Inlägg

Inlägg som netkom har skrivit i forumet
Av netkom

@Affeltrucken
testa med mxLinux, det har persistent live.
Du kommer nog inte få fotoshop att vara användbart (förmodligen inte ens de riktigt gamla versioner med wine).
Om du gillar att rita så finns Krita, med en egen ritplatta kan vara värt att testa om du är artistiskt lagt. Glöm bara inte att ta backuper.

Skickades från m.sweclockers.com

Av netkom
Skrivet av sAAb:

Hmmm. Det är mitt vinklade intryck att Debian unstable är mer stabil än Ubuntu, då Canonical verkar introducera fler buggar än vad som fanns. Men det är ju mitt intryck för ca fem år sedan då jag testade Ubuntu under ett par månader. Jag har inte haft en hård låsning av systemet på många månader. Inget i år och undrar om jag hade det förra året heller. Jag har KDE.

Du menar väl Debian testing, den är säkert mer stabil än icke LTS utgåvor av Ubuntu. Debian unstable är Sid, det enda man kan/ska göra med den är att utveckla och anpassa mjukvaror för framtida versioner.

Skickades från m.sweclockers.com

Av netkom
Skrivet av cheben:

Kan inte överge microsoft än pga att jag vill kunna spela samt köra CAD mjukvara, men insett att jag lägger mindre och mindre tid på spel (Steam säger att jag senast startade wolfenstien i juni), så har börjat titta på en till SSD för att dualboota och låta windows bli ett dedikerat spel/CAD OS. 95 % av min tid borde jag kunna köra Linux.

Är det någon som har tips på dist att köra? Bra för en nybörjare som kommer vara relativt beroende av att datorn fungerar utan allt för mycket krångel? Funderar om jag skall köra annat än ubuntu pga integritetsjäl, men man kanske är lite väl paranoid då. Jag satt och läste lite om fönsterhanterare/GUI. Tyckte KDE (om det hette så) såg läckert ut, hur gör man för att ta hem sådana, är det bara att installera som vilket paket som helst?

Kubuntu räknas väl som en av de mest stabila distros för (KDE)Plasma skrivbordet.
Vet inte om integritetsskäl ens finns där för att välja bort Ubuntu, rent ideologiskt så finns det många användare runtom i världen som kör Debian testing istället då de inte vill ha att göra med proprietära program att göra och ogillar Canonical som företag. Sedan så måste ändå många buggar fixas first uppströms i Debian innan de trillar ner till Ubuntu.
På min dator visade sig Fedora vara mer stabilt än Ubuntu LTS, ibland kan sånt vara hårdvaruberoende t.ex hur ubuntu patchar kernel osv. För några år sedan hade jag nog inte ens drömt om att byta, saknar apt och synaptic dock...

Kolla på GPU pass-though om du kan tänka dig att köra virtualiserad, för CAD borde det funka om din dator är inte allt för gammal, spel brukar vara en annan femma.

Skickades från m.sweclockers.com

Av netkom
Skrivet av aluser:

Majoriteten av befolkningen får inte sina datorer att fungera heller dom "köper" den tjänsten.

Det stämmer väl. Okej, det kommer låta rätt cyniskt kanske: jag känner folk som har gått och köpt en ny dator när deras Windows har börjat krångla. Trots vetskapen att det gick att installera om, så en bra burk hamnar i soptunnan. Förmodligen finns det många som gör så. Datorn hade ingen dvd-läsare och att göra en bootbar usb sticka var för krångligt tycktes det, när det kommer till den typen av teknikintresse ska man akta sig att ens försöka att erbjuda installera Mint eller Elementary om du inte vill bli en support person för resten av datorns livslängd. Och om det nån som mot förmodan blir det så får ni kul med att förklara varför det "inte går" att köra Norton på en linuxburk.

Skickades från m.sweclockers.com

Av netkom
Skrivet av dagas:

Dock skeptisk till nyare Lubuntu som kör med LXqt istället för LXDE men det fungerar säkert bra det med. 18.04 är sista som kör med gamla LXDE fungerar bra än så länge.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är också skeptisk till den, har svårt att se fördelar mot en vanlig Plasma desktop som kan skalas ner till samma nivå. Vet inte om det redan finns färdiga inställningar att köra Kubuntu som en minimal installation, men om det är möjligt så skulle det nog vara ett bättre val, åtminstone innan LXqt har utvecklats mer.

Av netkom
Skrivet av Benkaboy:

Ska köpa mig en ny SSD idag som ska husera Linux och bli mitt huvudsakliga OS. Windows 10 ska få bo kvar på sin egna SSD men jag funderar lite över dualboot.
r och sedan välja boot i bios beroende på vilket OS jag ska använda?

Kolla på ICY flexiDOCK med separata avstängningsknappar. Det finns även en som man kan sätta in istället för dvdläsarn för en laptop. Välja OS via BIOS är inget du kommer orka göra varje gång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av netkom

Jag började på Debian Sarge mest pga att den hade Open Office, sedan ganska snabbt upptäckte jag Ubuntu 4.10 och då behövde jag inte mecka lika mycket. Det tog ett tag innan jag kunde blåsa bort windows helt, Vista var nog brytpunkten. Vad jag kommer ihåg så lyckades jag åstadkomma nån märklig frankendistro som hade diverse delar från Debian, Ubuntu och Mint, trots det så var den ändå mer stabil än Vista.

Skickades från m.sweclockers.com