Inlägg

Inlägg som MarcusHuddinge har skrivit i forumet
Av MarcusHuddinge
Skrivet av ipac:

Släpps troligen januari/februari

Hoppas det, ju tidigare desto bättre. Dom måste ju hinna sälja lite innan 5000-serien som ryktas 2025. Så om det inte släppts så sent som slutet på maj så känns det ju som att fler skulle börja vänta på 5000 istället

Skrivet av Trihxeem:

Av nyfikenhet: vad händer 2024-05-31?

Jag får 6000 kronor om jag skickar in kvitto på köpet innan dess

Edit: Får hoppas att vänta på 4070 Ti Super är värt det. 4070 ti är ju 2000 kronor billigare just nu så hoppas att priset på 4070 Ti Super inte är allt för mycket högre.. och viktigast av allt att den nu faktiskt kommer ha 16GB VRAM som ryktats vilket är största anledningen till att jag väntar. Att gå från 8GB till 12GB skulle kännas lite sådär då jag vill vara säker på att jag kan ha mitt nya grafikkort i alla fall lika länge som mitt GTX 1080 som köptes vid lanseringen.

Edit igen: Ett 750W EVGA G2 borde väl klara av att driva ett 4070 Ti Super (med 13600K)?
Och det borde väl inte vara några konstigheter med 12VHPWR-adaptern (som jag antar kommer med grafikkortet), utan det är väl bara 4090 som haft problem?

Av MarcusHuddinge

Om avtäckningen sker på CES, ungefär när kan man då förvänta sig att dom släpps? Jag måste ha köpt ny GPU innan 31a maj 2024, då måste dom väl redan ha släppts? Annars kan jag väl lika gärna köpa nåt nu under Black Friday

Av MarcusHuddinge

Valde "En månad eller mer, men mindre än ett år." pga laptopen som just nu är uppe i 61 dagar och 18 timmar. Desktopen är bara på 13 dagar och 3 timmar.

Stänger bara av datorn (desktop) om jag ska vara borta i flera dagar. Annars kör jag hybrid sleep om jag inte bara låter dom stå på med skärmen av på natten.

Omstarterna som nollställer drifttiden är nästan enbart pga Windows Update eller om något program vill ha omstart vid installation/uppdatering.

Av MarcusHuddinge
Skrivet av QBAN92:

För någon som inte är bevandrad i detta. Vad var det som var speciellt från den första meningen du skrev?

Ditt moderkort stödjer PCIe 3.0
Och ditt grafikkort stödjer PCIe 4.0 men bara 4 lanes (x4) och eftersom moderkortet begränsar det till PCIe 3.0 så blir det 4 lanes av PCIe 3.0
Det blir bara 8GB/s i bandbredd.

https://nascompares.com/wp-content/uploads/2022/01/pcie-speed-ge...

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Aphex:

Så ha fysiskt id då och var glada, ni läser in en massa saker i nyheten som inte står där. Och det har alltid kostat pengar att få ett fysiskt id-kort eller pass, för närvarande 400kr för nationellt id-kort.

Det är du som kommer och är surpuppa och "läser in massa saker" i vad jag skrivit som inte står där. Om du vill svara honom så svara honom och inte mig.

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Rouge of Darkness:

så de lär nog hitta nått system för att kunna tvinga dig betala för fysiska id korten

Fast jag vill ju ha fysiskt ID. Jag vill bara inte känna mig tvingad att behöva gå igenom processen att skaffa nytt om det inte passar just då för att inte riskera att vara utan någon sorts giltigt ID för då blir det ju ännu krångligare att skaffa det igen. Så om jag kan skita i att mitt ID går ut och vänta ett par månader tills jag känner för det och då skaffa nytt med hjälp av det digitala så är ju det bra.

Av MarcusHuddinge

Det enda positiva med detta som jag ser för mig personligen är att slippa behöva stressa över att boka tid hos och ta sig till polisen för att fixa nytt ID och pass när man ser att det nuvarande närmar sig giltighetsdatumet

Av MarcusHuddinge

Har väntat många år på Talos 2. Har spelat till North 1 tror jag? Gjort alla pussel inklusive Lost Puzzles och alla stjärnor så här långt. Och pratat med alla som går och sprungit runt och letat efter grejer men verkar inte vara strösslat med easter eggs överallt som första är. Håller med om att pusslen i alla fall än så länge varit ganska lätta. Kanske blir svårare senare, eller kanske pusslen bakom guldportarna som jag antar öppnas när man fixat alla stjärnorna

Av MarcusHuddinge
Skrivet av MarcusHuddinge:

Skulle säga köp en Xbox One Controller. Köpte min enbart för användning till datorn utan att någonsin ha haft ett Xbox. Det är det absolut lättaste alternativet för användning till datorn, bara fungerar till skillnad från många andra som man måste krångla massa med.
Fungerar med kabel, Bluetooth och Xbox Wireless Adapter

Fast om du specifikt vill ha fulla Ratchet & Clank: Rift Apart-upplevelsen så borde du köpa en DualSense 5. Jag spelade igenom det med min Xbox One controller och tror jag inte hade någon vibration om jag minns rätt och så har DualSense 5 sina adaptive triggers som används till vapnen. Det blev lite små-"wonky" utan men inget som spelade någon stor roll egentligen.

Av MarcusHuddinge

Skulle säga köp en Xbox One Controller. Köpte min enbart för användning till datorn utan att någonsin ha haft ett Xbox. Det är det absolut lättaste alternativet för användning till datorn, bara fungerar till skillnad från många andra som man måste krångla massa med.
Fungerar med kabel, Bluetooth och Xbox Wireless Adapter

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Laddin:

Att uppdatera och hålla på med Ublock origion tog bort det ett tag. Nu är det tillbaka igen - vafan! Vägrar betala, finns ingen annan adblocker som är på tårna om google?

För dig som vägrar så kan du om du orkar ändra watch?v= till embed/
Borde fortfarande fungera, men nackdelen är ju hur drygt det är att ändra URLen för varenda video

Av MarcusHuddinge

Om man kollar en RAM latency calculator så är Fury Beast 13.8461538ns och Vengeance 14.2857142ns

Av MarcusHuddinge

Detta var den enda youtube music-tråden jag hittade när jag sökte på mobilen och vill inte skapa ny tråd så jag frågar här
Vet inte hur jag ska uttrycka det på svenska men det kan väl inte bara vara jag som tycker att youtube music sounds extremely harsh and has a very noticable lack of bass? Det låter inte speciellt jättebra. Det är inte bara att det är låg bitrate eller nåt, liksom 128kbit mp3 kan låta just fine. Det är snarare som att youtube musics encoding är totalt skräp eller nåt. Det är noterbart bättre kvalite om man istället bara lyssnar på låten på någon random youtube-video istället för på youtube music.
När man jämför samma låt mellan en random youtube-video och på youtube music så är också volymen mycket högre på youtube music, så utan att egentligen ha lyssnat efter det så kommer jag bara anta att youtube music även har dålig dynamik

Av MarcusHuddinge
Skrivet av nasder:

True.... True... https://www.youtube.com/ får dock tummen upp om man är på någon weird music path och man går djupare och djupare ner i kaninhållet. När man då kommer tillbaka till första sidan så brukar det för min del finnas videor som tillåter mig att gå vidare ner i andra hål.

Annars är första sidan rätt kass. Man har timmar och timmar av en viss typ av videor. Sen trycker man fel på plattan eller mobben, man hamnar på en video man inte har intresse av och man hoppar tillbaka efter 2 sekunder av videon. POFF så är första sidan fylld med sånna videor och inte den typen som man har historia av att man tittar på och gillar.

Fast det har ju i alla fall blivit bättre i att det inte är helt fullsmockat med videor man redan sett längre. För inte så länge sedan så hade ju ofta typ 50-75% av videorna redan den röda tidslinjen under sig som betyder att man redan kollat på videon.

Av MarcusHuddinge

Och bland det jag stör mig mest på har med shorts att göra. Varför i helvete kan man inte dölja shorts i sina prenumerationer i webbläsaren längre? Varför ska jag behöva regelbundet öppna Youtube på mobilen för att kunna sitta och klicka bort alla shorts i mitt subscriptions feed en efter en för att kunna få en bättre översikt i mina prenumerationer?
Och prenumerationer för en kanals shorts borde vara separat. Efter man valt att prenumerera på en kanal så borde man kunna avprenumerera enbart från kanalens shorts utan att avprenumerera från kanalen i sin helhet. Vissa kanaler skapar ju typ 10 shorts per riktig video som enbart är små repriser av grejer man redan sett i den riktiga videon. Det har absolut noll värde och är så jävla obnoxious, jag vill inte få skräp spammat i mina prenumerationer som jag försöker hålla tidy genom att dölja videor jag redan sett eller inte kommer att kolla på.

Av MarcusHuddinge
Skrivet av NodCommander:

YouTubes korrekta startsida är youtube.com/feed/subscriptions och inget annat, för min del.

Precis, https://www.youtube.com/feed/subscriptions är den riktiga startsidan och https://www.youtube.com/ är dit man går sen om det inte finns någonting kvar att se i /subscriptions.

Och om någon ber om "like and subscribe" så är det mer sannolikt att jag gör raka motsatsen och inte gillar eller istället ger tumme ner.
Samma sak på Twitch om man tittat på någon ett tag och så säger den att man ska följa, då vill jag snarare lämna och inte komma tillbaks igen

Av MarcusHuddinge

Underhåll av vad? Om du menar Windows Update så skjuter jag alltid upp det så länge som går tills Windows till slut smyger sig på mig och uppdaterar av sig själv när jag inte är vid datorn och därför inte hinner avbryta det. Eller om jag av någon anledning behöver starta om datorn så kan jag lika gärna installera uppdateringarna först innan jag startar om. Brukar ha en månad eller två i uptime på datorn innan den startas om, just nu är det 31 dagar på laptopen. På natten sätter jag bara datorn i hybrid sleep.

Om du pratar om dina diskar så behöver du inte bry dig om dom

Av MarcusHuddinge
Skrivet av jnsson:

Fått med Firefox sedan i torsdags eller fredags
Jag hade också först kryss direkt, nu får jag en nedräkning i några sekunder innan jag kan kryssa bort. Detta gäller både med Brave och Firefox

Och om högst några dagar så kommer det ändras till en ruta att du bara har tre videor kvar att se på och så kommer det räkna ner för varje video du ser och sen blockeras du.

Om man vill ha ett sätt att kringgå det på om man bara ser någon video ibland eller om man är riktigt envis så kan man manuellt ändra watch?v= i URLen till embed/ så kan man titta ändå
(https://www.youtube.com/watch?v=videoID -> https://www.youtube.com/embed/videoID)

Av MarcusHuddinge
Av MarcusHuddinge

EdgeRouter X SFP som router
EdgeRouter X konfigurerad som switch som drivs med PoE från EdgeRouter X
EdgeSwitch 10X som drivs med PoE från EdgeRouter X SFP
Unifi AP AC som drivs med PoE från EdgeRouter X SFP genom EdgeRouter X's PoE passthrough
Unifi AP AC som drivs med PoE från EdgeRouter X SFP