Inlägg

Inlägg som Mr Steed har skrivit i forumet
Av Mr Steed
Skrivet av SuperNova:

Har någon lyckats ställa in en annan standard läsare ön Drive utan att stänga av Drive helt?

Jag kör Onedrive och det fungerar fint både på privat och jobbmobil att ha den som standard. Kör Samsung med deras inbyggda One U.I. Har Google Drive och är inloggad. Går också bra att inte ha någon som standard så jag får välja varje gång jag skall öppna en pdf.

Har du testat Firefox men den sparar ändå ner pdf-filer på din mobil?

Av Mr Steed
Skrivet av SuperNova:

Jag har kört fast med ett problem som man skulle kunna tro var jättesimpelt.

Vad jag vill:

1. När jag klickar på en PDF-fil/länk i browsern vill jag att filen öppnas i PDF-läsaren (som INTE skall vara google drive). UTAN att först sparas i tex download mappen.

2. När jag klickar på en PDF-fil i filhanteraren så vill jag att den öppnas i PDF-läsaren INTE google drive. Det enda sätt att slippa detta verkar vara att avaktivera google drive. Men det är ju inte en rimligt lösning!

Man kan hålla fingret på filen och då upp en meny med vilket program som skall användas men jag vill välja vilket program som är standard.

Det verkar ha funnits inställningar för just hur vissa filtyper likt PDF hanteras i detta fall men de verkar ha försvunnit på senare tid.

Info om appar system:
Android 12.
Brave/chrome som browser.
MuPDF som pdf-läsare.

Känns som jag missar något uppenbart?!
Ironiska är att det fungerar toppen på Apple-enheter. Lite lustigt att det ska vara lättare att få det som man vill på IOS än Android 😂

1. Du behöver en webläsare som kan öppna pdf för att det skall fungera utan att den laddas ner, t.ex. Firefox har den funktionen och laddar inte ner filen.

2. Du verkar ha valt Google som default pdf-läsare någon gång, gå in i Välj Standardappar (eller vad det heter i din mobil) och rensa standard för pdf så borde du få upp ett val nästa gång vilken app du vill öppna pdf med.

Av Mr Steed

Jag kör så på min jobbdator (Lenovo Thinkpad X1) där dockan inte kan leverera laddning via USB-C och det funkar alldeles utmärkt under det år jag haft den. Laddaren är på 170W.
Till denna finns docka att köpa som kan ladda också men det är inget som ingår i baspaketet och jag har klarat mig utan. Vi har ju ändå free seating så jag hade ä då behövt bära med mig laddaren på kontoret.

Av Mr Steed
Skrivet av Dallen:

Om jag kikar på telenors webbsida kan man få 500Mbit eller 1000Mbit från 249kr/mån? De verkar dock inte gå att beställa till mitt stadsnät

<Uppladdad bildlänk>

Jag vet inte vem som skulle få det priset, kanske har dom räknat med 100:- rabatt om du även har TV hos dom vilket i så fall stämmer med det jag skulle få. Alltså 349:- för 1000/1000

Av Mr Steed

Eddie Izzard är en av mina favoriter som jag tror du skulle gilla.
Ett litet klipp: https://youtu.be/UTduy7Qkvk8

Av Mr Steed

Du borde kunna koppla in en mus med en OTG-kabel och t.ex. överföra till ett SD kort eller om du kör smart Switch till en annan mobil.

Jag har själv gjort det och det har funkat fint.

<edit> T.ex en sån här https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/datortillbehor/k...

Av Mr Steed
Skrivet av Tobitheo:

Provat det men gissar på lång svarstid som det brukar vara hos företag tyvärr. Så tänkte om någon hade en tanke.

Jag fick problem med en äldre Intellivent och fick snabbt svar från kundtjänst av en tekniker vill jag minnas och kunde även fått byta kretskort men min var lite för gammal för det tyvärr. Hoppas det går att byta på din.

Av Mr Steed
Skrivet av THB:

CS2 = Cities Skylines 2

Haha, ja när jag läser igen förstår jag ju det.
Men det stämde så nära in på Counter Strike 2, det är ju dock 9 banor som finns men väntar vi på custom maps där med

Av Mr Steed
Skrivet av THB:

Blivit lite CS2, inväntar custom maps eller verktyg så man kan göra egna, lite tört med bara 8st rätt generiska.

Vi brukar mest spela Armrace och Flying scoutsman så det är lite trist nu när ingen av dom finns.

Jag har nyligen börjat RDR2, gillar verkligen världen och spenderar mer tid på att bara roama runt och upptäcka än att göra main quests, kommer nog vara kvar i chapter 2 väldigt länge

Av Mr Steed

Jag jobbar på ett relativt stort företag med flera kontor runt om i landet. Hos oss är det upp till respektive avdelning hur dom lägger upp sitt arbete och det är ganska spritt hur det är med hemmaarbete och även flextid beroende på tjänsten såklart.

Själv har jag mestadels jobbat hemma genom åren trots att jag har en kvarts cykeltur till lokala kontoret och det har flera orsaker. Dels är dom flesta jag jobbar aktivt med inte anställda på det kontoret dels har jag både bättre arbetsplats och får mer gjort när jag sitter hemma. Men jag åker runt en del till dom andra kontoren också för att träffa kollegor, kunder och leverantörer. Mestadels till huvudkontoret men det har minskat rejält jämfört med innan pandemin då väldigt många möten är på Teams istället för på plats.

Jag trivs bra med att jobba hemma dock saknar jag det spontana korridorssnacket lite ibland och skulle nog varit mycket mer på kontoret om jag hade fler kollegor där som jag aktivt arbetar med samt om vi hade egna arbetsplatser. Jag är inte så mycket för free seating som vi har men det spar ju mycket plats givetvis när det finns fler som jag som inte är där mer än ibland.
Hade jag blivit tvingad in till kontoret varje dag så hade jag nog sett mig om efter annat jobb.

Av Mr Steed
Skrivet av Aurastream:

Gött!
Ska se vad jag kan hitta!
Spelet var lite sådär. Varken bu eller bä och inte alls som tidigare commandos. På sätt och vis är jag för nyskapande men dom tappar lite anda lixom mot tidigare. Försökte hitta spelet på Steam men verkar ha plockats bort.

Edit: Då kör vi!
https://i.postimg.cc/LsMR3JnP/gissa.jpg

Jag slänger ut en gissning på The Conduit

Av Mr Steed
Skrivet av rud:

Det är samma juridiska bolag, samma org-nr och samma bolagsnamn bakom de olika. Troligen en SEO-grej.. eller något annat scam, jag vet inte.

Huruvida vad du fått kan jag inte svara på, men det finns inga "bulk" tonerkassetter. Tro mig!

Mina kom i plastförpackningen som normalt ligger i kartongen och när jag undersöker dom kan jag i alla fall inte se något som gör att jag skulle kunna se att dom är fejk eller påfyllda. Har du några tips på vad jag ska kika på?

Av Mr Steed
Skrivet av rud:

VARNING!
Skickar gamla återfyllda produkter!

Jag fick en öppnad tonerkassett till min svartvita laserskrivare, utan kartong och bara i plastpåse. Rätt dåligt förpackad också. När man kontaktar kundtjänst hävdar det att produkten är en utan kartong då det är brist på marknaden. (Det finns "(bulk)" inom IT, men inte på tonerkassetter till HP. Jag har varit i branschen i över 20 år.. Nej!

Får se vad jag kan göra för att få dem avstängda från kanalen...

Nu framgår det inte vilket av företagen i tråden du menar men jag har fått HP toner utan kartong flera gånger och dom har varit original och ej påfyllda..
Dock skickade 123ink ut info om att dom från en leverantör fått påfyllda toner, dom skickade även med en instruktion hur du ser om dom är påfyllda eller inte
https://www.123ink.se/HP-forfalskningar

Av Mr Steed

Vågar inte svara för kvalitén men denna är kortare: https://www.biltema.se/kontor---teknik/datortillbehor/usb-kab...

Annars om det funkar med två adaptrar USB-A till C och sen en USB-C hane till hane så blir det helt sladdlöst?

Av Mr Steed
Skrivet av Timpa:

Söker namnet på en låt…
Lite lik Lars Winnerbäck…
Har bara svaga minnen av låten, men ”De cyklar ner för en backe och spelar internationalen men vet inte varför”

Kan det vara Blues för Ann Katarin av Cornelis Vreeswijk?

Av Mr Steed
Skrivet av Sarato:

Påminner om något helikopterspel. Choplifter?

Äntligen ett spel jag har spelat tänkte jag men kom inte på vilket det var förrän du skrev Choplifter då ramlade det ner.
Spelade det mycket

Av Mr Steed
Skrivet av Nicklidstrom:

Tänkte köpa ett båtöverdrag till en roddbåt på ca 4m lång så man slipper tömma vatten i tid och otid någon som vet något smidigt?

Om båten ligger bra till så kan du kanske prova en Länsman https://www.smartasaker.se/sv/vagdriven-lanspump?utm_source=p...

Jag hade det till min plasteka och det fungerade ganska bra om det inte var för stilla. Om den klarar denna sommarens regnmängder vet jag inte men den har fått rätt bra omdöme genom åren.

Av Mr Steed
Skrivet av Tizzue:

Nja mer för att slippa köra på stenar med motorn 😅

Jag blev nyfiken och passade på att prova idag

Jag har ett par fotokromatiska och ett par polariserade solglasögon från Specsavers, båda slipade. Det är stor skillnad till dom polariserades fördel när det kommer till att se under vattnet, jag ser markant fler detaljer.
Dock kan det bli problem att se skärmen på ekolodet om du har ett modernt 😊

Sen tycker jag Specsavers kvalitet på dom polariserade är sådär. Det är inte helt jämt utan lite områden med sämre funktion vilket är lite störande i början men sen vänjer man sig. Enligt Specsavers blir det så när det även är slipade. Har inte kollat med andra företag än men ska göra det om dom säger samma.

Av Mr Steed

Att jobba med Google Play kan vara utmanande, speciellt med vissa behörigheter där regler plötsligt ändras, så det behöver inte vara något Dji gör "fel" utan dom kanske bara tröttnat och enligt den här tråden (med källor) så verkar det vara det som är anledningen.

https://drones.stackexchange.com/questions/2209/how-come-the-...

Av Mr Steed
Skrivet av LinusTrulsson:

Kanon, tack så mycket. Undviker gärna att högtalarna lyssnar på vad jag säger, men det hoppas jag kunna undvika.
Får kanske åka in till en butik och provlyssna, rent estetiskt verkar de vara OK. Diskreta.

Finns det någonting i ex Sonos eller Apples katalog som kan uppfylla mina behov? Känner att jag åtminstone kan överväga det om ev fördelar i form av ljud eller annat.

Jag har bara kört Yamaha Musiccast i många år och kan inte jämföra dom med andra men jag tycker dom spelar bra och tillräckligt högt för mig, nu kanske detta mest är om man vill ha ännu fler enheter än två men slänger ändå in tipset.

Finns lite olika varianter och Musiccast 20 ligger på 2300:- som riktpris men kan fyndas på rea ibland.
Smidigt att para ihop och utöka om behovet finns. Fungerar också ihop med Yamaha recievers om det skulle vara intressant att utöka med det i framtiden. Finns också förstärkare att koppla in så det t.ex. går att köra ihop med någon redan existerande osmart högtalare.
Smidigt att styra i appen för att para eller köra var för sig.