Inlägg

Inlägg som MarcusHuddinge har skrivit i forumet
Av MarcusHuddinge

Har både en EdgeRouter X (används nu som switch) och en EdgeRouter X SFP.
Tyckte det var lätt att få igång internet på båda två. Var inte svår att konfigurera om som switch heller, det finns simpla wizards för båda alternativen.

(Samma hastighet som jag får direkt från väggen till datorn)

http://www.speedtest.net/result/5895369084.png

Här är GUI på båda

http://i.imgur.com/KCZN2C5.png

Av MarcusHuddinge
Skrivet av perost:

Med en hastighet på 10mb/s så skulle det ta nästan 5 år att ladda ner en diskettavbild på 1.44 MB

Nä, det skulle ta 1.152 sekunder. 10 megabit per sekund är 1.25 megabyte per sekund.

Av MarcusHuddinge

https://www.inet.se/produkt/6308772/noctua-nh-u9b-se2#specs
Bara 46 kronor dyrare
"7.9 dBA, till 17,6 dBA" istället för "25.1 dB, vid 100% load"
Kompatibel med Intel 1151.
"Höjd över moderkort 125mm" - på ditt chassi står det "Max höjd CPU-kylare 150mm"

Edit: ingen aning om det är någon skillnad på "dBA" vs "dB" though

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Foxmaner:

Sådär nu fixades det. Var att den inte gick via rutern. En okunnig fråga: varför kunde ändå jag komma ut på internet, fast ingen annan?

Gissar på att din dator hade tagit den publika ip-adressen och att det därför bara fungerade på den och ingen annan. Routern måste ha den publika ip-adressen så att alla andra enheterna också kan dela på den samtidigt.

Av MarcusHuddinge

Du har ju ingen default gateway
Undrar precis som @mrqaffe hur det ser ut hela vägen från väggen till datorn

Edit: eller där uppe står det en default gateway, men det är ju din publika ip adress från din isp, inte din routers lokala :^) Som @mrqaffe sa så har du ju ingen router

Av MarcusHuddinge
Skrivet av anon42512:

Alltid bra att läsa igenom tråden innan man svarar

Läste det mesta, men gick lite sådär eftersom jag höll på att registrera mig medan :^) Tänke att det äntligen var dags att joina så man kan kommentera på grejer eftersom jag har börjat kika in här mer och mer under det senaste halvåret

Av MarcusHuddinge
Skrivet av anon42512:

...eller använd länken jag postade..........

Missade den. Men ja, går ju att följa den istället för att googla efter drivrutinerna om det nu blev Nvidia vilket det verkade som :^)

Edit: Använd förresten aldrig drivrutinerna som följer med på skiva, dom är alltid gamla.

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Soni:

Alltså, exet mitt har skrämt upp mig och säger att jag riskerar att pajja moderkortet bla om jag kör på gamla kortet eftersom fläkten gick paj på den 😨 så jag vågade inte ha igång datorn efter att kortet gick sönder.
Har han lurat mig?

Skickades från m.sweclockers.com

Gör inget om datorn är på utan att fläkten snurrar. Många grafikkort sätter ändå inte igång fläktarna först grafikkortet kommer upp i ett visst antal grader vilket inte kommer hända om du bara är på skrivbordet eller öppnar en webbläsare.

Starta datorn med det gamla grafikkortet som vanligt, öppna en webbläsare, googla på DDU, klicka på första länken och ladda ner DDU.
Öppna DDU och välj tillverkaren på det gamla grafikkortet, klicka sedan på "Clean and Shutdown (For installing a new graphic card)". DDU kommer antagligen vilja starta om datorn i felsäkert läge, gör det.
När DDU är färdig och stänger av din dator så tar du ut det gamla grafikkortet och sätter in det nya. Sätt i en HDMI sladd mellan det nya grafikkortet du satte i och din skärm.
Starta datorn och googla på "grafikkortets namn drivers". Hitta nedladdningen som stämmer överrens med ditt grafikkorts namn och versionen på ditt operativsystem. Installera skiten, be done

Mer än så borde inte behöva göras