Inlägg

Inlägg som kirre777 har skrivit i forumet
Av kirre777

Också Skynet. Och ett skynet24 för 2.4ghz.

Men jag funderade på Vasagatans swingersklubb. Då hade det nog blivit snack i trapphuset.

Av kirre777

Backup and restore (windows 7) i windows 11

Det är dags att uppgradera från win 10 till 11 och jag funderar lite kring backup. Jag har ju använt mig av funktionen Backup and restore (windows 7) i windows 10 för att backa upp till mitt nas. Vad är bästa strategi inför flytten? Slänga den gamla backupen och använda windows 10 version istället? Eller skaffa en tredjepartsapplikation kanske?

Av kirre777

Det slutade med att jag satte i disken i naset och sedan kryssade i auto-rebuild under raid profile. Sen var det klart.

Av kirre777

Byta disk NAS WD PR4100 - måste den vara tom?

Jag har en disk som behöver bytas i mitt nas. Lyckligtvis hade jag en likadan över (wd red 2TB som jag tidigare använt i min PC som extradisk).

Det ligger nog lite grejor på disken. Kommer nas:et att radera/formatera den? Eller måste jag formatera den på något sätt innan?

Av kirre777

Såld.

Av kirre777

Frankensteins dator

Säljer min gamla dator som är ett litet hopplock av delar. Grejorna är i huvudsak köpta 2014. Tänkte först bygga en server men jag tröttnade.

Följande komponenter ingår:

Moderkort: asus x99-s.

Detta moderkort har några problem. Dels låser inte nätverkskabeln i ordentligt. Den tenderar att trilla ur om man flyttar datorn men när den sitter i så funkar det fint. Dessutom saknas två låsclips till de två översta pcie-slotsen. Det är alltså clipsen som håller fast pcie-kortet i högeränden. Tror att pcie-kort sitter som de ska ändå, men se ändå kortet som defekt i prishänseende.

Kortet har även en monterad hållare för M.2 disk (men ingen disk).

Processor: Intel i7 5820K 3,3 GHz 15MB

CPU kylare: Noctua NH-U14S

Minne: Crucial 16GB (4x4GB) DDR4 2133Mhz

PSU: Corsair HX650W (ej monterat)

Case: Antec P183 Super Midi Tower, ATX

BDROM Samsung Combo BD-ROM/DVD-RW, Bulk

Några noctua-fläktar

Saknas alltså diskar och gpu.

Finns i Göteborg. Endast upphämtning.

Läs hela annonsen här

Av kirre777

Är 50+ och spelar fortfarande. Mest world of warcraft och civ 6. Men även lite mer omskrivna spel som witcher, skyrim, fallout etc. Jag spelar när jag inte har något annat att göra så sommarhalvåret går spelandet ner och på vinterhalvåret upp.

Av kirre777
Skrivet av snusroland:

Rekommenderar Fresh Tomato. Underbart ui och uppdateras kontinuerligt. Kör med en gammal asus-router från 2015 🙂👍

https://www.freshtomato.org/

Verkar inte stödja multicast iptv passthrough?

Av kirre777
Skrivet av Mats76:

De säger att man mottaglig för masken om man har: RT-AC3200 firmware under 3.0.0.4.386.xxxx . Men när man kollar på Firmware download-sidan hos Asus så är: 3.0.0.4.382.52545 den nyaste för min RT-AC3200. Hur går detta ihop?

Samma här. Vad göra? Köpa ny router?

Av kirre777

Jag fick in mjukvara + drivrutiner till mitt PCIE Ljudkort helt automatiskt. Ett RME Raydat.

Av kirre777
Av kirre777
Av kirre777

Hmm tryckte dit den till slut. Känns i tajtaste laget men det får väl bli så.

Av kirre777

Fractal design Define 7 ssd placering

Köpte precis ett define 7 och undrar lite kring placering av diskar.

Jag har 2 ssd samt 2 HDD. HDD:arna har jag placerat i HDD-buren. SSD-diskarna ska ju enligt manualen placeras på panelen bakom moderkortet men då får inte sata-strömkabeln riktigt plats. Nu hänger de bara i skruven som något slags patetiska julgranskulor.

Som jag ser det verkar alternativen vara;

1. Köpa en extra hårddiskburk. Inga konstigheter egentligen.

2. Köpa lite mer böjliga eller vinklade sata-strömkablar. Detta verkar lurigare. PSU:n är en corsair ax1200i. Det verkar inte gå att köpa enstaka sleevekablar utan bara ett helt kit för en tusenlapp. Verkar inte så lockande.

Hur hade ni gjort?

Av kirre777

Ny/återanvänd dator för musikprodd och spel

Då var det dags för en större uppgradering av mitt gamla x99-system. Datorn kommer i första hand användas till musikproduktion (ableton live, reason) och i andra hand till inte så krävande spel som wow classic/retail, civ vi, dirt rally 2.0 etc. Ska inte överklocka i någon nämnvärd omfattning.

Jag har följande saker som får följa med över till nya datorn;

1. Grafikkortet, ett Asus GeForce RTX 2060 super.

2. M.2 Samsung 970 EVO 1TB

3. Corsair ax 1200i nätagg

4. Internt PCIe ljudkort RME Raydat

5. Internt PCIe dsp-kort uad2

Utöver detta har jag två stycken äldre SATA ssd samt 3 SATA hdd som ska få plats.

Jag har tänkt handla nedanstående komponenter och har lite funderingar kring dessa;

* Moderkort - proart verkar passa mig bra främst på grund av thunderboltstödet. Kommer eventuellt att byta ljudkort till ett med TB inom de närmsta åren. I övrigt bra spec.

* Minnen - Dessa finns på qvl-listan och på b-die-listan. Iofs 4x8 och egentligen skulle man väl haft 2x16 men det kanske inte har så stor betydelse?

* Processor - väger mellan denna och 3900x. Enligt andra experter så är enkeltrådig prestanda att föredra när det kommer till musikappar och dessutom verkar tillgången på denna processor finnas tillgänglig. Egentligen vill jag ha en 5900x men den kommer man väl inte att få tag på inom överskådlig framtid.

* Kylare - kört med noctua i tidigare byggen och här helnöjd. Inte mycket att prata om? Får minnena plats under?

* Chassi - Har byggt i antec-lådor innan men fractal design verkar prisvärda och bra. Ska man fördjupa sig ännu mer här?

https://www.inet.se/kundvagn/visa/15187121/amd

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/15187121/amd

Av kirre777

Kan inte se var jag ska trycka för att starta quizet. Är det någon addon som kan tänkas blockera? Har ublock till chrome men den är avaktiverad på sweclockers.com.

Av kirre777
Skrivet av Sienar:

Jämställdhetsparadoxen är mer komplicerad. Det är fortfarande inte uteslutet att skillnaderna beror på inneboende skillnader eller kulturell inlärning. En stor studie publicerad i Nature sade att ingen av förklaringsmodellerna hade tillräcklig bevisning för att utesluta den andra. Det många missar när de kollar på jämställdhetsparadoxer är att i lämder med ökad jämställdhet så ökar också friheten. Om kvinnor är inlärda kulturellt att gilla mer typiska kvinnoyrken med låga löner så kan de ha en större benägenhet att välja det pga kultur. Sen kan man väl fråga sig hur viktigt just detta är för att vi ska känna att samhället är rättvist upplagt.

Eftersom jag är statligt anställd så har jag tvingats genomlida något som heter jämställdhetsintegrering. Trots mitt något raljanta tonfall så var det mer intressant än vad jag väntat mig. En av delarna i detta var en föreläsare som hette Frida Olsson Sandahl (erfaren föreläsare, skrivit flera böcker osv). Enligt henne var jämställdhetsparadoxen väl dokumenterad och utöver det som du nämner ovan så finns även ämnet "kön går före lön" vilket betyder att i förhållanden där kvinnans inkomst är större än mannens så kommer kvinnan ändå att ta ut mer av föräldraledigheten vid en graviditet.

Av kirre777

Fick svar från biblioteket nedan;

"Hej!

Tack för ditt mail. Nej, alla varianter av teknisk utrustning kan vi inte hålla koll på, men just i fallet med din läsplatta så råkar jag veta svaret 😉

Det är nämligen så, att standardförfarandet för att låna böcker via Overdrive till sin läsplatta är att gå via https://gotlib.overdrive.com/ -> ladda ner bokfilen till en dator -> överföra filen till sin läsplatta (med hjälp av mjukvaran Adobe Digital Editions).

I regel går det inte att ladda ner böcker direkt från plattan. Att du kan göra det ändå beror på att vissa böcker som vi har i vårt sortiment även återfinns i Kobos egna. Det är också därför utbudet varierar. Söker du direkt i plattan får du alltså bara träff på de titlar som råkar finnas även i Kobos egen butik.
För ultimat träfflista behöver du söka direkt via https://gotlib.overdrive.com/ och gå "omvägen" via en dator för att ladda över böckerna. "

Av kirre777
Skrivet av Pulver:

Jag kan inte hjälpa dig, men har mixtrat en del med Kobo och bibliotekslån den senaste tiden på min Libra H20

Tyvärr har jag fått problem och kan inte se böcker alls på de (overdrive anslutna) bibliotek som jag har lånekort hos och kan testa.

Däremot fungerar Malmö för mig (där kan man skaffa lånekort digitalt) - dock finns endast titlar på engelska där ännu.

Har en pågående tråd i mobilereads forum där jag försöker få hjälp - länk, det handlar dock inte om problemen du upplever.

Tyvärr har jag inte lånekort i Göteborg.

Tack för feedback ändå. Jag skickade ett mail till biblioteket nu också så vi får se om de har några tips.

Av kirre777

KOBO och bibblan

Jag har en KOBO Aura one e-boksläsare. Jag har tidigare bl.a använt den för att låna böcker från biblioteket via adobe digital editions.

På sistone så har man ju öppnat upp så att det är möjligt att låna böcker från biblioteket direkt i kobo:n via något som heter overdrive (låter mer som ett dataspelsforum om du frågar mig). För min del så görs detta via Göteborgs stadsbibliotek (https://gotlib.overdrive.com/). Lite underligheter uppstår;

Om jag söker böcker från kobo:n så får jag inte samma resultat som om jag söker via webbgränssnittet på datorn. Om man t.ex söker på Stephen King så får man 59 träffar på webben men bara 36 i kobo:n.

Om jag lånar en bok från kobo:n så dyker den både upp på webben och i kobo:n. Om jag däremot lånar en bok från webben så dyker den upp på webben men inte i kobo:n. Har såklart testat med manuell synk men utan framgång.

Någon med liknande erfarenheter?