Inlägg

Inlägg som nikwhatsup har skrivit i forumet
Av nikwhatsup
Skrivet av Allexz:

Detta måste jag säga att jag tycker låter ganska knepigt dock.

Får man endast säga ett skämt om man är beredd på att hålla en diskussion om det?
Hur kommer det sig och varför står man i någon form av skuld till någon annan för att man skämtat om något/någon/på någons bekostnad?

Du har ju valet att citera mig och besvara mig. Det är inte förväntat, oavsett om jag skämtar om dig och din mor eller ej!

Sålänge inga brott har begåtts så är det ju upp till var och en att dra personliga gränser och hur man hanterar dem (själv)

Varför är det konstigt? Om jag t.ex. chansar och drar ett mörkt skämt som inte riktigt landar så måste jag ju kunna förklara/diskutera kring detta? Eller menar du att du ska kunna säga vad som helst utan konsekvenser eller ansvarstagande? Förstår verkligen inte vad som är konstigt, handlar ju om att kunna stå för vad man säger.

EDIT: Märker att detta börjar bli ganska OT. Tycker att Rockstar gör helt rätt i att tänka igenom vilka samhällsgrupper dom gör satir av, jag spelar GTA för att få uppleva samhällssatir, och det får gärna vara mörk humor, men humor som grundar sig i en alltför grabbig kultur eller t.ex. homofobi etc tycker jag inte bör vara en del av det.

Av nikwhatsup
Skrivet av AudioBase:

Håller med, jag gillar inte heller satir mot människor som lider / har lidit. Personligen har jag t.ex. väldigt svårt för skämt om judar och förintelsen som en del skojar om, jag tycker hela den historien var så fruktansvärd hemsk att jag har mycket svårt för skämt om det.

Däremot så tror jag att man är ute på mycket djupt vatten om man ska börja tala om för andra vad som är "kul" och inte och vad andra får och inte får säga. Jag tror man måste acceptera att människor är olika och har olika humor, men det viktiga är att man aldrig påtvingar någon humor som inte vill.

Jag spelade aldrig igenom hela GTA V för det blev alldeles för grovt för mig, jag mådde på riktigt lite dåligt av det. Men jag hade friheten att inte fortsätta spela, och det var det viktiga. Men jag har fortfarande respekt för dem som gillar GTA V och spelade igenom hela spelet, för jag tycker att dem som gillar det ska få spela det.

Absolut, håller helt med och jag tycker i grova drag att man får skämta om mycket beroende på vem det kommer från etc, så länge man kan ta kritiken och en diskussion om det också. Mitt inlägg var en reaktion på den tyvärr allt för vanliga utgångspunkten hos människor som försöker dölja sina människovärderingar i skämt och/eller genom att påvisa vår yttrandefrihet, vilket jag fick en känsla av från vissa medlemmar i tråden.

Av nikwhatsup
Skrivet av Wizbro:

Jag tror han har rätt går bland annat att läsa i den länkade artikeln hur "I rapporten beskriver Schreier också hur Rockstar under de senaste åren har vidtagit flera "politiskt känsliga åtgärder", till exempel att ta bort skämt om transpersoner från Grand Theft Auto V och att slopa ett spelläge med brottslingar mot poliser i GTA Online efter mordet på George Floyd år 2020". Så "Tjuv och polis" är förbjudet numera? Man får inte skämta om vissa grupper?

Nikwhatsup, du skriver att de ska skapa samhällssatir men de tar ju bort denna satir. Vilken grupp uppåt ska de slå mot, medelklassens vita män?

Tjuv och polis togs bort då pga det hade varit extremt okänsligt då, det var alltså ett ”event” som togs bort, inte ett helt permanent spelläge.

Samhällssatir som slår neråt är inte kul, varför tycker du det är roligt att driva med samhällsgrupper som redan lider? Enda anledningen till att man tycker det är kul att driva med t.ex. transpersoner på ett osmakligt sätt är ju för att man inte tycker om personer i den samhällsgruppen till att börja med.

För mig finns det mycket mer värde att driva med t.ex. kändiseliten, rika, samhället i stort eller andra företeelser som jag själv kan anknyta till med självdistans. Så för att svara på din fråga, ja det är en bra idé att driva med vita medelklassmän bland annat. Eller menar du att du skulle ta illa upp av det?

Av nikwhatsup
Skrivet av Haglund:

Hmm, om GTA6 blir en PK-smörja är det tveksamt om man ens orkar spela det.

Tveksamt att ett GTA skulle vara en, vad du kallar, ”PK-smörja”. Tror dom kan lyckas riktigt bra med att skapa en samhällssatir och samtidigt tona ner de mest grabbiga delarna från tidigare spel. Det vore ju rätt kul att se hur dom skulle skriva en kvinnlig spelbar karaktär!

Av nikwhatsup

IPS 1440p (LG GL850). Men kommer byta till OLED/QD-OLED om/när dessa kommer i 27-30” 1440p då jag bara känner ”USCH” varje gång jag startar skärmen. Glow och grå skärm när det ska vara svart är så hemskt.

Av nikwhatsup

Läser SweC ordentligt tydligen!

Av nikwhatsup

Fysiken i Half Life 2! Vet inte hur mycket tid jag la ner på att leka med gravity gun. 😂

Av nikwhatsup
Skrivet av Curik:

Du får väl kalla det för vad du vill. Men det är P2W enligt dess definition och det är därför folk kallar det för det. Kul om du tycker det är värt det, men det hör liksom inte hit heller.

Spel är inte gratis, det tror jag alla begriper. Däremot funkar det alldeles utmärkt att ta betalt för kosmetiska saker, det finns det andra exempel på.

Isåfall är ju t.ex. Escape From Tarkov och Path of Exile P2W. Jag tolkar P2W som att det inte går att spela (i alla fall ha kul när man spelar) utan att betala. Med den tolkningen så tycker jag inte Diablo Immortal är P2W. Vi ser på det på olika sätt helt enkelt!

Skrivet av omdull:

Jag hatar väl inte alls? tycker det är fel att andra hatar när det är ett mobilspel. Om ett mobilspel ens är kul så är det en vinnare i min värld

Läste nog in lite fel ”ton” i ditt meddelande, sorry!

Tillbaka till ämnet, någon som spelar på The Borderlands? Vore kul med en SweC guild!

Av nikwhatsup
Skrivet av Curik:

Vem hatar på spelet för att det är mobilt?

Du kan köpa väldigt mycket mer än kosmetiska grejer och battle pass. Exempelvis legendary gems och drops.

Diablo Immortal är inte ett Diablo-spel.

Ja, du t.ex genom att säga att Immortal inte är ett riktigt Diablo-spel.

Hade missat detta om gems, men det du beskriver skulle jag inte beskriva som p2w då det verkar gå att spela och utveckla sin karaktär utan att lägga massa pengar. Om jag fastnar och spelar någon typ av end game här har jag inga problem att köpa grejer, spel är liksom inte gratis.

Av nikwhatsup
Skrivet av omdull:

Var väl givet från start att detta skulle vara ett pay2win spel. I ett mobilspel tycker jag ändå inte det spelar så stor roll. Inte så att man tar ledigt från jobbet för att göra en karriär på ett mobilspel direkt..

Vad baserar du detta på? Har spelat till level 22 och det enda jag sett i köpväg är kosmetiska grejer och battle pass etc. Detta är ju väldigt rimligt då spelet är gratis i övrigt.

Förstår inte anledningen till att hata på spelet bara för att det är mobilt.

Av nikwhatsup

Trodde jag hade åkt på matförgiftning men det slutade med att jag åkte in akut till SÖS, det visade sig att jag hade inte bara en inflammerad, men även sprucken blindtarm (förklarade den höga smärtan). Blev opererad inatt och behöver vara kvar på sjukhuset några dagar för att få antibiotika intravenöst. Så glad att jag åkte in och kollade upp det och att smärtan är över förutom att man mår lite konstigt efter att dom har skurit och klippt samt ”dammsugit” bland tarmarna haha. Otroligt uttråkad nu dock, så tips på underhållning mottages gärna!

Av nikwhatsup
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Tror väldigt få "inte tror du kan köra snabbare pga liten bil" om du inte faktiskt kör långsamt. Då är det snarare tvärt om: man vill inte ligga bakom en stor bil som stör sikten framåt. 😆
Men detta är ju också en relevant datapunkt i min ursprungliga fråga: "Om jag bara får en större bil kommer andra förare respektera mig". Svaret är ju tyvärr nej, men jag förstår att folk provar. 😆

Då har vi helt olika uppfattning, dock det jag detta främst utanför Stockholm! T.ex. så märker jag att varje gång jag kört på 100-väg och det varit en del av vägen som varit sänkt till 60/70 för att underlätta vid korsningar så ska bilarna bakom mig försöka köra om när det blir tvåfiligt igen samtidigt som jag då gasar upp till 100 (hastigheten ändras när det blir tvåfiligt) och 2/3 avbryter sin omkörning för att dom antog att jag skulle ligga kvar och trycka i 60/70. Detta kan ju såklart ha mer att göra med att folk inte kan läsa skyltar också, men tvekar på att dessa omkörningsförsök skulle ske i samma utsträckning om jag satt i en nyare Audi Q5.

Edit: Sen är ju att köra långsamt en definitionsfråga. Jag ligger alltid på hastighetsgränsen så med tanke på att det är högsta tillåtna hastighet vid bra väder/sikt så skulle jag säga att jag kör snabbt.

Av nikwhatsup

Har en Polo nu och kollar på Taigo och Troc och tycker dels att crossover-modellerna framförallt är snyggare, bra sikt samt att man ser lite större ut på vägen och slipper folk som kör om då dom antar att jag inte kan köra snabbare än 90 pga liten bil. Dessa personer lägger sig i vänstern typ 100 meter bakom mig och ligger där ett bra tag tills dom fattar att jag hade samma hastighet för att sedan bränna om i 140 då dom skäms och inte vill avbryta omkörningen haha.

Av nikwhatsup

https://i.imgur.com/On8zE2G.jpeg

Då var tangentbordet färdigbyggt!

GMMK Pro
Glorious Panda (lubed + filmed)
Keychron keycaps

Låter och känns helt fantastiskt förutom enter och backspace stabs som är sjukt överlubed, får byta ut dom senare.

Av nikwhatsup

Har precis börjat och köpte väl grejer som anses vara lite newbie-prylar. Beställt från Inet, Maxgaming och Loob.no. Det finns butiker, det är bara att leta.

Av nikwhatsup

Tror HomePod har stöd för detta. Finns på inet men begränsat till engelska fortfarande. Mer info här.

Av nikwhatsup
Skrivet av StuntmanMike:

Kör på 205g0.

Vill du "lyxa" till det så kan du köra
3203 / 3204 till brytarna (203g0/204g0)
GPL 105/106/107 till fjädrarna (SuperLube Oil)
205g0 till Stabs
BZD på stab wire.

Och det är inte farligt att smörja benen, tycker tom du ska testa det på ett par brytare, du kanske föredrar de så.

Nice! Kommer köra 105 på fjädrarna iaf.

Ska definitivt testa att smörja in benen på en brytare och jämföra innan jag gör klart resten, bra idé!

Av nikwhatsup

Har nästan fått hem alla delar till bygget nu! Imponerad av kvallen på GMMK Pro. Vad tror ni om 205g0 på Glorious Pandas(kommer såklart inte smörja benen)? Ska jag byta till något ”lättare”?

Av nikwhatsup
Skrivet av anon257891:

Att "Filma" sina brytare är nog den minst värda modden jag upplevt (det antagandet inkluderar att man får "filmen" gratis och bara spenderar tid med att fippla med filmen), även om man byter fjäder (och smörjer) så är "filmandet" extremt subjektivt och jag vill påstå att ingen märker skillnad i en blindtest (i skillnad från mycket annat när 1-5% faktiskt kan märka en skillnad (i hälften av fallen ) : och nej: DU är inte en av de procenten)

Är inte det ganska beroende på brytare dock? Har läst att films ger störst effekt på billigare brytare med mer ojämn kvalitet och att brytarna då blir mer lika rent kvalitetsmässigt. Det kostar ju inte så mycket och ska man ändå öppna upp brytarna för att smörja så tar det ju inte så mycket extra tid.

Av nikwhatsup

Tog beslutet att gå från Gateron Reds till Glorious Pandas nu (unlubed så jag kan fixa det + films själv). Kul att jag hann uppgradera tangentbordet innan det ens hunnit skickas. Återkommer med resultat! Tack för svar på alla noobfrågor.