Inlägg

Inlägg som TomSH har skrivit i forumet
Av TomSH
Skrivet av ztenlund:

Något i den stilen är det på de dyrare OLED-apparaterna som kör deras eget system, men det såg när jag tittade ut som att den här (som jag har för mig körde Android) inte fungerade så. Det såg ut som att man väljer en mottagare och så är det den tills man ändrar bland inställningarna igen.

Rätt, så är det! Det ska inte vara lätt...

Av TomSH
Skrivet av Bozzeta:

Nu var det ett par år sedan.
Men kan man inte lägga in kanalerna i favoriter och växla med blå knappen.
manual
https://support-se.panasonic.eu/app/products/detail/p/27788

kolla även sidan 20, Kanallista

Precis min tanke också, men det verkade som om det var olika favoriter för antenn och satellit. Jag sparade iaf favoriter för satelliten men de var borta när jag växlade till antenn.

Tänkte lite om man skulle kunna använda google assistant , dvs trycka på fjärren, aktivera mikrofonen och säga : "byt till satellit" ... men hann aldrig testa detta tyvärr. Hade ju varit bästa/enklaste lösningen.

Av TomSH
Skrivet av Mayhem SWE:

Låter som ett udda use case. Skulle tippa på att de flesta/"alla" använder antingen eller och att TVns gränssnitt är designat därefter. Sannolikt så är det därmed inte möjligt att göra det du är ute efter.

Rädd för det.

Av TomSH
Skrivet av ztenlund:

Nja, det går på min Panasonic såvitt jag minns utmärkt att köra flera varianter samtidigt och byta mellan dem, men bruksen till den frågan gäller antyder vid en mycket snabbt titt att kanske inte går. En metod om det inte går är förstås att köra satelliten på en separat box och köra den via en HDMI-ingång, men då får man ju en box och eventuellt fjärr till...

De hade det så innan , men då var det 2 fjärrkontroller. Nu skaffade jag CI-kort så allt i TVn men men .. alltid är det nåt.

Av TomSH

Panasonic - hur växla mellan satellit och antenn?

Kanske någon här har en lösning... hittar inget på nätet.
Har en ny Panasonic TX-50HX702E och vill ha ett enkelt sätt att växla mellan satellit och antenn.
Man kan gå in i Home/Inställningar/Kanal/Kanalinstallationsläge/ och välja mellan satellit och antenn men det är för komplicerat för mina gamla föräldrar. Finns det ingen enklare sätt? Tänker att detta är samma på de flesta nyare Panasonic TV apprater(?)
Kanske programmera de 4 färg knapparna? Men hittar inget om hur programemra heller.
Tacksam för hjälp!

Av TomSH

Hittade denna länk när jag googlade: https://www.safetydetectives.com/blog/what-is-smishing-sms-ph...

#6. Fake numbers used by hackers are often local numbers.
Hackers can pretend to be texting you from your same area code, giving them a layer of authenticity that devices many people. By tracking your metadata, hackers can gain access to your area code and “spoof” a local number — this allows hackers from different countries to appear to be texting you from your town or city.
Hackers can even spoof numbers of people you know, tricking you into handing over personally identifiable information.
Spoofing, the act of hiding your true number behind a geo-targeted phone number, has long been illegal for domestic callers in the US. But in 2019, the FCC made it illegal for text messages and international calls to be spoofed as well. But this doesn’t mean much for hackers — they still run robo-text operations with spoofed numbers (as long as they don’t get caught).

Om jag förstår rätt så kan man alltså fejka avsändar numret? Det borde ju telefonbolagen kunna stoppa på nåt sått, de har ju järnkoll på vem som skickar för att kunna ta betalt, ju. Fast känns ju som om det är ett dyrt sätt att jävlas på. Ett SMS från Uzbekistan(?) måste ju kosta en hel del, så trojaner som nån stackare laddat ner låter mer troligt. Men borde inte dessa dyka upp i "sent messages" då också?

Googlade på "geo-targeted phone number" och fick en hel hög med länkar hur man gör... Vågade inte klicka på nån. Nån som vill testa och berätta sen? Inte för att jag vill veta hur, bara om det finns nåt sätt att förhindra det.

Av TomSH

Jag har blockat alla nummer som jag fått SMS phising (eller smishing) ifrån. Nån idé att vi lägger upp alla nummer här? Gissar att ingen orkar sitta och blocka alla nummer ändå. Eller?

Finns det virus skydd till mobiler? Eller hur hittar man enklast dessa virus program? Gissar att de hittar på ett namn som låter anroid aktigt så man inte ska hitta det för lätt?

Av TomSH

Undrar hur de kan fejka mobil nummret? Eller kapar de mobilnummer? Rätt ofta är det svenska mobil nummer och kollar man lite så är det tex nummer till pensionär i Överkalixi. Kan man fejka så att SMS:et ser ut att komma nån annanstans ifrån?

Av TomSH

Men! Att jag inte kollade med Webhallen. Båda finns i Göteborg och nämner man Webhallen får man samma pris på Inet...
Skruvarna var magnetiska, eller rättare sagt jag använde en skruvmejsel som var magnetisk. Inte den som var med i paketet. Enligt Inet så gäller inte garantin på minnet om man inte sätter distans på den andra M2 platsen. Av någon anledning så är den kontakten dubbelt så hög som den första. Det kanske finns extra tjocka M2 minne? Moderkort: ROG STRIX B450-FGAMING.

Av TomSH

Jag mejlade också Asus (Sverige) men de sa att skruvarna fanns i lådan till moderkortet. Det stämmer inte så jag fick köpa egna från Inet för 150kr. Behövdes en distans också till den andra M2-platsen.
Skitdåligt service från Asus (det gick 2 veckor innan jag fick deras svar), bästa supporten från Inet som svarade på en timme.

Av TomSH
Skrivet av Meantek:

Jodå, den finns kvar. Ligger under Statistik.

Se där! Måste sluta använda mobilen hela tiden och sitta mer vid en riktigt dator!

Av TomSH
Skrivet av PlogarN97:

Funktionen fungerar utmärkt för mig.

Skickades från m.sweclockers.com

På datorn också? Varför ser jag inte det då?

Av TomSH

Hm.. det finns i alla fall kvar i mobilen. Det kanske aldrig funnit på websidan?

Av TomSH

Har Prisjakt tagit bort prishistoriken nu på Black Friday?

Jag kan inte hitta prishistoriken längre. Kan det vara efter påtryckningar från affärer ?
Jag gillade prishistoriken. Må den vila i frid. 500kr rabatt kan ju vara rena rånet om man inte vet vad det kostade innan..

Av TomSH
Skrivet av Alumax:

Tja, jag slänger in mitt bidrag i tråden. Gillar ju att prata lön.

48300 innan skatt. Chef för en planeringsavdelning för kollektivtrafik.
Ingen utbildning. Började som förare när jag var 20. Är 32 idag.

Bara å gratulera! Jag jobbat som ingenjör inom det privata i 25 år och har knappt över 40 ksek. Har jobbat på Chalmers(CTH) men gillade inte det statliga(på den tiden) så jag bytte till en större bil/lastbils tillverkare i Göteborgsregionen. Men, man skulle stannat kvar inom det statliga verkar det som..
Nä skämt åsido. Vill hellre ha kul på jobbet!

Av TomSH

Kör varje söndag natt. Finns det nån nackdel att köra "för ofta" ?

Av TomSH

Installerat Ubuntu & Handbrake som VM men kan inte komma på hur jag får filer i SMB-shares att dyka upp i Ubuntu. Nåt som vet hur man gör? Hade helst använt samma kataloger för både SMB & NFS(?). Är det möjligt?

Edit: under Settings\Network Services\NFS .. välj enable NFS: = Yes

Ps. Hittade en app "VNC Viewer for Google Chrome" och den är MYCKET snabbare än "VNC remote" i unRAID.

Av TomSH

Tänkte testa Ubuntu som VM under unRAID för att köra Handbrake och koda om DVD filmer. Dessa är rippade till VOB-filer med alla menyer, ljudspår, texter osv (funkar i VLC men inte i PLEX).

Fråga 1. Är detta en bra setup av Ubuntu för Handbrake? Jag har 16GB RAM totalt. Prioriterar Handbrake när den körs. (Man skulle visst välja core's i grupper.) Ubuntu setup

Fråga 2. Måste jag konvertera från VOB till MP4/MKV? Eller fixar PLEX transcoding direkt på servern? Jag fick det inte att funka iaf.

Fråga 3. MP4 eller MKV container? Testade en MKV men den började alltid om från början och jag kunde inte hoppa framåt i den.. (?) Det kanske blev nåt fel i omkodningen. Vill gärna ha med menyer och texter om det går. Dvs möjlighet att välja text eller inte.

Av TomSH
Skrivet av grizzly666:

Kan hd problemet ha med att du kör alla hd i en separat raid0?
Vilket gör att unraid aldrig kommer att ha lika bra kontroll över dom.
Dvs moderkortet/perc kortet kanske inte stödjer hotswap utan en mjukvara som körs ovanpå som fixar det stödet som idetta fallet då är unraid men då unraid ej har full kontroll tack vare raid0 så kanske det ballar ur.

Jag kunde inte hitta disken i unRAID men när jag gick in i PERC:ele mjukvaran så fanns alla fysiska diskar där. Den disken som inte fanns i unRAID hade tappat kopplingen till den virtuella disken (RAID0) . Efter att jag skapat en så koppling (FD -> VD) så dök den upp i unRAID igen. Så ja, det är nog som du skriver ovan. Enligt manualen har kortet hot-swap på fysiska diskar.

Citat:

När pariteten "räknas om" betyder att disken behöver skriva ny paritets data vilket givetvis innebär att all existerande data går förlorad så kopplar/väljer du fel disk dit och räknar om paritet så är den datan finito.

Jag valde fel disk först men då vägrade unRAID att räkna ut ny paritet pga den disken jag valt inte var den största disken. Lite tur där kanske ...

Citat:

Ang kabel så kostar SAS SFF-8087 till sata inte många $ på ebay/aliexpress/etc.
Så jag gissar på att mullet är om inte 100% samma (kvalitet) i alla fall är en kabel som kommer funka.
Och att det är en sådan artikel som dustin har en enorm marginal på.

Jag har hittat SFF-8087 <> SFF-8087 kablar på Aliexpress också och de kostar ca 8USD/st. Fast då tar det en månad (minst) att få hem dem och så lång semester har jag inte... Mullet har fått bra kritik på Prisjakt så jag tror jag chansar på dem.

Av TomSH

Hej och tack för svar. Enligt säljaren ska kortet vara flashat till TI (=Straight pass through no RAID).
Jag fick med en kabel som jag tror är en SAS SFF-8087 --> 4x SATA. Men min server (Dell T610) har även SFF-8087 på bak-planet (där alla kontakter till diskarna sitter). Alltså behöver jag en SAS SFF-8087 <--> SAS SFF-8087 kabel mellan kortet och bakplanet. Dessa växer tydligen inte på träd utan är svåra att hitta, men hittat på Dustin och Mullet . Dustin vill ha 1159kr för 0,75m och Mullet 131kr. Är det verkligen samma sorts kabel?? Om Mullet kabeln funkar så blir det nog 2 såna. Även om jag köpt en hel del från Dustin och aldrig hör om Mullet tidigare.
( bilder som en annan lagt upp på T610 )
Edit: sideband..? ingen aning om jag behöver "sideband" men mullet kabeln har det iallafall..

Mer frågor..
Skulle visa "hot swap disk caddy" för grabben och då började servern skicka error-mejl så nu var det testat och fungerar ... Men nu har även servern paritets fel och ett rött kryss. Hur ska jag tolka detta? Och vad gör jag?
Bild 1 (innan hot swap) och bild 2 efter.
Edit: efter omstart så var paritets-disken inte kopplad. Valde disken och nu står det att pariteten måste räknas om(?) Är det alltid så om man tar ut/in en disk och inte stänger av servern?
... nä det var fel disk... paritets-disken hittas inte..