lanes?

SATA tar väl inte upp lanes från cpu och moderkort eller har jag fel?

Av Dinkefing

Det jag reagerat på är hur vissa minnen säljes antingen med Intels XMP eller mer ofta AMD's EXPO. Varför särskiljer tillverkarna minnena såhär? Så har det inte varit förut? Det är väldigt irriterande!

Av Dinkefing
Skrivet av glemmy:

@aragon: vit kabel som klamras helt vågrätt hade ju sett liite bättre ut 😁

Det blev en ångtvätt, riktigt kul att ånga loss på diverse svåråtkomliga ställen och se smutsen flyga av!
<Uppladdad bildlänk>

Vad gör en ångtvätt bättre än en vanlig dammsugare?

Av Dinkefing
Skrivet av alebaler87:

Sitter på ett 3080 idag, uppgraderar om 5070 ti ger 100% eller mer i rå prestanda. Kommer aldrig köpa en GPU för 14-30 tusen tycker personligen att det är totalt störda priser och känner ingen som vid 30+ vill lägga dom pengarna på en GPU. Vad tror ni kommer 5070 ti/super att komma nära 100% mer rå presanda än rtx 3080 (10gig) ?

Du kan nog glömma 100% däremot minst 50% högre prestanda.

Skrivet av walkiii:

Blir inte förvånad om priset hamnar runt 30k för ett 5090 och 24k för 5080. Får väl hoppas man vinner eurojackpot tills dess, annars får nog mitt 3090 hänga med ett tag till.

Dessa överdrivanden börjar sannerliggen bli tröttsamt! RTX 5000-serien kommer tillverkas med 4nm som idag är väldigt mogen. Det kommer förmodan hamna under RTX 4080 lanseringpris om inte prestandan inte är mer än 30% bättre. GDDR7 minnen kommer vara relativt dyra så de kommer lägga på priset en del likaså mer cache. RTX 5070 ryktas bli ett 256-bitars kort.

Av Dinkefing
Skrivet av trickeh2k:

Unique selling point, USP.

Vart hittar du information att det skulle gälla den övergripande prestandan? Så vitt jag sett har det bara skrivits om minnet för kortet där bussen först troddes ha 512 men sedan verkar bli 384. Jag trodde det var hoppet till GDDR7 som innebar det stora procentuella lyftet men har kanske missat något?

Alla borde sluta använda dessa påhittade förkortningar som inte har någon som helst relevans eller är allmänt accepterade bland allmänheten. Sluta med sådant tack!

Av Dinkefing

Tror det är ett betydligt utgångsläge än 2012 för Windows RT och 2017 när Windows 10 lanserades med ARM-stöd men det kommer gå segt väldigt segt. De flesta stannar nog kvar på x86 för bakåtkompatibliteten och att de flesta program redan finns till x86. Nu tror jag Yoshman kommer hoppa in och förklara att så inte är fallet men jag tror jag har rätt.

Det är nog inte många utvecklare som orkar gå in och koda nya versioner bara för att Qualcomm släpper begränsade bärbara med deras egna chip.

Av Dinkefing
Skrivet av joakim99:

Du får väl skaffa lån så att du också får tillbaka pengar? Det låter mest som att du är avundsjuk. För egen del ser jag gärna att ränteavdragen togs bort eller i varje fall begränsas än mer.

Avis? Hur kan du få det att låta att jag är avis? Du kunde inte haft mer fel! Men jag håller med om att ränteavdragen borde tas bort.

Av Dinkefing
Skrivet av joakim99:

Du får tillbaka 30% av dina räntekostnader på dina sms-lån också.

Och? Varför får bostadsköpare tillbaka 30% på de räntor de betalar? Vad gynnar det de som inte äger sina bostäder?

Av Dinkefing
Skrivet av joakim99:

Varför skall man behöva betala 30% skatt på sina kapitalvinster?

Nu var det bostadsräntorna vi pratade om.

Av Dinkefing

Såg att jag hade glömt Brotherhood of Steel musiken från Fallout 1 i min tidigare post här är den.

Många känner nog igen den från de senare spelen.

Några från Subnautica

Av Dinkefing
Skrivet av sweisdapro:

kostar och kostar, de ger ju egentligen bara tillbaka pengar du inte skulle ha betalat från första början.
Det var i alla fall den stora skillnaden för mig

Skrivet av joakim99:

Det är inte rättvist! Varför får man göra avdrag sådär på räntorna? Varför ska man få 30% rabatt på räntorna?

Av Dinkefing
Skrivet av sweisdapro:

stort ränteavdrag på grund av de högre räntorna?

Är det verkligen det? Det måste kosta staten hundratals miljarder per år det kan väl ändå inte vara hållbart i längden?

Av Dinkefing

Varför verkar alla få skattepengar tillbaka? Även i media står det att rekordmånga får pengarna tillbaka men inte jag jag måste tillbaka. Jag vet anledningen förvisso och jag följer lagen.