Inlägg

Inlägg som plantagen har skrivit i forumet
Av plantagen
Skrivet av Eptk:

Säger du till en som varit här längre än dig själv

Haha, nej vi hänger på minhembio bägge 2 så därav mitt uttalande, inget annat

Av plantagen
Skrivet av ThomasL:

Okej, då har vi ett pris på 6545:- för iPhone 4 jämfört med runt 4000:- för en HTC Desire HD.

Ja, jag bara motbevisade argumentet att det inte finns iPhone4 under 7.000:-

Sen är det så att Apple kan sälja mobilerna för 6000-7000:- eftersom de är så eftertraktade, simple as that.

PS. Jag kör Android bara så ni inte får för er att tro något annat, det här handlade om nåt helt annat.
Hoppa tillbaka till minhembio nu ThomasL

Av plantagen
Skrivet av ThomasL:

Inte för det priset du pratar om. Alltså gäller 7000:- fortfarande, MINST.

3 säljer den för 6195 kontant sedan låser du upp den för 350 spänn direkt

Av plantagen
Skrivet av fratey:

Jag betalar 230 kronor i månaden för min DHD men obegränsad surf. Inga tolv tusen här inte.

Inklusive samtal, SMS/MMS mm? Är det Telenor Surfa Bas du har 99+130 förhöjd då tillkommer ju alla samtal mm. Annars är det ju en riktigt bra deal!

Av plantagen

Gjorde en snabbjämförelse på http://www.5itopp.nu mellan DesireHD & iPhone4

Jag valde att använda min senaste faktura för att se vad jag förbrukade både på ringtid, surf, sms & mms.

Det fördelade sig förra månaden enligt följande:

Antal minuter: 355min
Antal samtal: 104 st
SMS: 152
MMS: 26
Surfmängd: 2,6Gb (en del tethering)

Jag valde därefter en abbonemangsform på 24 månader (eftersom det finns flest alternativa operatörer som har det).

Billigaste pris med abbonemang (enligt mina telefonaktiviteter):

iPhone4 16Gb:
- telenor pott 299 inkl surf, Totalt: 11082:-

DesireHD:
- Halebop Hallå m. surfplus, Totalt: 12021:-

Ovanstående gäller ju bara mina telefonaktiviteter och kan kanske inte överföras på någon annan men det ger iaf en indikation på hur det faktiskt ser ut.

Av plantagen
Skrivet av Rickard11:

Inte märkt av? Sitter du med en Arc i handen eller? Microstuttering i operativet, småhack överallt. Det uppmärksammade både Swedroid och någon engelsk sajt. Sen är processorn och minnet avgörande för hur bra multitasking går på telefonen. Vad jag förstår så köper du mobilen för kameran och att den ser bra ut, och fullkomligt struntar i vad den innehåller för hårdvara. Gör inte mig så mycket, men att rekommendera den är helt fel då det finns så mycket bättre alternativ.

Nej inte just nu men en Xperia Neo på samma hårdvara

http://dl.dropbox.com/u/11049698/DSC_0798.jpg

Nej, frågan är om jag skulle välja en DHD eller en Xperia Arc, i det fallet är det i mina ögon glasklart vad jag hade köpt, inget annat.

Av plantagen
Skrivet av ThomasL:

Oj, den väger alltså 3,3g?

Ah you got me there! g så herrn blir nöjd.

Av plantagen
Skrivet av Rickard11:

Nej, jag har inte prövat mobilen. Men när du kollar på hårdvaran så märker du att den inte är speciellt imponerande för att vara en flaggskepps mobil under 2011. Hårdvaran klarar absolut dagliga saker, men vill du spela tyngre spel som Dungeon Defenders etc. så kommer det bli jobbigt. Vidare så har många sajter uppmärksammat microstuttering i mobilen, vilket jag aldrig skulle kunna acceptera i en mobil för 5k. Kanske försvinner det till release, eller inte? Kameran är säkert bra och mediaplayern, men man köper knappast en smartphone för 5k för att få en bra kamera. Men den är snygg, och det är väl därför många kommer köpa den.

Nej det är ingen värstingtelefon hårdvarumässigt men helt klart godkänd och hårdvaran fungerar utmärkt tillsammans med mjukvaran (denna gång). Om du med microstuttering menar att fps i spel går upp och ner så är det inget jag märkt av. Om du har en länk till detta så får du gärna bifoga detta då jag väldigt gärna vill läsa om själva fenomenet på en Adreno 205.

Du verkar vara en gamer, det är jag absolut inte även om jag tycker det är rätt roligt emellanåt, då kanske du skall titta åt ett annat håll och mobil men jag har svårt att ta en på ett forum på allvar som:

1. Inte har testat mobilen
2. Uttryckligen bara nämner hårdvaran som helt avgörande för sitt köp

Mina reflektion är att det är en utmärkt telefon, snygg som få, lätt (nästan 50gr lättare än DHD) och både bra kamera vid video och stillbilder samt rullar 2.3 vid launch i slutet av mars.

Så om du frågar mig så skulle jag nog lägga mina pengar på en Arc istället för DHD i dagsläget, men man bör nog se till vad användningsområdet mestadels innebär.

Av plantagen
Skrivet av Rickard11:

Arc kan vara den mest ovärda telefonen överhuvudtaget i vår. SE ligger en generation efter just nu, lura inte på folk dumheter.

Jasså, jag tycker, av det jag testat med både Xperia Arc och Xperia Neo att de håller sig alldeles bakom värstingarna på marknaden (Läs LG 2X och Samsung Galaxy S2). Både Arc och Neo är utmärkta telefoner och du kan väl informera mig om hur DU har uppfattat dessa modeller eftersom du har en åsikt om hårdvaran och tydligen om telefonen i sig? Hur uppfattade du digitizern, snabbheten i scroll, kameran, media playern, equalizern?

Tacksam för dina egna åsikter.

Av plantagen

Köp en Arc istället, lättare, smalare, smidigare, snyggare än DHD

Har man väl hållt i en Xperia Arc så är det svårt att föreställa sig hur lätt den är samt enormt tjusig utseendemässigt.

Så - nu har jag gjort valet åt dig, bara att vänta på release.

Av plantagen

Arc kommer efter kvällens/veckans lanseringar inte vara någon toppmodell, men, det är heller inte med hårdvaran denna säljer. Den säljer förmodligen för att den oerhört annorlunda gentemot alla iPhonekopior där ute. Se på Galaxy S, LG O2X, Galaxy S2 osv osv som alla ser ut som bleka kopior av iPhone.

SE vågar stå ut med sexig design och sjysst hårdvara - gå sin egen väg.

BTW: LG har ett klart bättre track record än vad SE har, det bör man ha i åtagande när det gäller den diskussionen.

Själv lägger jag vantarna på en hyffsat billig och rapp Xperia Neo.

Av plantagen
Skrivet av thereal_twisted:

Jag har bara sett filmer, typ swedroids förhandstitt av Arc. Och det är ju fan så oroande att dom ens vill visa en sån laggig version öht.

No offence men jag lägger mer vikt vid det än nån random lirare på ett forum som hävdar att han/hon leker med SE lurar några mån. innan dom kommer ut.

Givetvis använder man inte timescape eller annat skräp som tillverkare skickar med. Men tror ganska många andra gör det.

Du får/skall göra vilken bedömning du vill. Jag har testat pre production units i 5 år, om du då anser mig vara en lirare får stå för dig. Min uppfattning är fortfarande att Arc är en riktigt bra telefon som absolut inte gör bort sig, men som inte heller har den värsta hårdvaran (Som tydligen säljer).

Av plantagen
Skrivet av Anonymous FTW:

Ja Symbian kommer Nokia ha i alla fall i år, senare kommer det läggas ut på franchise. Meegogruppen kommer inte heller försvinna, men den kommer minskas ner.

Det vore extremt dumt att lägga ner Symbian där man trots fallande försäljning fortsätter att tjäna pengar. Man säljer fler mobiler idag än vad man gjorde för ett par år sedan i utvecklingsländer om än med "lower profit by unit" (Svåröversatt).

Problemet med MeeGo är flera, det har talats om dess fantastiska möjligheter osv. Visst, men så länge man inte får ut något på marknaden så minskar möjligheten att vinna mark. Det andra är att om man lägger om utvecklingskostnaderna på WP7 så kommer man tappa kraft på utvecklingssidan på MeeGo.

Sedan iPhone kom för ca 4 år sedan har Nokia inte kommit med något som helst medan vi har sett:

1. iOS i flertalet versioner
2. Androidversioner
3. Vi har sett Honycomb programmeras från grunden på 9 månader.
osv osv... Vad Nokias lednign har sysslat med är helt ofattbart.

Skall tilläggas att jag är en stor Nokiaälskare och min gamla N95-2 är något av det bästa jag har haft.

Av plantagen
Skrivet av thereal_twisted:

Jag pratar om att gpu'n i Arc inte pallar med dom nya android spelen, vilket är värt att tänka på om man ska köpa en "high-end" lur. Jag argumenterade mot påståendet att adreno 205 skulle vara i klass med SGX540, helt enkelt för att det inte alls är fallet. Vill inte lura i nån stackare det, vedebörande lär bli grovt besviken när han ska testa senaste spelet och det inte är spelbart.

SE och användarupplevelse är ju inte direkt synonymer, tvärt om. Vet inte om du sett förhandstitten på Arc och det nya SE UI't, förvisso var det inte den färdiga versionen men att dom ens tänker tanken att visa upp ett så sjukt laggigt UI är ju skrämmande. Där kan vi prata allvarliga frys-lagg.

Köp en iphone då

Blomkungen: Det händer lite då och då, och många spelar en hel del(även om jag inte hör till den kategorin själv) Flashspel funkar inte, flash är så sjukt tungdrivet så det är inget vidare. Ska visst funkar helt ok på Cortex A9MPCore baserade soc's dock.

Jag leker med SE's lurar ett par månader innan de kommer ut på marknaden! Anledningen till det behöver jag inte ange men det finns sina förklaringar. Jag kan iallafall tala om för dig att både Xperia arc och Xperia Neo, som jag också förhandstestat, inte alls gett upphov till något nämnvärt lagg i menyerna. Dessutom har du förmodligen (precis som de jag testat) sett en pre-production unit med debug-mjukvara som samlar in ev. fel som kan uppstå. Det enda som jag märkt är att den nya Timescape-applikationen är ganska kraftig så om man rullar sidled och byter hemskärm så kan det se ut som det 'laggar' till innan den bytt skärm. I övrigt ingenting. Vill man så tar man bort appen.

PS. Var inte så negativ innan du faktiskt har testat eller sett den i verkligheten.

Av plantagen
Skrivet av Anonymous FTW:

Knappast att de överger Symbian och MeeGo. Däremot skulle de kunna lansera WP7 mobiler i USA där Nokia är liten idag.

En kille som heter Tomi Ahonen är skeptisk till äktheten av utskicket och har i länken här förklarat varför

Är du lika tveksam nu, 2 dagar senare?

Av plantagen
Skrivet av thereal_twisted:

Vem har sagt nåt om att köpa en lur för att spela på?(förutom du) Jag menar på att det kan va värt att tänka på att hårdvaran i skiten är halvgammal redan nu.

Iofs blir det lite halv svårt att lira på Arc eftersom det finns typ 300Mb för apps så får man in ett par spel sen är den ju full mer eller mindre.

Ja, du pratar om GPU-accelerationen i inlägget innan, mkt annat än spel kan jag inte tänka mig. Möjligtvis hårdvaruavkodning men inte annars. Till för 8-9 mån sedan var dual core helt ointressant för the average user, tillverkarna såg sin chans och nu är allt som inte är dual core "gammalt" enligt hardcore fans. Det är roligt att följa den debatten och inte minst väldigt parodisk.

Upplevelsen är så mycket mer än hårdvaran - se på iPhone!

Av plantagen
Skrivet av thereal_twisted:

Det finns ETT test där Adreno 205 står sig mot SGX540, och det är det i länken där.

I riktiga spel är det en jäkla skillnad, Adreno 205 fixar inte dom tyngsta spelen som finns nu. Värt att tänka på när man hostar upp 5k för en lur.

Självklart kan dualcore nyttjas i froyo, även om mupparna på engadget spekulerar vilt i annat. Visst riktig smp multithreading är inte fullt implementerat men självklart kan flera kärnor användas, stor skillnad.

Cortex A9 arkitekturen är även ca 20% effektivare per klock än cortex A8. Någon LG x2 kommer det dock inte bli för min del, gpu'n i tegra 2 är förhållandevis klen(det är större prestandaskillnad mellan adreno 205 och SGX540). Men det blir riktigt intressant när Orion kommer med SGX543 som gpu.

Ja hostar man upp 5000 spänn för att spela då hade jag def. inte lagt de på en mobiltelefon, då hade jag lagt de på en Xbox eller PS3.

Av plantagen
Av plantagen
Skrivet av wham:

Vad gaggar du om egentligen? Detta handlar om Samsungs kommande(?) modell!

Samsung S2 är också en dual core, 2 x 1GHz. Dessutom verkar Eldar Murtazin på mobile review veta att den är på 4,5" Super Amoled.

Lite väl stor, nästan surfplattestor.

Av plantagen
Skrivet av thereal_twisted:

Ja snapdragon gen.2 ligger ju i princip efter redan nu, då främst på 3d grafik fronten. Och nya spel med modern grafik dyker ju upp riktigt fort på android nu, köper man en top of the line lur så tycker jag man kan kräva att senaste spelen ska flyta på.

Vissa spelar, vissa använder telefonen på ett annat sätt. Att som LG släppa en dual core som inte ens kan utnyttjas i Froyo som den släpps med är lite dumt. Å andra sidan säljer specs så varför inte!

Adreno 205 är iofs 5x kraftigare än 200 som kom med X10 samt att det finns tester på Adreno 205 där den står sig utmärkt mot t.ex SGX540

T.ex: http://www.mobiletechworld.com/2010/12/18/opengl-es-2-0-bench...

Å andra sidan har vi tegra 2 som plöjer det mesta idag, frågan är bara vad man vill åstadkomma.