Inlägg

Inlägg som Nrldsgld har skrivit i forumet
Av Nrldsgld

Måste verkligen läsa på om timings, vilken frekvens som dom kör i är ju enklare att förstå men timings fattar jag nada av just nu

Av Nrldsgld

Tror RAM är det enda jag inte överklockat någon gång, ska läsa på och kolla om det är värt besväret/risken.

Det handlar ju helt och hållet om gaming för mig, så prestanda i övriga program spelar mindre roll.

Av Nrldsgld

Skriv vad du har för grejor, moderkort, grafikkort och ram så kan man leta lättare

Av Nrldsgld

Tackar för svar! Då lägger jag slantarna på nya ram minnen och grafikkort först och främst då Att inte behöva uppgradera moderkort + processor på ett litet tag hjälper ju en del.

Av Nrldsgld

Vilken upplösning spelar du på? 2gb vram är rätt lågt, inget du kan köra BF1 på i 1080p skulle jag nog säga.

Av Nrldsgld
Skrivet av Kokefa:

Jag har klockat min CPU till 4.2GHz utan att öka volten, så det är fullt möjligt.

EDIT: Jag ändrar vad jag sa, hade ökat volten en aningens mer än stock, 1.25v

Fortfarande bra temps?

Skrivet av lord_vasagos:

en 3770k är ganska mycket slöare än 7700k och är väll inget man behöver sticka under stolen men är fortfarande en bra cpu och mycket lägre klockad än 7700k är orginal men med vettig kylning brukar dom klara i runda slängar 4500mhz och är en bra cpu som inte är flaskhals

Där man därimot kan tappa några fps på i tyngre spel är minnet och kör man 1600 minnen mot ddr 4 är det ingen större skillnad i dom flesta fall men i några tripple A kan det ge en liten knuff i fps med ddr4 men är ändå inom försumbar fps förlust som inte är ett problem

Tråkiga med dom är väll att moderkorten börjar försvinna om man skulle behöva byta ut dom nån gång

Jag kan tänka mig att RAM är en sak som kan hamna efter litegrann, märkte t.ex stor skillnad på 16GB i Single Channel eller Dual Channel.
Skulle det vara märkbar skillnad på 16GB DDR3 1600 mot t.ex 16GB DDR4 2400?

Av Nrldsgld

Sen är 8GB väldigt nära gränsen, ser man på hur mycket ram usage BF1 har så skulle jag säga att 16gb är det som gäller för att helt utesluta RAM.

Har du 8GB i Single Channel eller Dual Channel? Det är väldigt stor skillnad i FPS om du har Single/Dual på ram. Har märkt det både själv och i videos på Youtube.

Av Nrldsgld

Skulle förmoda att artefakterna sitter i texturerna för spelen och inte grafikkort, artefakter brukar väl vara hyffsat tydliga och pixlade om grafikkortet är trasigt?

Av Nrldsgld

Ett tillägg, jag var tvungen att uppdatera BIOS för att mina minnen skulle funka i Dual Channel. Innan jag gjorde det så fick jag bara pipen och inget startade upp. Kom knappt in i BIOS.

Av Nrldsgld

Låter ju bra det! Ska testa överklocka senare, mest för att jag är intresserad av det och dels att prestandan kanske kommer upp ett snäpp.

Går upp 100MHz i taget till jag når taket då, ska försöka hålla volten låg så får se hur högt jag kan gå.

Av Nrldsgld

Kanske fel fråga i fel forumdel, men tror du man kan klocka i7 3770k till 4GHz utan att ändra volten?

Av Nrldsgld

När blir en i7 3770K en flaskhals?

Hej!

Köpte mig en äldre dator för ett tag sen

Z77 FTW
i7 3770K
16gb Corsair Vengeance 1600mhz
Asus GTX 970 OC

Burken funkar riktigt bra just nu, spelar alla senaste spel på höga inställningar i 1080p.

Min fundering är hur länge jag kan sitta med min processor innan den blir en flaskhals?
Skulle jag köpa ett GTX1080 blir då min processor en flaskhals eller tror ni att den håller ett tag till?

Nu tänker jag ganska generellt sett kring spel som kommer i framtiden där mitt GTX970 inte kommer räcka för högsta inställningarna.
Min förhoppning är att mitt grafikkort är svagaste länken och att det "räcker" att uppgradera grafikkortet inom 1-2år och behålla resten lite längre.

Av Nrldsgld

Har du 2 minnen? Finns ju i manualen till ditt moderkort en guide om hur du ska koppla beroende på Single Channel/Dual Channel.

För mig blev det också 4 pip vid uppstart tills jag hade kopplat RAM på rätt slots. Fick starta om ett par gånger innan BIOS frågade mig vid uppstart om jag ville köra Dual channel.

Av Nrldsgld

GTX970 funkar utmärkt för mig fortfarande, spelar ALLA spel på högsta inställningarna i 1080p. I högre kanske den tappar rejält dock, men FHD funkar galant än så länge.
Spelar med en polare och hans 1060 och mitt 970 hamnar rätt jämnt emellanåt.

Av Nrldsgld
Skrivet av zaonline:

Hej

Uppgraderade till ga-z97x-gaming 5 och i7-4790k. När jag startar datorn hör jag en massa pip ljud ett tag och datorn startar om varvid samma sak händer om och om igen.

När jag drar bort alla 4 minnesmodulerna och installerar enbart 1 så funkar det. Jag har kollat upp minnena och moderkortet har stöd för de, nämligen G.Skill RipJawsZ F3-14900CL9Q-16GBZL.

Om jag installerar 2 minnesmoduler intill varann så funkar det återigen. Problemet uppstår när man installerar 2 minnesmoduler på "samma" färgkanaler, alltså ddr3_1 & ddr3_2 eller ddr3_3 & ddr3_4.

Någon hjälp?

EDIT: Jag har även testat med ett annat par minnesmoduler, G.Skill TridentX och samma sak händer där. En modul funkar men två moduler ställer till det.

Jag har också prövat att ta ut batteriet och väntat ett tag, hjälpte ej.

Jag hade samma problem, för mig var det att mitt BIOS var tvunget att uppdateras till senaste versionen. Är det inte det som strular så är förmodligen någon ram slot trasig. Har du testat 2 minnen på båda färgkanalerna?

Du kanske har någon inställning i BIOS också som behöver kollas över, ibland behöver man ställa in om det är nya minnen som installeras eller något ändras. Har du fler än 1 BIOS profil som du kan switcha mellan så kan du ju testa det också.

Är absolut inget expert, men eftersom jag hade samma fel och löste det med BIOS upgrade så kan det ju vara samma sak för dig

Av Nrldsgld

Nu har gtx970 rätt högt begpris, men jag sitter själv med 970 Strix OC och lirar på minst 60fps i BF1 på Ultra settings 1080p. Har en i7 3770k, 16gb Dual channel Corsair Vengeance.

Nu har säkert andra koll på om din processor flaskar, men annars så är ett GTX970 fortfarande helt OK.

Av Nrldsgld
Skrivet av SexMachine:

Ja det kanske bara är jag som aldrig skulle köpt en dator för 50papp och kopplat den till en tv. Vad har tvn för uppdateringsfrekvens.

Han lär ha 40ms kanske, kommer bli phett nice i nya spel.

Av Nrldsgld
Skrivet av jockeappel:

Tror spel som LoL och Dota2 är för stora och etablerade så ett nytt liknande spel lär få svårt att lyckas.

Fast LOL och Dota2 är ju långt ifrån samma spel som Paragon, så det drar ju inte nödvändigtvis samma publik så att säga.

Av Nrldsgld

När ska dom släppa spelet? Vill ju spela det så snart som möjligt, men över 100euro för att få instant access känns inte speciellt värt om det inte är mer än 1 år bort till release..

Av Nrldsgld
Skrivet av easy_j:

Har spelat sen första dagen early access och spelar det ibland fortfarande. Tycker det är riktigt kul, skulle dock behövas en ordentlig patch till Monolith som styr upp vissa saker. Det som får mig att spela mindre och mindre är, tyvärr samma som med andra mobas, communityn.
Det är inte ens rankat än, och i merparten av matcherna som körs är det någon/några som hackar på varandra med absolut 0 självinsikt

Ja det finns några rikspuckon där kan man lugnt säga. Folk som slutar spela mitt i matchen för man ligger under, votar att man ska ge upp osv osv.
Men när alla gör som dom ska så är det riktigt skoj Hoppas på ranking av något slag, det skulle absolut behövas.
Spelar du på PC?