Inlägg

Inlägg som MarcusHuddinge har skrivit i forumet
Av MarcusHuddinge
Av MarcusHuddinge

2.4GHz och 5GHz?

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Kilroy:

Men då jag ska köpa en hel dator med montering så erbjuder Webhallen inte den tjänsten.

https://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/236123-webha...
https://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/kampanj...

Av MarcusHuddinge

Processorn känns väl inte jätterolig, men det är ju en i7a i alla fall :^)
En GTX 1060 6GB eller RX480 8GB borde du kunna överleva på ett tag

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Geteex:

Precis. Fick inte igång WiFi på Comhem-routern, så kopplade in min gamla router i Comhem-routern och då fungerade WiFi direkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Vilken Comhem-router är det du har?

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Geteex:

Ja precis! Exakt så gör jag nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Jaha, så du har redan en egen router efter Comhem-routern? Och det är den du menar är gammal?

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Prelatur:

Comhem's nyaste router går inte att brygga, men det går ju alltid att slå av WiFi och använda sin egen router som AP.

Han verkar ju ha någon rätt så gammal router just nu though :^)

Skrivet av Geteex:

Dock har jag en gammal router ^^

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Geteex:

Aha okej. Dock har jag en gammal router ^^ så därför tänkte jag att det är mer värt att köpa en ny router i första hand? Har helt okej täckning över hela lägenheten redan nu, så tänkte att det hade räckt med en bättre router --- en accesspunkt verkar ju kosta lika mkt om inte mer!

Tänk bara på att du har Comhem's kabel-bredband som använder coaxial mellan väggen och wan-porten. Då måste du brygga Comhem-routern och ha den mellan väggen och den nya routern.

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Geteex:

Det fungerade!

Kom inte fram i Comhems kundtjänst men ringde Bahnhof och de sa att det fanns fiber till huset, men Bahnhof hade ingen möjlighet till abonnemang hit just nu och att jag måste prata med min hyresvärd. Men antar att det, som du sa tidigare, kanske inte går pga coaxial och att Comhem har avtal.

Menade precis som Bahnhof sa, att du skulle ringa din hyresvärd och fråga :^)

Skrivet av Geteex:

Ja precis. Jag kommer att köra kabel! Kanske att jag också köper en bättre router också bara för att få bättre uppkoppling till mobiltelefoner och flickvännens bärbara dator osv.

Köp en accesspunkt och sätt upp i taket eller högt upp på en vägg någonstans i mitten av lägenheten istället för att köpa en till router som du antagligen trycker in i ett hörn någonstans. Då borde du få bättre signal

Av MarcusHuddinge

Har haft problem med vissa mp3-filer ibland, har bara encodat om dom till samma bitrate som dom var från början så har det funkat efter det
https://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-Audio-Converte...

Har för mig att det till och med räckt med att uppdatera ID3 taggarna i vissa fall
http://www.mp3tag.de/en/download.html

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Geteex:

Ah haha det var som fan. XD Tack för tipset! Hittade ett till coaxial-uttag, så verkar vara det som gäller. Det coaxial-uttaget var dock typ 5-6 meter närmare mitt kontor, och det finns redan ett hål i väggen mellan kontoret och rummet med coaxial-uttaget!! Så ska testa om internet fungerar där med, för i så fall blir det inte särskilt svårt att dra en kabel. Så tack igen! ^_^

Men om det inte finns RJ45-uttag är det ganska kört eller? Min hyresvärd sa att det fanns fiber innan vi flyttade in, men jag tycker det verkar som att det inte gör det. Dock får jag stadigt 95/12 (ska va 100/10) med 3ms till Kista på en trådlös uppkoppling, så det verkar helt okej ändå. Eller missar jag något tro? Bor väldigt centralt i en av Sveriges större städer, så tycker inte det borde vara ngt problem. ^^

Jo det funkar att använda det andra uttaget, har själv använt båda två i lägenheten. Så länge det inte är trasigt så borde det funka. Tänk bara på att du kan behöva vänta ett tag efter du kopplat in det igen, så du inte får för dig att det inte funkar bara för att det inte händer nåt direkt.

Ring och fråga hur det är med fiber?

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Geteex:

Det går inte att byta? Jag vet att Bahnhof har internet i grannhusen. Min hyresvärd är kanon, men de har inte så bra koll på bredband, så kan kanske övertala dem att byta med tanke på hur jäkliga Comhem är jämfört med Bahnhof.

Har du ett RJ45 uttag någonstans i lägenheten? I så fall borde det finnas fiber.

Finns ett RJ45 uttag i våran hall som min pappa/bror påstod inte fungerade eller något sånt om jag kommer ihåg rätt. Så vi körde kabel via Comhem i flera år. Sen helt plötsligt fick jag för mig att plugga in datorn där och testa.. visade sig vara gigabit fiber som ingår i hyran lol. Blev då att köpa massa nya grejer från Ubiquiti och säga till mamma att hon kan säga upp Comhem och spara 400 i månaden :^)

Av MarcusHuddinge

Du kan ju börja med en GPU, typ en 1080.
Sen om du inte är nöjd så kan du kanske köra på en Ryzen beroende på hur bra reviews dom får, bara 4 dagar kvar tills dess.

Vet inte om du är en sån som vill ha 144Hz+ med 1ms respons.. Men själv kör jag på PG348Q som är 3440*1440 100Hz IPS med G-sync. Var osäker på den först pga 21:9 och curved, men är extremt nöjd med den. Har ett GTX 1080 och en i5-6600K@4.5GHz.
Just nu är skärmen nere på 9000 på komplett https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3471052

Av MarcusHuddinge

Du har inte satt en statisk IP på din dator som ställer till med problem?

http://i.imgur.com/yY02jp5.png

Av MarcusHuddinge

Ty

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Lineri:

Pojken som hela den här tråden handlar om, han sysn på bild där #16558901

Jo så mycket fattar jag, men det kändes som att det finns någon liten historia bakom som lett upp till detta med en annan anledning än "bara för att". Det känns liksom som att den här tråden är "del 2" så att säga. Du råkar inte ha en länk till någon tidigare tråd eller inlägg någonstans?

Av MarcusHuddinge

Vem är Simon?

Av MarcusHuddinge

Vad menar du "spelar in en video till youtube"?

Av MarcusHuddinge

Finns det någon anledning till att välja 1800X eller 1700x över 1700 om man ska överklocka manuellt?

Av MarcusHuddinge

Kör på luft och kommer fortsätta med det