Inlägg

Inlägg som Kwirek har skrivit i forumet
Av Kwirek

Väldans vad triggande det verkar vara för folk att de använder en matfettsblandning istället för smör! Inget fel med det, gör det själv - även om jag ibland roterar in margarin eller andra matfettsblandningar. Så långe det är gott och smidigt.

Vill minnas när Valio lanserade sitt smör för smörgås och jag köpte det för att testa - och det var stenhårt direkt ur kylen. Insåg då att finnarna hade sålt mig äkta vara.

Sen har vi en liten fånig debatt om att en matfettsblandning som innehåller smör är smör - blir som att argumentera att fanta är juice.

Av Kwirek
Skrivet av KplSteiner:

Jag stör mig mest på att de tar 75 spänn på att ta ett kort på mitt paket när det förtullas.

Jag stör mig mest på att de tar 75kr, men att det tar minst en vecka att hantera efter betalning...

Av Kwirek
Skrivet av RVX:

Nej, har aldrig heller att få paket omdirigerat till ombud direkt via UPS. Har man ett konto så kan man begära ändringen därigenom.

Har nog att göra med var man bor. Sedan jag flyttade till Stockholm är UPS underbara, innan dess var de en pina.

Av Kwirek

Hm, lovande. Jag inväntar lite fler tester först, brinner inte i knutarna men skulle vara kul att sänka ljudnivån i servern en aning.

Av Kwirek
Skrivet av Dhanjel:

Tull och moms från UK väl så det borde väl och för DE måste man justera momsen lite vilket gör det svårt med bevakningar.

Ett alternativ kan vara att köpa en "vanlig" 3.5" och sen en hårddisk-kabinett att stoppa in den i.

Värt att ta i beaktande, men det gör det ju inte svårare än att justera prisbevakningen efter det?

Av Kwirek
Skrivet av Firanthir:

Ett tips för att finna ut av vem som läcker/säljer din mailadress är att när man exempelvis registrerar sig hos Aliexpress, lägga till +aliexpress i slutet av adressen. Så säg att du har "johndoe@gmail.com", när du registrerar dig så skriver du "johndoe+aliexpress@gmail.com". Detta fungerar inte hos alla e-post leverantörer men funkar exempelvis hos gmail.

Om du senare får spam till "johndoe+aliexpress@gmail.com" så vet du att dom fick adressen från Aliexpress. Du slipper dessutom skaffa ny mail utan kan istället bara blocka den varianten av din adress.

Känns som att den varianten är så lätt att besegra att jag undrar om det inte är placebo. En enkel sök och ersätt på allt mellan + och @ så har man de riktiga adresserna för alla i listan. Bör ju ta max 10 sekunder.

Av Kwirek
Skrivet av NutCracker:

Men det är väl ändå bra om det låter lite när det blir för varmt, då får man ju en indikation på att något kanske inte står rätt till.

Du behöver inte oroa dig, det kommer fortfarande finnas tillräckligt många kassa fläktar som du kan köpa.

Av Kwirek

Skall bli intressant att se om de kan prestera, när testerna kommer.
Men inte heller speciellt dyrt om man vill köpa grisen i säcken.

Av Kwirek

Undrar hur tongångarna hade varit om detta inte var ett exponerat alternativ eller ens marknadsförd funktion på grafikkortet, utan utvecklaren klistrade bara på ett "optimised for NVIDIA rtx3000+ series" (eller motsvarande).

Jag ser inte riktigt skillnaden mot andra sätt utvecklare redan optimerar sina spel för prestanda.

Av Kwirek

Finns generellt sett lite trådar på data-horder forum som kan hjälpa till att få ett bättre pris. Köpte 20TB för ca 4160kr i dagens penningvärde för ett år sedan. Och då var de fortfarande dyra.

Lägg in en prisbevakning på amazon.de och co.uk så dyker nog något upp inom ett par månader.

Av Kwirek
Skrivet av Erik_T:

Anledningen till att grafikkorten tenderar att bli större och större är för att de blir mer strömkrävande och då kräver mer kylning - och skall man någorlunda effektiv kylning som inte väsnas alltför mycket så tar det lite plats.
Men det är ju inte alldels självklart att strömförbrukningen kommer att fortsätta öka så mycket mer.

En annan anledning är marknadsföring. Om något ser stort och påkostat ut säljer det. Finns massor med strömsnåla kort med enorma kylanordningar.

Av Kwirek
Skrivet av Sarato:

Det var på tiden med längre support men frågan är hur ens batteri mår efter sju år.

Skulle säga att det är av mer relevans för de som köper telefonen ny 2-3 år efter lansering. Då är den fortfarande ett bra alternativ längre än lanseringsveckan.

Av Kwirek

Har funderat i de banorna ibland, och skulle antagligen använda funktionen om den fanns. Men har även kommit till ro med att det är bra att se vad för folk som finns därute, de slutar ju tyvärr inte att existera bara för att jag inte ser dem.

Av Kwirek
Skrivet av Vego:

Trodde de flesta stora banker har detta vad jag vet och de vanliga korten stödjer detta som Mastercard och visa.
Men kanske har jag fel?

Det var bara något år sedan SEB började stödja det. Mitt kreditkort gör det fortfarande inte. Ica-banken verkar vara ett annat exempel.

Av Kwirek
Skrivet av andelf:

Samma sak med hd-dvd/Blu-ray, vhs/beta max, etc etc. Det har aldrig handlat om att göra objektivt "bäst" lösning, utan om "nog bra" i förhållande till pris och prestanda

Hur var HD-DVD bättre än blu-ray? Har alltid sett det som det sämre formatet med lägre kapacitet.

Av Kwirek

Lättaste alternativet kanske är att byta till en bank som inte stödjer apple pay? Då kan man inte lägga in kortet.

Av Kwirek

Kul kuriosa!

Av Kwirek

Har dragit mitt eget trådade nätverk i en äldre lägenhet. Cat6 i alla rum utom kök, hall och badrum med ett takuttag för centralt placerad AP driven med PoE från Unifi. Blandat 1GBit/s och 10GBit/s beroende på vilka datorer, enheter och servrar som har och kan dra nytta av det. UPS som stänger av servrarna vid strömavbrott samt driver nätverksutrustningen vid detsamma.

Har ett separat trådlöst nätverk för Z-wave där alla fasta lampkontakter är kopplade till, osv.

Av Kwirek
Skrivet av Kärlekstrollet:

Du behöver inte bli så kränkt över att någon kritiserar myten om att man bara får perfekt ris med riskokare att koka ihop en sådan halvsann historia.

Riskokare är i grunden bara en teflonkastrull med timer, det finns extraprogram men dessa kostar lite mer och då marknadsförs produkten att den kan göra mer till exempel justera temperaturer efter en viss tid vilket gör att den kan göra andra grejer än bara ris. Något annat som också kan göra detta? Du, som känner av i luften att ca 10 minuter har gått och du ska sänka eller höja temperaturen på spisen.

Låter mest som du är kränkt över att endel föredrar bekvämt och förutsägbart. Det är dig fortfarande fritt att göra allt manuellt.
Man behöver dock inte ens en teflonkastrull, så det kan ju bli nästa projekt för dig.

Av Kwirek
Skrivet av Inferno-pl:

Varan var en av produkt endast en tillgänglig. Priset var 0 jag har tolkad det som "giveaway".

Jag tar "långsökta slutsatser" 500...