Inlägg

Inlägg som X_Load har skrivit i forumet
Av X_Load
Skrivet av Cenorida:

Hade ni verkligen fått välja ett moderkort från MSI, fastän ASUS var sponsor?

Eller för den delen grafikkort från; MSI, Gigabyte, ..., var för f** uppriktiga, sådana uttalanden naggar ju bara förtroendet i kanten!

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av tvelander:

Jo men kollar man till möjlighet köpa delar och annat + support så äre Intel way to go.

Sen ja det är mycket billigare med Epyc.

Intel support - skojar du???

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av tvelander:

Intel har ju upp till 28 core, allt handlar ju om plånbok.

AMD har inte så mycket komma med i högre segementen och kollar man på överklock så går knappt jämföra.

Sen att dom drar satan med ström är ju en annan sak.

Är du spekulant eller kverulant - BARA gnäller? Utöver Threadripper har Amd även Epyc, inom kort kommer det nyheter även av dessa. I Pris/Prestanda-kriget har Amd en klar ledning idag. Förutom att processorerna är billiga i jämförelse med Intel, så gäller det även moderkorten. Vi har flera Intel baserade datorer, men i dagsläget är det Amd som gäller för nyinköpen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load

Fy f*n, vill inte ha med AI att göra. Jag saknar ord för att beskriva den dåliga känsla jag har för detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av Epic:

Japp, ibland blir det fel. Någon "fake news-spridning" handlar det inte alls om och har aldrig gjort. Vi tjänar inget på att sprida felaktig information, utan här var det bara en dålig formulering från min sida. Jag kan meddela att jag är fullt medveten om att Meltdown inte påverkar AMD. Ska se till att vara extra tydlig framöver för att förhindra missförstånd. Tack för feedbacken hursomhelst.

Låter bra det:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av Sisyfos:

Hej!
Tack för rättelserna, felet är korrigerat!

Vi följer alltid upp kommentarerna för våra artiklar, men tyvärr hade @André slutat för dagen när just det här uppmärksammades och det missades. Vad vi däremot alla håller ett vakande öga på inom redaktionen är inkommande rättelser, där det tyvärr aldrig kom in någon för just det här.

Så precis som @hag nämnde skulle det uppskattas enormt om ni istället för att kommentera eventuella felaktigheter skickar in en rättelse via länken under artikeln i framtiden!

MvH,
Mathias

Upprepar vad jag skrev i ett tidigare inlägg: "Jag förväntar mig att André håller sig uppdaterad gällande vilka kommentarer som följer på hans artikel. Förra gången gjorde jag som du föreslår, men han reagerade inte då heller. Det gällde även den gången Meltdown och Spectre, då han klumpade ihop att samtliga processorer var berörda - som det då kunde (skulle?) uppfattas."

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av hag:

Om du använder funktionen ”skicka en rättelse” har redaktionen större chans att hitta felet och rätta artikeln än om du skriver det här.

Jag förväntar mig att André håller sig uppdaterad gällande vilka kommentarer som följer på hans artikel. Förra gången gjorde jag som du föreslår, men han reagerade inte då heller. Det gällde även den gången Meltdown och Spectre, då han klumpade ihop att samtliga processorer var berörda - som det då kunde (skulle?) uppfattas.

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load

Kan någon från Red kommentera felaktigheten*, om nu inte André vill göra det?

* Sedan början av 2018 har det talats mycket om säkerhetshålen Spectre och Meltdown, som upptäcktes i Intels, AMD:s och ARM:s processorer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av Wh1spY:

Euhmmm AMD drabbas inte av Meltdown. Skärpning skribenten!

Skickades från m.sweclockers.com

Jag skrev om det också - ovan. Vill bara tillägga, att det är inte första gången som André luftar denna felaktighet!! Inte långt från att kunna betraktas som spridande av Fake news!!

Av X_Load

När skall du lära dig André, att skilja på vilka sårbarheter som drabbat vilka processorer!? Dra inte alla över en kam, Meltdown har så vitt jag vet enbart berört Intelprocessorer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av emilakered:

Vi har lite fest på redaktionen. Våra Lenovo Thinkpad X380 Yoga börjar tokfrysa med uppdateringen inne. Sker i värsta fall nästan var femte minut, helt oanvändbara. Fungerar att sätta i sleep och väcka igen, men blir såklart orimligt irriterande.

Kort och gott, rollback som gäller. Får hålla utkik om det dyker upp någon lösning eller om andra gräver i vad felet kan vara. Själv behöver jag jobba med datorn, inte felsöka..

Har du/ni lagt in alla uppdateringar (brukar finnas en del) som gäller för datorn och finns på Lenovos hemsida, det kan vara en lämplig åtgärd att börja med?

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av Belzader:

Det är inte alltid det är bara OS som kostar, man kan ha program för tusentals kronor, som man behöver köpa uppgradering till, eftersom de inte fungerar i Win 10 annars.

Det argumentet köper jag, har själv råkat ut för det. Vid enstaka (sällsynta) tillfälen kan kompatibilitetsinställningen i egenskaper fixa till det, i annat fall en uppdatering även av programvaran. Men jag kan avslöja att jag även kan switcha i bios till en systemdisk med W7;)

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av klotim:

Måste hålla med vissa här, oavsett om du jobbat inom IT och vet att de är o hålla sig till den "stabila versionen" så kan man inte vara konservativ för det!
IT och konservativ går inte ens ihop!
Alla som programmerar eller liknande vet att varje uppdatering är guld, för det kan innehålla bugfixar samt även prestandaoptimeringar. Visst ny bugg kanske kommer, men då fixas den nästa gång.

Tänk om vi tänkte samma om bilar tex! "if it's not broken, don't touch it" då hade vi ju fortfarande suttit o vevat igång bilskrället!

Håller fullständigt med!

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load

Möjligen borde Microsoft överväga att ha en avskalad version utan alla features default - men gärna som möjliga updates.

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av Larrxi:

Han har jobbat på AMD sen 2001. Själv tycker jag ju att marknadsföringen har varit riktigt bra på AMD. Folk har köpt mer av deras produkter än vad som borde ha gjorts.

Varje ny produkt har målats upp av AMD som grymt medans det i många fall varit skräp.

Även Ryzen som nu inte är ett misslyckande men det rekommenderas ju hej vilt på Sweclockers även i de fall då Intel hade varit det självklara valet.

Blue eyes;)

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load

Vad är det för bild "Creators Update"???

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load

Jag kan inte förstå de som hänger kvar vid Windows 7, om det nu inte är för den där extra tusingen som det nu kostar att uppgradera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av anon12433:

Det verkar inte som om du visste det, den bilden förstärks ytterligare genom att du länkar någonting från "gpuboss".

Jag är övertygad ja för att jag vet hur man hittar korrekta tester. Forumet är till stor del till för att lära sig och jag hoppas du är öppen för det.

Upprepar - så bra att du är övertygad och nöjd med ditt eget val;)

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av Evil Peter:

Solidaritet i affärer är sällan topprioriterat av någon part. Hade AMD varit missnöjda med hans jobb hade de inte låtit honom vara kvar, så varför ska han vara kvar om ett annat företag värderar honom högre?

Jo jag kan hålla med, osolidariskt var kanske - möjligen fel ord. Men folk som jobbar för ett företag som säljer/tillverkar en artikel A inom en viss produkttyp och sen hoppar till en arbetsgivare som säljer/tillverkar en artikel B inom samma produkttyp är väl knappast trovärdig om hen först talat sig varm för A och sen (kort därefter) är det B som är bäst. Då kan väl iofs även lojaliteten ifrågasättas, för då är den köpt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av X_Load
Skrivet av anon12433:

Det finns någonting som kallas för hårdvarutester. Dessa går ut på att mäta prestandan på t.ex. grafikkort för att se hur de presterar gentemot varandra. Dessa utförs av diverse tekniksajter och techtubers runt om i världen och publiceras för allmänheten.
I dessa tester kan man t.ex. se vilket stort övertag Nvidias grafikkort har gentemot Vega.

Det som är tacksamt med dessa tester är att man själv kan bespara sig besväret att köpa alla grafikkort på marknaden och testa vilken som är bäst vid varje ny lansering.

Som om jag inte visste;) Men här är lite data:
http://gpuboss.com/gpus/Radeon-RX-Vega-64-vs-GeForce-GTX-1080, och dessutom bör man ha i åtanke att tester med Vega64 i stort sett uteslutande gjordes direkt efter släppet, det har hänt väldigt mycket positivt sedan dess!

Men så bra då, att du är övertygad - och nöjd, jag tänker inte försöka ändra på det;)

Skickades från m.sweclockers.com