Inlägg

Inlägg som lhugo har skrivit i forumet
Av lhugo

Användare: @Äksol
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Chassi, A4-SFX och ett nätagg SF450

Positivt:
Snabb kommunikation både under budgivning och även när budgivningen var klar. Mycket tillmötesgående och snabb med att skicka och packade varorna utmärkt i orginalkartong. Väldigt välvårdad hårdvara. Man får nästan dåligt samvete över hur man håller efter sin egen:)

Kort och gott en toppenanvändare här på Sweclockers som jag gladeligen gör affär med igen.

Negativt:
Inget negativt överhuvudtaget

Slutbetyg: 5/5

Av lhugo
Skrivet av Wasp:

Definitivt en halv cm bredare för 120mm fläktar!

Håller med! Det känns som en stor vinst i förhållande till storleksökningen!

Av lhugo

Fick min SF600 V2 idag efter att ha beställt från Webhallen och avbokat min beställning från Inet. Nätaggregatet är sjukt fint och som ovanstående talare så skriker det verkligen kvalitet. En tre månader lång väntan och grymt besviken på Inets kommunikation, men nu har man i vart fall sin SFF-dator fungerande!

Av lhugo
Skrivet av lhugo:

Jag ger 1900 plus frakt för nätagg plus chassi.

Höjer till 2000 kr

Skickades från m.sweclockers.com

Av lhugo

Jag ger 1900 plus frakt för nätagg plus chassi.

Av lhugo
Skrivet av Crozzfajor:

Noterade.

Jag väntar på svar från @FYNXER, hör han inte av sig inom de närmsta timmarna så meddelar jag övriga budvinnare.

Hur har det gått?

Skickades från m.sweclockers.com

Av lhugo
Skrivet av lhugo:

Jag bjuder 800 kr plus frakt för chassi 2, ST-NANO150 150W PSU och NH-L9i. Lockar det?

Skickades från m.sweclockers.com

Höjer till 900!

Av lhugo

Jag bjuder 800 kr plus frakt för chassi 2, ST-NANO150 150W PSU och NH-L9i. Lockar det?

Skickades från m.sweclockers.com

Av lhugo

Bjuder 1700 kr för chassi plus nätagg givet att det inte finns några skavanker på chassit! Skulle uppskatta lite bilder på prylarna om möjligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lhugo
Skrivet av retry:

Tack för budet, men hann tyvärr sälja chassiet under början av kvällen.

Ajdå för sen till festen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lhugo

Jag ger 1350 kr och hämtar i Göteborg givet att chassit är fritt från skavanker.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lhugo
Skrivet av NordhNet:

@Joppis: Nej, dock har man sagt att man blivit något inspirerade av hans verk.
Du kan läsa mer om detta på FZ här och här

Om jag förstår artiklarna rätt så säger Avalanche att de inte blivit inspirerade av hans verk. Eller missar jag något?

Av lhugo
Skrivet av Krokarn:

Borde i så fall komma i iCUE vid en senare uppdatering om LINK hade den funktionen, sen kan man ju verkligen fundera över om det verkligen är nödvändigt.
Så kort tid det tar idag med uppstart från det man startar datorn tills "allt" är klart så är det ju väldigt kort tid som rgb-belysningen går på standardeffekt. Ända jag kan tänka mig är väl i så fall man loggar ur från sitt konto och kör datorn utan program igång som färgerna går i "Rainbow"(standardeffekt), om man tycker det är jobbigt går det att stänga av datorn och starta upp den när du skall använda den med tanke på hur snabbt OS och programmen startar.

Man kan hoppas att den kommer då det står med på produktsidan, skulle gärna vilja höra det från Corsair isf.

Man kan fråga sig om det är nödvändigt ja, men faktum var att just minnesfunktionen var anledningen att jag köpte enheten. Standardljuseffekten är grymt störig och på högsta ljusstyrka. Bor ganska kompakt och vill inte riskera att väcka sambon när jag stänger av datorn om jag är uppe sent.

Jag ar arbetar dessutom i flera operativsystem som iCue inte finns tillgängligt till. Kort och gått finns det flera anledningar till att jag valde just Corsairs produkt och skriver de ut att enheten har stöd för en feature så förväntar man sig att den ska fungera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lhugo

Hej! Jag har en Corsair Lighting Node Pro som skall ha inbyggt minne för att kunna spara sina profiler. Jag kan inte få denna att fungera med iCue. När datorn startas så körs standardeffekten och jag måste vänta tills dess att datorn startat upp iCue innan min profil kör igång. Funktionen fanns med Link som jag förstått det via forumtrådar. Finns det någon lösning?

Av lhugo
Skrivet av Jimi84:

Har det någonsin handlat om AMD vs Intel?

Intel styr marknaden med järngrepp, de är de som tillåter att AMD tillverkar x86-kompatibla processorer. Vem vill inte sitta i denna guldsits och välja sina egna konkurrenter? Dessutom så har de förankrat sig med allt där runtomkring. Chipset's, nätverkskort, interconnects, SSDs. De är även noga med i utvecklingen av standarder på vad som får kallas (Intel-)Ultrabook etc, och vad arkitekturen har för riktlinjer för strömförbrukning och formfaktorer. De är dessutom väldigt engagerade i mjukvaran, allt vad det gäller drivrutiner, operativsystem och kompilatorer. (Inte främmande att de vill att Intel prylar ska snurra på bra. Motsvarande eviga Beta ATI Radeon drivrutiner?!?).

Räcker inte med att tillverka snabbare grafikkort än konkurrenterna om man inte kan få till bra drivrutiner och ramverk runtomkring för att utnyttja prestandan ute i riktiga ändamål. Investerar man inte mantimmarna för optimering så kvittar det vad du släpper ut på marknaden. Syntetiska benchmarks helt ointressanta för de flesta.

Tittar man på vad Intel lanserat de senaste generationerna så är det väl ynka 100MHz uppdateringar för varje generation om man bara blint tittar på den specificerade hastigheten. Ändå har de med varje genration ätit upp varenda konkurrents processor till frukost. Även om du kanske kunnat i vissa fall kunnat köpa 1.5 - 2 gånger fler för samma pris av konkurrenten.

Det krävs nog något väldigt revolutionerande för att någon på kort sikt slå omkull Intel. Oavsett om AMD, ARM, Nvidia, VIA eller ICT Loongson släpper en 1000-core CPU så kommer det inte vända marknaden över en natt. Man har trots allt optimerat dem i decennier, förankrat sig och byggt väldigt mycket runtomkring.

Det är inte så enkelt att Intel "tillåter att AMD tillverkar X86-kompatibla processorer". Det är sant att Intel licensierade ut X86-arkitekturen till AMD år 1976 som en del Intels och AMD:s "second source"-program. Samarbetet byggde på att AMD skapade kloner av Intels processorer så att Intel säkrade upp produktionen även om deras fabrik(er) skulle råka ut för brand/naturkatastrof etc.

Detta samarbete ändrade karaktär i samband med lanseringen med deras i386. AMD lyckades att genom reverse engineering att skapa kloner av både i386 och i486 men pga av att processen var kostsam påbörjade de design av egen hårdvara från grunden baserat på X86-arkitekturen (som de fortfarande hade möjlighet att använda). Först ut var deras helt egna AMD K5, följt av den framgångsrika K6-familjen (som dessutom fanns i pin-kompatibla versioner med Intels socket 7 och kunde användas i moderkort designade för Intel). AMD och Intel tävlade sedan med varandra med processorer som byggde på Intels X86 fram till år 2003 då allt förändras.

År 2003 släppte AMD sin CPU Athlon 64 med AMD:s egna X86-64-arkitektur: AMD64. Intel hade inte hunnit släppa någon egen 64-bitars-CPU till desktopdatorer. Detta ledde till att AMD licensierade ut sina 64-extensioner till Intel istället för att Intel skapade sig en egen standard.

I och med detta var nu AMD och Intel beroende av varandra för att skapa AMD64-processorer (plus att AMD började gå fabless, vilket Intel ansåg bröt mot deras avtal) och alltsammans mynnade ut i en serie rättsfall år 2009. Utfallet var bland annat att Intel tvingades betala AMD en enorm summa pengar för anti-trust och att Intel och AMD inte behöver att betala den andre för användande x86 respektive AMD64.

Att säga att Intel styr marknaden med järngrepp och att de "tillåter att AMD tillverkar x86-kompatibla processorer" stämmer inte. De sitter varken i guldsits eller kan välja sina konkurrenter.

Av lhugo
Skrivet av anon159643:

Hårdvarufel inträffar, jag har stött på flera servrar där det på displayen står att man ska byta ut minnessticka. Dock är det en fråga om det är moderkortets ECC funktion som upptäcker felet eller något annat?
Och ett minnesfel kan lätt skena iväg i kostnaden om man skapar korrupt data, även om ens dator inte är så viktig kanske man driftsätter sitt arbete på en kritisk server. r nere

Dock finns det många risker och man måste prioritera. Att köra med ecc minne och sedan lagra all data direkt på en ssd i ntfs och tro att datan är pålitlig är lite goddag yxskaft.

Jag och många andra gör så gott som vi kan och följer praxis, jag är dock nyfiken på detaljerade studier kring områden. Och de flesta idag gör som jag sa att de sparar i ntfs på en disk under arbete.

Det är klart att hårdvarufel inträffar, men det betyder inte att ECC-minnen är en självklarhet. Om så vore fallet så vore ECC-minnen standard på konsumentplattformar. Det är otroligt ovanligt med hårdvarufel och det är ett problem som är aktuellt för serverparker som körs dygnet runt år ut och år in. För ett enskilt minne så är det inte osannolikt att ett fel aldrig inträffar (läs artikeln jag länkade) och att inte stödja det på en konsumentplattform är inget konstigt. Andra källor till dataförluster är många storleksordningar större (tänk råkar spilla öl i datorn, den blir stulen, man råkar skriva över sin data etc).

Att ECC-minnen är aktuellt i servrar betvivlar jag inte, men de kommer inte att köras på denna plattform eftersom Intel har sina servergrejor för detta.

Av lhugo
Skrivet av anon159643:

När man kommer upp i denna klass med 12 st minnesslots ( 384GB ram) så är ECC en självklarhet.

Varför skulle det vara en självklarhet? Dagens RAM-minnen ger mycket sällan hårdvarufel och om dessa skulle inträffa så är det knappast speciellt relevant för en privatperson. Denna post på codinghorror diskuterar detta.

Av lhugo
Skrivet av tumvanten:

Jo men bygger man den kompakt så vill man inte att nätagget ska leda värmen vidare i datorn och nätagget blir inte så varmt i en mediadator. Så man skulle i princip kunna bygga datorn som tetris om det är svala delar.

Nu förstår jag inte vad du menar. Förlusterna i nätaggregat belatat till 10% är högre än ett belastat till hälften vid samma uteffekt så varför skulle detta högeffeltsnätaggregat böi svalare?

Skickades från m.sweclockers.com

Av lhugo

Bor du i Göteborg centralt måntro?

Skickades från m.sweclockers.com

Av lhugo
Skrivet av yugurt:

Bor i göteborg!
Är ett 6950 2GB med xfx kylare på.
Funkade när jag tog ur det men det har legat på hyllan två år.

Låter bra. PM:ar dig

Skickades från m.sweclockers.com