Inlägg

Inlägg som Perra2001 har skrivit i forumet
Av Perra2001
Skrivet av shinelol:

27 år
Yrkeshögskoleutbildning inom E-commerce

Tjänst: IT Infrastructure Technician
Lön: 28000:-
Övrigt: Arbetstelefon, friskvård, bra deals via företaget (Kläder m.m)
Ingen övertidsersättning men 30 dagars semester.

Lite flummig titel. Men IT Tekniker rakt av skulle jag säga. Jobbar med Printers, AD, nätverk, användarsupport på plats, autopilot, MAC & Jamf och en salig blandning av allt inom IT.
Tycker jag ligger väldigt lågt, fick inte jobbet via min utbildning - Utan av min personliga intresse och kunskap gav mig jobbet.

Tycker ni jag borde kräva högre lön? (Endast jobbat på företaget i 1 år)

Hejsan,
Jag har jobbat som IT-ansvarig i över fem år och har lite koll på löner för IT-tekniker och hur det kan skilja sig runt om i landet.
Min personliga åsikt är att du ligger lite för lågt, men det är också beroende på om du jobbar på en mindre ort eller i exempelvis Stockholm. Jag har sett IT-tekniker i Stockholm inom enterprise som legat på allt mellan 31-46k i lön, några av dessa har haft ett par års erfarenhet och andra runt 9-10 år. På mindre orter har jag sett IT-tekniker som legat mellan 30-35k i lön hos mindre bolag och konsultfirmor, dock med ett par års erfarenhet. Har du ett års erfarenhet tycker jag du ska ha 31k i alla fall, plus några tusenlappar mer om du arbetar i storstad.

Hade jag varit dig hade jag fortsatt kämpa i 1-2 år till på företaget, samla på dig så mycket kunskap och kontakter som du kan och sedan letat dig vidare. Som chef vill man inte anställa någon som hoppar runt varje år, så byt inte för ofta.

Lycka till!

Av Perra2001

Vänner!
Är ni, precis som jag, boendes i en aningslös huvudstad där riktig kebabsås är lika unikt som datorspel utan mikrotransaktioner, så kan jag glatt meddela att det nu finns en sås på flaska som puttar ner Schysst Käks 'Mild Kebabsås' från översta podiet här hemma.

Kom över en sån här flaska tidigare idag, och det ångrar man inte en sekund. Stark rekommendation med andra ord till alla oss kebabälskare som tvingas leva bland risiga pizzerior i Stockholm där det envisas med fulkryddad tomatsås eller vitlöksblask när man ber om kebabsås.

Finns att köpa på Hemköp.

https://i.imgur.com/KivXmYF.jpg

Av Perra2001
Skrivet av Kakann:

I brist på "vanliga svenska" kebabpizzor så funkar faktiskt Dominos make your own pizza bra: tomatsås, mozarella (extra), döner kebab, majs, champinjoner och kebabsås.

<Uppladdad bildlänk>

Majs på kebabpizza. Är det nån grej som är vanligt i Norge?

Av Perra2001
Skrivet av Flutters:

Oj ja du.
Iron Maiden, Blue Öyster Cult, Powerwolf, Clutch, Airbourne, Thundermother och Christone Kingfish Ingram är några som jag är taggad på!
Men kommer säkerligen bli mycket mera

Många fina band på festivalen. Frågan är ju hur Thundermother är där tre av fyra bandmedlemmar lämnade förra året :/

Av Perra2001

Tjenare!
Nej jag har inte fått mina skattepengar.
Det var allt och God Jul på er alla samt Glad Påsk!

<3

Av Perra2001

Reggad 2001. Misstänker att det var på gamla AMD Thunderbird eran, minns när min processorfläkt nästan brände den och lokala datorbutiken valde att byta ut fläkten för att sedan sälja den gamla fläkten för nypris på hyllan. Det var andra tider det

Av Perra2001

Kinnarps 8000-serie slår alla gamingstolar med hästlängder när det kommer till utseende, komfort och kvalité. Hade min Kinnarps 6000-serie i säkert 20 år innan jag bytte upp mig till en 8000-serie häromåret. Tror jag ta runt 9000-10000kr för en hos deras showroom, inklusive armstöd i skinn, montering och hemkörning.

Av Perra2001

Det absolut bästa sättet, tillika det minst miljövänliga, är att köpa större plastglas likt tumblers och hälla upp snacksen i.
Sen äter man dem genom att hälla direkt ur plastglaset in i käften. Inget kladd, win-win!

Av Perra2001
Skrivet av Nautilus011:

Jag vet att Scanpan är hypad som fan och jag testa :/
Köpte 2 pack Scanpan CTX, en 28cm och 20cm (tror jag). Det är skönt att ha en liten när man bara ska steka ett par ägg eller en köttbit.
Tror jag gav 1300kr på någon rea (BF eller mellandags).

Steker bra när dom va nya (vilken panna gör inte det?)
Men hållbarheten va inte ett dugg bättre än en stekpanna för halva prset, efter mitt användarmönster slets dom lika fort.
Användt plastbestick och diskmaskin.

Väljer hellre min stålkolspanna eller gjutjärnspanna.
Visst dom va ett pain in the ass innan man "skapat" sin egen "non stick". Men när den väl är där så är dom bättre enligt mig.
Köp hellre en Tefal eller Fiskars som ofta ligger på halva priser om man behöver en non-stick.

Kan skriva under på detta. Har haft Scanpan CTX, 2-3 olika pannor. Och även fast man steker på lagom värme och endast diskar med diskmedel efteråt så släpper non-stick beläggningen efter ett år eller så. Morsans Satake-panna har hon haft i tre år snart och där har inget börjat släppa ännu i alla fall, och hon är mycket nöjd. Blir en sån nästa gång för mig.

Av Perra2001
Skrivet av vargeEEEEn:

Återuppväcker den här tråden nu när våren är på intåg.

Min gamla gasol-Weber håller på att falla i småbitar efter lång och trogen tjänst och jag är därför på jag efter en ny gasolgrill. Då den står på min uteplats vill jag inte att den är mycket bredare än ca 1m eller att sidoborden går att fälla ner. Jag tänker att 3 brännare, och kanske en sidorbrännare eller bara sidobord hade passat mig bra. Gjutjärnsgaller är ett måste samt någon form av temometer i locket. Prisklass under 8000kr iallafall.

Än så länge ser den här rätt lovande ut men vill såklart höra om det finns några andra jag bör kika på! https://www.elgiganten.se/product/hem-hushall-tradgard/grill/...

Köp Genesis-serien från Weber för bättre gjutjärn, har för mig att Spirit-serien är nån slags anti-stick version ett s.k. "porslinsemaljerat GBS-grillgaller".
Kan annars slå ett slag för Napoleons nuvarande modeller, de är kanon, grym byggkvalité och får upp tempen runt 315 grader utan problem.

Av Perra2001

Nämen hallå där! Ett tag sen man skrev här, men nu är det dags igen.

Här i Stockholm lever vi vidare i en slags allmän förnekelse av risig kebab i varje gatuhörn, och med ännu hemskare kebabsåser endast ämnade för de som på allvar hatar livet. MEN, nu har några snubbar bakom en av de mest framgångsrika pizzeriorna i Jönköping precis öppnat ett relativt nytt ställe i Vasastan som kör kebabpizze-söndag där det, hör och häpna, serveras äkta kebabsås precis som det ska se ut och smaka. Så är du i storstan en hungrig söndag och är på gränsen att hoppa i Mälaren p.g.a. vår världskänt deprimerande kebab, styr då skutan istället mot Savoj och testa detta. De brukar även slänga upp rätt många bilder på sin Instagram för att fresta smaklökarna och få syndafloden att skölja bort styggelsen som annars stavas Stockholmskebab: https://www.instagram.com/savojpizza/

https://i.imgur.com/vOusSW1.jpg

Och för er som inte följer Kebabskatt på Instagram, gör er själva en tjänst och följ snubben som recenserar Göteborgs kebabpizzor varje söndag med en stor dos humor. Hög nivå som sänker söndagsångesten ett par snäpp.
https://www.instagram.com/kebabskatt/

Skrivet av Snyft:

Köpte eldorado gyros och det var något av det vidrigaste jag någonsin ätit. Kom inte i närheten i smak av gyros/kebab som jag ätit ute.
Även Felixs vita kebabsås är vidrig.

Kan tänka mig det. Den enda såsen som funkar från daligvaruhandeln är Sjysst Käks såser.

Det var min kebabuppdatering för stunden, tack för mig och lev länge alla kebabälskare där ute!

Av Perra2001

Tipset om du är ute efter en andrahandare är att gå med i diverse områdesgrupper på Facebook, typ en för Kungsholmen o.s.v.
Brukar vara folk som lägger ut om sina andrahandare i en av grupperna där jag är med i. Brukar ske 1-2 gånger i månaden i alla fall. Lycka till

Av Perra2001

Cayennepeppar är det vanligaste, de tar en mild sås, häller på lite och rör om.
Så länge det inte är röd kebabsås som erbjuds, s.k. getblod så är det safe

Av Perra2001

Lite blandade minnen, sorry för en del OT

När man fick sin första stationära dator med Turbo-knapp och spelade Wolfenstein 3D i hörnan av tvättstugan.
När ens morbror byggde ihop en dator med ett s.k. "sportpaket" beståendes av Pentium 1, 75MHz plus 16MB RAM, vet inte hur många timmar det blev med Worms, Duke Nukem och Shadow Warrior.
Mitt första Voodoo 2 från 3dfx, minns fortfarande den förpackningen.
Ändlösa onlinematcher i Quake 1, då tidigare nämnd morbror hade fått snabbt bredband på 10Mbit
Polarens Compaq (när du läser detta vet du vem du är)
Alla LAN med tunga CRT-skärmar. En vän halkade fint och fick sin över sig en iskall vinterdag runt millennieskiftet, men det är en annan historia. Första LAN:et med switch istället för hub var trevligt med.
Min första optiska mus, eller "lasermus" som en polares farsa uttryckte det.
Övergången från min svintunga Eizo-CRT till TFT-skärm.
När man fick tillgång till fiberanslutning under högskoletiden.
På senare år är nog uppgraderingen till M2-disk och 144Hz-skärm de främsta höjdpunkterna.

Fina minnen allihop

Av Perra2001

Den där är riktigt bra, som det mesta från Stigbergets

Av Perra2001

Helt klart en tydlig försämring. Blaskig, svag smak som försvinner direkt plus mindre kolsyra.
Antagligen ett case av trötta toppchefer som tillsammans med en förvirrad fokusgrupp skapat det här haveriet.
Tyvärr.

Av Perra2001
Skrivet av Holic:

Hej!

Jag letar lite efter någon riktigt god kebabsås till egengjorda pizzor och kanske nån sallad till och med.
Som referens så försöker ja hitta något som är likt två pizzeriors sås inne i Göteborg.
Mossens Pizzeria och Dorado Pizzeria, båda uppe runt chalmers studenthem.
Någon som käkat där, och ännu hellre har recept?

Har tyvärr inte ätit där men Schysst Käks såser som finns på ICA är riktigt goda och påminner om kebabsåserna ute i resten av landet. Här i Stockholm är det mer eller mindre standard med s.k. "getblod" (stark tomatbaserad sås) eller vitlöksblask när man ber om kebabsås på pizzeriorna. Hua! Undviks givetvis till varje pris, och då är Schyssts Käks såser en mindre räddning.

Av Perra2001

Breaking News för alla baconälskare! Just nu har ICA deras egna bacon för 5kr förpackningen. Länge leve ICA-Stig

Av Perra2001

Testade många olika sorters bacon i samband med grillsäsongen i somras. Allt från AG:s alspånsrökta thick cut-bacon till vanligt köpebacon som exempelvis Scans grill- och jägarbacon, ICAs "hamburgerbacon" (rekommenderas ej), ICAs American style bacon med mera. Men i de flesta fall så faller man ändå tillbaka på Scans original som bästa val, ICAs alspånsrökta var förvisso inte så tokiga de heller. I sommar ska jag försöka testa Gudruns och Pärsons bacon som brukar finnas i matbutiken i krokarna.

Kan för övrigt rekommendera en sån här till grillen, brukar komma in i lager framåt våren. Bara att dra på lite aluminiumfolie och ställa på grillen så blir baconet inte bränt så lätt.
https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/grill/grilltillbehor/...

Av Perra2001
Skrivet av tellus82:

Dina minnen går just nu i 2133MT/s istället för 3200MT/s för att fixa det så behöver du aktivera XMP i UEFI eller sätta allt för minnena manuellt, XMP är enklaste lösningen men kan orsaka instabillitet om man har lite otur, se till att dram spänning sätts till 1.35V bara.

Tack för hjälpen, tycker det genast känns som mer flyt i spelet. Tusen tack!