Inlägg

Inlägg som VidarF har skrivit i forumet
Av VidarF

Köper! Skickat DM också

Av VidarF

I vardagsrummet har jag fyndat en stor vägghylla på blocket. Den är fortfarande lite av en work in progress, på sikt kommer det finnas mer grönt, foton och Lego för ögats njutning. I skrivbordsdelen har jag en vision att montera en skärm på väggen och ha en familjedator för plugg, media och lite lättare spel när barnen blir äldre. För att detta ska kunna ske är ett snitsigt chassi ett måste och Terra lever upp till de högt ställda kraven! Jag tänker att den gröna modellen skulle passa som hand i handsken till höger om skrivbordet i bokhyllan. (Bonuspoäng för katt i bild??!)

Av VidarF

Annonsen är avslutad

Av VidarF

Sökes Nintendo Switch

Hej!
Nu när nya Zelda kommit ut har saknaden efter min stulna Switch blivit för stor och jag söker därför en ny. OLED eller vanlig, ej lite-varianten.

Då småbarnslivet går hårt på plånboken så vill jag gärna komma så billigt undan som möjligt, så om du har en kantstött/repig enhet du kan tänka dig att skiljas från lite billigare så skriv gärna!

Läs hela annonsen här

Av VidarF
Skrivet av moonblase:

du kan inte få fast grendosan bakom TVn och gömma allt där? chromecasten/USB-kabeln, finns inget USB-uttag på TVn?
eller en kabelskena bakom gardinen, och en kabelgenomföring på undersidan av skåpet?

Bra ideer! Jag hade faktiskt tänkt att prova gömma allt bakom TVn först som du föreslog men jag fick inte till det snyggt. Tillkommer dessutom fler saker än vad som är på bild så behövde nog lite mer space. Hade inte tänkt på att leda från sidan!

Skrivet av FX9:

Jag har gjort hål genom en sån där bänkskiva, dosfräs (borra med 60 mm) så är du good to go

Kommer bli grymt snyggt. Strunta i insidan, den kommer inte synas Du måste ju ner på knä och titta in i skåpet för att ens se det.

Alright tack kanske var det jag behövde höra 😅

Av VidarF

Där har vi den. Det skulle såklart gå att sätta på sidan men kablarna skulle bli onödigt framträdande då tänker jag.

Stämmer såklart att man ser mest ovansidan och den fula delen av hålet skulle vara rätt gömd på insidan. Kanske är jag som är pedantisk haha

Av VidarF

Kabelgenomförning i IKEA bestå.

Tja!
Har just satt upp TVn på vägen och satt upp ett skåp under för att gömma alla kablar, ett litet Ikea bestå. (Obs, vissa bestå har kabelkanal men inte den storleken jag köpt)

Min plan var att borra en 60mm hål i topp-panelen för att sätta en rätt standard kabelgenomföring(https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/kabelhantering/k...).

Problemet jag stött på är att alla de kabelgenomföringarna jag hittat har ett djup på 20mm medans topp-panelen på bestå är 30mm. Dessutom är panelen ihålig med kartong i bikakemönster. Riskerar alltså att bli kanska fult.

Nån som har något bra tips på ett alternativt sätt att skapa en snygg genomföring?

Av VidarF

Yrke: AT-Läkare
Lön: 33 500
Ort: Skåne
Ålder: 30
Erfarenhet: blandade vikariat under utbildning. 1 års arbete efter examen men innan AT
Förmåner: 3tkr friskvård tror jag
Utbildning: 5,5 år grundutbildning. Tekniskt sett är AT en utbildningstjänst så 18 mån till när jag är klar
Övrigt: bör kunna vänta mig 5-10tkr till efter jag är klar med AT, beroende om jag går på en ST-tjänst direkt eller ej. Lön som färdig specialist är starkt beroende på var och vilken sort jag blir.

Av VidarF

Denna lilla skrubb är inte mycket för världen, en ombyggd klädkammare på lite drygt 1,5kvadrat. Men för mig är det mitt egna lilla space i en vardag som till stor del handlar om att ta hand om andra. Skrubben är en work in progress som ska bli kombinerad spel och hobbyhörna. Jag tänker mig en andra skärm, skrivbord och hyllor i ek, nördtrofeer samt nån liten växt. På sikt vill jag att det ska få bli min egna Zen-space där jag kan koppla av och bara vara själv, något som inte är tvärlätt som nybliven pappa och anställd inom vården.

En fractal designs North hade fått stå på samma ställe som nuvarande chassi, längst in under skrivbordet. Jag hoppas att ett ljust chassi med trädetaljer kan hjälpa lyfta rummet och komplettera framtida inredning till skillnad från den mörka lådan som står där nu. Tyvärr finns inte utrymme i budgeten att byta ett fullt fungerande chassi, så om jag skulle råka vinna ett i denna tävling så slipper jag ett (välförtjänt) ont öga från min sambo

Av VidarF

Pm!

Av VidarF
Skrivet av evil penguin:

Något billigt (relativt så) B550-kort skulle jag säga.
I en annan tråd var https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/moderkort/amdsoc... på tal, det har ju rimligt pris iaf.
Utan egen erfarenhet är mitt intryck att det helt klart bockar för "prisvärt", särskilt med tanke på den generellt stegrande prisnivån.

Den ser ju bra ut! Absolut prisvärd trycker jag det verkar som. Frågan är om den blir billigare om man har is i magen och väntar in black week. Får se om jag har tålamod till det

Skrivet av Fenrisulvfan:

Vad är det för moderkort som har gått i paj och hade du en annan processor än din 5600X i för att uppdatera BIOS?
Kanske vore ett begagnat B350 eller B450 (färdigflashat) ett alternativ?

Jo det är ju ett alternativ med en färdigflashad. Jag har ett MSI B450I gaming plus ac tillsammans med Ryzen 2600. Något gick fel under Flashningen och nu får jag den inte längre att känna igen nån processor öht. Har följt en del guider osv för att återställa och felsöka men inget har lyckats.

Av VidarF

Köpråd moderkort AM4

Hej!
Har lyckats paja mitt gamla moderkort i samband med ett klumpigt försök till BIOS-uppdatering och söker därför ett nytt.
Ska passa med:
Formfaktor: mATX
CPU: Ryzen 5600x,
GPU: rtx 2080TI.
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3000MHz DDR4 SDRAM DIMM 288-pin

Behöver inte vara det hetaste bästa moderkortet utan nånting bra och framförallt prisvärt sökes. Planerar att inte uppgradera detta system mer (förutom kanske lite mer RAM) utan köper helt nytt om ett par år.
Har ni tips? Värt att vänta till BF tror ni?

Av VidarF

Värt att uppgradera mobo, processor, minne?

Hej!
Har använt ett mITX system sista åren pga platsbrist. Har nu delvis uppgraderat till ett mATX chassi för bättre luftflöde (och för att det är roligt att meka data) samt nytt grafikkort som jag fick billigt begagnat.
Nuvarande specs:
CPU: Ryzen 5 2600
MoBo: MSI B450I gaming plus av
Minne: 2x8gb DDR4 3000hz
GPU: RTX 2080TI
PSU: 650W gold
Plus annat krimskrams som chassi, CPU-kylare, extra fläktar.

Min fundering är om jag får begränsad effekt av min GPU pga för svag processor och minne? Fungerar på att uppgradera till Black Friday om ett par veckor alt se om det finns nån som säljer beg. Ex Ryzen 5600x + minnen 3600hz eller uppåt. Vrider och vänder på huruvida det är värt uppgradering dock. Kommer jag märka skillnad i spelprestanda?
En stor prio är att eventuell uppgradering håller sig billig då jag har begränsat med pengar till dator. Kan tänka mig lägga ut 2-3 tusen max.

Av VidarF

Annonsen är avslutad

Av VidarF
Skrivet av ashkan57:

Har en vän som vill sälja sitt 650W fractal design psu för 600kr, den finns i Malmö och kan ta reda på modell om du är intresserad. Kvitto samt garanti medföljer från webhallen

Jag är intresserad! Om du har tid får du gärna skicka modell först så kan jag kolla upp osv.

Av VidarF

PSU 650W+

Hej!
Någon som sitter på ett extra nätagg som kan tänka sig sälja?
Vill uppgradera speldator lite men med tanke på småbarnsekonomin köper jag gärna begagnat. Minst 650w och den behöver fungera. Inte så mycket andra krav.
Kan ev hämta i Lund/Malmö/hbg

Läs hela annonsen här

Av VidarF

Mini ITX i Cooler master s400?

Hej!
Snabb och kanske dum fråga. Jag har ett Mini-ITX system som kommer få ett nytt grafikkort som kommer gör att jag måste byta chassi. Var lite sugen på ett Cooler Master Silencio s400 (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5152186#reviews) men är osäker på om mitt moderkort är kompatibelt. står på Inet, komplett mm att chassit är kompatibelt med microATX och Mini-ATX medans prisjakt listar den som kompatibel med bland annat mini-ITX.
Mitt moderkort är "MSI B450I Gaming plus AC".

Fungerar chassit tror ni??

Av VidarF
Skrivet av Rouge of Darkness:

...

men behöver du inte ha tiltfunktionen för du vrider och vänder på skärmen hela tiden kan du alltid chimma in något bakom delen du skruvar i väggen i över/underkant tills du får den vinkel du vill ha på skärmen.

Bra idé att peta in nånting under ett platt fäste. Skälet till att jag vill ha en som kan vinklas vertikalt är endast pga ergonomi och att andra kanske använder skärmen ibland. (Jag är rätt lång och andra kan behöva vinkla ner skärmen isf) Jag har inget bestämt maxmått. Förstår att det blir svårt att rekommendera nånting med en så vag beskrivning dock!

Av VidarF

Tips "grunt" väggfäste för 27'

Hej! Håller på att inreda en liten skrubb som framtida datahörna. Är väldigt begränsad i plats och därför ryms bara ett 60cm djupt skrivbord. Jag upplever att jag kommer för nära min skärm (PG279Q) när den står på sin fot så jag kommer väggmontera den istället. Vesa 100x100.
Är ute efter ett väggfäste som inte bygger ut från väggen så värst mycket, den behöver kunna tilta upp/ner men annars har jag inte så mycket krav. Nån som har tips??

Av VidarF
Skrivet av Belzader:

@VidarF:
Det går att byta ut batteriet på den.
Microsoft Surface Pro 4 Battery Replacement.
Fast det kan kanske vara lite problem att få tag på ett nytt om man vill hålla sig till butiker i Sverige.

Bra länk! Tack! Kanske ska försöka och se om jag kan göra ett byte. Såg inte tvärenkelt ut dock!

Skickades från m.sweclockers.com