Inlägg

Inlägg som Kwirek har skrivit i forumet
Av Kwirek
Skrivet av landahl:

Jag är också skeptisk till detta men jag håller dock en dörr öppen. Vad är grejen med att presentera dessa då?

Lurendrejeri är det klassiska svaret. Finns säkert de som donerar pengar till saker som detta. Får man några tusen att donera några dollar i månaden blir det rätt bra betalt. Bara att titta på tv-evangelisterna i USA.

Detta gav uppmärksamhet, och antagligen mer inkomst.

Av Kwirek

Ett bra argument för att dra nytta av Apples erkänt världsledande support för att hålla liv i sin mini så länge som möjligt.

Av Kwirek

Själv strömmar jag allt från min egen dator (i garderoben), förutom vissa buggar i klienten är det sällan jag märker någon skillnad. Jag har även strömmat från den datorn till mellanöstern, över wifi till en gammal ipad, och förutom ett litet input-lag var det skrämmande stabilt.
Så jag kan helt klart se att Nvifia skulle kunna trimma sin teknik ytterligare för att få en riktigt fin upplevelse.

Av Kwirek

Trevligt, den nya tekniken borde kunna ge en bra skjuts för formatet.

Av Kwirek
Skrivet av The-Architect:

Apple visar i sin sms-funktion skillnad på meddelanden från personer som använder iphone och de som inte gör det genom färgen på meddelandet.

Detta har gett upphov till en del memes om bland annat den sociala statusen och lämpligheten som möjlig romantisk partner på människor utifrån färgen på inkommande sms.

Och för att förtydliga, det är när man använder imessage som meddelandena blir blåa, har man en iphone och stänger av tjänsten blir de gröna - som alla andra meddelanden som går över sms.

Av Kwirek
Skrivet av SCORPIUS:

Jag blir mer och mer pessimistiskt inställd till allt om detta.
Tyvärr.
Jag behöver bli motbevisad att devs inte blir lata och slutar att optimera spel.

Behövs det är jag glad att det finns.
Men jag vill inte att det SKA behövas av mig för att devs använder det som en krycka.

Så är det med varje teknik som ökar prestandan. Vissa kommer spara pengar genom att inte behöva optimera, andra kommer använda den för att trycka in fler grafiktunga effekter. I båda fallen "måste" du använda den nya tekniken.

Av Kwirek

Såja, nu skall de även lägga till suffixet "short" så kanske vi börjar närma oss något.

Av Kwirek

Trevligt att tekniken går framåt.

Av Kwirek

Har bing desktop så byter bild varje dag. Ibland blir man överraskad av en riktigt bra bild från någonstans i världen.

Av Kwirek
Skrivet av Dhanjel:

Jag är lite sugen på denna kombinationen, visst. Det springer iväg men fortfarande samma eller bättre pris jämfört med motsvarande färdig NAS, och uppgraderingsbar.

https://www.jonsbo.com/en/products/N3.html

https://www.aliexpress.com/item/1005005319115317.html

(alt. https://www.aliexpress.com/item/1005005881497180.html men lite overkill och drar mer ström, samt behöver ett pcie sata kort med)

Sen TrueNas Scale som OS.

https://www.jonsbo.com/Upfiles/Prod_X/202371159799.jpg

Tack för tipset! Den Jonsbon ser ju väldigt trevlig ut, får överväga den när jag skall bygga om en av satelitnasarna nästa gång.

Av Kwirek
Skrivet av cyklonen:

Va? Det handlar ju om inköp där jag ska lägga en del pengar och vill kunna jämföra både olika snarlika modeller och priser mellan olika butiker. Dessutom, i de fall det handlar om kläder, vill jag jämföra storlekstabeller, gärna kolla upp tillverkarens egna i stället för butikens, osv. Allt är oerhört mycket enklare och snabbare på en riktig dator än i en mobil.

Handlar du 2-4 ggr per år är du inte relevant för nyheten. Du, kan man lugnt säga, handlar inte på nätet. Men ingen skam i det, det är helt enkelt bara lite gammalmodigt.

Av Kwirek

Klart man använder telefonen, den är väldigt smidig överlag. Händer såklart att jag slår på datorn för att handla, men det är ju lite att skjuta mygg med kanon i de flesta fall. (Om det inte tex är mjukvara för datorn el dyl)

Av Kwirek
Skrivet av leifn:

Ovanligt dyr leksak är en sak men hur praktiskt är det att ta med sig den där cyklop liknande saken om nu tanken är att den kan ersätta mobilen i framtiden.Dumheter.

"Bärbara" telefoner var ganska otympliga i början. Och vem ville använda en av de första "bärbara" datorerna om man kunde undvikat?

Av Kwirek
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Polisanmäl, kontakta swedbank. Så mycket mer går ej att göra.

Problemet med många äldre är att de är faktaresistenta till den grad att det inte går att diskutera vissa saker med dem. Lösningen är då att försöka spärra deras möjligheter att kunna göra dumheter.
Vanliga personer gör ytterst sällan affärer för 200 000kr till helt nya personer, vid dessa få gånger så hade det varit naturligt att de hade varit tvungna att besöka banken för att få dem igenom.

Jag tycker det är helt galet att vanligt folk sent på natten ska kunna skicka över någon miljon eller så direkt från mobilen. Skitsamma vilken säkerhet det är i appen, personen kan vara utsatt för hot. Summan man kan göra affärer från borde vara begränsad till olika önskemål.

Man kan även ha flera konton, i olika banker. Ett man handlar med och ett i reserv. Då behöver man inte ha dumt mycket pengar i "transaktionsbanken" som man kan föra över till vem som.

Eller så kan man sätta in pengarna på ett konto med bindningstid på 30 dagar. Då får man en fördröjning på överföringen - samt en aningens bättre ränta.

Av Kwirek
Skrivet av medbor:

Google kan väl inte påverka var kreatörerna stoppar in i sina videos?

Det kan de, men när de föreslog det blev folk väldigt griniga och de släppte frågan.
Sättet de gör det på är att straffa pga otillåtet innehåll, som med allt annat som är förbjudet att lägga upp.

Av Kwirek
Skrivet av Nozomi:

GN slåss för sitt liv? De konkurerar inte ens. Speciellt då LTT har så mycket fel i så många videor. Och deras egna personal vill ha mer tid till alla projekt. Någon Linus uppenbarligen inte tillåter då han gråter krokodiltårar över cirkus 500 dollar, och en video drar in betydligt mer än ynka 500 dollar. När de är ett bolag värt över 100miljoner dollar.

Och hur kan man missa plasten på TVÅ möss lol.

LTT är ofantligt mycket större än GN, sett till publik och omsättning. GN kämpar för sitt liv då deras nisch snart kan konkurreras ut av en större spelare med mer resurser som har haft ett långsiktigt mål att göra just det.

Av Kwirek

Eh, slutade titta på GN när de blev mer av en drama channel. Hoppas dock att det bara var en fas när det hände lite.

Videon i fråga med kylblocket var dum, vilket LTT fick mycket välförtjänt skit för.

Dock får man även ta GN's utspel för vad det är. LTT investerar stora pengar i utökad testningskapacitet och personal vilket GN inte kan matcha. LTT hävdar offentligt att det såklart inte kommer undantränga mindre kanaler, all konkurrens är bra konkurrens etc - men det är ju uppenbart falskt, vilket GN vet.
GN slåss för sitt liv för tillfället innan LTT's satsningar avtäcks och bär frukt.

Av Kwirek
Skrivet av Hembrygd:

Det skulle vara en utmaning som det heter på politiska. De flesta verkar dock föredra att vara kuvade av EU i utbyte mot fördelarna men inte jag.

Vi kan börja med att få till självförsörjning, men om inte det går på grund av EU får vi går ur först och ta smällen och starta om samhället.

Sorry ganska off topic.

Jag menar, inte ens Nord-Korea är självförsörjande. Så misstänker att du bara vill se världen brinna.

Av Kwirek

Undrar hur många chefer som beordrade kortsiktiga besparingar med långsiktiga förluster som fick gå av detta.

Av Kwirek
Skrivet av QRikard:

Inte kollat runt, men detta var en "bug" som jag blev väldigt förvånad över att dom inte bara löst. Så enkel funktion och all hårdvara finns samt att programmet är statiskt så finns inga hinder på att ha en nedräkning.

Hade varit väldigt bra att veta när det är X minuter kvar och därmed läge att starta stekpannan eller vilka tillbehör som nu ska lagas till riset som oftast tar längst tid.

Pandan har en "orm" som jagar svansen när den kokar riset och sen när det är klart piper den och timer börjar räkna antal minuter på eftervärmning.

Ett steg i rätt riktning, sista kvarten skulle lösa majoriteten av gångerna för mig.

Det är det samma på de japanska, min Zojirushi räknar ned de sista 10 minuterna. Så det ses nog snarare som en "feature".
En av fördelarna med en riskokare är ju dock att man kan låta den stå ett bra tag utan att det direkt påverkar resultatet. Själv sätter jag på den så att riset är klart i god tid innan övrigt är klart, då slipper man fundera och kan fokusera på de fiddligare bitarna.