Inlägg

Inlägg som animahon3000 har skrivit i forumet
Av animahon3000

@panpo98: Tack för hjälpen vid första tillfället ominstallerade jag W10 på nytt sedan förra tillfället (tillfället tråden refererar till) lyckades jag få C disken att bli skrivbar genom att ta bort alla VS Redistributable filerna och installera om dem. och Whoops så funkade allt.

Av animahon3000

Skrivskyddad C disk

HALLÅ HALLÅ!

Ja som rubriken säger en skrivskyddad C disk och en ändå ganska nördig jäkel som inte vet vad han ska hitta på för att lösa det.

Vad jag försökt med:
-Lägga till i registret (Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies)
-diskpart (clear readonly)
-avinstallerade McAfee
-lekte och klämde med behörigheterna för maparna
-lekte med UAC
-Uppdatera windows
-Kontrollera disken (inga fel)

Inget fungerade. Steam kan installera spel om den fått adminstrations behörighet men vissa applicationer som visual studio kan inte ens uppdateras. Min C disk är en 970 Evo på 250GB. Det gäller enbart på C disken och jag begriper inte varför. Jag är även inloggad som admin på datorn.

-------------------------------------
specs
Mobo: Asus Rog Strix B450-F Gaming
Ram: DDR4 16 GB 2133Mhz
CPU: 2700x
GPU: GTX 1060
Windows drive: Samsung 970 evo 250GB
Disks: två 1TB WD Blue HDD
Nätag: Corsair RM 650W
OS: W10 home

Av animahon3000

@Daddydj63: Har du lyckats inaktivera skrivskyddet och i sånafall hur gjorde du, jag använder också MCAfee och har försökt att både inaktivera genom utforskaren samt genom diskpart: attributes volume clear readonly. Utan resultat. Har även inaktiverat inställningen i MCAfee men hjälper inte.

Av animahon3000

Problemet löst

För dem av er som har liknande problem med att utvalda titlar som körs på Dx9 eller Dx11 inte fungerar kan ni testa följande:

Första du kan göra är att kontrollera i Nvidias kontrollpanel (eller amds motsvarighet) så att du har rätt upplösning. Mitt problem löstes nämligen genom att bytta från 1080i till 1080p (vet inte varför 1080i var selectad). annars kan du testa förljande:
* försök starta spelet i window läge
* Installera om drivrutiner
* starta windows i felsäkert läge / inaktivera kravet på signerade drivrutiner
* Installera om windows

(om inget fungerar testa att köra dxdiag i cmd)

tack för mig

Av animahon3000

Studentlägenheter i Dallarna (PlayGroundSquad)

HELLO HELLO!

Jo jag letar just nu efter högskolor men har fastnat när det gäller boende, då Dalarna från min uppfattning försöker begränsa val möjligheten beroende på vilken skola man väljer. Detta då en måste vara antagen till deras högskola för att gå till viss aktörer. Dock är jag inte intresserad av studera på Dalarnas högskola utan vill gå på playgroundsquad (spel). Dock har jag svårt att hitta föreningar/ aktörer vilka går att hyra utanför Dalarnas inre cirkel om man ska säga så. Någon som gått på playgroundsquad och har några tips till bostad eller generellt vet något om studentbostäder i Dalarna som kan vara värt att nämna?

P.s Vill gärna ha en egen bostad - ni vet klippa barnselen.

Av animahon3000

Jag personligen har inget emot razers telefon design, jag före drar faktiskt att ha stora rektangulära avskärningar på min skärm (btw äger en xperia xz Premium) delvis pga att man inte behöver pressa med handen på skärmen utan kan faktiskt hålla ordentligt i telefonen. Dock är Razers största misstag att dem satsat på gamers... puffff vi använder datorer och konsoler inte mobiler. Däremot så föredrog jag ifall Razer gjorde sina telefoner mer mainstream men att dem behåller designen. Exempel: bättre kamera, bättre ljud, lite sämre skärm och inga onödiga specs.

Av animahon3000

@adfactory: ja jo, det förstår jag ju, jag tittade nämligen på uppgraderings alternativet i windows store, men den klar gjorde inte "tydligt" om den påverkade retail statusen på nyckeln

Av animahon3000

Uppgradera till Windows 10 Pro från home

Hej jag har en retail version av Windows 10 home, om jag uppgraderar till pro genom microsoft store kommer den fortsätta att vara en retail verison?

Av animahon3000

problem med Directx 11 titlar

Hej jag har en dator som brukade klara av att spela directx 11 titlar men det gör den inte nu, och detta började efter att jag satte på nätaggregatet och det hördes en hög smäll från datorn (förmodligen en kondensator). Hur som helst... Jag har installerat om drivrutiner, ominstallerat windows, formaterat rubbet samt testat med ett annat grafikkort utan resultat. Det sjuka är att andra spel som körs på antingen 9/10/11 eller 12 av directx funkar (eller har någon typ av kompromiss som att det bara går att köra i window läge med en specifik upplösning).

titlar som inte funkar är:
gmod - grafikkortet "kopplas" ur i enhetshanteraren aka (drivrutinen funkar inte)
The witcher: enchaned edition
killing floor
L4D2
Payday (i window läge funkar det "knappt")
worms rev och mayhem (funkade inte förut men lyckades få igång det efter lite omskrivning i filerna)

sen finns det förmodligen någon till jag inte kommer på nu.

Jag har tänkt mig att problemet bör sitta runt moderkort processor hålet således ingen annan vet, jag har aldrig varit med om något liknande förut och har inte den blekaste om vad som har hänt, utöver att något gått sönder.

GTX 960 är fullt funktionellt.
specs:
windwos 10 home
asus h97-pro
intel i5-4460
GTX 1060 (main)
GTX 960 (test kortet som nämndes)
1x8GB DDR3 1600MHz ram (kingston)
650W nätag guld certifikat
970 evo ssd 250GB
2x 1TB HDD

Någon som har minsta aning om vad som kan gått sönder?

Av animahon3000

Spelar inte blackout själv, men alternativt är ju att sänka grafikinställningarna i spelet.
Och när det gäller grafikkort bör ett 1070 vara bra nog baserat på prestanda siffror för generella 1070 kort.

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-970-vs-Nvidi...

Men jag skulle om jag var du gå på ett 1080 om du har möjligheten då du förmodligen kommer ha mer nytta av den i framtiden.

Jag själv sitter på ett 1060 kort och den räcker gott och väl för mig i nuläget, kör både GTA (online) samt For honor maxade med generellt stabil fps. så ett 1070 bör vara det du behöver men som sagt om du har pengar över så rekommenderar jag att du går på 1080 istället
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-970-vs-Nvidi...

(se upp för flaskhalsen bara)

Av animahon3000

Jag tror anledningen till att majoriteten på bla steam spelar på 1080p är för att de skärmarna är lätta att få tag i och är oftast billigare, själv sitter jag på en 1080p (16:9) 60hz vilket duger, men jag vill gärna byta upp mig till en 144hz skärm, prislappen är ju allt annat än saftigt speciellt för en student, så jag har full förståelse till vrf 1080p fortfarande dominerar steam

Av animahon3000

@Undie: Jag behöver den negativa spänningen till den negativa delen av frekvenskurvan som kommer komma ur min op-amp senare, vilket är varför jag behöver lite tips på, lite mer balanserad design än dem jag funnit

Av animahon3000

Negativ power rail

Hej! jag jobbar just nu med ett projekt där jag behöver en positiv och en negativ spännings terminal från min power source. Men vet inte riktigt hur jag ska lyckas med att ge min kretz en negativ spänning. Enligt en del på nätet skall man kunna använda ett gäng parallellkopplade kondensatorer och resistorer för att skapa en 3e terminal vilken vi då kallar ground. Vår ground punkt kommer egentligen ha hälften av den totala spänningen av våran power source så ett 9v batteri ger då att vår jord är 4,5v. Men då vi kallar terminalen jord, så utgår vi ju från att den är 0v, detta ger ju oss att den positiva terminalen har +4,5v medan den negativa terminalen får -4,5v. Problemet är att enligt en del så kommer jorden dras åt den positiva terminalen ifall man ex kopplar en led emellan, så har ni några förslag på hur man kan göra en 3 terminals supply, med negative, positiv och jord?

https://i.imgur.com/CZvKNDy.png