Inlägg

Inlägg som Dinkefing har skrivit i forumet
Av Dinkefing

Antar att det är med PBO aktiverat? Förväntar mig att Jonas och kompani håller livestreamat hov inatt och flera timmar eftersnack annat vore otänkbart!

Av Dinkefing
Skrivet av pine-orange:

Det här var ett bra trollinlägg. Du får en tumme upp!

Nej det är nog du som trollar.

Av Dinkefing
Skrivet av pine-orange:

De har framförallt gas och inte vind och sol

Vad snackar du om? Det blåser rätt mycket i Holland speciellt då det är så platt och det är ett kustland. Sol har det iallafall mer än Sverige året runt då det står högre upp på himmelen.

Av Dinkefing
Skrivet av Falistar:

Ok, så för att eventuellt spara en 50 lapp, så skulle jag förväntas med att stå ut med infantil och direkt fördummande reklam.
Nej tack.
F ö är Netflix innehåll ganska svagt numer.

Tycker personligen Netflix bara gör skräp speciellt filmer, serier likaså.

Av Dinkefing
Skrivet av ipac:

USA inte har inflation??

De har zip nada inflation. Önska man bodde där.

Av Dinkefing
Skrivet av Svanfors:

Skulle inte Jonas gå på föräldraledighet eller va det senare?

Jag är glad för Jonas skull men för bövelen var han tvungen att göra det under den mest intensiva hårdvaruhösten på många år? Hade varit kul att höra hans åsikter om släppen nu får man vänta ett helt år.

Av Dinkefing
Skrivet av Lavin32:

Då tänker man ju bara på sig själv.. Problematiken är ju att man alltid har en kompis, vän, familjemedlem som inte bundit. 70% av användarna i SE3 och SE4 kör ju rörligt. Går det åt helvete för de, så spelar ingen roll att man har bundet elpris. Makro kommer drabba dig med, arbetslöshet och sen har man inflationen. Elräkningen kommer säkert vara låg, men hur roligt blir det när man får sparken från Dressmann eller nån annan butik för att folk måste fokusera på inköp av mat och bränsle och el. =/

Lägg dessutom till att elbolagen kan bryta även de som har fastbundna abonnemang. Det eller att de går under. Jag kan garantera att det kommer hända i höst och vinter. Vilket som kommer vi hamna i en värre kris än vi gjorde under 90-talet. Det kommer slå hårt!

Jag tycker inte man ska gå runt och tro att sitt 30 öre bundna elpris kommer gälla över vintern.

Av Dinkefing
Skrivet av Xyborg:

Snubben du citerar skrev detta 2021-11-29.. Så du får nog omvärdera ditt uttalande lite

Okej okej mitt misstag.

Är det bara jag som är trött på alla som skryter om att de bundit sig förra året och inte säger att de behöver oroa sig för de betalar 50öre/kwh?

Av Dinkefing
Skrivet av DST:

för kontorsarbete så räcker ju en samsung 32" 4k med 60hz för 3k jue.

Samsung gör skitskärmar och den sista var en MVA panel. Och till TS här är några exempel

Asus ProArt PA329C
BenQ PD3205U
BenQ LED PD3220U
Dell UltraSharp U3223QE
Dell P3222QE
Eizo EV3285
ViewSonic VP3256-4K
ViewSonic VP3268-4K

Av Dinkefing
Skrivet av b-fire:

Vi band elpriset för någon månad sedan. Betalar nu ca 61 öre/kWh.
Kollar man t ex Elskling kostar det nu 68,53 öre/kWh om man väljer Vattenfall bundet i 3 år.
Detta gäller område 3.

Jag tänker att om man har låg förbrukning skulle jag välja rörligt, men om man har en förbrukning på ca 3300 kWh/månad som vi har känns det rätt skönt att ha bundet.

Inte en chans att ni band för 61 öre / kWh. Ingen var så billig ens en månad sedan.

Sluta fara med osanningar!

Av Dinkefing

Undrar hur många som fortfarande aktiva ordrar som ej blivit makulerade. Skulle vara kul om ÅFarna först nu skickar ut korten när de gått under MSRP.

Av Dinkefing

Nej ett GTX 1060 drar 120W.

Av Dinkefing
Skrivet av teanox:

Det är riktigt konstigt, jag har alla mina kvitton i deras system.... o.O Låter mer som att Netonnet inte vill göra rätt.

Även de du köpt i butik?

Av Dinkefing
Skrivet av evil penguin:

Notera att denna visualisering visar hur lång tid man förväntar sig att det tar att knäcka dessa år 2022.

Färgerna förväntas fortsätta att skifta åt det röda/lila hållet (precis som de gjort tidigare, oavsett om just denna visualisering använts så länge) och det är därmed helt rimligt att anta att den verkliga tiden blir betydligt kortare om man t.ex. påbörjar knäckandet om några år istället för idag.

Man vill ha så mycket marginal man rimligen kan få.

Vad käbblar ni om?

Skrivet av xxargs:

Den bilden stämmer ganska bra med attack-prestanda av 1000 miljarder hashes i sekunden.

PBKDF2 mfl. algoritmer har man mer regelmässigt infört keystretching med många iteringar rehashes av skapade hashen - förr hade man fasta nummer som 20000, 32768, 65536 ( ger 14,3, 15, 16 bit extra i entropi) iteringar för att göra det jobbigt även med dåliga password - dvs var test tar tid att även ordlista med 1 miljon vanligaste password tar rejäl tid att testa igenom.

modernare algoritmer för tex. diskkryptering kör ofta nu mera hur många iterationer man hinner med på 1 eller 2 sekunder för den hårdvaran som skapar volymen och då börja man prata om hundratusentals till många miljoner iterationer. - att skapa krypterade volymen på en värsting PC (2 sekunder) kan sedan när samma volym öppnas på en RPI4 ta sådan tid att du hinner med en fika i tid för att öppna volymen.

Man börja lära att var fast värde i iterationer man tror är mer än tillräckligt - är några år senare inte alls tillräckligt.

Du menar ju mer fast värde i iterationer som adderar till entropinin?

Av Dinkefing
Skrivet av dlq84:

Nej det har de inte. Din databas med lösenord är krypterad med nyckel som genererats utifrån ditt master-lösenord, master-lösenordet sparas inte i deras databas.

Finns ingen garanti att Bitwarden aldrig kommer bli hackad. Jag använder också Bitwarden, men jag är medveten om risken, därför är mitt masterlösenord väldigt starkt, så även om min krypterade databas med lösenord läcker så lär det inte gå att "cracka".

Det är med dagens utrustning, om vi dubblerar hastigheten säg, varannat år, så blir det "snabbt" inte 202 000 år. Så ska man vara säker på att ett lösenord inte blick knäckt under hala sin livstid (80 år) så får man ta i extra.

Vi får hoppas den är starkare än 16 tecken iallfall. Ett masterlösenord måste ha minst det dubbla antalet tecken plus stora och små bokstäver, siffror och specialtecken.

Skrivet av Taskman:

Största problemet är sidor som har krav på lösenord men sen sätter stop för mer än 12 eller 16 tecken samt även inte tillåter specialtecken. Dessa sidor borde upphöra direkt.

Det är ju rent livsfarligt att inte kunna ha lösenord genererade med valfri hanterare med mer än 16 tecken. Jag kör normalt 32 som minimum på allt där det går bara för att. Exempel på hur de kan se ut: 7%C*8!#n5k4&^6i!7#66*ND%G7^4$yG8
Sen 2Fa ovanpå det överallt där det går och undviker SMS 2Fa om det går då det inte är helt säkert.

Håller helt med!

Av Dinkefing
Skrivet av JonasT:

De skulle ju potentiellt kunna ingå ett samarbete med en utvald ÅF i Sverige för att saluföra FE-korten, likt de gjort i andra länder i Europa. Tror dock inte att de kommer att öppna upp direktförsäljning igen via sin webbplats.

Riktigt tråkigt man trodde vi var en köpstark grupp av Nvidia kort i Sverige.

Av Dinkefing
Skrivet av talonmas:

Fast det är ju krypterat. Om de lyckas knäcka krypteringen så kan de ju komma in i valfri dator på planeten om den är uppkopplad. LastPass kan gärna ha allas masterlösen publikt. Gör ingen skillnad på säkerheten.

Tror du missuppfattat hur det hela fungerar.

Har inte missuppfattat någonting. Hur kan du vara så säker att de inte fått tag i något känsligt. Det kan du inte. Nu lämnar vi denna disskussion.

Av Dinkefing
Skrivet av Palme_570:

Har du använt ett ps5 ? För att du ska få samma grafikupplevelse på en pc måste du betala långt norr om 10k för att få motsvarighet.. Sen är det inte bara det man betalar för, konsol är långt smidigare. Det bara funkar, där pc dras med många fler buggar krav på ditten och datten. Även för 15k hade ps5 varit prisvärt. Livslängden är iaf 7år.

Du underskattar PCns hårdvara. En PC idag är redan mer kraftfull än en PS5. Höstens nya grafikkort kommer öka den skillnaden ännu mer.

PS5s grafikkdel har någon form av RDNA2 hybrid motsvarande typ ett RX 6700. Processorn är en Zen 2 processor.

Av Dinkefing
Skrivet av griid:

Du talar som att lösenord är på vift, har du läst det de skriver ens och vet du hur lastpass fungerar? För det du skriver talar på att du inte vet något om det.
Även om de fått tillgång till källkod så betyder det inget för säkerheten för masterlösenorden.

Det har jag ingen aning om däremot hade jag använt Lastpass hade jag tagit det säkra före det osäkra och bytt tjänst och bytt alla lösenord.

Du kan heller inte vara helt säker såvida du inte jobbar där.

Av Dinkefing
Skrivet av JonasT:

Jag tror att det enkla svaret är enkelheten. Enkelhet kommer alltid att vinna över säkerhet dessvärre för den stora massan. Det är fortfarande en läskigt liten andel som ens använder lösenordshanterare utanför vår entusiastbubbla, där många fortfarande har samma lösenord för alla tjänster de använder.

Det är ju just det som gjort att de blivit så populära, de är smidiga och lättintegrerade med många webbläsare. Tråkigt för alla drabbade som använder tjänsten men jag måste nog säga att det ändå är ett bättre alternativ än att använder samma lösenord och inte någon lösenordshanterare alls.

Lastpass har gått ut att en utvecklare inom Lastpass hade fått sina behörigheter kompromissade och där hackarna fått tillgång till källkoden mm. Tråkigt att deras egna utvecklare inte klarade av att hålla sina behörigheter i ordning. Han har nog inte jobbet kvar idag. Den mänskliga faktorn i detta fallet och sina egna som klantade sig tyvärr.

Skrivet av griid:

Ett masterlösenord brukar vara på minst 16 tecken med siffror, bokstäver, specialtecken, stora/små bokstäver.
Vi pratar om miljarder år att knäcka med "brute force"

Nu var det här ett sidospår med enbart lösenord, men tyckte den passade bra här.
Min åsikt är att det är säkrare att ha svåra, långa lösenord i en lösenordshanterar än att skriva upp, enkla lösenord på papper som ändå knäcks "instantly" enligt diagram nedan.

<Uppladdad bildlänk>

Just detta är att folk som ständigt skryter om hur briljanta de är att hitta på och komma egna komplexa ord i huvudet som de försöker spara i minnet aldrig kommer slå en lösenordshanterare när det kommer till mer komplexa längre ord. Inte ens en savant skulle klara det bättre.

Använt sunt förnuft och använd en lösenordshanterare.