Inlägg

Inlägg som Mr Steed har skrivit i forumet
Av Mr Steed
Skrivet av norrby89:

Ja jag började för snart två år sen och har redan sänkt typ 1400 timmar i det.. Dock är det tråkiga med tarkov att om man väl fastnar för det så totalt förstör det alla andra fps spel.

För en som mest spelar CS:GO någon dag i veckan högst känns tröskeln till Tarkov ganska stor. Går det att bara spela casual eller är det en investering som krävs? Känns som mycket att hålla reda på.

Av Mr Steed

Min frus 7240 fick problemet att den inte kände igen laddaren, gick att lösa med vad jag tror var denna manövern som nämns som första lösning här: https://www.drivereasy.com/knowledge/dell-laptop-plugged-in-n...

Kan ha varit någon annan liknande manöver, minns inte var jag hittade men det var något ungefär så här jag gjorde.

Av Mr Steed

Om alla inställningar är rätt men det ändå inte fungerar så är nog simkortet trasigt. Så beställ ett nytt (om du kommer åt supporten) och testa det.

Av Mr Steed
Skrivet av Olleblue:

Tjena!
Mycket riktigt ligger mitt WAN-IP i spannet för CG-NAT. Jag har bredband2 som ISP, kan de tillhandahålla en routningsbar adress eller får man byta ISP? Tack så mycket för ett bra svar
/Olle

När jag hade Bredband2 för några år sen gick det bra, bara ett telefonsamtal till supporten så fixade dom det.
Så ring och kolla.

Av Mr Steed
Skrivet av johnlennonx:

Discworld Noir

Skrivet av tomas1976:

Så klart

Jag verkligen älskade Discworld men visste inte att detta fanns. Är det bra?

Av Mr Steed
Skrivet av Sebbepojken:

Alternativet är ju att koppla in allting i förstärkaren och bara ha en kabel in i TV:n, så har vi haft förut. Men det kräver då att förstärkaren alltid är igång och att man justerar dess ingång för att få åtkomst till rätt enhet. Det är i princip omöjligt att lära barn eller släkt hur det fungerar, så det är alltid omständigt när vi har besök som suckar över att det ska vara så svårt att titta på TV hos oss.

Håller helt med.
När vi har husvakt så kopplar jag ur receivern och lägger undan fjärrkontrollerna så får dom nöja sig med TVns inbyggda ljud. Vår Philips har B&W limpa så ljudet är ju helt okej ändå. Skulle aldrig våga lämna mamma med Shield/Bluray/Reciever det skulle definitivt strula

Av Mr Steed
Skrivet av Sebbepojken:

Intressant! Är förstärkare något man måste ha för att det ska fungera trådlöst? Den lilla uppfattning jag haft om multi-room-system är att det inte riktigt finns någon central förstärkare - så då undrar jag vad förstärkarens syfte här är. Eller är det helt enkelt bara en vanlig AV Receiver och att deras trådlösa högtalare fungerar fint utan den?

Recievern är bara en frivillig del, men den bästa lösningen om du smidigt vill kunna sy ihop det som visas på TVn eller om du har mer kringutrustning placerad där. Men givetvis en stor kostnad.

Annars fungerar varje del separat, beronde på enhet finns olika antal anslutningar. Det finns t.ex. små förstärkare ifall annat behov uppkommer senare.

Av Mr Steed
Skrivet av Sebbepojken:

Har idag ett bar rejäla 2.0-golvhögtalare och en hemmabioförstärkare som via HDMI ARC matar ut ljud från olika enheter till högtalarna. Har även en sällan-använd skivspelare kopplad till förstärkaren. Det har fungerat OK i lägenhetens vardagsrum, men nu ska vi flytta till tvåplansvilla och då vill man kanske inte blåsa på musik på ena våningen för att det ska höras ner till andra. Det kanske även är så att man vill kunna lyssna på musik samtidigt som någon annan tittar på TV. Tror att förstärkaren stödjer det idag via olika zoner, men har då ingen lust att dra ljudkablar runt hela huset.
Det hade varit trevligt med något modernare system som kanske tillåter att musik spelas på båda våningarna samtidigt till exempel. Till TV-ljud hade det varit trevligt att slippa HDMI ARC, då det fungerar ganska dåligt. Har sett att det till exempel finns sound bars med bluetooth, vilket vid första anblick framstår som mycket attraktivare till TV:n. För musiklyssnande vet jag att Sonos är populärt, men är inte mer insatt än så.

Är sjukt dåligt insatt i olika system och lösningar och tar väldigt gärna emot tips på vad som kan vara passande för ett större hem. Det handlar då både om schysst ljud både vid TV-tittande men även musiklyssnande runtom i huset. Gissningsvis blir det två olika system? Vi har inga smart home-produkter alls, så det finns varken behov eller begränsningar för ljudet där.

Önskemål till TV-tittande:

  • Bättre än TV-ljud, men kan definitivt vara sämre än de rejäla golvhögtalarna idag. En bra soundbar kan mycket väl räcka. Vi är inga bas-galningar så det hade varit trevligt om vi kan fortsätta utan subwoofer eller ha en som går att gömma lite lagom enkelt.

  • Högtalare som stödjer flera enheter utöver TV, till exempel digitalbox och Android TV.

Önskemål till musik-lyssnande:

  • Förmodligen trådlöst? Vi har nätverksportar i hela huset annars, om det hjälper.

  • Uppspelning via telefon/platta. Både Android och iOS.

  • Det hade varit väldigt trevligt om det går att koppla in skivspelaren på något sätt.

Prisnvå är svårt att säga innan jag vet vad som finns att välja bland. Inköpspriset för nuvarande system ligger på 15-20 000 kr. Om jag kan sälja lite så kanske en startbudget för ersättare ligger omkring 10-15 000 kr? Om det nya systemet går att bygga ut över tid går det ju att spendera lagom lite till en början.

Jag kan från mitt egen användande rekommendera Yamaha Musiccast, då kan du ha all kringutrsutning inkopplat till reciever och sen utöka med så många trådlösa enheter du vill.
Det är väldigt enkelt att konfigurera om i grupper om det t.ex. vill spelas en sak på övervåningen och något annat där nere medans en tredje vill ha sitt i badet
Finns lite olika varianter på högtalare och det kan ju bli dyrt speciellt om du börjar med en hyfsat kompetent reciever ur A-serien men det finns billigare och framförallt en hel del begagnat.

Enheterna fungerar var för sig eller i grupper. Stödjer bluetooth, Airplay, Spotify connect, Alexa, deezer, qobuz mm
Vi har högtalare i varje rum, små i dom mindre och större där det behövs och jag tycker kvalitén på ljudet är bra.

Av Mr Steed

Vet inte om jag borde starta en egen tråd men tänker att det passar in här och kollar om någon mer här fiskar hummer?

För mig har det varit en dålig start både väder- och fångstmässigt. Har hittills bara kommut ut en gång med min kompis och fick för första gången på många år inte en enda hummer på 12 tinor.
Hoppas på bättre fångst imorgon.

Det är ändå kul att komma ut och förlänger ju båtsäsongen.

Av Mr Steed

Yamaha Musiccast i alla rum samt på altanen har verkligen används mycket genom åren. Mysigt att t.ex. lyssna på en ljudbok ihop med frun, eller att vi lyssnar på var sin sak i olika delar av huset.

Av Mr Steed
Skrivet av Necrophor:

Säger att denna är utgången, men finns på Dustion för 1.390:-

https://se.yamaha.com/sv/products/audio_visual/accessories/wxad-10/index.html

Om inte den så något liknande är nog lösningen, hur "dyrt" det får bli är ju upp till dig, eller om det ens är värt det Personligen hade jag nog "nöjt" mig med Shielden och lagt pengarna på något roligare

Även Yamahas övriga musiccast produkter som reciever och högtalare har Quobuz-stöd inbyggt.
Dock har dom inte chromecast så du kan inte casta vad som helst via mobilen utan då är det Airplay/blåtand.

<Edit: Tänkte på en begagnad reciever annars är ju wxad eller efterföljare nog det mest prisvärda för ändamålet. Kan också vara värt att kolla efter demo-produkter vos Dustin, köpt flera musiccast den vägen>

Av Mr Steed
Skrivet av Nimafor:

Hhhhmmmm är mina spel så svåra? .

Japp 😊
Men det ska ju vara lite klurigt också ibland

Av Mr Steed
Skrivet av Bozzeta:

Homeplug är enklast
https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/tradlost-natverk/h...

Men det är klart, är tvn så gammal så kanske inte viaplay uppdateras på den längre.

Skrivet av svalle:

Det är en lösning och det är den enklaste och kanske den som är mest stabil efter att dra kabel?

Såklart beroende på TV men är den gammal kommer den troligen inte orka med så mycket streaming så jag skulle förespråka Chromecast/Apple TV eller varför inte en Nvidia Shield om det får kosta lite extra.

Skaffade Shield till mammas TV (som har WiFi) för TVn är helt enkelt för seg nu och apparna orkar inte med. Funkar jättebra med Shielden (pro)

Av Mr Steed
Skrivet av gibbon_:

Icke, mer futuristiskt.

Jag tänkte först att där var ledtråden och att det är Future Racing men så snyggt var det ju inte slog det mig sen.

Av Mr Steed

Jag kör den nya appen mydlink och den funkar med alla mina gamla kameror (bl.a. 930, 933) så den borde fungera för dig med.

Av Mr Steed

Jag får lite Sierra-vibbar och chansar vilt på Quest for glory

Av Mr Steed

Eftersom primärt = Teams så blir svaret webkamerans mic.. Den är bra på att inte plocka upp andra ljud och det ser ju trevligare ut utan headset på i videomöten.
När det spelas med andra så är det headset, men det händer inte så ofta.

Av Mr Steed
Skrivet av Gurrrra:

Alltid lika tragiskt att läsa om folk som alltid jobbar. Hoppas du kommer ur missbruket förr eller senare!

Själv har jag iaf oftast med mig laptoppen som jag Parsecar hem på för att kunna fortsätta med mitt Blendrande o annat när man inte varit ute o turistat o semestrat. Parsec funkar ju tillomed fint när man är över en hundra mil hemifrån!

Samtidigt finns det fördelar med att ha det så. För min del så kan jag ta 6 veckor semester på sommaren, händer det inget akut så behöver jag inte göra något jobb alls men om det blir problem så räknar jag med att behöva rycka in.
Jag har det hellre så än att gå tillbaka till 4 veckor som jag tycker är alldeles för lite semester då sommaren är det bästa jag vet.

Av Mr Steed

Finns dator där semestern firas så behöver inte ta med, annars hade jag tagit med jobb-laptopen så tar alternativet tar med.
Har i stort sett inget jag inte kommer åt på jobbet via en webläsare och vpn så behöver inte den fysiska burken för att kunna ta akuta saker på jobbet.

Av Mr Steed
Skrivet av JonasT:

Aldrig spelat Gameboy-versionen, men stångade mig blodig över att försöka tanka i luften i NES-spelet.

Ah, den minns jag också nu, frustrerande svårt