Inlägg

Inlägg som Garmon har skrivit i forumet
Av Garmon

"Inaktivera lösenordsskyddad delning" sparas ej?

Efter senaste Windows 10 uppdateringen så har mina nätverksinställningar återställts. Bl.a så har jag saker utdelade på min huvuddator som andra "klienter" ansluts mot.
Märkte att dom behövde ha lösenord för att kunna ansluta nu så tänkte att lösenordsskyddad delning hade aktiverats (har hänt så förut efter en updatering). Nu när jag bockar i "inaktivera lösenordsskyddad delning" under "Avancerade Delningsinställningar" och trycker på "Spara ändringar" så stängs fönstret och man tror att allt är frid och fröjd. Dock när jag går in igen under "Avancerade Delningsinställningar" så är bocken fortfarande kvar på "Aktivera lösenordsskyddad delning"!?!?

En bug? Något jag har missat? Någon tjänst eller protokoll som måste vara aktiverat för att den ska spara mina inställningar?

Av Garmon

Var visas födelsedatumet?

Var fasiken ser man vilket födelsedatum man har valt när man skapade PSN-konto? Minns inte vilken ålder jag valde på sonen när jag skapade kontot för att han skulle få tillgång till att spela online.

Av Garmon

Sekretessinställningar för mikrofon öppnas inte

Få se om det vistas några skarpa hjärnor i forumet här? Kom igen nu the power of internet!

Efter en Win uppdatering så slutade mikrofonen att fungera. Efter lite googlande och testat med ominstallation av drivrutiner och nya drivrutiner av Realtek så visade det sig att man tydligen måste slå på vilka appar som mikrofonen ska fungera i (använder skype). Detta ska göras via Inställningar->sekretess->mikrofon. Dock så när jag då trycker på mikrofon så kraschar fönstret och släcks ner utan förvarning eller felmeddelande.
Efter lite mer googlande så har vissa kunnat gå direkt via sök->sekretessinställningar för mikrofon. Detta fungerar inte för mig. Samma sak igen att fönstret bara stängs ner direkt. Fortsätter läsa om fler som upplever samma sak men ingen som har någon direkt lösning än.
En lösning jag hittat hänvisar till "Capability Access Manager Service", alltså en tjänst som jag inte känner igen och/eller hittar bland tjänster.

Någon som har fler förslag/ideér för att få igång micjäkeln! (Ja, miken är aktiverad i ljudinställningar!)

Av Garmon

@edroon: Löst

Fick felmeddelande 0x80070035
Har löst problemet genom att aktivera tjänsterna SSDP Discovery, TCP/IP NetBIOS Helper, UPnP Device Host och Funktion Discovery tjänsterna. Aktiverade även NetBIOS över TCP/IP under nätverketskortet.

Av Garmon

Nätverksdelning win7 server till win10 klient

Hej.

Försöker hjälpa ett företag som fick virus på sin ena klientdator. Dom gjorde då en ominstallation av datorn och efter att allt är installerat så kommer dom inte åt server-dator som dom jobbar mot.
Det finns flera olika klient-datorer (med win10) som jobbar mot denna server (win7) och det fungerar bra.
Sitter man på servern och kollar i nätverket så är denna dator synlig och man kommer åt den, men inte tvärt om.
Testat ping:a servern och det fungerar men kommer inte in i den för att komma åt dom delade resurserna.

Alltså: Servern syns i Utforskaren men klickar jag på den får jag felmeddelande "Det går inte att komma åt \\SERVER"
Detta gäller bara för denna klienten, alla andra datorer kan ansluta mot \\SERVER
Har bockat i "Stöd för SMB" i windows funktioner.

Kan inte vara något med behörighets-inställningar eftersom jag aldrig kommer så långt eller får den typen av felmeddelande.
Finns det något annat protokoll eller tjänst som jag har missat som kan ha blivit avaktiverat vid ominstallation av dator?

Av Garmon

Har ATI Radeon 4200 men visar Microsoft Basic Display Driver

Hjälper en kompis men sin äldre laptop som är uppdaterad från Win 7 till Win 10. Efter senaste stora win-uppdateringen så har grafikkortet ändrats från integrerade ATI Mobility Radeon HD 4200 till Microsoft Basic Display Driver. Under enhetshanteraren så visar den att ATI-kortet finns där men kollar jag under Bildskärmsinställningarna så visar den Microsofts Basic-kort. Detta gör att upplösningen blir helt fel och kan inte ändra till mer än 1024x768.
Har kört in alla windows uppdateringar och försökt avinstallera ATI kortet. Dragit ner dom senaste drivrutinerna från AMDs sida. Även kört AMDs genomsökningsprogram där den själv letar reda på rätt version av grafikkortet men den säger att de senaste drivrutinerna redan är installerade.
Så hur säger jag åt laptopen att sluta använda Microsoft Basic Display Driver och köra på det integrerade ATI grafikkortet?

Av Garmon

@Gurk: Hmm, ser nu att servern kör på Win10 Home. Verkar inte hitta där man kan ställa in rättigheten för guest-kontot. "gpedit.msc" finns inte. Däremot hittade jag "lusrmgr.msc" där det står "Den här snapin-modulen kan inte användas på den här windows 10-versionen". Om det är för att det inte är win 10 Pro som sätter käppar i hjulet tro?

Av Garmon

@Gurk: Behöver jag ta bort Guest-kontot på servern eller på "klient"-datorerna som försöker ansluta tro?
Då jag försöker mig på "avancerad delning" kan jag dela ut mapparna och väljer då att Alla ska ha Skriv/läs-rättigheter men jag kan fortfarande inte från en klient ta mig in i mappen.
Var hittar jag icke autentiserade användare? Under kontohantering?

Av Garmon

Dela ut System-kataloger på en server?

Håller på hjälpa ett företag att sätta upp en windows-server som ska kommas åt både i lokalt nätverk och via en VPN-tunnel från en annan plats.
Företaget använder ett program som är installerat på denna server men för att komma åt alla funktionerna i programmet behöver dom ha åtkomst till Windows-katalogen.
Allt verkar fungera men jag kan av någon konstig anledning inte dela ut Windows-katalogen. Ej heller Program eller Program (x86)-mapparna. Alla övriga mappar går bra.
Jag kan exempelvis dela ut hela C: men försöker man därefter gå in i Program eller Windows får man nekad åtkomst.
Jag kan välja att dela ut via avancerad delning men efter att ha bråkat med att försöka ställa in behörigheter för alla så kommer jag ändå inte åt dessa mappar via nätverket.
Däremot kan jag dela ut en specifik mapp från ex program som jag kan göra en nätverksanslutning mot (högerklick på nätverk, anslut nätverksenhet, skriva in sökvägen för den mappen fastän den ligger i Program)
Så min fråga är: Hur gör jag för att kunna dela ut system-mappar likt Windows eller Program katalogerna?

Alla datorer kör på windows 10.