Inlägg

Inlägg som Fräd har skrivit i forumet
Av Fräd

Stänga av vissa diskar, andra inte?

Hej,

Har en burk ståendes där det vore önskvärt att kunna låta 4st diskar stängas av efter en tids inaktivitet, dom 2 andra bör alltid vara igång. Har kikat på inställningar för energispar i Windows 2003, men inställningarna där gäller alla diskar.

Några tips på hur jag kan lösa detta?

Av Fräd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Ojoj, du måste haft tur. Aldrig hört någon på studentnätet (wasadata eller visit) som kommigt upp i sådana siffror. Du utnyttjar ju nästan 10 mbit (det vi alla betalar för)

När mitt funkade hade jag faktsikt fungerande 10/10.. Eller ja.. 9.7Mbit nånting.

Har sagt upp mitt kontrakt med Wasadata nu. Jag vill inte ha en ISP som begränsar min bandbredd för att deras nät inte räcker till. Vill inte heller ha en isp som beter sig som ett gäng dagisbarn när man försöker få dom att inse att en tillgänglighet på 67% under en månad inte är godtyckligt.

Nej, nu blir det Visit.. Tyvärr måste jag ha kvar Wasadata till 2007-10-31.

Av Fräd

Ni som har Wasadata här i Linköping, vad tycker ni om deras begränsning av fildelning då? Jag tankar för tillfället ner Ubuntu Linux via torrent och maxar 65k-80kB/sek med mitt 10Mbit. Tror att jag ska be Wasadata tanka ner min studentlicens av Pro/Engineer från skolan och bränna ut det åt mig. Lär väl ta lite tid med den här farten sen.

Upplever ni samma sak?

Wasadata:

Citat:

Den senaste tidens problem med nätet verkar bero på någon sorts attack till/från Internet på grund av virus/maskar eller
annan elak programvara och ett ökade av fildelning vilket har lett till nuvarande problem.

För att få nätet att fungera bra för er studenter att surfa, maila och utföra era skolarbeten hemifrån så tvingas vi nu begränsa fildelningen.
Med detta hoppas vi få rätsida på problemen och att nätet åter ska bli stabilt.

Av Fräd

Jag har haft ADSL hos BBB över ett år nu. Inga som helst problem med instabilitet, allt fungerar jättebra och jag får ut shysst hastighet även fast jag bor över 3km från telestationen.

Det som däremot inte är nå bra enligt mig, det är deras kundtjänst. Dom lovar och lovar massa datum för uppgradering av tjänster som jag beställt men ingenting händer. Har nu väntat nästan 1½ månad på att dom ska påbörja uppgradering av mitt abonemang.

Nöjd med tjänsterna? - Helt klart
Nöjd med kundtjänst/support? - Nepp

Av Fräd

Jag har nu telefonerat Bredbandsbolaget (för tredje gången) och talat med en trevlig dam där som faktiskt kollade upp varför det tog sån tid.

Till att börja med så hade det blivit fel vid beställningen så dom trodde att jag skulle ha 8Mbit (beställde via telefon). Sedan visade det sig att dom varit tvunga att byta utrustning i telestationen. Detta hade man påbörjat i god tid före "deadlinen", men den 14:e så hade teknikerna konstaterat att den nya utrustningen inte fungerat och sedan struntat i att göra något mer.

Den vänliga damen på kundtjänst la en ny beställning med högsta prioritet för att få fart på dom igen. Förhoppningsvis är det klart innan månadsslutet nu.

Det verkar som om man måste få tag på rätt person för att få reda på något...

Av Fräd

Bredbandsbolaget är det.

Av Fräd

Vad är det som tar tid?

Hejsan,

Jag sitter här och väntar på att min internetleverantör ska "uppgradera" min ADSL-uppkoppling från 0.5 till 2Mbit och det har gått 10 dagar över sista utsatta datumet dom gav mig. Jag har givetvis hört av mig och vänligt men bestämmt frågat vad som tar sådan tid, men inte fått något bättre svar än att "dom jobbar på det".

Är det någon av er här som jobbar hos en "ISP" och kan berätta vad det är för något som ska göras hos internetleverantören i ett sådant här fall? Skulle vara intressant att veta med tanke på hur lång tid dom tar på sig att fixa det.

MVH. Fredrik - Fortfarande 0.5mbit.

Av Fräd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bogg
Man kanske ska försöka ha någon koll på saker innan man börjar ge råd?

Betydligt värre "chansningar" har avlagts på det här forumet, men nu har jag hädat en gammal Mac och då blev det rätt så kinkigt. Det värsta som kunde hända i det här fallet var ju att jag skämmde ut mig bara. Kan vi släppa det här nu eller är det någon som vill avlägga en predikan?

Till mitt försvar kan jag väl säga att det inte riktigt framgick att det var en uråldrig sak det handlade om när jag skrev, men men. Sorry igen.

Av Fräd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Talavis
Du skämtar va? Han snackar om en SE...

Nej faktiskt inte. Jag vet inte hur gammal den är. Förlåt.

Av Fräd

Dra filerna över nätverk.

Av Fräd

Dom flesta servrarna här använder Linux och *BSD, på dom vanliga datorerna är det dock bara Windows som gäller.

Av Fräd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
Nu ska jag se om jag kan paja min nuvarande 6.0 med en update.

Låter sunt. Ska göra samma sak jag med

Av Fräd

Innebörden av nådde visst inte ut riktigt.

Av Fräd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av carbonara
om du verkligen vill sätta dig in i Linux och lära dig allt så är Slackware det absolut bästa!!

LFS då?

Av Fräd

Kolla på "public_html"

Då får du filerna från /home/användare1/public_html att publiceras på dittdomän.se/~användare1

Kan det vara nått?

Av Fräd

XFCE

Av Fräd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Korgan
Hmmm, jag ställer mig skeptisk till det tweaket eftersom operativet då byter ut hal.dll till en hal.dll som är för multicpu datorer. Har man inte Hyper Thredding eller dual core så tror jag att datorn kommer att blå skärma.

Den bluescreenar inte. Har testat på XP-M, A64, Celeron D och Pentium 4 och hittils har det fungerat. Logisk teori dock.

Av Fräd

In med SP4 till en början! Sedan gör du Ricky-tweak.

Av Fräd

FreeBSD 6.0 - webserver

Av Fräd

Brukar använda nano, som för övrigt var den första editorn jag kom i kontakt med. Sen har jag fortsatt använda den av gammal vana. Krävs inget "flashigare" än så för att ändra i config-filer. Använder bara Linux/*BSD till server så det behövs inge mer för min del.